• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlaç kullanmak için de eğitim verilmeli

Ferda ferda

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2018
248
170
103
Arkadaşlar postlara bakıyorum antidepresan kullanıyordum yan etkisine dayanamayıp bıraktım ne yapacağım ? Sorularıyla dolu .Madem başladın neden sabredip ilaca şans tanımıyorsun güzel kardeşim! nerede görülmüş ilacın bir hafta gibi kısa sürelerde iyi ettiği ?duaların kabulünün bile zamanı var emek vermeden yemek olur mu ? Bekleyin kendinize zaman tanıyın ,ilaca zaman tanıyın .doktorunuza kulak verin kafanıza göre ilac başlayıp falanca dedi diye kesmeyin.Herşeyi de minicik haptan bekleyemeyelim ama.acı çekiyorsunuz , hemen geçsin bitsin diyorsunuz anlıyorum bu yollardan geçmiş biri olarak söylüyorum bunları sabredin bu bir süreç şimdilik böyle geçecek.Sağlıkla kalın.

Mesela en son ilac içtiğimde midemdeki bırden baslayan şişlik be kalbıme olan baskılarla sabahlara kadar acıllerdeydım
Gercekten kalbım patlıyacak gıbı ıkı yudum suyla dıruyordum be o ılacı ıkı sene once ıctıgımde oyle bır etkı olmamıstı aynı ılac farklı etkıler yapıyor
Her gun sabah aksam acillerden cıkamadım
Uyku yok yemek yok .. siz bunları yasarken nasıl dayanırsınız
Zaten gidiyorsun 2 dk surmuyor gırmen cıkman ılacı veriyor gonderıyor
Kac kere bakın ben hemen cıkmak ıstemıyorum sorularımı soramıyorum dedıgım halde yok
Apar topar sizi alıp ılacı yazıp gonderıyorlar
Birde doktor kontrolunde kullanın dıyorlar
Adamlar onune gelene ılac verıyor
Psıkologa sevk edın dedım gırdıgım psıkolog ınanın 3 dk bıle olmadı
Sadece panık atak anksıyete oldugumu vs soyledım
Kendı bırsey sormadı bıle nekadar konusuyorsun basım agrıdı dedı😂
Gercekten şaka gıbı sadece ozet gecmek ıstemıstım
Ben ağla agla bır hal oldum . Bak 5 dk degıl sadece 3 dk ..
Benım psıkolojımı bozmustu o kadında
Hıcbırıne ne ınanıyorum ne guvenıyorum artık ..

Ya konudan bağımsız bir şey soracağım. Bilenler vardır, cevaplarsa sevinirim.
Bana D vitamini hap verdi doktor. Haftada bir ya da iki, yemekle beraber alınacak diyor her seferinde.
Beni gerizekalı sanmasınlar diye soramadım doktora. Ne demek yemekle beraber almak?
Yemeğin içine mi atıyoruz, ekmeğin arasına mı koyuyoruz? Yemek yer yemez ilacı suyla mı alıyoruz? Bu tatbik şekli bana anlaşılır gelmedi. Hâlâ suyla içiyorum yemekten hemen sonra. Doğru mu içiyorum? Nasıl içiliyor bu D vitamini?

Mesela en son ilac içtiğimde midemdeki bırden baslayan şişlik be kalbıme olan baskılarla sabahlara kadar acıllerdeydım
Gercekten kalbım patlıyacak gıbı ıkı yudum suyla dıruyordum be o ılacı ıkı sene once ıctıgımde oyle bır etkı olmamıstı aynı ılac farklı etkıler yapıyor
Her gun sabah aksam acillerden cıkamadım
Uyku yok yemek yok .. siz bunları yasarken nasıl dayanırsınız
Zaten gidiyorsun 2 dk surmuyor gırmen cıkman ılacı veriyor gonderıyor
Kac kere bakın ben hemen cıkmak ıstemıyorum sorularımı soramıyorum dedıgım halde yok
Apar topar sizi alıp ılacı yazıp gonderıyorlar
Birde doktor kontrolunde kullanın dıyorlar
Adamlar onune gelene ılac verıyor
Psıkologa sevk edın dedım gırdıgım psıkolog ınanın 3 dk bıle olmadı
Sadece panık atak anksıyete oldugumu vs soyledım
Kendı bırsey sormadı bıle nekadar konusuyorsun basım agrıdı dedı😂
Gercekten şaka gıbı sadece ozet gecmek ıstemıstım
Ben ağla agla bır hal oldum . Bak 5 dk degıl sadece 3 dk ..
Benım psıkolojımı bozmustu o kadında
Hıcbırıne ne ınanıyorum ne guvenıyorum artık ..
Yaşadığınız duruma üzüldüm acı verici gerçekten ama bütün psikologları aynı kefeye koyamayız yine de ve yine de doktorlara güvenmeliyiz bu işi kendi kendine çözecek olsak zaten hiç başlamazdık.
Şunu da belirteyim siz ağır yan etkiler yaşamışsınız .Benim eleştirim midem bulandı, içim sıkıldı ,daha kötü oldum gibi yakınmaları olanlara .

Şimdi bu yorumunuzu okb tedavisine yeni başlamış biri görüp bırakma kararı bile alabilir.Ben onlara sesleniyorum Okuduklarınızı boşverin size iyi geleni en iyi siz bilirsiniz.Her ilaç herkeste aynı etkiyi yapmaz.

Ya konudan bağımsız bir şey soracağım. Bilenler vardır, cevaplarsa sevinirim.
Bana D vitamini hap verdi doktor. Haftada bir ya da iki, yemekle beraber alınacak diyor her seferinde.
Beni gerizekalı sanmasınlar diye soramadım doktora. Ne demek yemekle beraber almak?
Yemeğin içine mi atıyoruz, ekmeğin arasına mı koyuyoruz? Yemek yer yemez ilacı suyla mı alıyoruz? Bu tatbik şekli bana anlaşılır gelmedi. Hâlâ suyla içiyorum yemekten hemen sonra. Doğru mu içiyorum? Nasıl içiliyor bu D vitamini?
Damla vermiştir muhtemelen kırılan damladansa eğer ekmeğe yada içtiğiniz suya koyup için.Yemekten önce sonra ne farkeder onu anlamadım iç gitsin suya damlat

Damla vermiştir muhtemelen kırılan damladansa eğer ekmeğe yada içtiğiniz suya koyup için.Yemekten önce sonra ne farkeder onu anlamadım iç gitsin suya damlat
Damla değil kapsül şeklinde hap.
Şu ilaç;

Eklentiler

• IMG_20231109_234937.jpg
    IMG_20231109_234937.jpg
    62,2 KB · Görüntüleme: 34
Yaşadığınız duruma üzüldüm acı verici gerçekten ama bütün psikologları aynı kefeye koyamayız yine de ve yine de doktorlara güvenmeliyiz bu işi kendi kendine çözecek olsak zaten hiç başlamazdık.
Şunu da belirteyim siz ağır yan etkiler yaşamışsınız .Benim eleştirim midem bulandı, içim sıkıldı ,daha kötü oldum gibi yakınmaları olanlara .

Şimdi bu yorumunuzu okb tedavisine yeni başlamış biri görüp bırakma kararı bile alabilir.Ben onlara sesleniyorum Okuduklarınızı boşverin size iyi geleni en iyi siz bilirsiniz.Her ilaç herkeste aynı etkiyi yapmaz.
Bende ilacla iyileşilecegıne inanıyorum
ama En az farklı 15 doktora gıtmısımdır kii
Panık ataktan dolayı doger polıklınıklerı saymıyorum
Ama iyi bırısıne denk gelemedım
Tabiki herkes kendı kendıne teshıs koymasın ilacını bırakmasın
Ama benı illlallah ettırdıler
Birde bi doktora gıdıyorsun ılac verıyor kontrole gıdeceksın bırdaha ona randevu bulamıyorsunkı
Baska doktora gırıyorsun
Malesef sıstemde sıkıntılı bızım polıklınık işleyısıde
Özele gıdıcem galıba en sonunda

Tesekkur ederım Allah kimseye gostermesın bu hastalıgı

Bende ilacla iyileşilecegıne inanıyorum
ama En az farklı 15 doktora gıtmısımdır kii
Panık ataktan dolayı doger polıklınıklerı saymıyorum
Ama iyi bırısıne denk gelemedım
Tabiki herkes kendı kendıne teshıs koymasın ilacını bırakmasın
Ama benı illlallah ettırdıler
Birde bi doktora gıdıyorsun ılac verıyor kontrole gıdeceksın bırdaha ona randevu bulamıyorsunkı
Baska doktora gırıyorsun
Malesef sıstemde sıkıntılı bızım polıklınık işleyısıde
Özele gıdıcem galıba en sonunda

Tesekkur ederım Allah kimseye gostermesın bu hastalıgı
İyi bir pskiyatrla iyileşeceksiniz inşallah .siz zaten iyi olmayı kafaya koymuşsunuz sistemle ilgili sorunlar da umarım en kısa zamanda çözülür şans sizinle olsun 🫶🏻🩵🩵

Çok doğru 🙏 5 haftadır antidepresan kullanıyorum. İlk ay pek bir etki hissetmeyince doktor doz yükseltti. 6 gündür yükseltilen doz miktarında kullanıyorum. Henüz net bir rahatlama olmadı ama eskisi gibi de kötü değilim. 4-8 hafta arası etki ettiğini bazen 12 haftaya kadar uzayan bir süreç olduğunu okudum. Sabırla bekliyorum 🙏

Çok doğru 🙏 5 haftadır antidepresan kullanıyorum. İlk ay pek bir etki hissetmeyince doktor doz yükseltti. 6 gündür yükseltilen doz miktarında kullanıyorum. Henüz net bir rahatlama olmadı ama eskisi gibi de kötü değilim. 4-8 hafta arası etki ettiğini bazen 12 haftaya kadar uzayan bir süreç olduğunu okudum. Sabırla bekliyorum 🙏
inanın anca faydası oluyordur sizi sabrınızdan dolayı tebrik ediyorum yakında güneşli günler gelecektir.

Arkadaşlar postlara bakıyorum antidepresan kullanıyordum yan etkisine dayanamayıp bıraktım ne yapacağım ? Sorularıyla dolu .Madem başladın neden sabredip ilaca şans tanımıyorsun güzel kardeşim! nerede görülmüş ilacın bir hafta gibi kısa sürelerde iyi ettiği ?duaların kabulünün bile zamanı var emek vermeden yemek olur mu ? Bekleyin kendinize zaman tanıyın ,ilaca zaman tanıyın .doktorunuza kulak verin kafanıza göre ilac başlayıp falanca dedi diye kesmeyin.Herşeyi de minicik haptan bekleyemeyelim ama.acı çekiyorsunuz , hemen geçsin bitsin diyorsunuz anlıyorum bu yollardan geçmiş biri olarak söylüyorum bunları sabredin bu bir süreç şimdilik böyle geçecek.Sağlıkla kalın.
Merhaba, siz ilaç kullandınız mı bilmiyorum fakat kullanan birisi olarak söylüyorum ki herkeste aynı etkiye ve aynı yan etkiye sebep olmuyor yani göründüğü kadar kolay değil

Back