İkiz bebekler için beşik seçimi??

arby

Üye
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2014
53
11
18
Mrb Arkadaşlar, yenidoğan ikiz bebeklerinze nasıl beşikler seçtiniz?

Ben şimdiden odalarına büyüyebilen beşiklerden almak istiyorum.
Yatak odama da anne yanı istiyorum ama iki bebek sığabilecekmi bilmiyorum.
Geceleri kendi yanımda gündüzleri beşiklerinde yatsınlar istiyorum.

Sizler nasıl yaptınız?

Büyüyen beşiklerin eni dar geldi bana ve ayrıca taşınabilir değiller. Bebekler herzaman gözünün önünde olsun istiyorsun, ilk aylarda kusmaları çok oluyor tıkanırlar falan diye korkuyorsun o yüzden biz hep yanımızda uyutmayı tercih ettik ve taşınabilir beşik aldık. İkeanın dolapsız karyolaları hem çok şık ve sağlam hem de hafif oldukları için çok kullanışlı oldu bizim için. İlk üç ay aynı beşiğe sığıyorlar ama sonra ayırmak gerekti. Park yataktan memnun olan da çok ama ben bez yatakları pek sevmiyorum.

İkeanin besiklerine ben de bakiyorum.bulundugum sehirde ikea yok.int.ten baktim cok sade ama saglammidir diye kafama tailiyor.siz hangisini aldiniz.ben 239 luk bir model var onu dusundum ama dedigim gibi gormedigim icin tereddutluyum.buyuyen besiklerde evet eni dar.normal yatsklar 90 cm.ken buyuydn besigin buyuk yatagi 80 cm.daha yeni baktim bende.ikea ile patk yatak arasinda kaldim.ama park ystaklari ben de sevmiyorum.besikler de genelde cok pahali.simdiden boyle arastirmalarim basladi.ikiz olunca cok sonraya birakmak istemiyorum islerimi.

http://www.ikea.com.tr/urun-katalog...runleri/00248529/hensvik-bebek-karyolasi.aspx bu beşikten iki tane aldık biz. Evet 239 tl lik olan beşik, gayet sağlam ve kullanışlı. Taşınabilir olması çok iyi oldu bizim için. Sallanmıyor ama zaten ev tipi anakucakları aldık biz onlar sallanıyor genelde uyuduktan sonra beşiklerine koyuyoruz. Herzaman sallamak istemiyorlar gerekirse de ayakta sallıyoruz. Gece mama için uyandıklarında sallamadan uyuyorlar o yüzden sallama fonksiyonu hiç aramadık. Dolaplı beşikler çok ağır hem de pahalı oda yapmanın hiç anlamı yok bence.

Sag ol canim tamam icim rahatladi.ayni besikten bahsediyoruz.iyi oldu karsilasmamiz.sallanmasi onemli degil.en kotu ihtimal senin yaptigin gibi ev tipinde sallar oraya yatiririz.tesekkurler tekrar.

ama dolaplı beşikleri en az 6 sene kullanırlar 10 12 diyenlerde oldu ama ben 6 dıyorum. en azından beşik derdine girilmez. Taşınabilirlik olarakta ekstradan anakucağı alınır . taşınacağı zaman taşınır. Ve en başından odalarına yataklarına alışmaları çok daha sağlıklı olacaktır.Ben bu konuda inatçıyım sanırım kim ne derse desin bu mantıktan çıkamıycam. Beni korkutan ilk günlerde kendi yatak odamda nasıl bir sistem uygulayabileceğim. yada sırf yataklarına alışsınlar diye onların odasında yere bir döşek mi atayım.

Arkadaşlar merhaba. Ben de yeni çıkan Crest GB-102 İkiz Portbebeli Sallanır Bebek Sepeti Beşiğinden sipariş verdim. Bunları ikizler 1-1.5 yaşına kadar kullanabiliyormuş. Ablamın da ikizleri var o bir tane normal beşikten almıştı. 1.5 yaşına kadar kullanabildi onu. Bebekler yanımızda olacağı için büyük beşik almamız yer sıkıntısı açısından sıkıntı yaratır bence. Benim 5 yaşında bir oğlum var ondan biliyorum. Hem bu beşiğin bir tarafını sallarken diğeri sabit duruyor. Yani biri uyurken diğerini sallayabiliyorsunuz. Ayrıca taşınabiliyor.

ikeanin besiklerinin hic biri sallanmiyor. Bebeklerin huyu suyu nasil olacak bilemedigim icin ben sallanmayan besik dusunmuyorum kullanis olarak guzel ama iste ya sallama olayi girerse devreye bilemiyorum. Bu aklinizda bulunsun bence.

canim mantiktan cikmayacagim diyorsun da uzmanlar cocugun annesiyle ayni odada kalmasindan yana minimum 1.5 maks. 2 yasina kadar hatta mumkunse birlikte yatilmasini oneriyorlar. Tartismaya cok acik bir konu ama ben bunu dogru buluyorum. Onlarin bize bizim kokumuza ihtiyaci var. Ben anasinifi ogretmeniyim. Su dadi programindaki kadinin yaptiklari gibi bir egitim aldik ama hep teoriydi onlar. Hocalarla cok tartisirdim. Peki boyle diyorsunuz da soyle olmasi gerekmez midiye. Cevap veremezlerdi cunku yillar yillar oncesinin kuramlariyla konusurlardi. Simdiki arastirmalar ve daha humanist yaklasimlar bebeklerin anne baba ihtiyacini vurguluyor. Gunumuzde hersey psikolojik ihtiyaxa dayaniyor. Bu nedenle ben simdi ayri oda dusunmuyorum. bir de uzmanlari filan bir kenara birakarak nacizane tavsiyem cocuklar icin esinle yatagini ayirma. Gerekirse ayri odani yap ilk aylar icon kucuk makul fiyatli besiklerden al odana koy ama babadan coxuklari da ayirma sen de ayri kalma derim ben

Crest GB-102 İkiz Portbebeli Sallanır Bebek Sepeti ne güzelmiş baktım şimdi. Acaba çıkarıp takılabiliyo mu portbebeler. Fikriniz var mı?

Arkadaşlar benim 5 aylık ikizlerim var.kızımı çok salladığım için ikizlere sallanmayan alacağım dedim ikeanınkilerden aldım.3 ay onu kullandık ama sallansaydı daha rahat ederdim.sığmadıkları için geniş park yatakla değiştirdim.yatak odamda geceleri hala daha beraber yatıyorlar.gündüzleri ise salona yer yatağı Yaptım burda uyuyorlar.bi biri bi biri Uyanıyor odaya hapsoluyorsunuz.en azında tv falan açıp sıkıntımı unutuyorum.akşamda yatak odasına.sabaha doğru sık uyandıklarından park yatağı sallıyorum ÇOĞU zaman mıkırdanıp duruyorlar.park yatak çok ses çıkarabiliyor bu arada.odaları yok.kendi dolabımız orta kısmını onlar için ayırdım.yetiyor.
Bende yatak alırken çok Tereddüt etmiştim doğduktan sonra belli oluyor huyları.
Bir de anakucağı 4-5ay ancak Kullanılıyor.bende chicco ı-feel var.şimdi onda yatmıyorlar atıyor kendini.zaten biri sevmişti onu. Şimdi değişiklik olsun diye kendini atmayanı koyuyorum. Doğumdan bir ay sonra-kendim bakıyorum bu arada- pilli kendi kendine sallanan Beşik aldım.bazı günler Hayatımı kurtardı diyebilirim.hatta şimdilerde onu da kullanmıyorum.
Ikisini de satacağım bir ara.
Şimdi Kızımın oyun Halısı vardı 2-3 haftadır onunla duruyorlar.
İçine koyup yemek falan yapıyorum
Onlar oynuyor hatta bazen orda uyuyakalıyorlar.
Ayağımda sallıyorum başından beri.biri eşimde biri bende.
Ilk 3-4 ay gaz dolayısıyla perişan oluyorsunuz
Ilk bir ay rahat aa iyiymiş falan diyorsunuz sonra ah ah....
Her çocuğun huyu başka oluyor.
Umarım şimdiye kadar olan deneyimlerim işinize yarar.

Crest GB-102 İkiz Portbebeli Sallanır Bebek Sepeti ne güzelmiş baktım şimdi. Acaba çıkarıp takılabiliyo mu portbebeler. Fikriniz var mı?
O tür beşikler çok kısa süreli kullanılabilir, oturmaya tutunup kalkmaya başladığında onlardan düşerler, 1 yaşına kadar kullanmak imkansız. Görünüşe aldanmayın.

Evet güzel yazmışsın haklısın, ama 2 yaşından sonra da anne babadan uzaklaştırma konusunda sıkıntı yaşayabiliriz diye erkenden yalnız kalabailmeyi öğrensinler isterim.Bir de babaya da kıyamazsam diyorum,en nihayetinde işe gidiyor...İki bebek...Bilemedim.

canim babaya kiyma konusunda cok bencilim. Hic onu dusunmuyorum. Benden daha cok istiyor daha cok hayal ediyor. Biz uzun sure bekledik. Sonunda Rabbim bize nasib etti saglikla dunyaya gelmelerini de nasib eder ins. Canim 2 yastan sonra da yontemler var kademeli olarak aliniyor zaten pat diye hadibartik burasi sizin odaniz denmiyor. Hayirlisi artik

Merhaba bisey sorcaktim size bu ikiz sepetinden bende almayi dusunuyormda acaba kullandinizmi nasil memnun kaldinizmi bide bebekler nekadarlik olana kadar kullanabildiniz acaba cevaplarsaniz sevinirm tesekkurler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…