İkiz normal doğum hikayem...

GULSUMADA

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2010
166
275
Merhaba arkadaşlar, doğum hikayeme başlamadan önce tüm hamişlerin duyun beni; UYUYUN UYUYUN UYUYUN!!! Bulduğunuz her fırsatta uyuyun enerji depolayın, boool bol uykusuz geceler sizi bekliyor çünkü :)
Şimdi tüm detayına kadar doğum hikayemi paylaşacağım sizinle, normal doğum olduğu için merak eden arkadaşlar vardı. Bildiğiniz gibi hep normal doğum planlamıştım, en son 39 hafta kontrolüme gitmiştim pazartesi günü doktor yine hiç bi belirti yok beklemeye devam haftaya görüşürüz demişti. Lakiin o gece saat 3 de bi sancıyla uyandım ilk gaz sancısı sandım tuvalete çıkmak istedim, tuvalate gittim geldim yine yattım bana göre gaz sancısıya :) uyudum, bir saat sonra yine sancıya uyandım, baktım bu sanki biraz değişik bişe bekledim kendimi dinledim baktım ki düzenli aralıklarla geliyor haaa tamam dedim bu kez gerçekten oldu galiba, kızlar yola çıktı. Çekmeköyde oturuyorum ben doğum yapacağım hastane şişlide. Hemen hazırlanıp ilk olarak evin yakınındaki bi hastaneye gittik, doğum başlamış mı emin olalım gece yarısı evdeki kızımızı boşuna yatağından kaldırıp yollara düşmeyelim diye emin olalım istedik. Gittik doktor muayne etti 3 cm açılma var ikisi de baş gelişi geliyor, doğum başlamış hemen sezeryane alalım dedi, kendisine içimden (afedersiniz) ooooşşşttt dedim, dışımdan kesinlikle hayır dedim :) sen uykuna kaldığın yerden devam et doktorcum başkasını bul kesecek ben doktoruma gidiyorum dedim ve çıktık hastaneden. Eşime kalsa hemen anında karşıya hastaneye gideceğiz babannesi Adayı alıp arkamızdan taksiyle gelecek. (Kendisi biraz paniktir de ) asla dedim çocuğumu bırakıp gitmem, eve döndük bu arada sancılar vurup gidiyor tabi, ben adanın çantasını hazırladım eşimin çantasını hazırladım, adayı uyandırıp durumu anlattım, bu sürede eşim başımda dokuz doğurdu tabi ben çantayı hazırlarken sancı geliyor tutuyorum bi yerden güç alıyorum bekliyorum sancı geçiyor işime devam ediyorum. Haaa bu arada belki aranızda bilen arkadaşlar vardır eve gelir gelmez meryem otumu da suya koydum, ben faydasının olduğuna inanıyorum. Neyseki beş buçuk gibi evden çıkabildik, Allahtan o saatte trafik yoktu 20 dk da geçtik hastaneye, tabi bu arada arabada herkesi arayıp doğumun başladığını haber verdim, fotoğrafçımı aradım, organizatörümü aradım, cateringcimi aradım, onlar önemli unutmamalıyım velhasıl herkesi aradım bi tek doktorumu aramadım, biliyorum ki doğum başladı ee hastaneye gidince zaten onlar ararlar doktorumu diye sabahın köründe rahatsız etmim dedim, evi de hastaneye yakın biliyorum, ilk sancımı hissettiğim andan doğumum bitene kadar hiç panik olmadım, stres yapmadım, hep keyifliydim tadını çıkardım. Hastanemize vardık nöb dr muayne etti açılma 6 cm olmuş, doktorumu aradılar, o sırada ben odamı beğenmedim odamızı değiştirdik doktorum geldi niye beni aramadın dedi, rahatsız etmek istemedim nasılsa arayacaklardı sizi dedim, bi kahkaha patlattı bir saate doğum olur seni hazırlasınlar doğumhaye çıkartsınlar ben bi kahvaltı yapıp gelim dedi olur dedim. Ben hazırlandım doğumhaneye çıktım, doktorum kolunun altında gazetesiyle girdi doğumhaneye sonra eşimi ve fotoğrafçımı aldılar içeri, haaa bu arada atlamim suni sancı hiç almadım gerek kalmadı, epiduralde yaptırmadım ona da gerek kalmadı herşey çok hızlı gelişti zaten. Herşeyiyle normal doğum oldu yani sonra benim hiç ıkınma hissim yoktu, sancılarım da aman aman çok canımı yakan beni çığlık çığlığa yapacak sancılar değildi, o yüzden doğum süresi uzun olacak diye çok korkuyordum. Neyseki onu da hallettim. Suyum gelmediği için ilk keseyi doktor patlattı, suyum geldikten sonra İlk gelen iki sancımla kendimi ıkınma hissine alıştırdım, üçüncüye sancım geldiğinde çok kuvvetli ıkındım Rüya çıktı onu hemen kucağıma verdi doktor, hemen kucağımda emzirdi biraz hemşireler, ben onu emzirirken doktor diğer keseyi patlattı, sonra bi daha ıkındım Ela geldi veee hepsi bu. Çok şükür çok sağlıklı doğdu bebişler. Rüya 3400 Ela 3200 doğdu. Benim hiç dikişim yok. Sadece doğumdan hemen sonra kan boşalımından dolayı heralde çok üşüdüm titredim ısınmam zaman aldı. Odama geldiğimde harika bi kahvaltı beni bekliyordu :) çocuklar gelene kadar ben hemen kahvaltımı yaptım, kaybettiğim enerjimi toparlamam gerekiyordu. Kahvaltıdan sonra duşumu yaptım pijamalarımı giydim kızlarımı temiz temiz karşıladım. Onlarda banyolarını yapıp temizlenip giyinip öyle geldiler. Hemen ikisini de emzirdim. Bir gece hastanede yatıp ertesi gün çıktık. Ben çok şükür sağlıkla kızlarımı kucağıma aldım. Umarım sizde sorunsuz sağlıkla kucağınıza alırsınız bebişlerinizi. Bakımları konusuna değinmiyorum burda, sorulursa cevaplarım ama ip ucu olarak şu kadarını söylim tek çocuk büyütmek meğer ne kadar da kolaymış ne kadar çok yazmışım, umarım sonuna kadar sıkılmadan okuyan olur

Allah size de çocuklarınıza da can sağlığı versin, inanın hiç sıkılmadan okudum, hatta sonunda ağladım, benim bir kızım 5 yaşında diğeri 9 aylık oldu, ikiside sezeryanla oldu, bu 2. kızım hem hamilelikte hem doğumda hem de şu an beni mahfetmiş durumda, psikolojim bile bozulmuş durumda, ben biriyle başedemezken, siz 2 taneyi sabırla karşılayabilmişsiniz, hayran kaldım size gerçekten :)

Çok teşekkür ederim, Allahım hepimizin çocuklarını bize bağışlasın inşallah...
Kızlarınızla size Allah yardım etsin, sabır göstermekten başka bi şansım yok, ben çoğunlukla pozitif bakmayı tercih ediyorum ki kendime zarar vermeyeyim psikolojim bozulmasın diye yoksa negatif bakmaya başlayıp da bi salarsam kendimi o kadar çok şey bulurum ki, dört yaşında üstüne iki kardeş gelen kıskançlık nöbetleri geçiren kızım, ikiz bir aylık bebekler, gaz sancıları, uykusuz geceler, üstüne haftaya sefere gidecek olan ve dört ay gelmeyecek olan eş, üç cocukla geceli gündüzlü başa çıkacak ben... Sevgili arkadaşım herkesin derdi kendine büyüktür elbet ama ne olursa olsun hep pozitif bakmaya çalış, birazcık amaaan boşver demeyi dene, o zaman biraz daha kolay oluyor

zaten doktorlar normal doğum olup olabileceğini kontrol etmeden hemen kesip biçiyorlar.bende ilerde sancıdan korkuyorum.adet olurken çok sancı yaşarmıydınız yoksa rahat mı geçerdi sizin o dönemler?

zaten doktorlar normal doğum olup olabileceğini kontrol etmeden hemen kesip biçiyorlar.bende ilerde sancıdan korkuyorum.adet olurken çok sancı yaşarmıydınız yoksa rahat mı geçerdi sizin o dönemler?
Sancıdan hiç korkmayın, ben ilk kızımı suni sancı ile doğurdum, ikizlerde ne suni sancı ne epidural almadım inanın normal sancı hiç birşeymiş, tarif etmek gerekirse gaz sancısı ve adet sancısı karışımı birşey ama inanın dayanılmayacak gibi değil, aman aman can yakmıyor, benim adetlerim hep ağrılı ve sancılı olurdu doğumdan sonrada değişmedi yine aynı şekildeydi, ama ikizlerden sonra değişirmi bilmiyorum...

maşallah banada böylesi nasip olur.benim adetlerde çok ağrılı yoğun geçer.adeti yoğun ağrılı olanın normal doğumuda mı çok ağrılı olur onu merak etmiştim.öğrenmiş oldum.

maşşalah diyorum sana canım tebrik ediyorum.. 3,5 kilo iki bebeği taşımak ve hatta onları normal yolla doğurmak.. diyecek söz bulamıyorum. tebrik ederim canım...

canım allah analı babalı büyütsün kızlarını. maşallah çok kolay olmuş. bu arada hiç sıkılmadım çünkü benimde ikizlerim var. şuan 13 yaşındalar ama ilk zamanlarını hatırlıyorumda amannn biri ağlar, susturursun, diğeri başlar, birini uyutursun, diğeri ağlar, onunla ilgilenirsin, tam sakinleşir, diğeri uyur. böyle bir kısır döngü içinde geçer günler.

canım allah analı babalı büyütsün. evet ikizlerin bakımı çok zor. benimde ikizlerim var. biri uyur, biri uyanır, biri ağlar, susturursun, diğeri başlar. günler bu kısır döngü içerisinde geçiiip gider. bu arada doğumunda çok basit olmuş. allah bağışlasın.

Teşekkür ederim, çok kolay oldu gerçekten:)
Maşallah ne kadar pozitif ve rahat anlatmışsınız bayıldım hikayenize. Normal doğumla ilgili korkutucu hikayeler okumaktan bıktık. Güzel ve içimizi rahatlatan bir hikayeydi. Benim de adet dönemlerim hep sıkıntılı geçmiştir doktorum rahimin çok fazla kasılmasından kaynaklı olduğunu söylemişti. Normal doğum istiyorum inşallah ben de kolay bir doğumla kızıma kavuşurum inşallah..

Ayy hormonların verdiği etkiyle yarı ağlamaklı okudum :) Rabbim ömür versin Rüya ile Ela'ya

normalde uzun yazılardan sıkılırım..fakat sizin doğum hikayeniz..çok heycanlı..soluk almadan okudum sonuna kadar..çokta güzel yazmışsınız..bebeklerinizide sağlıkla büyütün..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…