Cok tatlısınız hepiniz ne kadar güzel heyecanlar bunlar :))
Beşik konusunda şu an kafanızda hiçbirşey oluşmuyor olması da çok normal :) doğru dediklerinizin hepsi çok mantıklı doğru ama pratik hayattaki uygulaması öyle değil maalesef:))
İnsan boyunda yataklı beşiklerden bizmde bebek odamız üzerinde sandık ce çekmeceli dolapla normal bebek beşiği boyutunda parmaklıklı şimdi 1.bu model sallanmıyor 2.yeni doğan bebek asla bunun içinde yatamaz güvenli değil 3.alıp koyamazsınız bebeğiniz ele gelinceye kadar.
Bu 750 tllik beşik tipi çok güzel çok hoş ama ayağa kalkıp kenarla tutunup kendilerini tüm güçleriyle öne geri sallıyorlar devrilme ihtimali çok yüksek bunun bu hareketle.
Şimdi biliyorum hepinizin kafasında ne idealler var bir sürü kurallar onu öle yapmam bunu böyle yapmam sallamakta bunlardan biri bu konuda inanın aranızda en katı bendim ooofffff ne attım tuttummm avrupadaki bebekler sallanıyor mu sallanmakta ne demekmiş sarsılmış kafatası sendromu diye bişiy çocucğu aptal yapıyorlar offff daha neler neler :))sonuç sallanmadan uyumayan iki bebem var :))
En kalşteli park yatak alsanız 250 ytl 3 yaşına kdr kullanırsınız hem kademeli hem sallanıyor hem de baktınız yatmadı oyun parkı olur mis gibi.benim gibi uyduruk beşik alsanız 1 yaşına kadar kullanırsınız geceleride ayakta sallamktan kurtulur onda sallarsınız.bebek odasına sallanan bebek yatak ölçülü beşik yaptırsanız ilk 6 ay orada yatmaz ama sonra odasına geçirince gayet rahat edersiniz onunda fiyat civarı 750 ytl.
Ama en temizini söyleyim çingen salıncağı çok ciddiyim şaka değil her eve bir tane lazım

Hastane çıkışları yenidoğandır ölçüleri standart 50 cm dir ve 3.5 kg bebek ortalamısyla yapılmıştır sizin bebekleriniz 47 cm ve 2.5 kg ortalamasıyla doğacaklar siz hesap edin.0-3 aylıklar 56 cm 6kg ortalamalı bebekler için bildiğimiz hint fakiri oluyorlar içlerinde sizin 6kg nuz ortalama 4.ayda olacak çünkü :))ama çok çabuk büyüyorlar 1 aya tam oluyor.şimdiden 3-6 ay birşey almayın bebeğnizin gelişimi farklı oluyor elinizde kalıyor hepsi.yaz bebeği bile olsa patiksiz alt patiksiz tulum tavsiye etmem çok ama çok kullanışsız bacaklar yukarı çıkıyor cıbıl kalıyorlar çorabın içine sokuyorsunuz mecbur onunda o zaman çorap lastiğini bileğini kesiyor.
Ben 4 takım prematüre almıştım çokta iyi oldu bir ay onları ve yenidoğan setlerini kullandım ama kimi arkadaşımıza prematüreler olmadı yenidoğan setlerini kullandılar.bir tane prematüre takımınız mutlak ama mutlak olsun fakat ikinciyi sizin tercihiniz.