İkinci kez boşanma acil yardım edin :(

Hiç istemediğin biri ile yaşamak zorunda değilsin kesinlikle. Çocuğun mutsuz anne ve baba ile mutlu mu olacak? Maşallah çok da akıllıymış, senin mutsuz olduğunu anlıyor. görüyor,o da üzülür. Daha 35 yaşındasın, heyecan duyduğun, sevdiğin biri çıkar karşına, bir ömür hiç istemediğin bir adamla yaşama bence, bir kere geliyoruz dünyaya, ben böyle düşünüyorum. Biraz daha bak bence, oluru var mı diye, hiç yoksa dön evine.

Teşekkür ederim fikirleriniz için. Gerçekten çok sağolun. Biraz daha bekleyeyim ben en iyisi. Acelem yok nasılsa, kaybedeceğim bir şey yok okulumda kadrom hâlâ duruyor çünkü. Tayin vs işleri zorluğu ve uğraşması yok. Isteyince gidebilirim yani. Birkaç gün daha geçsin bakalım hayat ne gösterecek.

Cok yeni olmus gideli bence biraz kal.gozlemle.esini ve kendini.hani yeni evliliklerde oturmasi icin 1 surec vardir ya bunu eski evliliğin uzantisi gibi degil yeni evlilik gibi gör bir süre.
Sonra zaten baktin olmuyor ben gidiyorum diyip cikarsin.

Bazen çocuklar için herşeyi göze alıyoruz. Doğru yapıyoruz bilmiyorum. Hayat bizim hayatımız! Sana çok akıl vermek isterdim ama kelin merhemi olsa başına sürer misali.

Aslinda yeniden barismakla iyi yapmamissiniz,bir kere koptu mu baglar bidaha hayatta duzelmez..
Ailenizde arkanizdaysa bosanin derim ,cunku ask ve sevgi helede saygi yoksa bir evlilikte kesinlikle yurutmenin bir anlami yok..

Bi kadın vardı köylü böyle profesör falan değil kocasıyla konuşa konuşa değiştirmiş onu... Adam kadına ev işlerinde yardım eden, problemlerini karısıyla istişare ederek halleden biri olmuş.

Kocanızla olan problemlerinizi bir kağıda yazın ve sizin tarafınızdan olaya bakmasını sağlayın... İster annene şöyle yapılsaydı hoşlanır mıydın diyin ister ben sana yapsaydım sürekli sürekli hoşlanır mıydın diyin ister onun yaptığının aynısını ona yapıp nasıl hissettin sinir oldun gururun yerlerde sürünüyor gibi hissediyprsun diyip... Bi şekilde problemlerin size hissettirdiğini ona hissettirin... Ve öyle değil de nasıl olmasını niye o şekilde olmasını istediğinizi anlatın. Böyle sence daha mutlu olmayacak mıyız diye sorun...evliliğimizi tamir etmek yerine ucuza kolaya mı kaçalım diye sorun... Bu arada sorunları üç günde en fazla bir tane konuşun daha sonra tekrar bir daha konuşursunuz....

Genelde net yargılara varmayı sevmiyorum ama sizin durumunuzda hiç olacak gibi durmuyor bu iş. En ufak bir kırıntı bile kalmamış içinizde yani bir yabancı gibi olmuş eşiniz. Terapiste gitmek için bile belli koşullar gerekir mesela bir şeyleri gerçekten düzeltme isteği gibi. Ama siz zaten kendi düzeninizden memnunmuşsunuz, sadece içinizi rahatlatmak için denemişsiniz ki böyle bir sebeple yeniden denenmez. İnsanların içinde ufak da olsa bir şeyler kalır ve o şekilde denerler. Yani kurduğunuz mantık zaten baştan yanlış. Sadece tek bir durumda acele etmeyin derim. O da şu; ‘yeni bir düzen kurdum, burada hiç arkadaşım çevrem yok, güvensiz ve boğulmuş hissediyorum bunun etkisi var’ diyorsanız o zaman biraz beklenebilir sadece. Bunun dışında olmaz.

Tespitleriniz sonuna kadar doğru. Durumumuzu da gayet güzel anlamışsınız siz de. Bir sorun var mı? Yok. ben mutsuz değilim evet kabul, ama son günlerde olanlardan ötürü ömrümü bu şekilde geçirebilir miyim yabancı gibi, onu göze alamıyorum. Terapiste git diyenlere aynen sizin dediğinizi söylüyorum. Burada daha önce de yaşadım, yalnızım biraz ama çok da yabancı değilim. Birkac arkadaşım da var. öyle yalnızlık psikolojisiyle düşüncem değil yani. En başından yıllardır bu hayatı yaşıyor olsam tamam ama ben zaten dibi gördüm, ardından mutlu günler de geçirdim. En kötü zamanlarda yalnızdım atlattım ve haliyle şimdi mutsuz değilim ya o yeter gibi bi düşünce tatmin etmiyor insanı. Eski halimizden daha huzurlu daha keyifli olmayacaksak neden biraraya gelmiş olalım ki ne gerek var.

Sevgi bitmiş saygı bitmiş. Oğlunuz için tekrar sebebilir misiniz?

Evet anlıyorum. Aradan çok zaman geçmiş ve siz de onun bıraktığı noktada değilsiniz. Doğal olarak şimdiki bakış açınızla tekrar buna uyumlanmanız zor bence. Çünkü artık beklentileriniz değişti. Dahası hem fiziksel hem duygusal olarak bir yakınlık hissetmiyorsunuz. Cinsel yaşamınız size bu noktada önemli bir referans olacaktır diye düşünüyorum. Bu şekilde kendinize işkence etmenin anlamı yok. Sanki en doğrusu şuan yaptığınız seçenekmiş gibi bir şey de yok ortada. Bu çocuk zaten ayrılığınızı vs yaşadı, gördü. Aksine bu gelgitler ona daha zarar verecek şeyler. Çünkü çocuklar bazı şeylere çabuk alışırlar doğal olarak daha fazla üzülürler. O yüzden onun okulunu, yeni düzenini vs de düşünerek bir karar vermeye çalışın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…