• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkiz annesiyim 7 aylıklar çok tv izliyorlar?

Kuzenim peş peşe doğum yaptı ikiz gibi iki çocuğu var ilkine izletmeye başladı hamileydi yetişemiyordu ikinci doğunca onunla ilgilenmek için diğeri tv karşısında bütün gün izlemiş hoşuna gidiyor kapatınca ağlıyor diye ellememiş küçükte onla birlikte izlemeye başlamış bütün gün izliyorlarmış şuan ikiside konuşamıyor doktor doktor gezdiler büyük otizm diğerine otizm başlangıcı demişler. Bi an önce ekranı kesin ikisi birlikte oyun oynamayı öğretin kitap okuyun çok geç olmadan önlemini alın

Çok yanlış yere sordunuz sevgili konu sahibi.Bu forumda üyeler zor durumda olup soru soran,yardım isteyenlere yardım etmez.Bol bol sen ne biçim annesin diyip linç ederler üye çileden çıkıp banlanana kadar.Bu arada TV izleyerek otizm olunmaz.Zaten konu sahibi de üzgün bu durumdan dolayı ve bir çıkış arıyor.Ben olsam bi kerede keserdim TV yi.Kolayliklar dilerim🌸

Tek evladım olsa bende bilirim açmamayı çok faydalı oldunuz hepiniz sağolun
Buna katılmıyorum,bir insan televizyonun ne kadar korkunc, zekaya - dil gelisimine - psikolojiye ne kadar zararlı bir şey olduğunu bilse asla açmaz. Bu gerçeği farkında olanlar zaten evinden TV gonderiyor, çocuk varken açmıyor
Ama 'ne olacak ya,amaaan biz de çocukken izlerdik' diyen insanlar çocuğunu TV karsisinda büyütüyor.
Bunun ikiz çocuk tek çocuk durumu yok ki . Eskiden mesela sakince yatsın uyusun diye öksürük şurubu veren anneler varmış çocuklara. Bugün bunu zararlari biliniyor,siz ikiziiniz var yoruluyorsunuz diye çocuğunuza şurup verir misiniz? Asla. Çünkü kolaylaştırıcı da olsa zararlı.
TV de böyle.
Benim arkadaşım var. Cahil desen cahil değil, okumuş etmiş genç kadın. Ama emzirirken bile TV izlerdi 'gurultuye alışsın' derdi. Gürültü dedigi de saniyede defalarca renk sahne değiştiren bir uyaran. Yemek yerken YouTube videsou açar, evde çocuk sıkılmasın diye devamli cizgifim izler, çocuk ne anlicak der müge anlı açar... Konu çocuğun sayısı değil, annenin TV hakkındaki görüşü

Tv den sadece muzik acabilirsiniz(cocuk klibi seklinde olan değil), yetiskinlerin dinlediklerinden. Muzige alisinca oturduklari yerde dans ediyorlar.
Kizim 6 aylikken odanin ortasina sisme havuz koyup, altina yorgan sermistim. Oyuncaklarla beraber cocugu havuza koyup isime bakiyordum.
Buyudukce merakli oluyorlar. Evin icinde kullandiginiz esyalari onlerine koyup kesfetmelerini saglayabilrisiniz. Plastik kepçe, kavanoz kapagi, saklama kabi gibi. Ya da cocuklari mama sandalyesine koyup mutfaga cekin tezgahta yaptiginiz isler dikkatlerini ceker.
Cok zorda kalirsam cizgi film aciyorum mecbur. Tuvaletin kapisina gelip acmazsam agliyor, acsam suratima bakip çiş diyor. Hic izletmemek mumkun degil sanirim.

İkiz annesiyim 7 aylıklar bir bebeğim çizgi filmsiz durmuyor değişik oyunlar oynatmaya çalışıyorum herşeyi denedim ama en fazla 10 dk duruyor çizgi film açınca duruyor ve bu beni cok yordu izletmek de istemiyorm günde yaklaşık 2 -3 saat izliyor ne yapmaliyim
Merhaba instagramda ve youtubda bu gibi şeyler için tavsiye veren bir sayfa var ismi dijital baba. Onu takip etmenizi oneririm. 7 aylik çocuk kendi istegiyle kumandadan çizgi film koymuyordur her halde. Ona alişdiran da malesef anne babalar. Ama 3 yaşa kadar hiç bir telefon, tv ile ilişkili olmamali çocuk. Ikiz buyutmek zor evet yine de zorlugunu bilerek anne oluyoruz zaten. O yuzden ne kadar ki kuçukler kendiler siz izin vermeden birşey yapamazlar karşisini alin

Benim de tek çocuğum olsa dediğiniz bebek oyuncağı olurdu emin olun öle herkes çocuk bakıyor benimkiler ikiz ilk olan bebeğime hiç izletmedim ona bakarsnz
Benim de ikiz, 10 ayliklar-duzeltilmis 8 ayliklar ve asla boyle bir savunmanin arkasina saklanmiyorum. Ne tablet ne tv ne telefon.. tek cocugumda da yapmadim ikizde de, onlari biz yonetiriz onlar bizi degil. Goz hastaligi, zihinsel ve psikolojik pekcok hastaliga davetiye cikarir orta-uzun vadede.
Zor ben de biliyorum, ama gerekirse mama sandalyesi ile mutfaga alip ellerine minik silikon kepce verip oyaliyorum. Oyun parkindalar neredeyse tum gun, ce yapiyorum, tekerleme soyleyip utu yapiyorum.. vb vb

Çok yanlış yere sordunuz sevgili konu sahibi.Bu forumda üyeler zor durumda olup soru soran,yardım isteyenlere yardım etmez.Bol bol sen ne biçim annesin diyip linç ederler üye çileden çıkıp banlanana kadar.Bu arada TV izleyerek otizm olunmaz.Zaten konu sahibi de üzgün bu durumdan dolayı ve bir çıkış arıyor.Ben olsam bi kerede keserdim TV yi.Kolayliklar dilerim🌸
Otizm olunmaz evet uyaran eksikliği olunur doktorlar ülkede ikisini birbirine karıştırıyor teşhisi zor zaten ve bir sürü sorun yaşanıyor yazık yani . Bilmiyor mu neler olacağını ? Buraya gelmiş daha laf yetiştiriyor bize açmasa çocuk nerden bilecekti ?

80 lerde sana yag çok saglikli diye ovulup cocuklarin da içinde olduğu reklamlar yapılmış.Gazetelere ilanlar verilmis,okullarda ekmege sana yag surulup yedirilmis.Simdi 2023 e giriyoruz ve sana yag hakkındaki gorusler malum.Ben TV nin bu kadar kotulenmesini biraz saçma buluyorum.Cocuklari TV ye bogalim demiyorum ama 2 yaşına kadar TV yi hayattan çıkarmayı da anlamsız buluyorum.Bi 10 yıl sonra sana yagın başına gelenlerin Tv nin başına gelmeyeceginden çok da emin degilim.

Tek evladım olsa bende bilirim açmamayı çok faydalı oldunuz hepiniz sağolun
Üyeler Size en sağlıklı olan öneriyi veriyor, televizyonu kapatmanızı söylüyor. Siz ama ikiz diyorsunuz. Ne yapalım, bebeklerden tekini biz mi alalım? Elbette ikiz bakmak tek bebeğe göre çok daha zor, birinin beslenmesi bitiyor diğeri başlıyor, diğerinin altı temizleniyor öbürü sırada, herşey çok daha zor ama üzgünüm, çocukları tv ye siz alıştırmışsınız. Kesecek olan da sizsiniz.
Fişi çekip bozuldu bak açılmıyor diyebilirsiniz, ağlayacaklar belki ama alışacaklar.

Ya kusura bakmayın ama hanımlar çok acımasızsınız. Konu sahibi bayanla Bi parkta veya Bi oturmada karşılaşsanız da aynı muhabbet olsa böyle sert şeyler söyleyemezsiniz ama online olunca nasıl da acımasız yorumlar gelmiş. Kadın zaten yanlışın farkında Bi teknik kullanan varmı kriz yaratmadan TV izletmeyi bıraktırabilen varmıdır diye sormak istemiş sadece.. yapmayın yardımsız ikiz çocuk büyütmeden böyle peşin peşin konuşmayın empati kurun azcık. Ben de izletmiyorum ama benimki tek çocuk, eşim de bunun bilincinde o da açmıyor, sıkıldıkça anneme gideriz yürüme mesafesinde. Bu imkanlar olmayınca insan aşırı bunalır kolay bişey değil

Üyeler Size en sağlıklı olan öneriyi veriyor, televizyonu kapatmanızı söylüyor. Siz ama ikiz diyorsunuz. Ne yapalım, bebeklerden tekini biz mi alalım? Elbette ikiz bakmak tek bebeğe göre çok daha zor, birinin beslenmesi bitiyor diğeri başlıyor, diğerinin altı temizleniyor öbürü sırada, herşey çok daha zor ama üzgünüm, çocukları tv ye siz alıştırmışsınız. Kesecek olan da sizsiniz.
Fişi çekip bozuldu bak açılmıyor diyebilirsiniz, ağlayacaklar belki ama alışacaklar.
Size birşey söyleyeyim mi bebekler daha çok küçük kumandayı ellerine alıp kendileri tv alamadıkları gibi aaaa bozuldu kapandı açılmıyorsan da anlayacak durumda değiller . Burada sorun bebeklerde değil olayı annenin anlamasınlar . Yapacak bir şey yok ki ya çocuk doğurmayacaktı yada kendi bile kumandayı eline almayacak başka yolu yok . Annemin kuzeni doğum yaptı kadın psikolojik sıkıntıya girmiş konu sahibi gibi bebeğe tv açmış ve bir süre sonra böyle devam ederken bebeğin algıları vs kapanmış şimdi de tedavi için doktor doktor geziyorlar yazık günah değil mi ?

Gecen instagramda birkac anne gordum. TV izletiyorlar ikiz cocuklarina ama bunu bir arac olarak kullaniyorlar. Mesela tamamen yasa uygun olan icerik( hizli sahneleri yanip sonen isiklari olan showlar diil) ve o yarim saat icersinde mamalarini hazirladigini makinayi bosalttigini veya hemen bi supurge yapiverdikleri anlatmislar. Yani onune koy sussundan ziyade hayat kolaylastirici bisey olarak gormek lazim diyordu. bizim de o varken acilmaz tv ama yalan yok bikac kere actim cunku o an elimdeki o isin acil bitmesi lazim ama cocuk uyumuyor ve durmuyor koydugum yerde. Actim onbes dk ve hallettim isi. Sonrasinda suclu hissetmistim ama o tarz paylawimlari gorunce moralim duzelmisti. Cok nadir Arada bu sekilde izletince cok bi zarari oldugunu sanmiyorum ama cocugun kalan zamanda aktif bi sekilde sizle mesgul olmasi lazim. Ki bagimli olmasin. Hala en cazip oyuncagi benim.

7 aylik bebekler ekrana bagimli degildir daha. Yani nasil soyleyeyim, bu tarz seylerin aliskanlik haline gelmesi icin 7 ay cok erken.
Siz actiginiz icin izliyorlar muhtemelen. Tvye daliyorlar ve siz de isinizi goruyorsunuz. Ama onlar tv izlediklerini bilmiyorlar daha.
Tvsiz halledin bir sekilde. Oyun olur, oyuncak olur

İzliyorlar deyince sanki cocuklar kalkip tv yi kendileri açıyor. Anladıkları biseyde yok renklere, hareketlere hipnoz oluyorlar. Oturum kitap okuyun onlarinda sayfaları renkli ya dikkat çekebilir, acmayin unutulurlar . Dokunsal kitaplar alin ama yazık 2 3 saat tv başında olmaz

Tamam böyle devam et sen izlet ne yapalım ? Doğru düzgün bakamayacaksanız çocuğunu niye yapıyorsunuz ?
Sen kimsin sana mi sorucam çok iyi annesin ya çocuğun fotoğrafını profil yapmışsın onun iznini aldın mı evladından mesela çok iyi annesin ya.

Kuzenim peş peşe doğum yaptı ikiz gibi iki çocuğu var ilkine izletmeye başladı hamileydi yetişemiyordu ikinci doğunca onunla ilgilenmek için diğeri tv karşısında bütün gün izlemiş hoşuna gidiyor kapatınca ağlıyor diye ellememiş küçükte onla birlikte izlemeye başlamış bütün gün izliyorlarmış şuan ikiside konuşamıyor doktor doktor gezdiler büyük otizm diğerine otizm başlangıcı demişler. Bi an önce ekranı kesin ikisi birlikte oyun oynamayı öğretin kitap okuyun çok geç olmadan önlemini alın
Teşekkürler

Otizm olunmaz evet uyaran eksikliği olunur doktorlar ülkede ikisini birbirine karıştırıyor teşhisi zor zaten ve bir sürü sorun yaşanıyor yazık yani . Bilmiyor mu neler olacağını ? Buraya gelmiş daha laf yetiştiriyor bize açmasa çocuk nerden bilecekti ?
Evet çok kültürlü anne konuştu evet aşkım başka ne olur

ikizlerim var 2 yasina kadar hic acmadik .zor oluyor kabul ama otizm suphesiyle ugrasmaktan iyidir

Back