Merhaba arkadaşlar,
doğum hikayeme başlamadan önce tüm hamişlerin duyun beni; UYUYUN UYUYUN UYUYUN!!! Bulduğunuz her fırsatta uyuyun enerji depolayın, boool bol uykusuz geceler sizi bekliyor çünkü :)
Şimdi tüm detayına kadar doğum hikayemi paylaşacağım sizinle, normal doğum olduğu için merak eden arkadaşlar vardı. Bildiğiniz gibi hep normal doğum planlamıştım, en son 39 hafta kontrolüme gitmiştim pazartesi günü doktor yine hiç bi belirti yok beklemeye devam haftaya görüşürüz demişti. Lakiin o gece saat 3 de bi sancıyla uyandım ilk gaz sancısı sandım tuvalete çıkmak istedim, tuvalate gittim geldim yine yattım bana göre gaz sancısıya :) uyudum, bir saat sonra yine sancıya uyandım, baktım bu sanki biraz değişik bişe
bekledim kendimi dinledim baktım ki düzenli aralıklarla geliyor haaa tamam dedim bu kez gerçekten oldu galiba, kızlar yola çıktı. Çekmeköyde oturuyorum ben doğum yapacağım hastane şişlide. Hemen hazırlanıp ilk olarak evin yakınındaki bi hastaneye gittik, doğum başlamış mı emin olalım gece yarısı evdeki kızımızı boşuna yatağından kaldırıp yollara düşmeyelim diye emin olalım istedik. Gittik doktor muayne etti 3 cm açılma var ikisi de baş gelişi geliyor, doğum başlamış hemen sezeryane alalım dedi, kendisine içimden (afedersiniz) ooooşşşttt dedim, dışımdan kesinlikle hayır dedim :) sen uykuna kaldığın yerden devam et doktorcum başkasını bul kesecek ben doktoruma gidiyorum dedim ve çıktık hastaneden. Eşime kalsa hemen anında karşıya hastaneye gideceğiz babannesi Adayı alıp arkamızdan taksiyle gelecek. (Kendisi biraz paniktir de
) asla dedim çocuğumu bırakıp gitmem, eve döndük bu arada sancılar vurup gidiyor tabi, ben adanın çantasını hazırladım eşimin çantasını hazırladım, adayı uyandırıp durumu anlattım, bu sürede eşim başımda dokuz doğurdu tabi
ben çantayı hazırlarken sancı geliyor tutuyorum bi yerden güç alıyorum bekliyorum sancı geçiyor işime devam ediyorum. Haaa bu arada belki aranızda bilen arkadaşlar vardır eve gelir gelmez meryem otumu da suya koydum, ben faydasının olduğuna inanıyorum. Neyseki beş buçuk gibi evden çıkabildik, Allahtan o saatte trafik yoktu 20 dk da geçtik hastaneye, tabi bu arada arabada herkesi arayıp doğumun başladığını haber verdim, fotoğrafçımı aradım, organizatörümü aradım, cateringcimi aradım, onlar önemli unutmamalıyım
velhasıl herkesi aradım bi tek doktorumu aramadım, biliyorum ki doğum başladı ee hastaneye gidince zaten onlar ararlar doktorumu diye sabahın köründe rahatsız etmim dedim, evi de hastaneye yakın biliyorum, ilk sancımı hissettiğim andan doğumum bitene kadar hiç panik olmadım, stres yapmadım, hep keyifliydim tadını çıkardım. Hastanemize vardık nöb dr muayne etti açılma 6 cm olmuş, doktorumu aradılar, o sırada ben odamı beğenmedim odamızı değiştirdik
doktorum geldi niye beni aramadın dedi, rahatsız etmek istemedim nasılsa arayacaklardı sizi dedim, bi kahkaha patlattı
bir saate doğum olur seni hazırlasınlar doğumhaye çıkartsınlar ben bi kahvaltı yapıp gelim dedi olur dedim. Ben hazırlandım doğumhaneye çıktım, doktorum kolunun altında gazetesiyle girdi doğumhaneye
sonra eşimi ve fotoğrafçımı aldılar içeri, haaa bu arada atlamim suni sancı hiç almadım gerek kalmadı, epiduralde yaptırmadım ona da gerek kalmadı herşey çok hızlı gelişti zaten. Herşeyiyle normal doğum oldu yani
sonra benim hiç ıkınma hissim yoktu, sancılarım da aman aman çok canımı yakan beni çığlık çığlığa yapacak sancılar değildi, o yüzden doğum süresi uzun olacak diye çok korkuyordum. Neyseki onu da hallettim. Suyum gelmediği için ilk keseyi doktor patlattı, suyum geldikten sonra İlk gelen iki sancımla kendimi ıkınma hissine alıştırdım, üçüncüye sancım geldiğinde çok kuvvetli ıkındım Rüya çıktı
onu hemen kucağıma verdi doktor, hemen kucağımda emzirdi biraz hemşireler, ben onu emzirirken doktor diğer keseyi patlattı, sonra bi daha ıkındım Ela geldi
veee hepsi bu. Çok şükür çok sağlıklı doğdu bebişler. Rüya 3400 Ela 3200 doğdu. Benim hiç dikişim yok. Sadece doğumdan hemen sonra kan boşalımından dolayı heralde çok üşüdüm titredim ısınmam zaman aldı. Odama geldiğimde harika bi kahvaltı beni bekliyordu :) çocuklar gelene kadar ben hemen kahvaltımı yaptım, kaybettiğim enerjimi toparlamam gerekiyordu. Kahvaltıdan sonra duşumu yaptım pijamalarımı giydim kızlarımı temiz temiz karşıladım. Onlarda banyolarını yapıp temizlenip giyinip öyle geldiler. Hemen ikisini de emzirdim. Bir gece hastanede yatıp ertesi gün çıktık. Ben çok şükür sağlıkla kızlarımı kucağıma aldım. Umarım sizde sorunsuz sağlıkla kucağınıza alırsınız bebişlerinizi. Bakımları konusuna değinmiyorum burda, sorulursa cevaplarım ama ip ucu olarak şu kadarını söylim tek çocuk büyütmek meğer ne kadar da kolaymış
ne kadar çok yazmışım, umarım sonuna kadar sıkılmadan okuyan olur