İkiz annesiyim 7 aylıklar çok tv izliyorlar?

superbowl

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2020
156
36
48
İkiz annesiyim 7 aylıklar bir bebeğim çizgi filmsiz durmuyor değişik oyunlar oynatmaya çalışıyorum herşeyi denedim ama en fazla 10 dk duruyor çizgi film açınca duruyor ve bu beni cok yordu izletmek de istemiyorm günde yaklaşık 2 -3 saat izliyor ne yapmaliyim

Kesinlikle izletmeyin biliyorum çok zor ama bol bol ilgilenin benimde 6.5 aylık hiç 3t açmadım bu sebeple evimizden televizyonunda kaldırmıştık 3 yaş sonrası yarım saat izlenmesi öneriliyorlen 7 aylık bebeklere 2 3 saat oğlumda uyaran eksikliği yaşadık tv yüzünden kesinlikle önermem

Ben de izletmeyin diyorum. İleride gerçekten sorun oluyor. En büyük sorun dikkat problemi oluyor. Benim de ikizlerim var. Oğlumda dikkat probelmi devam ediyor. Telefondan izleyin siz kendiniz. Ama zaten en çok ilgilenilmesi gereken aylar işte. Kolaylıklar dilerim

Ben bir gün içinde kestim. TV yi kapattım iki üç gün zorlandım sonra alıştı uyaran eksikliği olur çocuklar o kadar süre izlemeye

Onlar ağlayıp durmayınca TV açarsanız anlarlar ağlayınca TV açıldığını, küçükler ama çok zekiler, siz dirençli olun. Aylardır ne temizlik ne adam akıllı yemek yapamıyorum, sürekli çocukla ilgileniyorum ama önüne video açsam akşama kadar tüm evi temizler 10 çeşit de yemek yapardım. Boşverin onların sağlığından daha önemli değil hiçbir şey. Bir anda kapatın ve bir daha açmayın, gerekirse TV yi başka odaya götürün siz de izlemeyin.

7 aylık bebek 2-3 saat tv mi izliyor yok artık. Birkaç aya otizm mi diye kapı kapı gezeceksiniz tv yüzünden uyaran eksikliğine bağlı haberiniz olsun. Tv yi hiç bilmemeli çocuklar, yanlarında açılmamalı. Madem alıştırmışsınız direneceksiniz , zaten daha da kıpır kıpırlaşacaklar durdurmaya çalışmayın enerjilerini atacakları oyun oynayacakları ortamı kuracaksınız. Bizim en ufak yeğenimiz 6 yaşında, daha bu sene günde max 1 saat tv ye izni başladı, öncesinde açılabilen bir şey olduğunu bile bilmiyordu çocuk o ekranın.

Kendi kalkip cizgi film acmadigina gore ne yapilmasi gerektigi belli degil mi?

7aylık bebek ve tv mi bu korkunç çocuklarda gelişim geriliğine kadar sıkıntı yaşatabilir.

Şu devirde 7 aylık bebeğe tv mi pesss ve yazık artık . Oğlum 3 yaşında ve bizim hayatımızda ev 0 . Kendimiz dahi tv açmıyoruz artık o uyuyana kadar . Çocuğun uyaran eksikliği yaşaması artık an meselesi

En baştan siz alıştırmışsınız, çocuklar doğarken böyle bir alışkanlıkları yoksa tabi

Arkadaşlar çok linçlemişsiniz ama konu sahibinin bebekleri ikizmiş. Tabi bu TV gerektirmez mutlaka içinizden benimkiler de ikiz hiç izletmedim diyen de çıkar ama konu sahibi zaten yanlış olduğunun farkında ama çaresiz kalıp biraz alıştırmış demekki. İkiz büyütmek tek çocuk gibi olmaz mutlaka, bir de yardım edeni soluk aldıran bir yakını yoksa ev işi yemek derken bu yanlışa sürüklenmiş olabilir. İnşallah tek seferde kapatıp kökünden çözer bu işi diyelim. Bir laf vardır "kimse sınanmadığı günahın masumu değildir"

Benim de tek çocuğum olsa dediğiniz bebek oyuncağı olurdu emin olun öle herkes çocuk bakıyor benimkiler ikiz ilk olan bebeğime hiç izletmedim ona bakarsnz

Benim de tek çocuğum olsa dediğiniz bebek oyuncağı olurdu emin olun öle herkes çocuk bakıyor benimkiler ikiz ilk olan bebeğime hiç izletmedim ona bakarsnz
Tamam böyle devam et sen izlet ne yapalım ? Doğru düzgün bakamayacaksanız çocuğunu niye yapıyorsunuz ?

Konuyu açtığınıza göre vicdan azabı çekiyorsunuz
Çünkü yanlış olduğunu biliyorsunuz
Kademeli azaltmaya çalışın
Yapabilirsiniz inanın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…