İkinci kez boşanma acil yardım edin :(

İkinci şans verilip daha mutlu olanlar Yok mu var elbette .. ama eskiye duyulan pişmanlıklar asla tekrar etmiyor o ilişkilerde , eskisinden daha aşk , sevgi dolu oluyorlar .. olmuyorsa da çok zorlamanın anlamı Yok elbette .. eğer baba olarak çocuğuyla ilgileniyorsa o zaman çocuk için bir araya gelip , eziyet çekmenin de bir anlamı olmamalı

Annem her zaman " bir kilimden bir örnek yeter" der....ikinci bir defa evlenmeyecektiniz...

mademki oğlunuz için evlendiniz, biraz daha sabredin derim...

Zaten tayini de yaptırmışsınız, zaten bu yıl Ankara'dasınız...yıl sonuna kadar gidişata bakın derim...acele karar vermeyin, henüz erken.

Evlenmeden once sorsaydiniz, ikinci kez ayni kisiyle evlenmeyin derdim
Ama madem evlenmissiniz, 5 gunde karar vermeyin derim. Calisan insanlarsiniz, bir sosyal cevreniz de vardir. Enerjinizin cogunu disarida atmanizi tavsiye ederim. Biribirinizden cok da beklenti icinde olmadan, cocugunuz icin asgari bir huzurdan fazlasını istemeyin bence

Valla aşkı bilmiyorum ama sevgi olmalı mutlaka. Bazı evlilikler sevgisiz oluyor. Ekonomik toplumsal veya benzeri sebeplerden yoluna gidemiyor insanlar. Sonra o evliliklerde büyüyen çocuklar için sevgisiz ilişkiler evlilikler hayatın normali oluyor. Benim eşim için böyle olmuş onu fark ediyorum. Ama benim için böyle değil. Benim annem babam birbirlerini seven insanlar ve ben de her sabah mutlu seven sevilen biri olarak güne başlamak istiyorum. Boşanın ve sevdiğiniz biri ile ilişki yaşayın. Boşuna zaman kaybetmeyin

Ayrıyken çok ilgili bir babaydi. O konuda hakkını yiyemem. Ama şimdi artık o kadar genç degilim her hafta izmir ankara mekik dokuyamam oğlumuzu görmek için diyor. Ama o kısım onu ilgilendirir beni değil.. kendi bilir yani ne yapabilirim ki. Tayin olarak da geçici görevlendirme ile geldim. Yani istediğim an iptal dilekçesi verip ayrılabilirim.

Çocuk için evleniyorsunuz ok. Ama boşandıktan sonra neden İzmire dönüyorsunuz. İşiniz de ankara'da. Boşanın ve ankara'da kalın artık. Gerekiyorsa anneniz gelsin. Çocuğu babasından ayırmanın olursunuz böylece. Her hafta sonu babasına kalsın. Hem size de zaman kalır.

Ayrıyken gerçekten değer veren insanlar çıktı karşıma çıkmadı değil. Ama oğlum için hep belli bir seviyede tuttum karşı cinsle ilişkilerimi, meslektaş olarak arkadaşlarimla bile hep dikkat ettim hareketlerime. İşte biraz da onda zaten. Gerçekten seven insanlar gördüm ben karşılık vermemiş olsam bile ve şimdi bu yaşadığım şey, bilemiyorum.

Galiba boşanmanız lazım. Hayat zaten sıkıcı.
Hayat sıkıcı değil size öyle geliyor bence...
Bugün başka bir konuda da böyle umutsuz ve kötümser gibiydiniz,dikkatimi çekti.

Bence hayat tüm sorunlara,sıkıntılara rağmen güzel ve yaşamaya değer.
Bu biraz da bakış açımızla ilgili.
Sizin bakış açınızı kötümser yapan ne?
Ona odaklanırsanız kendinize büyük bir iyilik yapmış olursunuz.

Ama ben izmirliyim:) bütün hayatım çevrem oradaydı ailem annem, hayattayken babam orada yaşıyorken ve ankara da bir tane bile tanıdığım yokken ankara da kalmam için bir sebep yoktu. Şimdi de beni mutlu edememiş bir şehirde kalmak ne derece doğru ve kim tercih eder bilemiyorum.

B Butterfly1026 Aynı kişiyle tekrar denemeye karar verdiğinize göre bu ilişkide zayıf da olsa bir umut var.
Sonuçta yaşını almış ve eğitimli birisiniz,anlık duygularla karar almadığınızı düşünüyorum.
En önemli etken de ortak bir çocuğunuzun olması.

Bir ayrılık krizi geçirmemiş çiftlerin evlilikleri bile sorunsuz değil,25 yıllık evliyim biz de farklı sorunlar yaşadık elbette...
Ama son tahlilde yine eşimle evlenirdim diyorum çünkü iyi bir eş olmanın yanında oğlumuza çok iyi bir baba.
Bu o kadar önemli ki bir çocuğun hayatında,
hele de erkek evlatta,rol modeli babası çünkü.

Size tavsiyem bu evliliği nasıl evladınızı düşünerek tekrar denemeye karar verdiyseniz yine evladınızı düşünerek bitirmekte de acele etmeyin.
Arada çocuk olunca ben 'mutlu değilsen ayrıl,denenmişi deneme,olmaz' vb rahat rahat yazamıyorum.
Belki beni onaylamayıp eleştiren arkadaşlar olacak ama evlat söz konusuysa ve ilişkide psikolojik veya fiziksel şiddetle aldatma yoksa, biraz fedakarlık edilmeli diyorum, buna kendi kişisel duygularımız ve mutluluk anlayışımız da dahil.
Umarım aileniz için en doğru kararı alırsınız.

Size kesinlikle katılıyorum çocuk olunca insan her şeye katlanmalı diyorum ben de. Ama buraya geldiğimden beri suratım asık, mutsuz gülmeyen biriyim. Bariz şekilde depresif oldum. Ve böyle ömür geçer mi diyorum. Biz oğlumla yalnızken hep çok neşeliydik eğlenir güler keyifliydik. Ama burada hiçbir şey içimden gelmiyor. Babasıyla ama annesi mutsuz bir çocuk ne kadar sağlıklı olur ve annesinin bu ruh hali çocuğu ne ölçüde mutlu eder bilmiyorum. Ben hep annesi mutluysa çocuk da o zaman mutludur derim. Burada babasıyla ama ben iyi değilim şu anda da.

o ayrılık sürecini yaşadınız ve soğudunuz.
kadın olarak beklentileriniz daha duygusal, naif olmasıydı ama hala eskisi kadar hödük.
onsuzda olabileceğinizin farkına vardınız.
üstesinden gelinmeyecek sorunlar değilse, bence çocuğunuz için biraz daha sabırlı olabilirsiniz.

hayat dizilerdeki gibi olmuyor malesef.

İnsan en ağırı yaşayınca zaten, şu anki durum kolay gibi geliyor. Zamanında çok çok zor günler geçirdim şimdi rahat zamanlarım yani. O yüzden insan kendi mutluluğunu da biraz önemsemeyen başlıyor bir yerden sonra. Yeterince zorluk çektim benim de güzel sevdiğim sevildiğim bir ilişki hakkım diyor.

Kişisel olarak psikolojik yardım alsanız?
Biraz kişisel ilgi alanlarınıza yönelin,oğlunuzu babasına emanet edip tek başınıza çıkın yürüyüş yapıp kahve için.
Ben biraz gayretle ve bakış açınızı genişleterek sıkıntılarınızı azaltabileceğinizi düşünüyorum.
En azından deneseniz?

çok haklısınız, her kadının hakkı sevmek ve sevilmek..
dediğim gibi sorunların ne olduğunu bilmiyorum ama, kötü alışkanlıklar, aldatma, şiddetin her türlüsü yoksa,
duygu durum değişikliğinden, yokya olmaz artık demeyip biraz çabalayıp evliliğiniz kurtarılabilir sanki.
olmuyorsa da yaşınız genç ve ayaklarınızın üstünde duruyorsunuz, ayrılırsınız. herşey gönlünüzce olsun.

Çok teşekkür ederim.

Inaniaz isteksiz ondan sanırım

Teyzem de ayrıldığı kocasıyla yeniden evlendi (sizinkinin tersine herkes 'sakin barışma,kurtuldun' derdi) yetmezmiş gibi bir de çocuk doğurdu.
Huylu huyundan vazgecmez
Ayni problemler tekrarlayinca yine boşandı...
Epeydir de başka biriyle evli ve mutlu. Adam kendi çocuğundan ayırmıyor teyzemin çocuğunu.
Yaşı 50falan bu arada.
Geç kalmış sayılmazsınız . Önünüzde kocaaaa bir ömür var

Hiiiç tejear evlenmek gibi bir düşüncem yok. Önceden de yoktu şimdi ayrılsam yine olmaz. Bekar bir hayatı göze alarak düşünüyorum ben yani. Teyzeniz için sevindim. Allah daha da Mesud etsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…