- 7 Mart 2019
- 2.972
- 1.470
- 133
- 32
Buna katılmıyorum,bir insan televizyonun ne kadar korkunc, zekaya - dil gelisimine - psikolojiye ne kadar zararlı bir şey olduğunu bilse asla açmaz. Bu gerçeği farkında olanlar zaten evinden TV gonderiyor, çocuk varken açmıyorTek evladım olsa bende bilirim açmamayı çok faydalı oldunuz hepiniz sağolun
Merhaba instagramda ve youtubda bu gibi şeyler için tavsiye veren bir sayfa var ismi dijital baba. Onu takip etmenizi oneririm. 7 aylik çocuk kendi istegiyle kumandadan çizgi film koymuyordur her halde. Ona alişdiran da malesef anne babalar. Ama 3 yaşa kadar hiç bir telefon, tv ile ilişkili olmamali çocuk. Ikiz buyutmek zor evet yine de zorlugunu bilerek anne oluyoruz zaten. O yuzden ne kadar ki kuçukler kendiler siz izin vermeden birşey yapamazlar karşisini alinİkiz annesiyim 7 aylıklar bir bebeğim çizgi filmsiz durmuyor değişik oyunlar oynatmaya çalışıyorum herşeyi denedim ama en fazla 10 dk duruyor çizgi film açınca duruyor ve bu beni cok yordu izletmek de istemiyorm günde yaklaşık 2 -3 saat izliyor ne yapmaliyim
Benim de ikiz, 10 ayliklar-duzeltilmis 8 ayliklar ve asla boyle bir savunmanin arkasina saklanmiyorum. Ne tablet ne tv ne telefon.. tek cocugumda da yapmadim ikizde de, onlari biz yonetiriz onlar bizi degil. Goz hastaligi, zihinsel ve psikolojik pekcok hastaliga davetiye cikarir orta-uzun vadede.Benim de tek çocuğum olsa dediğiniz bebek oyuncağı olurdu emin olun öle herkes çocuk bakıyor benimkiler ikiz ilk olan bebeğime hiç izletmedim ona bakarsnz
Otizm olunmaz evet uyaran eksikliği olunur doktorlar ülkede ikisini birbirine karıştırıyor teşhisi zor zaten ve bir sürü sorun yaşanıyor yazık yani . Bilmiyor mu neler olacağını ? Buraya gelmiş daha laf yetiştiriyor bize açmasa çocuk nerden bilecekti ?Çok yanlış yere sordunuz sevgili konu sahibi.Bu forumda üyeler zor durumda olup soru soran,yardım isteyenlere yardım etmez.Bol bol sen ne biçim annesin diyip linç ederler üye çileden çıkıp banlanana kadar.Bu arada TV izleyerek otizm olunmaz.Zaten konu sahibi de üzgün bu durumdan dolayı ve bir çıkış arıyor.Ben olsam bi kerede keserdim TV yi.Kolayliklar dilerim
Üyeler Size en sağlıklı olan öneriyi veriyor, televizyonu kapatmanızı söylüyor. Siz ama ikiz diyorsunuz. Ne yapalım, bebeklerden tekini biz mi alalım? Elbette ikiz bakmak tek bebeğe göre çok daha zor, birinin beslenmesi bitiyor diğeri başlıyor, diğerinin altı temizleniyor öbürü sırada, herşey çok daha zor ama üzgünüm, çocukları tv ye siz alıştırmışsınız. Kesecek olan da sizsiniz.Tek evladım olsa bende bilirim açmamayı çok faydalı oldunuz hepiniz sağolun
Size birşey söyleyeyim mi bebekler daha çok küçük kumandayı ellerine alıp kendileri tv alamadıkları gibi aaaa bozuldu kapandı açılmıyorsan da anlayacak durumda değiller . Burada sorun bebeklerde değil olayı annenin anlamasınlar . Yapacak bir şey yok ki ya çocuk doğurmayacaktı yada kendi bile kumandayı eline almayacak başka yolu yok . Annemin kuzeni doğum yaptı kadın psikolojik sıkıntıya girmiş konu sahibi gibi bebeğe tv açmış ve bir süre sonra böyle devam ederken bebeğin algıları vs kapanmış şimdi de tedavi için doktor doktor geziyorlar yazık günah değil mi ?Üyeler Size en sağlıklı olan öneriyi veriyor, televizyonu kapatmanızı söylüyor. Siz ama ikiz diyorsunuz. Ne yapalım, bebeklerden tekini biz mi alalım? Elbette ikiz bakmak tek bebeğe göre çok daha zor, birinin beslenmesi bitiyor diğeri başlıyor, diğerinin altı temizleniyor öbürü sırada, herşey çok daha zor ama üzgünüm, çocukları tv ye siz alıştırmışsınız. Kesecek olan da sizsiniz.
Fişi çekip bozuldu bak açılmıyor diyebilirsiniz, ağlayacaklar belki ama alışacaklar.
Sen kimsin sana mi sorucam çok iyi annesin ya çocuğun fotoğrafını profil yapmışsın onun iznini aldın mı evladından mesela çok iyi annesin ya.Tamam böyle devam et sen izlet ne yapalım ? Doğru düzgün bakamayacaksanız çocuğunu niye yapıyorsunuz ?
TeşekkürlerKuzenim peş peşe doğum yaptı ikiz gibi iki çocuğu var ilkine izletmeye başladı hamileydi yetişemiyordu ikinci doğunca onunla ilgilenmek için diğeri tv karşısında bütün gün izlemiş hoşuna gidiyor kapatınca ağlıyor diye ellememiş küçükte onla birlikte izlemeye başlamış bütün gün izliyorlarmış şuan ikiside konuşamıyor doktor doktor gezdiler büyük otizm diğerine otizm başlangıcı demişler. Bi an önce ekranı kesin ikisi birlikte oyun oynamayı öğretin kitap okuyun çok geç olmadan önlemini alın
Evet çok kültürlü anne konuştu evet aşkım başka ne olurOtizm olunmaz evet uyaran eksikliği olunur doktorlar ülkede ikisini birbirine karıştırıyor teşhisi zor zaten ve bir sürü sorun yaşanıyor yazık yani . Bilmiyor mu neler olacağını ? Buraya gelmiş daha laf yetiştiriyor bize açmasa çocuk nerden bilecekti ?
10 gün oldu bende kestim artk ağlıyorlar bazen skliyorlsr ama açmıyorum yine deikizlerim var 2 yasina kadar hic acmadik .zor oluyor kabul ama otizm suphesiyle ugrasmaktan iyidir
İki tane aslında birbirleriyle oynarlar birbirlerine oyun arkadaşı olurlar kavga da ederler bazen ikizlerde çok oluyo ama gene de birbirleriyle oyun oynamaya alıştırın10 gün oldu bende kestim artk ağlıyorlar bazen skliyorlsr ama açmıyorum yine de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?