- 3 Ağustos 2011
- 15.265
- 14.074
-
- Konu Sahibi Beni nasil buluyorsun
Ağlanacak halimize gülüyoruz.Ben de sırf belli bir düzeyde İngilizce biliyor diye kendisine tercüman diyenlere çok sinir oluyorum. Eğitim hayatımız boyunca o kadar çabalıyoruz ama birileri en kolay yoldan bizimle aynı mesleği yapmaya çalışıyor. Biz safız galiba
Evet öyle oldu ne yazıkki. Üzüldüm de açıkçası.Simdi daha net oldu onceki yazdiklariniza bakarak kavram kargasasi yaşadığınızı düşündüm nedense. Diger uyeler de oyle dusundu muhtemelen ki boyle yorumlar geldi.
4 yillik Cocuk gelisimi okumaniz iktisat okumanızı ya da iktisat okumaniz cocuk gelisimi okumanizi engellemez.
Ama 4 yıllık cocuk gelişimi sonrasi gelisim psikolojisi alaninda yüksek lisans yapmaniz sizi uzman çocuk gelişimcisi yapar (pedagog gibi ama tam olarak pedagog yerine gecmez)
Çocuk ve ergen psikoloğu olabilmeniz için 4 yıllık psikoloji eğitimi alıp üzerine çocuk gelişimi ya da gelirim psikolojisi alaninda yüksek lisans yapmaniz gerekir.
Aöf psikoloji muhabbeti de vardı neyse ki tepkilerden sonra geri adım attılarAğlanacak halimize gülüyoruz.Yemin ederim ekmek yemeyi,su içmeyi unutup günde 6 saat, 7 ay boyunca çalışıp Hacettepe psikolojiyi kazandım geçende felsefe grubu mezunları da psikolog olsun diye tag açmışlar twitter da kendimi bıçaklamak istedim
Türkiyedeyim. Aslında çocuk ve ergen psikoloğu tanımı olduğu için ben çocuk psikoloğu diye yazdım.Nasılsa burada muhakkak bilen birileri vardır ve beni aydınlatır diye düşündüm. Ama çok alaylı oldu çoğu yorum. Her şeyi tam bilsem burada kimseden yardım ve bilgi istemem.Türkiyede misiniz? Bende sanki yurtdışında yasayan ya da yurtdisindan Turkiyeye yeni gelmiş biri izlenimi oluştu. Zira her mesajımda meslekleri detayli sekilde aciklamama ragmen ayni sorulari sormaya devam etmissiniz ve psikologdu psikiyatristti derken konu iyice corbaya dönmüş.
Edit: düzeltme
Yasiniz kac bilmiyorum amacım da yargılamak değil ben kimsenin de sizi alaya aldigini düşünmedim aslinda herkes yardimci olmaya calistiEvet öyle oldu ne yazıkki. Üzüldüm de açıkçası.Bu tanımlar vs karmakarışık geliyor bana. Ben herkes nasılsa anlar ve açıklığa kavuşturur beni dedim. Bu kadar olaylı olabileceğini düşünmedim.
Kardeşim olacak yarım akıllı aramıştı o ara birde bana soruyor ya banaAöf psikoloji muhabbeti de vardı neyse ki tepkilerden sonra geri adım attılar
Şimdi şöyle söyleyim. Ben çocuk gelişimi üzerine lise ve üniversiteyi başka bir meslek dalında çalışarak bitirdim. Hem okudum hem çalıştım farklı mesleklerde. Okuduğum bölümü çok isteyerek okudum ama tam kendimi veremedim diyebilirim. Elimde hali hazırda bir meslek vardı ve ona mecburi devam etmek durumundaydım. Çocuk gelişimi ikinci planda kaldı ne yazıkki. Şuan çalışmıyorum. Ve çocuk gelişimi için belki bir şansım olabilir diye düşündüm. Psikologluk vs. O yüzden yardım bilgi istedim. Bilgi birikimimi sorgulayan çoğu arkadaş haklı burada. Çünkü bilgim gerçekten kısıtlı. Çoğu arkadaşımda 2 yıllık mezuniyetten sonra daha ilerlemediler. Onlarada soramadım haliyle.Yasiniz kac bilmiyorum amacım da yargılamak değil ben kimsenin de sizi alaya aldigini düşünmedim aslinda herkes yardimci olmaya calisti
Ama bu tur şeyleri ben daha lisede okurken arastirirdim hangi bölüm nedir, ne meslek yapar vs. Bizim.zamanimizda (2003-2004) kılavuzları kitapcik seklinde basarlardi ve biz icinde ne var ne yok okur öyle basvuru yapardık sinavlara. Simdi hersey online aslinda Ösym sayfasında bu kilavuzlar var acip okuyabilirsiniz.
Önlisanstan gecilebilecek Dgs bölümleri de vardir tablo 2 diye geçer. Bölümünüzün karşılığına baktığınızda hangi bölümlere geçiş yapabileceğiniz görünür. Yani cocuk gelişimi mezunu gidip psikolojiye geçiş yapamaz. Dolayısıyla meslekleri araştırırken nedir ne degildir yazarsaniz her üniversiteye hazirlik sitesinde meslek detayları yazar.
Yine de tabii ki bilgimiz dahilinde yardimci olalım ama öncelikle kavramlar konusunda net olmalısınız.
Dogrudur herkesin hayat sartlari farkliŞimdi şöyle söyleyim. Ben çocuk gelişimi üzerine lise ve üniversiteyi başka bir meslek dalında çalışarak bitirdim. Hem okudum hem çalıştım farklı mesleklerde. Okuduğum bölümü çok isteyerek okudum ama tam kendimi veremedim diyebilirim. Elimde hali hazırda bir meslek vardı ve ona mecburi devam etmek durumundaydım. Çocuk gelişimi ikinci planda kaldı ne yazıkki. Şuan çalışmıyorum. Ve çocuk gelişimi için belki bir şansım olabilir diye düşündüm. Psikologluk vs. O yüzden yardım bilgi istedim. Bilgi birikimimi sorgulayan çoğu arkadaş haklı burada. Çünkü bilgim gerçekten kısıtlı. Çoğu arkadaşımda 2 yıllık mezuniyetten sonra daha ilerlemediler. Onlarada soramadım haliyle.
Çok teşekkür ederim yardımınız için.Dogrudur herkesin hayat sartlari farkli
Ama psikolog olmak icin şartlar belli
Siz 4 yıllık cocuk gelişimine tamamlayin sonrasinda isterseniz gelisim psikolojisinde yuksek lisans yapar uzman olarak çalışırsınız. Meslek olarak tabii ki psikologluk yapamazsiniz ama çocuk gelisim uzmani olarak da mesleginizi icra edebilirsiniz.
Sanırım pedagog olmak istiyorsun ama bunun için pdr yi kazanman gerek şuan okumuş olduğum bolumle bunu tamamlaman mümkün değilArkadaşlar psikoloji okumayacağım demedim ben. Öğrenmek istediğim lisans tamamlama AÖF iktisada kaydoldum ama devam etmedim öylece duruyor. Şimdi ise çocuk gelişimi üzerine devam etmek istiyorum yani 4 yıllığa bu şekilde tamamlamak istiyorum bu mümkün mü? Sonrasında psikoloji okumak için neler yapmam lazım. Özelikle çocuk ve ergen psikolojisi. Açıkça sormak istediğim buydu.
Ohoo bende sınıf öğretmenliğini okumuş ama alan değişimi yapanlara aşırı sinir oluyorum delleniyorum. Devlet nasıl böyle bir şey yapar bilmiyorum. Sınıf öğretmenliğini okumuşsunuz niye branş hocalığına geçiyorsun biz boşa o bölümde dirsek çürütüyoruzKardeşim olacak yarım akıllı aramıştı o ara birde bana soruyor ya banaabla aöf psikoloji kayıtları başladı mı
ulan ülkede buna en çok karşı çıkan 3 adam varsa biri benim. Yürek mi yedin de banasoruyorsun
Herkes ülkede kolay yoldan birşeyler yapma peşinde. Ama bunu yaparken de gerçekten bu uğurda emek veren insanların hakkını düşünen yok.
Sen tercümansın mesleğini kimler kimler yapıyor okulunu okumayı geç doğru düzgün konuşmayı bilmiyor adam ama neymiş İngilizce biliyor
Ben bir tarafımı yırttım ama koca lisans hayatında 1 dönem psikoloji gören adam bende psikolog olayım diyor.
O kadar haklısın ki o kadar branş öğretmeni arkadaşlarım var kontenjan azlığından evde oturuyor 80 küsür puanlar ile. Alan değişiminde dilediğine geçiyor millet..Ohoo bende sınıf öğretmenliğini okumuş ama alan değişimi yapanlara aşırı sinir oluyorum delleniyorum. Devlet nasıl böyle bir şey yapar bilmiyorum. Sınıf öğretmenliğini okumuşsunuz niye branş hocalığına geçiyorsun biz boşa o bölümde dirsek çürütüyoruz
Evet ya benim branşım 300 küsür alıyor bu insanlar sınava girip benim okuduğum branş öğretmenliğini yapıyor. Böyle şey mi olur. Bırde bizden fazla kontenjan alınıyormuş. Arkadaş o bölümü okuyanlar yıllarca uğraşsın başkası keyfi olarak sınava girip o alana geçiyor boşa biz o branşın eğitimini alıyoruz o zaman birde 500 gibi rakamlar ayrılıyor şaka gibi bize 300 küsürO kadar haklısın ki o kadar branş öğretmeni arkadaşlarım var kontenjan azlığından evde oturuyor 80 küsür puanlar ile. Alan değişiminde dilediğine geçiyor millet..
Tıp Fakültesi kazanıp okumalısın önce. Sonra tus. Bilen birisi olarak yazmıştım ama okumadınız herhaldeHerkese teşekkür ederim. Aslında sormak istediğim çok açık sadece çocuk psikiyatrisi üzerine eğitim almak istiyorum. Bunu nasıl başarabilirim bilgisi olanlardan yardımcı olmalarını istemiştim. Maşallah yerden yere vurulmuşumaraştırma yapmak yerine bilen birilerinden fikir alıp o şekilde ilerlemek istemiştim.. bunun eğitimsizlikle bir ilgisi olduğunu sanmıyorum. Bilgi birikimim sadece yeterli değil ki buraya konu açıp bilgi istedim sizlerden.
Çocuk gelişiminden tıp fakültesine geçiş yok.iyi ki de yok. Yoksa azıcık puanıyla önüne gelen doktor olurdu. Üniversite sınavında kazanacak başarıya sahip olmanız lazım.Açıkçası tek merakım iktisat olayı. Beni engeller mi bilemiyorum. 4 yıllığa çocuk gelişiminden tamamlayıp o şekilde ilerlemek istiyorum.
Gözden kaçırmış olabilirim hemen bakıyorum yorumlara. Teşekkürler.Tıp Fakültesi kazanıp okumalısın önce. Sonra tus. Bilen birisi olarak yazmıştım ama okumadınız herhalde
Psikolog arkadaşlarımı çok severim. Onlar için çok üzülüyorum. Kendine Yaşam koçu diyen, iki tane saçma sapan kişisel gelişim kitabı okuyan herkes psikolog olmak çok kolaymış diyip, ünvan alma peşinde.Ben bu kadar kolay olduğunu bilseydim kendimi parçalamazdım.
Azra kohen ve türevlerinin foyası bir şekilde çıkıyor meydana.. ama başkaları türüyor.Psikolog arkadaşlarımı çok severim. Onlar için çok üzülüyorum. Kendine Yaşam koçu diyen, iki tane saçma sapan kişisel gelişim kitabı okuyan herkes psikolog olmak çok kolaymış diyip, ünvan alma peşinde.
Azra kohen bile psikoloji okumayıp tvlere psikoloğum diye çıkmıştı. Sonra da vay şu dersleri aldım, yüksek yaptım falan diye binbir saçma savunma.