İkinci geline düğün ve takı?

Ailesinin maddi durumu nasıl? güçleri yetiyorsa sanada yapacaklardır mutlaka.takı vs.senin en doğal hakkın

Ailenin yaklasimina ve maddi durumuna bagli.
Taki da dugun yapilirsa gene getiren olacaktir herhalde

Yapmam derlerse hiç mi hiç minnet etmeyin derim.. Eş adayınızla gücünüz yettiği kadarını kendiniz yaparsınız .... Allah yukarda . Gören görür...
Hakkınızda hayırlısı olsunnn

Bence çekinme ve Sor ona. Çünkü en doğrusunu o bilir, bizimki sadece spekülasyon, canım

İmkanları olduğu halde sırf ikinci eşsin diye sana bir şey yapmayacaklarsa sende ben nasılsa ikinci gelinim diye eşinin ailesi için hiçbir fedakarlık yapmazsın.

Başta iyi niyet olmak üzere her şey karşılıklıdır.

Adam 2.ye evlenmeyi biliyorsa bir zahmet düğününü de kendisi yapsın

adamlar yapmışsa ilk düğünde görevlerini yardımlarını ellerinde de birşeyleri kalmamışsa ne verecekler ki daha.

kimseye güvenerek evlenmeye kalmıyor herhalde

ya kusura bakmayın ama ben bu aileler düğünü yapsın ev eşyalarını alsın, biz borçsuz harçsız evlenelim kafasını anlamıyorum. siz daha borç ödemeyi göze alamıyorsanız, niye evleniyorsunuz, evcilik mi oynayacaksınız. elbette onlar da ana baba ellerinden gelen yardımı yaparlar ama adı üzerinde yardım.
ne demek düğünü, eşyaları, takıları vs aileye aldırmak (sadece erkek ailesi için demiyorum, kadının ailesi için de) oturacağınız koltuğu da bir zahmet alabilecek maddi imkanda olun ev kuruyorsanız.
yahu ben çalışmıyorum diye evime kedi alamıyorum, hayvan elimde telef olur diye, millet evlenmekten bahsediyor. eğer evlenmeyi o kadar istiyorsanız, iki sevgili eşyalarınızı düğününüzü yapacak parayı biriktirin, iki bilezik de takmazlarsa ailesinin insanlığına verirsiniz.

sunuda hic anlamıyorum düğün dernek oluyor ama çoğu gelin düğün borcu ödemek istemiyor ve takilar dahil ev eşyası genelde damat tarafının aldığı eşya evlendikten sonra hep aileye yüklenemez bir kısmını damat bir kısmını aile öder ...yani sana taki alınırsa ha damat ödemiş ha ailesi bu çok onmlimi

Aileyi düğünü bilmem de biz misafirler ikinci düğünde altın takmıyoruz para takıyoruz. Benim annemler takılan kadar taktığı için evlenen kişi ne taktıysa ilk evlilikte takıyor ama ikincisinde takmıyor.
Muhtemelen misafirlerden, akrabalardan çok altın gelmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…