İkiz bebek büyütme

Alrededordeneva

Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2023
15
8
34
Merhaba sevgili arkadaşlar,
Daha 6 aylık bir anneyim. İkiz kızlarım var çok şükür:) Anne olmak nasıl bir şey? ben olabildim mi? İyi bir annemi miyim? Onlara yetebiliyor muyum? Vb bir çok soru var kafamda.
Bazen " ikiz annelerine dört kol lazım " diyorum. Biri ağlayınca diğerini bırakıp onu almak yada ikisi aynı anda ağlayınca ve susturamayınca ne yapacağını bilememek.. Ağlayanı kucağına alıp sakinleştirmeye çalışırken diğerinin "beni de al " diyen gözleri ve kolları...
Haksızlık ediyor muyum düşünceleri...

Kızlarımdan biri beni istiyor devamlı. Ben olmayınca sakinleşmediği çok zaman oluyor. Diğeri ise bazen beni istiyor ama bazen de başkasında sakinleşiyor. Ve o bebek meme emmek istemiyor. Ne gece ne gündüz 3 4 gündür hiç etmiyor. Diğeri ise iyice azalttı. Genellikle geceleri alıyor.
Anne sütünü biberondan içiyorlar ama meme almak istemiyorlar. Bu konuda ne yapacağımı bilmiyorum.

Birinin benimle bağ kurup, diğerinin kuramamış olma ihtimalini düşünüyorum. Biri beni seviyor da acaba Diğeri daha mı az seviyor. Onun için ne yapmalıyım. Nasıl yaklaşmalıyım? Bunlar normal mi?

Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim. Çünkü bir kızımın diğerine nazaran benimle bağ kuramadığını düşünmeye başlıyorum ve kötü hissediyorum.

Hiç olur mu öyle şey. Asla kendinizi yargılamayın. Hiç kolay olmayan bir şeyi başarıyorsunuz. Ki bu soruları soruyor sorguluyorsanız ne güzel bir annesiniz. Onlar için en iyi anne sizsiniz, sizin için de en iyi çocuk onlar🥰 Eminim ikiside size aşkla bağlılar. Umarım destek verecek birileri vardır size bu süreçte bir diğerini ihmal ettiğinizi düşünüyorsanız ki bu bence öyle değildir amabi tık daha fazla oyun , sarıp sarmalamaca… İşiniz zor ikiz annesi olmak kolay değil Allah yardımıcınız olsun.

Daha 6 aylık bir anneyim. İkiz kızlarım var çok şükür:) Anne olmak nasıl bir şey? ben olabildim mi? İyi bir annemi miyim? Onlara yetebiliyor muyum? Vb bir çok soru var kafamda.
Bazen " ikiz annelerine dört kol lazım " diyorum. Biri ağlayınca diğerini bırakıp onu almak yada ikisi aynı anda ağlayınca ve susturamayınca ne yapacağını bilememek.. Ağlayanı kucağına alıp sakinleştirmeye çalışırken diğerinin "beni de al " diyen gözleri ve kolları...

Kızlarımdan biri beni istiyor devamlı. Ben olmayınca sakinleşmediği çok zaman oluyor. Diğeri ise bazen beni istiyor ama bazen de başkasında sakinleşiyor. Ve o bebek meme emmek istemiyor. Ne gece ne gündüz 3 4 gündür hiç etmiyor. Diğeri ise iyice azalttı. Genellikle geceleri alıyor.
Anne sütünü biberondan içiyorlar ama meme almak istemiyorlar. Bu konuda ne yapacağımı bilmiyorum.

Birinin benimle bağ kurup, diğerinin kuramamış olma ihtimalini düşünüyorum. Biri beni seviyor da acaba Diğeri daha mı az seviyor. Onun için ne yapmalıyım. Nasıl yaklaşmalıyım? Bunlar normal mi?

Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim. Çünkü bir kızımın diğerine nazaran benimle bağ kuramadığını düşünmeye başlıyorum ve kötü hissediyorum.
Merhaba size birler sormak istiyorum ben ikizlere gebeyim çift yumurta 16.haftada üçlü
Testte sorun çıktı bebeklerden biri rahatsız olabilirmiş dendi siz yaptırdınızmı ikili veya üçlü test

Merhaba, ikili yada üçlü test hiçbirini yaptırmadım ancak içinizi ferah tutun. Arkadaşıma da bir çok şey söylediler test sonucunda. Sonrasında sağlıkla bebeğini kucağına aldı. İnşaAllah siz de sağlıkla bebeklerinizi kucağınıza alırsınız. Önce kendi psikolojinizi rahatlatmanız gerekli. Doğuma kadar bunu kafanıza takmayın. Her şeyden önce bizim elimizde olan bir şey değil. İnşaAllah aksilik yaşamazsınız.

neden bakamayasın
ALLh o gücü özellikle anneye vermese dünyada çocuklar nasıl bakılır
bir ikiz annesi olarak hpsi geçecek,bir gün bakmışsın kocaman olacaklar
ben de hiç çocuk bakamam diyordum
şimdi 10 çocuğa bakabilecek tecrübeli bir ana oldum çıktım:)
hayat insana herşeyi öğrtiyor
sen sadece sakin ol ve annelik içgüdülerine güvenerek yavrularını büyütmeye çalış

Benimde ikiz kızlarım yaklaşık 3 aylık şu an bile birini kucağıma aldığımda diğerinden bakış yiyorum ve çığlık atıyor. Bırakın bağ kurmayı tek başıma bakarken her daim kaos içindeyim, bazen tek çocuğum olsa mis gibi bakardım diye düşünüyorum, sonrada Allah bana iki tane vermiş şans bu diye düşüncemden utanıyorum. başkası yardıma geldiğinde ise sürekli bir vicdan azabı halindeyim. Bebeğime iyi bakar mı düşüncesi değil ben neden bakamadım düşüncesi, yarın işe başlayınca ne olacak zaten meme veremedim düşüncesi beni bitirdi.

Merhaba cnm benimde bır kız bir erkek ikizlerim var. Oğlum herzaman meme emer bana bağımlı. Kizim ilk 4 ay zar zor emzirdim. Sonra meme reddi başladı. Ama iksine de eşit davranmaya çalıştım. Şuan 6 aylıklar kızım 4. Aydan sonra emmedi. Sadece gece uykuda iken emzirebiliyorum. Ama oğlum hala emiyor.bnce kendini suçlama. İkiz bebekelrle bakmak zaten olağanüstü üstü güç gerektiren birşey. Bide bebeklerinin kişilikleri farklıdır mutlaka. Çünkü meselq oğlum bana çok bağımlı kendi basina oynamıyor. Kızım eline oyuncak ver saatlerce oynar

Hepinize çok teşekkür ederim. Hem yorum yazdığınız için hem de benimle aynı zamanda benzer duyguları hisseden kişilerin varlığını bildirdiğiniz için.

Hepimize Allah kuvvet versin. Umarım hepimiz için kolaylıklar ve güzellikler daim olur.

Hepinize çok teşekkür ederim. Hem yorum yazdığınız için hem de benimle aynı zamanda benzer duyguları hisseden kişilerin varlığını bildirdiğiniz için.

Hepimize Allah kuvvet versin. Umarım hepimiz için kolaylıklar ve güzellikler daim olur.
Benimde ikizlerim 2.5 aylık bırakın tek bakmayı 2 kişi bile zor bakıyoruz yemek ev vs herşey hak getire. Birde emziremedimde şu an bile göğsümden 30 cc gelse şükrediyorum bunun vicdanını çok çektim yetemiyorum diye çok ağladım ama farkettimki bebeklerim kolay bebekler değil ve ben elimden geleni yapıyorum inşallah kendi kendime yetebildiğim günler çabuk gelir

Benimde ikizlerim 2.5 aylık bırakın tek bakmayı 2 kişi bile zor bakıyoruz yemek ev vs herşey hak getire. Birde emziremedimde şu an bile göğsümden 30 cc gelse şükrediyorum bunun vicdanını çok çektim yetemiyorum diye çok ağladım ama farkettimki bebeklerim kolay bebekler değil ve ben elimden geleni yapıyorum inşallah kendi kendime yetebildiğim günler çabuk gelir
Bende keşke tek bakabilsem evde kayınvalide veya anne olunca geriliyorum. Allah başımızdan eksik etmesin ama eski hayatımı özlüyorum bazen boş boş dizi izlediğim günleri. Sonra böyle düşündüğüm için üzülüyorum böyle bir döngüdeyim 🙂

Bende keşke tek bakabilsem evde kayınvalide veya anne olunca geriliyorum. Allah başımızdan eksik etmesin ama eski hayatımı özlüyorum bazen boş boş dizi izlediğim günleri. Sonra böyle düşündüğüm için üzülüyorum böyle bir döngüdeyim 🙂
Tamamen aynıyız kendi düzenimi kurmayı çok istiyorum çünkü canlarımız olsada gerçekten evde biriyle zor oluyor🫠

Merhaba, biz de aynı durumdayız tabi. İki bebeğe iki kişi zor bakıyor. Süt konusunda hiç yılmadan 2 saatte bir çekim yapmaya devam edin. Bir de kimyon_rezene ve anason çayı süt yapıcıdır. Hepsinden 1 er çay kaşığı koyup çayını yapın ve için. Günde 1 kere bir fincan. Ben ilk önce bilmediğimden günde 4 5 bardak içiyordum😮‍💨 tabi zorluyordu bu durum. Ama süt çektikçe gelir merak etmeyin.
Bu arada bu tarifi kuzenime emzirme danışmanı vermişti.

Ben devamlı evde birileri kalmak zorunda kalmasın diye evi taşıdım🫣 Ne yatağına gidebiliyorsun ne bişi yapabiliyorsun. Birini çağıramıyor bile insan doğru düzgün. 4 ay koltukta yattık. Annem yada kayınvalidem bir kızımla bir koltukta diğerinde bir diğeri ile ben. Hatta sonra anneme gidip gelmeye başladım. 1 hafta onda 1 hafta bende 🫣 Sonunda da evi taşıdım her ikisine de yakın sayılırım. Annem sabah 10 civarı geliyor kızlar uyuduktan sonra evine bırakıyoruz.

Ben devamlı evde birileri kalmak zorunda kalmasın diye evi taşıdım🫣 Ne yatağına gidebiliyorsun ne bişi yapabiliyorsun. Birini çağıramıyor bile insan doğru düzgün. 4 ay koltukta yattık. Annem yada kayınvalidem bir kızımla bir koltukta diğerinde bir diğeri ile ben. Hatta sonra anneme gidip gelmeye başladım. 1 hafta onda 1 hafta bende 🫣 Sonunda da evi taşıdım her ikisine de yakın sayılırım. Annem sabah 10 civarı geliyor kızlar uyuduktan sonra evine bırakıyoruz.
Çok iyi yapmışsınız 🙂 benim annem çok yakın kv uzak dengeyi kurmak için mecbur kalmalı çağırıyorum ayda 1 hafta. Oda kayınpederle birlikte geliyor mecburen kendi evime yabancıyım resmen çok kötü bir his. Bi an önce büyüselerde herkese mesafe koysam diyorum bir de işe başlayacağım yılbaşında bakalım nasıl olacak

Aynıyız 40 günlüklerken annemlerin karşı sitesine taşındık apar topar ama sürekli eşyalarını taşımak etmek aşırı zor geliyo karşı site bile olsa....

Çok iyi yapmışsınız 🙂 benim annem çok yakın kv uzak dengeyi kurmak için mecbur kalmalı çağırıyorum ayda 1 hafta. Oda kayınpederle birlikte geliyor mecburen kendi evime yabancıyım resmen çok kötü bir his. Bi an önce büyüselerde herkese mesafe koysam diyorum bir de işe başlayacağım yılbaşında bakalım nasıl olacak
Nasıl başlıcaksınız bakıcı vs mi ben şimdiden bunları düşünmeye başladım da🫠

Annemlere ek bakıcı bulabilirsem çok güzel olur ama tabi fiyatlar uçmuş. İki kişi iki bebeğe bakmak çok zor en azından destek olur bir iki gün diye düşündüm. Ama fiyatları görünce işi bırakıp kendim baksam bile olur dedim. Off cidden zor bu analık müessesesi 🙂

Annemlere ek bakıcı bulabilirsem çok güzel olur ama tabi fiyatlar uçmuş. İki kişi iki bebeğe bakmak çok zor en azından destek olur bir iki gün diye düşündüm. Ama fiyatları görünce işi bırakıp kendim baksam bile olur dedim. Off cidden zor bu analık müessesesi 🙂
Kesinlikle annem ben varken haftanın 3 günü yanımıza birini aradık çünkü ne yemek yapabiliyoruz ne temizlik ona rağmen 10 binden kapı açtılar. Hem güvenilir hem uygun hemde ikize bakabilcek biri çok çok zor gerçekten

Kızlar Allah kolaylık versin. 4 aylik ikizlerimle bende bu yolculuğa revan oldum:))
Tek soyleyebilecegim alışılmış bir düzenimiz hayatımız varken şuan insanının kendi kendine yetememesi çok zor.

Gün geçtikçe daha da zorlanmaya başladım.
Kızlarım 21 aylıklar, 3 ay sonra 2yaşında olacaklar. Artık kafayı yemek üzereyim. Hala tek başıma onlara bakamıyorum. Ve artık birbirini kıskanmaya başladılar. İkisi de beni istiyor. İkisini de kucağıma alıyorum ve birbirlerini itiyorlar. Gece bunu daha çok yaşıyoruz. Aslında her gece.

Devamlı stres altında olmak. Doğru düzgün uyuyamak, kızların devamlı birbirlerini istemeyip ikisinin de beni istemesi... çıldırma noktasına gelir miyim bilmiyorum ama bazen kızlara bunun için kötü davranıyorum. Kızıyorum bağırıyorum ... içim parçalanıyor onlar anlamıyorlar ki .

Yemek yediremiyorum hala doğru düzgün öğün yok 1 öğünü zorla 3 5 kaşık yediriyorum evet aç bırak diyenler var ama yine de yemiyorlar. Hala devam sütü kullanıyoruz. Bir türlü bırakmadık azaltmaya çalışıyorum ben de .

Nr yapmam gerekiyor. ? Bana ne olur geçecek demeyin kıskançlık olayı her şeyi mahvediyor geçecekse Bile ne zaman ? Tükendim. Artık çok ufak bir şey de bile sinir küpü oluyorum.
Sabah kahvaltı ettim ettim yoksa akşama kadar zaten ne can çekiyor ne heves kalıyor. Yiyemiyorum.

İkiz büyüten benim gibi bunları yaşayan varsa bana yazsın.

X