• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkiz gebelikte serklaj yaptıranlar 2021

meromeri

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2021
29
19
3
32
Merhaba arkadaşlar.
Ben 20 haftalık bebeklerimi kaybettim ağrısız sızısız kese geldi. Aradan 4 ay sonra tekrar tekrar çatlatma iğne si ile yeniden ikizlere hamile kaldım. 7 haftalık şuan. 12. Haftada serklaj yapılacak. Başkada hiç birşey bilmiyorum aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum bu durumu yaşayım ikinci bebeklerini sağlıkla kucağına aşan oldumu. ? Yardımcı olabilir misiniz?

Kızlar 10.haftada doktor rahim agzin haftasına göre bile kısa 12 de gel yeniden bakalım serklaj uygulayalım gerekirse dedi ama internette makale falan okuyorum çoğul gebelikler de serklajin tartışmalı olduğu hatta bazı yerlerde onerilmedigi yazıyor bu kaygılarım dan doktoruma bahsetmeyi düşünüyorum serklaj olan arkadaşlar doktorunuz ne diyor bu konuda

Merhaba, bende tek yumurta ikizlerine hamileyim benim 18. Hafta kontrolüm de 31 mm iken 19 da 12 mm düştü uzunluğu acil serklaj yapıldı şimdi 3 cm kadar eve çıktım korkudan sadece tuvalet için kalkıyorum yemeği bile yatarak yiyorum. Çoğul gebelikte çok etkili olmadığına dair yazılar okudukça korkudan sağa sola dönemiyorum. Acil serklaj olup haftasını tamamlayabilen çoğul gebeler oldumu yada tamamlayamayanlar?

Merhaba, bende tek yumurta ikizlerine hamileyim benim 18. Hafta kontrolüm de 31 mm iken 19 da 12 mm düştü uzunluğu acil serklaj yapıldı şimdi 3 cm kadar eve çıktım korkudan sadece tuvalet için kalkıyorum yemeği bile yatarak yiyorum. Çoğul gebelikte çok etkili olmadığına dair yazılar okudukça korkudan sağa sola dönemiyorum. Acil serklaj olup haftasını tamamlayabilen çoğul gebeler oldumu yada tamamlayamayanlar?
Öncelikle çok geçmiş olsun.
Benim önlem amaçlı yapılmıştı ilk hamileliğimde 24. Haftada 14mm odüstügp için.
34. Hafta bittikten sonra dag salim kızımı normal dogumla kucağıma almıştım.
Ikinci kizimfa önlem amaçlı yapıldı.
37 de diskislwri alındı. 39 haftada normal doğum yaptım.
Siz 34. Haftaya kadar dikkat edin. Kalkmayin.
Allah kolaylıklar ihsan etsin.
Rabbim bizi korktuklarımızdan emin, umduklarımıza nail eylesin inşallah

Back