• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkokul Mezunu Olup Açık İlköğretime Giden Arkadaşlar Var Mı ?

merhaba arkadaslar !!! sizi bu azminizden dolayı tebrik ediyorum süpersiniz valla hem iş hem cocuk bi sürü sey ve bunun dısında egitminiz için verdiginiz çaba cook güzel kaydirigubbakcemile5 ... bi<de bu yıl annem için kayıt yaptırmak istiyoruz.Kayıtlar 02 Şubat -30 Haziran 2009 arasındaymıs diye gördüm sitesinden , bu konuda hiç bilgim yok bazı sorularım olcak yardımcı olursanız cookk seviinirim :utangac: :1rolleyes: sınavlar nasıl oluyor,yılda kac kere ve test seklindemi?, dersleri evde kendinizmi calısıyosunuz yoksa egitim yerleri varmı?,normal egitim süresi gibi mesela 6,7,8 sınıfı okur gibi 3 yıldamı bitiyo?,,hımmm bide :CüvCüv: çok zormu :D biliyorum cok soru sordum ama annem için ugrasıyorum yerimseniben a.s.

ben cevaplıyayım seni canım evet sınavlar test şeklinde ders kitaplarını halk eğitim veriyo zaten ordan evde kendin çalışıyosun evet aynen normal okul gibi her yıl bir sınıf geçiyosun yani ortaokuluda 3 yılda tamamlıyosun yok çok zor değil ders kitaplarını dikkatli okursanız sorun yok çünkü sorular hep ordan ve verilen örneklerden çıkıyo ayrıca sınıf geçmede daha kolay eyer türkçeden iyi nor alırsa 2 ders başarısızda olsa geçebiliyo ssiteyede bi bak orda daha detaylı bulursun kolay gelsin

ben cevaplıyayım seni canım evet sınavlar test şeklinde ders kitaplarını halk eğitim veriyo zaten ordan evde kendin çalışıyosun evet aynen normal okul gibi her yıl bir sınıf geçiyosun yani ortaokuluda 3 yılda tamamlıyosun yok çok zor değil ders kitaplarını dikkatli okursanız sorun yok çünkü sorular hep ordan ve verilen örneklerden çıkıyo ayrıca sınıf geçmede daha kolay eyer türkçeden iyi nor alırsa 2 ders başarısızda olsa geçebiliyo ssiteyede bi bak orda daha detaylı bulursun kolay gelsin

CNM BNM COK SAOL CEVABIN İÇİN :1hug: yardımın için a.s.

Hımm ben bunu bilmiyodum bu doğrumu gerçekten yani türkçeden iyi not alırsan 2 ders başarısız da olsa geçilebiliyomu :1shok:

Ya ben sınavdan beri heç çalışmadım evde bile tembellik yapıyorum.İlk sınav sonucuda saırım kötü olucak cevaplarıma bakıyorumda baya bi yanlış yapmışım :1no2:

Cevap anahtarına bakmak isteyen arkadaşlar olursa burdan bakabilirler

http://http://www.sinavlar.net/haberoku.asp?id=521

Son düzenleme:
merhaba ben geçen sene başladım 7 geçtim:)mat hariç diyerleri güzel geçti herkese başarilar

sınav sonuçları internetten 9 marta açıklanıcakmış kızlar:kahve:

arkadaşlar bende ilk okul 3. sınıfta babam okuldan aldı okutmadı. evlendikten 7. yıl sonra ilk okul dışarıda bitirme sınavıyla bitirdim aradan 8 yıl geçti orta kul sınavlarına girdim ve diplomamı aldım geçen yılda açık öğretim lisesine başladım hiç bişeyi için geç degildir ben 47 yaşındayım ev hanımıyım

Sizi yürekten tebrik ediyorum :nazar:

bende ilkokul mezunuyum açıköğretime kaydolmak istiyorumeşim pek sıcak bakmıyor okuyunca gaza geldim 6 yılda nasıl geçer bilemiyorum.

bende ilkokul mezunuyum açıköğretime kaydolmak istiyorumeşim pek sıcak bakmıyor okuyunca gaza geldim 6 yılda nasıl geçer bilemiyorum.

Neden sıcak bakmıyoki ? Evden çıkmadan ders çalışıcaksınız ve sınava gidiceksiniz.
Hem bir yasa çıkıcak sanırım eskiden olduğu gibi 3 sınıf bir dönemde geçilicek.

İlk kayıt olduğumda banada çok uzun gelmişti 6 sene.Ama 6 senenin sonunda keşke dememk için kayıt oldum.Zaten geç kalmışız nereden dönersek kar dimi yerimseniben

bende kayıt olacam inş halk eğitim merkezine gidip sordum hazirana kadar kayıt varmış 2010 ilk sınavımı olacakmışım kızlar 1. dönem 1 /2. dönem 1 defamı sınavlara giriyoruz

Neden sıcak bakmıyoki ? Evden çıkmadan ders çalışıcaksınız ve sınava gidiceksiniz.
Hem bir yasa çıkıcak sanırım eskiden olduğu gibi 3 sınıf bir dönemde geçilicek.

İlk kayıt olduğumda banada çok uzun gelmişti 6 sene.Ama 6 senenin sonunda keşke dememk için kayıt oldum.Zaten geç kalmışız nereden dönersek kar dimi yerimseniben

3 sınıfın birden geçileceğini nerden duydun canım emin olursan haber ver kaydirigubbakcemile5

a.sBende istiyorum benimde eşim sıcak bakmıyor :1no2:ama ben busene ne yapıp edip yazılıcam bu arada haziranda 2009 kayıtları bitiyor birde çok çalışırsan1 yılda birkaç sınıfı verebilicekmişiz ayrıca önceden böyleydi güzeldi zaten belli bir yaşa gelmişiz birde yılda 1 sınıf bitir ne biliym ben böyle düşünüyorum mili eğitim bakanı açıklamıştı inşallah kızlar eşim izin verir dua edin ne olur.sizede allah zihin açıklığı versin amiiiin.:Saruboceq:

arkadaşlar ben halk eğitim merkezindeki yetkiliye sordum tek seferde diploma alınacakmış dedim yetkili yürürlüğe girmediğini söyledi ben netten baktım eğer notların yüksek olursa senin böyle bir şansın oluyormuş yani bayanlar çok çalışmamız gerekiyorki 1 senede alabilelim

Notlar yüksek olduğu zaman geçilebileceğini bende duydum.Artık bu sene böyle giderde 7. sınıf için tekrar kayıt yaptırdığımda daha düzenli çalışmayı düşünüyorum.

Yasada yürürlüğe girerse işimiz daha kolay olur.Gerçktende 6-7 sene insanın gözünde çok büyüyor zaten bu kadar geç kalmışız bide onu beklemek hiç güzel değil .

Ama illede beklemek gerekiyorsa bile ona da razıyım şakkıdı

Düzenli çalışıcam bu akşamdan itibaren zaten 1 aydan az bir zaman var sınava hepinize iyi çalışmalar arkadaşlar Allah zihin açıklığı versin kaydirigubbakcemile5

kızlar meb. in sitesine girin yeni duyuru var heralde ortaokul bitirmek artık 3 senede değil aşşa çekilmiş okuyun lütfen..

Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmelik değişikliği sonrası halen 3 yılda bitirilebilen ilköğretimin ikinci kademesi bir yılda tamamlanabilecek. 4 yıllık eğitim veren açık lise ise 2,5 yılda bitirilebilecek. Ancak mevcut ilköğretim ve lise öğrencilerinin açık ilköğretim ve liseye akın etmemesi için erken bitirmede yaş sınırlaması olacak. Şartları uyanlar yıl boyunca halk eğitim merkezlerindeki açık ilköğretim bürolarına başvurarak kayıt yaptırabilecek. Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Nizami Aktürk, yıllardır ihmal edilen açık ilköğretim ve lisenin son yıllardaki açılımlarla büyük rağbet gördüğünü kaydetti.

Yeni açık öğretim yönetmeliklerine göre açık ilköğretim ve açık lisede bir yılda iki yerine üç dönem olacak. Açık ilköğretim için her dönem bir yıl anlamına gelecek ve bir yılda 3 yıllık eğitim yapılmış olacak. Normal liselerdeki gibi 8 dönemin olduğu açık lisede ise bir yılda üç dönem, 2,5 yılda ise 8 dönem tamamlanacak. Ancak açık lise ve meslek açık lise için 17 yaşını bitirmeyenler, bir öğretim yılında en fazla iki dönem ders alabilecek. Açık ilköğretime yıl boyunca halk eğitim merkezlerindeki açık ilköğretim bürolarında kayıt yaptırılabilecek. Açık ilköğretimde 3 dersten sorumlu geçme kaldırılırken, bunun yerine öğrenciler başarısız olsa da bir sonraki dönem üst sınıfın sınavlarına girebilecek.

Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Nizami Aktürk, geçmiş yıllarda ihmal edilen açık ilköğretim ve lisenin son yıllardaki açılımlarla büyük rağbet gördüğünü kaydetti. 60-70 yaşında eğitimden faydalanan çok sayıda öğrencilerinin olduğunu belirten Aktürk, bu okulların insanı hem hayata hem de bir üst eğitime hazırladığını belirtti. Genel Müdür Aktürk, öğrencilere erken mezun olma imkanı getirilmesini ise şöyle açıkladı: "Hayatın içinde olan insanlar zaten pek çok şeyi zamanında öğrenmişler, yetişmişler. Onları sıraya oturtarak küçük yaştaki çocuklar gibi zaman içinde olgunlaşmalarını beklemek doğru değil. Çünkü bu insanlar beklenen bilgi seviyesine çok rahat ulaşabilecek kapasitedeler."

mrh bayanlar bende busene aranıza katılıyorum bende birşekilde zamanında okuyamadım eşiminde desteğiyle busene yazılıyoruminşallah bir aksilik olmazsa
inşallah buyazılanlarda dogrudur çok iyi olur bizler için burada haberleşelim bilgilrimizi paylaşalım destek olalım birbirimize allah zihin açıklıgı versin hepinize

Back