• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

IKIZ BEBEK HAZIRLIGI, Miniklere neler yapilir neler alinir

Ben oglumda boyle kullandim.portbebe bu iste.aslinda kafam donerse ucuzundan iki tane alip gecicem.cunku anakucagi da olsa portbebe de olsa kisa sureli kullanacaz.
anakucağı 3 aydan sonra taşınmaz zaten ama oto koltuğu ve evde mama yedirirken falan 1 yaşa kadar kullanılmaz mı sizce?

zaman zaman olur halsizlik ama uzun sürerse kan değerleriyle ilgilimi diye bakılıyor diye biliyorum.
canim ne eksik ki boyle olsun. Dunyanin ilacini kullaniyorum. Hangi deger dusunce bizi boyle yapiyor acaba.
Bir arkadasim ana kucagini 7 8 aya kadar kullandi gittigi yerde bebegi yatirip oldugu yerde sallayarak uyutuyordu. Mamasini onda oturtarak yediriyordu.

sizce yeni doğanlar için geniş ağızlı biberonlar mı yoksa dar ağızlı biberonlar mı daha iyi? bir de tırnak makası için hangi markanınkini düşünüyorsunuz ? normal tırnak makası şeklinde olanlar mı yoksa makas olanlar mı?

slm ikiz anneleri bende ikizlerime hamileyim 2 oglumuz olacak Allah izin verirse. hazırlıklara şimdiden başlamışsınız ne güzel. bende 30, haftama girdiğimde alacaağım inşallah sizlerden çok şey öğreniyorum iyi ki varsınız :)

sizce yeni doğanlar için geniş ağızlı biberonlar mı yoksa dar ağızlı biberonlar mı daha iyi? bir de tırnak makası için hangi markanınkini düşünüyorsunuz ? normal tırnak makası şeklinde olanlar mı yoksa makas olanlar mı?
Ben philips aventin geniş ağızlı naturel biberonunu aldım çok memnunum, hem ağzı geniş olduğundan temizliği de daha kolay oluyor. Tırnak makası da bebedor'un normal tırnak makasını kullanıyorum ondan da memnunum tavsiye ederim.

canim ne eksik ki boyle olsun. Dunyanin ilacini kullaniyorum. Hangi deger dusunce bizi boyle yapiyor acaba.
Bir arkadasim ana kucagini 7 8 aya kadar kullandi gittigi yerde bebegi yatirip oldugu yerde sallayarak uyutuyordu. Mamasini onda oturtarak yediriyordu.
kan değerlerin düşünce halsizlik olur.mesela benim 10. haftada henüz demir hapına başlamamışken demirim 156 iken testten sonra demir hapına başladım ve 19.haftada tekrar bakıldı 91 e düşmüş.bebişler büyüdükçe destek alsakta düşebilir daha fazla sömürüyolar bizi :) ama kafana takma geçtimi şimdi biraz???
benim arkadaşımda hem arabada hem evde mama yedirirken hemde misafirlikte yere koymuyor anakucaı sayesinde ve 3 yaşına geldi halen arabada içine yatıyor.

birde oda içinde böyle bir şey düşünüyorum.. fikirlerinizi bekliyorum acaba büyüyen yatak mı alsam yoksa fotodaki gibi mi?Eki Görüntüle 1377126
bence başta 5 yaşa kadar falan yatabileceği mobilya beşik yeterli ondan sonra oda takımı alınır.dolabında eşyalarını koyabileceğin yer varsa başta dolaba bile gerek yok bir şifonyer olabilir asılacakları kendi dolabına asarsın.tabi bu maddi imkanlara bağlı durumun iyi ise böyle bir oda güzel olur.

kan değerlerin düşünce halsizlik olur.mesela benim 10. haftada henüz demir hapına başlamamışken demirim 156 iken testten sonra demir hapına başladım ve 19.haftada tekrar bakıldı 91 e düşmüş.bebişler büyüdükçe destek alsakta düşebilir daha fazla sömürüyolar bizi :) ama kafana takma geçtimi şimdi biraz???
benim arkadaşımda hem arabada hem evde mama yedirirken hemde misafirlikte yere koymuyor anakucaı sayesinde ve 3 yaşına geldi halen arabada içine yatıyor.
Slm kizlar ne guzel olmus burasi anakucaginin markasi ne acaba 3 yasina kadar kullandigina gore kullanisli bixde 26. Haftamizdayiz bende 30. Haftada başlayacagim alisverise . Kafama hangi mama alinmali o takildi bide sampuani hangilerini dusunuyordunuz???????

ana kucagı konusunda bende cok kararsızım ama daha gidip gezmedim hepsine bakıp özelliklerini araştırıp öyle karar veririz internetten zor oluyor dokunmadan anlaşılmıyor bi de kumasları sert mi boyası nasıl bunlar da önemli..

sizce ev tipi ana kucağına gerek var mı ne diyorsunuz?
eğer bebek hiç durmadan sallama isterse uykuya dalamazsa falan ev tipi ve elektrikli olanlar çok işe yarıyor çünkü sen sallarsan işini yapamazsın.saatlerce sallanan gün içinde ve akşam bebekler var çünkü. ama sadece akşam sallama gerekirse yada çabuk dalarsa en güzeli çingene salıncağı.buna doğumdan sonra hatta 40 ı çıkınca karar ver asıl o zaman belli oluyorlar.

ben normal tırnak makası aldım.ama en çok yanındaki törpüyü kullanırım herhalde çünkü tırnakları zaten yumuşak olur banyodan sonra çok uzamadan törpülemek daha iyi gibi geliyor bana

slm ikiz anneleri bende ikizlerime hamileyim 2 oglumuz olacak Allah izin verirse. hazırlıklara şimdiden başlamışsınız ne güzel. bende 30, haftama girdiğimde alacaağım inşallah sizlerden çok şey öğreniyorum iyi ki varsınız :)
slm canım sende hoşgeldin.30.haftamda başlarım demişsin ama bence 30 a kadar hastane çantana koyacaklarını al hazırla derim.Kötü düşünen biri değilimdir ama ne olur olmaz şaşıp kalmayalım erken bir durum olursa diye ALLAH korusun.

Slm kizlar ne guzel olmus burasi anakucaginin markasi ne acaba 3 yasina kadar kullandigina gore kullanisli bixde 26. Haftamizdayiz bende 30. Haftada başlayacagim alisverise . Kafama hangi mama alinmali o takildi bide sampuani hangilerini dusunuyordunuz???????
sorarım hiç dikkat etmemişim markaya.
mama olarak etrafımda hep aptamil gördüm ama şimdi bir sürü dedikodu var.SMA ve HUMANA seçenekleride iyi deniliyor bunu çocuk doktoruna soralım bence doğumda hayırlısıyla.
ben şampuan DALİN aldım en az kimyasal içerdiğini düşündüğüm için.

yenidoğanlarda zıbınlar uzun kol oluyor zaten ve de öyle giydirirler yenidoğan bebeği.
çünkü vucut ısılarını dengeleyemiyecekler bi müddet.
ben aslında tulumları 0-3 ay diye sipariş ettim sanıyodum bi geldi 0 ay 50 cm likler.
böyle daha iyi oldu gerçi.çünkü 0 ay alacaktım ayrıca.
en azından ilk doğduklarında üzerlerinde çok çok büyük durmaz bu tulumlar.

zıbından sonra da hava şartlarına göre muhtemelen yarım kol bodylere geçeriz.bahar ve yaz doğum yapacaklar olarak.
yine de birkaç adet uzun kol ama ince penyeden body alacağım.zbın tulum diye satılıyor.önden veya yandan çıtçıtlı.
sen de görmediysen araştır bi bak.
bu şekilde üst değiştirmek çok kolay oluyor yenidoğan bebekte.

kaç tane hangisinden aldın canım?
benim kayınvalidem al diyor 50-60 tane ben de bilemedim sayı konusunda

sorarım hiç dikkat etmemişim markaya.
mama olarak etrafımda hep aptamil gördüm ama şimdi bir sürü dedikodu var.SMA ve HUMANA seçenekleride iyi deniliyor bunu çocuk doktoruna soralım bence doğumda hayırlısıyla.
ben şampuan DALİN aldım en az kimyasal içerdiğini düşündüğüm için.

dalin tercih etmek iyi çünki johnson göz yakıyor gerçekten göz yakmayan bir dalin var

ben normal tırnak makası aldım.ama en çok yanındaki törpüyü kullanırım herhalde çünkü tırnakları zaten yumuşak olur banyodan sonra çok uzamadan törpülemek daha iyi gibi geliyor bana
ay yumuşak tırnağı törpülemek daha zor canım ya ben korkarım parmaklarına zarar vermemek için tırnak makasıyla kesmek daha iyi gibi

dalin tercih etmek iyi çünki johnson göz yakıyor gerçekten göz yakmayan bir dalin var
şampuan(pompalı),sabun, bebe yağı,garanül sabun ve yumuşatıcı hepsini dalin aldım farklı farklı kokular olmasın diye.yumuşatıcıyı onların çamaşırında kullanmayacağım ama kendi pike takımım ve pijamam için aldım odada tam bi dalin kokusu olsun diye :)

kaç tane hangisinden aldın canım?
benim kayınvalidem al diyor 50-60 tane ben de bilemedim sayı konusunda

yaz günü yıka kurut ütüle giydir zaten hemen büyüyecekler sürekli beden değişecek.
0 ay(50cm) liklerden uzun kol 3+3, kısa kol 5+5
0-3 ay (56 cm) uzun kol 1+1 kısa kol 5+5 kolsuz 3+3 başlangıçta bu kadar yeterli diye düşünüyorum.siz ne düşünüyorsunuz?

şimdi netten biberonları beğendim kodlarına kadar not ettim ve ilerde büyük ihtimal netten sipariş vericem ama kafam karıştı.şimdi biberonları seçtim ama acaba bunların emzikleri yenidoğana göre mi gelir yoksa emziğini biz mi yenidoğan alıp değiştiricez:) bir de kaçar tane biberon almayı düşünüyorsunuz?

şimdi netten biberonları beğendim kodlarına kadar not ettim ve ilerde büyük ihtimal netten sipariş vericem ama kafam karıştı.şimdi biberonları seçtim ama acaba bunların emzikleri yenidoğana göre mi gelir yoksa emziğini biz mi yenidoğan alıp değiştiricez:) bir de kaçar tane biberon almayı düşünüyorsunuz?
Küçük boy 120cc lik olan biberonların emziği yenidoğana uygun oluyor tek delikli. Daha büyük boy biberonların da 6 aydan sonra kullanılacağı için iki-üç delikli oluyor. 120 cc lik biberon bize 6 aya kadar yetti, yalnız emzikler en fazla 3 ay kullanılıyor sonra değiştirmek gerekiyor 3 aydan sonra yeni emzik almanız gerekiyor, yine tek delikli yenidoğana uygun emzik almıştık biz.

Back
X