- 18 Mart 2010
- 178
- 31
-
- Konu Sahibi aysemeng77
Dün kontrolüm vardı 16+2 günlük hamileyim cinsiyetlerini öğrenme hevesiyle gittiğimiz hastaneden şok bir üzücü haberle eve döndük ikizlerin birinin kalbi durmuş ve kaybettik dedi doktor. Kan pıhtılaşmasından olabilirmiş diye clexane diye iğne başladı diğer bebeğim kız ve onun kalbi şimdilik atıyor tek korkum onu da kaybedebilecek olmam henüz kan pıhtı testi falan yaptırmadım ama daha öncede ben ikiz bebek kaybettim onların hiç kalbi dahi oluşmadan kürtajla aldırdım patolojisi temiz çıkmıştı. Aranızda bu durumu yaşayan varmı diye soracaktım ikizlerden birinin kalbi durunca diğerinin de mi durur acaba? Ayrı keselerdeydi hatta ölen bebeğim hep hareketsizdi diğeri çok harekeyliydi. Doktor kan testi falan yaptı detaylı ultrasona gönderdi ne bileyim diğer yaşayan için hiç bir garanti yok her an onun da kalbi durabilirmiş gibi geliyor bana. Üzüntüm ölen bebeğim değil aslında kalanın da kaybetmek
rabbim inşallah sana bağışlar bebeğini.benimde yaklaşık 2 yıl önce ikiz düşük yapmıştım.çocuk düşünmediğim halde öğrendiğimde de şaşırmıştım.şimdi ikiz bebeklerim var .
burada birçok arkadaşın ikizlerinden biri ölmüştü ama diğeri doğmuştu.büyüyorlar bile bebişlerimizin ,mızmızlıklarından gazlarından bile bahsediyoruz.
sakın stres yapma kafana takma Allah büyük.herşeyin hayırlısını olsun.dr. un verdiği ilacı kullan ,dediklerini yap.şükür yolu yarılamışsın.ayrı keselerde ise birşey olmaz diye biliyorum.
canım çok geçmiş olsun inşallah kızını allahım bağışlar
umudunu hiç yitirme o iğneleri 9 ay olupta doğuran tanıdıklarım var hemde hiç ümitleri yokken
ama başka drlara da görünebilirsin gibi geldi bana
dualarımız seninle
Dün kontrolüm vardı 16+2 günlük hamileyim cinsiyetlerini öğrenme hevesiyle gittiğimiz hastaneden şok bir üzücü haberle eve döndük ikizlerin birinin kalbi durmuş ve kaybettik dedi doktor. Kan pıhtılaşmasından olabilirmiş diye clexane diye iğne başladı diğer bebeğim kız ve onun kalbi şimdilik atıyor tek korkum onu da kaybedebilecek olmam henüz kan pıhtı testi falan yaptırmadım ama daha öncede ben ikiz bebek kaybettim onların hiç kalbi dahi oluşmadan kürtajla aldırdım patolojisi temiz çıkmıştı. Aranızda bu durumu yaşayan varmı diye soracaktım ikizlerden birinin kalbi durunca diğerinin de mi durur acaba? Ayrı keselerdeydi hatta ölen bebeğim hep hareketsizdi diğeri çok harekeyliydi. Doktor kan testi falan yaptı detaylı ultrasona gönderdi ne bileyim diğer yaşayan için hiç bir garanti yok her an onun da kalbi durabilirmiş gibi geliyor bana. Üzüntüm ölen bebeğim değil aslında kalanın da kaybetmek
merhaba 24+5 günlk hamileyim bende bugün öğrendim küçük olan bebegimin kalbi duruduğunu( çok üzgünüm diğerine bişey olurmu diye korkuyorum. diamniyotik monokoryonikti doktorunuz ne dedi size ??
Merhaba biliyorum üzerinden çok zaman geçmiş ama sormak istedim bende 22 haftalıkken kızlarımın küçük olanının kalbi durdu ve bunun öbür kızıma bi zararı olurmu bilmiyorum. Benim bebekleriminde ayrı kese ama tek plazentaydı. Siz nasıl bi süreçten geçtiniz?merhaba 24+5 günlk hamileyim bende bugün öğrendim küçük olan bebegimin kalbi duruduğunu( çok üzgünüm diğerine bişey olurmu diye korkuyorum. diamniyotik monokoryonikti doktorunuz ne dedi size ??
Hepinize merhaba ben foruma yeni katıldım. Ben de ikzlerinden birini kaybedenlerdenim. Sizlerle aynı kaderi yaşadım. Ama benim durumum biraz farklı sebebi belli. Tek yerden beslenen tek yumurta ikizleriydi 13.haftada aralarında kan çalma durumu oluştu birinin suyu çok diğeri azdı biri çok gelişti diğeri çok az. İkizden ikize transfüzyon sendromu deniyır bu duruma. Evreleri var benimki 1.evreydi takip ediliyordum ama küçük olan hep geride kaldı aradaki fark 1 2 3 hafta derken 21. Haftada 6 hafta fark oldu küçüğün kan akımı bozuldu acil lazer ameliyatı olmam gerekliydi İstanbula lazer oldum yani ameliyatla aralarındaki ortak damarlar kapatıldı ama maalesef 3 hafta sonra küçük daha fazla dayanamadı kalbi durdu. Biri 25 haftalık biri 19 haftalık görünüyordu Diğeri ile devam ediyoeum çok şükür sağlıklı diğeri içerde tek kese olduğu için de alınamıyor. Çok zor günler geçirdim çok uğraştık elimizden ne geliyorsa yaptık maddi manevi. Ama olmadı Rabbim in yazdığı kaderi yaşadık. Eğer lazer olmadan kalbi dursaydı diğerine giden ani kan fazlalığı beyinde hasar oluşturabilirdi doktor kordonu kapatalım ddi ama biz istemedik herşeyi göze aldıkRabbim verdi o alır ancak ddik. Çok şükür ki lazerden önce durmadı kalbi lazer sonrası aradaki damarlar kapandığı için zarar verme bulgusu gözükmüyor fetal mr çekildim herşey yolunda çok şükür. 30 haftalığım. Benim durumumda olan kimseyi bulamadım diğer forum sitelerinde, ilk kez bursa denk geldim tam olarak benim gibi olmasanız da sizde benimle aynı kaderi paylaşıyorsunuz bebeklerimizden biri melek oldu hikayemi sizle paylaşmak istedim.Merhaba biliyorum üzerinden çok zaman geçmiş ama sormak istedim bende 22 haftalıkken kızlarımın küçük olanının kalbi durdu ve bunun öbür kızıma bi zararı olurmu bilmiyorum. Benim bebekleriminde ayrı kese ama tek plazentaydı. Siz nasıl bi süreçten geçtiniz?
umarım sağlıkla almışsınızdır bebeğinizi kucağınıza. Bu durumu yaşıyanlardan bilgi almak istiyorum teşekkürler
Merhaba. Benım ikizlerimden birinin kalbinin dıçurduğunu 9. Haftada öğrendim ama sizin durumunuzu netflixde cerrahi kesim diye bi program var orda izlemiştim lazerle damarları kestiler küçük bebek kaybedildi diğer bebek sağlıkla dünyaya geldi izlemenizi tavsiye ederimHepinize merhaba ben foruma yeni katıldım. Ben de ikzlerinden birini kaybedenlerdenim. Sizlerle aynı kaderi yaşadım. Ama benim durumum biraz farklı sebebi belli. Tek yerden beslenen tek yumurta ikizleriydi 13.haftada aralarında kan çalma durumu oluştu birinin suyu çok diğeri azdı biri çok gelişti diğeri çok az. İkizden ikize transfüzyon sendromu deniyır bu duruma. Evreleri var benimki 1.evreydi takip ediliyordum ama küçük olan hep geride kaldı aradaki fark 1 2 3 hafta derken 21. Haftada 6 hafta fark oldu küçüğün kan akımı bozuldu acil lazer ameliyatı olmam gerekliydi İstanbula lazer oldum yani ameliyatla aralarındaki ortak damarlar kapatıldı ama maalesef 3 hafta sonra küçük daha fazla dayanamadı kalbi durdu. Biri 25 haftalık biri 19 haftalık görünüyordu Diğeri ile devam ediyoeum çok şükür sağlıklı diğeri içerde tek kese olduğu için de alınamıyor. Çok zor günler geçirdim çok uğraştık elimizden ne geliyorsa yaptık maddi manevi. Ama olmadı Rabbim in yazdığı kaderi yaşadık. Eğer lazer olmadan kalbi dursaydı diğerine giden ani kan fazlalığı beyinde hasar oluşturabilirdi doktor kordonu kapatalım ddi ama biz istemedik herşeyi göze aldıkRabbim verdi o alır ancak ddik. Çok şükür ki lazerden önce durmadı kalbi lazer sonrası aradaki damarlar kapandığı için zarar verme bulgusu gözükmüyor fetal mr çekildim herşey yolunda çok şükür. 30 haftalığım. Benim durumumda olan kimseyi bulamadım diğer forum sitelerinde, ilk kez bursa denk geldim tam olarak benim gibi olmasanız da sizde benimle aynı kaderi paylaşıyorsunuz bebeklerimizden biri melek oldu hikayemi sizle paylaşmak istedim.
Az önce izledim ve tam olarak yaşadıklarımı anlatıyor, doktorun ağzından çıkan her kelime aynı," Beklenen Bi durumdu ve lazeri bu yüzden yaptık" o kadar etkilendim ki sanki o ana döndüm. İki bebeğimi de kaybetme ihtimalim çok yüksekti ama çok şükür ki Bi bebeğim benimle. Çok sağolun söylediğiniz için benim durumumda kimse olmadığını düşünüyordum meğer filmi bile yapılmış. Rabbim hiç kimseye bu acıyı yaşatmasın çok zor. İnşallah bende sağlıkla diğer bebeğime kavuşurumMerhaba. Benım ikizlerimden birinin kalbinin dıçurduğunu 9. Haftada öğrendim ama sizin durumunuzu netflixde cerrahi kesim diye bi program var orda izlemiştim lazerle damarları kestiler küçük bebek kaybedildi diğer bebek sağlıkla dünyaya geldi izlemenizi tavsiye ederim