İkinci geline düğün ve takı?

ya kusura bakmayın ama ben bu aileler düğünü yapsın ev eşyalarını alsın, biz borçsuz harçsız evlenelim kafasını anlamıyorum. siz daha borç ödemeyi göze alamıyorsanız, niye evleniyorsunuz, evcilik mi oynayacaksınız. elbette onlar da ana baba ellerinden gelen yardımı yaparlar ama adı üzerinde yardım.
ne demek düğünü, eşyaları, takıları vs aileye aldırmak (sadece erkek ailesi için demiyorum, kadının ailesi için de) oturacağınız koltuğu da bir zahmet alabilecek maddi imkanda olun ev kuruyorsanız.
yahu ben çalışmıyorum diye evime kedi alamıyorum, hayvan elimde telef olur diye, millet evlenmekten bahsediyor. eğer evlenmeyi o kadar istiyorsanız, iki sevgili eşyalarınızı düğününüzü yapacak parayı biriktirin, iki bilezik de takmazlarsa ailesinin insanlığına verirsiniz.
bnde boyle düşünüyorum hatta bekarkn çalışan bayanlar genelde evlenince çalışamaz çalışmayı kaldıramaz oluyor bir taraftan da düğünde ve sonrasında herşey dört dörtlük olsun istiyo

Bazen ikinci daha da kıymetli oluyor.
Senin ailenin tutumuna da bağlı.
Mesela herşeyi dört dörtlük isteyip bu niyetinde ciddi olurlarsa, hele hele nişan törenini yaparlarsa

Merhaba Hanımlar,

2 yıllık bir ilişkim var. Evliliği yavaş yavaş düşünüyoruz, fakat bu onun ikinci evliliği olacak. Benim ilk.

Kafamda bi kaç soru var, bunları ona sormaya çekiniyorum.

Aile mi böyle durumda düğünü yapar? Sonuçta ilk eşinde yapmışlardı. Takı vesayre takılır mı yoksa bunları Damat tek başına mı yapmak zorunda kalır?

Bunlar konuşup anlaşılır, bunun farkımdayım, fakat ilk burda bi kaç yorum almak istedim.

"İlk eşine yapıldı, 2. karışmayız" denilir mi? Siz ne yapardınız?
Kesinlikle damat yapar diyorum bacim . Aike ikinci kez topa girmez. Hee bide ikinci evlilik damat tarfindan da öyle çok şey bekleme takan takmışdir zamaninda

dugunu yaparsa aile takilari aliyor.
damat yaparsa dugunu taki onlarda kaliyor sanirim boyle oluyor emin degilim

kendi ailen ve onun ailesi ilkmiş gibi takı takıyor.
yani anne baba kardeşler..
gerisi de saklanacak delik arıyor:KK70::KK70:

Maddi durumlarına göre değişir. Eğer maddi durumları 2. düğünü kaldıramayacaksa yapmayabilirler takı işi de aynı şekilde ona şu kadar yapılmıştır bana az yapıldı durumlarına girmemeniz lazım bilerek evleniyorsunuz sonuçta onlara da külfet sürekli takı yapmak artık gönüllerinden ne geçerse takarlar. Ayrıca madem eşiniz ayrıldı 2. evliliğini yapıyor o zaman biraz taşın altına elini koyacak düğünü kendisi yapacak ya da yarısını karşılayacak istediğiniz set filan varsa ailesi biz bir kere daha alamayız derse o alacak o zaman.

Öyle şeymı olur yanı oyle deseler sız kabul mu edeceksınız? Sızın ılk evlılığınız ne ıstersenız o yapılmak zorunda kaldı kı eşiniz sizi bu konuda gercekten desteklemelı ve elınden gelenı yapmalı bence...

Merhaba Hanımlar,

2 yıllık bir ilişkim var. Evliliği yavaş yavaş düşünüyoruz, fakat bu onun ikinci evliliği olacak. Benim ilk.

Aile mi böyle durumda düğünü yapar? Sonuçta ilk eşinde yapmışlardı. Takı vesayre takılır mı yoksa bunları Damat tek başına mı yapmak zorunda kalır?

Bunlar konuşup anlaşılır, bunun farkımdayım, fakat ilk burda bi kaç yorum almak istedim.

düğünü belki yapar ailesi ama takı beklemeyin çevreden .Benim iki görümcemin oğlu bir de kaynımın oğlu boşandılar .Yeniden evlendiler .İkinci geline takı takmadık. Biz de illallah ettik .Her evlendiklerine takı takarsak yandık yani.

Ailenin yaklaşımına göre değişir bence de ama eşin karşılasa daha oluru var gibi bence.

Sana bakan yonuyle adetten gonullerinden kopan bir seyler yapmalari guzel olur.
Onlara bakan yonuyle, ilk geline yapmislardir yapacaklarini. Misal benim kayinpederim emekli ikramiyesini kullandi biz evlenirken. İkinci bir evlilik olsa kenarda hic birikmisleri yok. En fazla taksitle bir bilezik takabilirler. Tabi ilk evliliginden ayrilirken neyi nasil paylastiklarina da bagli... Tum takilanlari kiz mi aldi vs.

Eş dost akraba da ilk dugunde takacagini takmistir. O yuzden sizin akrabalariniz taki takar diye dusunuyorum.

Merhaba Hanımlar,

Senin ilk evliligin ilk dügünün olucak ,onun kac
Merhaba Hanımlar,

Senin ilk evliligin isteklerinde serbest olmalisin ,onun ikinci evliligi olmasi senin isteklerini frenlemene neden olmamali...ama dersen benim icin fark etmez masraf cikartmiyim onlara o Zaman yarin öbürgün baslarina kakmadan sana yapacaklariyla yetinmelisin.

Cekingen olma acik acik konus :)

karsi taraftaki ailenin yapisiyla, durusuyla, durumuyla alakali tamamen..
sonucta ilk gelinine de bi minik hediyeyi cok gorenler var.. ilk veya ikinci diye dusunmemek lazim..

valla benımde durumum aynı ; ev esyamız var ortak esyalarımızı kullanıyoruz ve bırlıkte yasıyoruz su an.

dugun benım memleketımde olacak,masraflar aıleme aıt çünkü onun ailesinin bır emeklı maası var baska da bırseylerı yok-ev kıra falan-yaslılar ayrıca cok-onunda borcu falan var, bırıkmısı yok, ılk esıne nafaka verıyor bır oglu var cunku. benımde bırıkmısım yok acıkcası kendıme gore kart vs borcumda var. ıkımızde su an sahsı borclarımızı kapatıp sıfırlanmaya calısıyoruz.

aılemde tek cocuk oldugumdan ve ozendıklerınden ve durumları oldugu ıcın dugun ve kına masraflarını ustlendıler. ayrıca bana takı falanda almıslar ( ben ıstemıyorum ama ozenıyorlar dıye ses cıkarmadım, sadece babam bugun bır elmas bıleklık begenmıs alma dedım cunku takı takmayı sevmem,bır dugunde takılacak bır daha hıc takmıcam gerek yok ona para dokmeye ama alırsan da sen bılırsın dedım hevesını kırmak ıstemıyorum)

nıkahımızı yasadıgımız sehırde yapacagız,aılesı de bızımle aynı sehırde yasıyor zaten. onlardan ne ben ne aılem hıcbırsey beklemıyoruz. nısanda annesı bı ufak altın takmıstı, bırde kolye-bıleklık set onu da esım kendı almıs,bır kısmını odemıs parasının gerısını odeyememıs gerı verdık,dugun zamanı ustune para ekleyıp aynısını yada daha kalıtesını alacagız. parası bızden cıkacak artık senın benım yok bızde..

nıkah masrafları-gelınlık-damatlık ve aksesuarları-davetıye-nikah sekeri-dugun arabası suslemesı-kuafor masrafı da kendımıze aıt ortak oduyoruz.

ben aılelere yuklenmeye karsıyım. mumkunse yapabıldıgınızı kendınız yapın tabıkı aıleler de elverdıgınce destek olsun ama herseyı aılelere yuklemek yanlıs bence. zaten dugun dernek ısı tamamne gosterıs hele kı takı merhumu... ben bırsey ıstemedım dedıgım gıbı, aılemın bana takacakları bellı annem babam degıl gerı kalan tum sulalemın herseyı hazır. onlarda takarlarsa amenna, takamazlarsa bısı cokta onemlı degıl , sonucta takılan hersey bızım ve senın benım yok.

hatta ben takılarımı aıleme bırakmayı dusunuyorum. ılerde ev falan alırsak bozdururuz bır kısmını, bırkaç anne ve babamın aldıkları hatıra kalır sadece o zamana kadar bizde durmasına gerek yok.esımınde bırsey dıyecegını sanmıyorum.

Merhaba Hanımlar,

benim bir tanıdığım var 2. gelinini aldı kızında ikinci evliliğiydi. eşyasından takısına herşeyini dört dörtlük yaptı.

Bu bu kadar önemli mi? Yani düğün yapılmak, takı takılmak zorunda mı? Bunlar olmayınca evlenilmiyor mu? Gelinin ve damadın ilk evlilikleri olmasına rağmen düğün yapamayıp takı takamayan, buna durumu müsait olmayan bir yığın insan var. Şimdi eşya vs. borcu zaten oluyor. Bir de düğündü falandı filandı masrafı, borcu falan çıkıyor; bunları her kim karşılıyorsa ve maddi olarak yeterli olmamasına rağmen "düğün" borcuna girenlere yazık...

X