• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkinci evlilik ve çocuk

Ben de çok düşünmeden bir evlilik yaptım ve çok mutsuzum. Babaevindeyim hatta. Bir sitede gördüm bu maddeleri, kim evlilik öncesi kararsızlık yaşıyorsa ona gönderiyorum.
Gerçekten güzel tespitlermiş ,bu evlilik öncesi kararsızlık ben de çok olmuştu ilkinde yaşadığım hayal kırıklığı neden oldu ve bir çok evlilik teklifi oldu hep hayır hayır bana göre değil en sonunda evet dedim şuan beş ay oldu hala da kafamda doğrumu yaptım neden evlendim evlenmeseydim dahamı iyidi kafam karışmıyor değil ve hala da adapte olamadım evliliğe bazen kafamdan boşanmak geçiyor aşamıyorum bu sorunu 🤦🏻‍♀️

Bu arada büyük oğlu tıp fakültesinde okuyor. Bir kaç seneye mesleğini eline alacak. Küçük kız ise lise ikide. Başarılı aklı başında çocuklar.

Adam akli basinda ve efendi
Cocuga da evet demis
Cocuklar da akilli, uslu zaten yaslari da buyuk. Buyuk olani kendi hayatini kurar yakinda, digeriyle de zaten iyi anlasiyorsunuz.
Ben endise edecek hicbir sey goremedim gercekten, her sey gayet olumlu. Sizin cekinceniz tam olarak nedir? Kendinizle ilgili durumlar mi var?

Ah keşke mutlu bir evliliğim olsa bunu o kadar çok istiyorum ki

Tepmeyin bu sansi o zaman ablacim.
Madem emin degilsiniz, tek basiniza zaman gecirerek bir noktaya varamazsiniz ki. Yaslariniz olgun zaten beraber tatile cikin, yemege cikin, haftasonu piknige gidin...yani evlilik provasi yapin biraz bir bakin nasil oluyor.

Çocuklar destekliyorsa ne güze. Onlara abla olursanız ve olduğu gibi doğal davranırsanız her şey daha da güzel olur bence. Benim kendi çocuğum da oldu hiç diğerinden ayirmadim . Ama bizimki annesinde kalıyordu o nedenle çok sorunum olmadi. Edim hiç bizim ilişkimize karışmadı ve en önemli etken o oldu galiba. Ikimize decesit mesafede davrandı. Inşallah siz de öyle mutlu olursunuz.

1) Çocuk sahibi olacak mıyız? Olacaksak ne zaman olacağız ve çocuğun bakımını nasıl paylaşacağız?
2) Birbirimizin maddi yükümlülükleri ve hedeflerini biliyor muyuz? Para nasıl harcanmalı ve biriktirilmeli konusunda fikirlerimiz uyuşuyor mu?
3) Ev işleri nasıl bölüşülecek anlaştık mı, ev düzeni hakkında beklentilerimiz aynı mı?
4) Hem fiziksel, hem de akli sağlık geçmişimizi birbirimize eksiksiz anlattık mı?
5) Eşim bana karşı beklediğim kadar ilgi ve sevgi gösteriyor mu?
6) Birbirimizle cinsel ihtiyaçlarımızı, tercihlerimizi ve korkularımızı rahatça konuşabiliyor muyuz?
7) Yatak odamızda bir televizyon olacak mı?
8) Birbirimizi gerçekten dinliyor muyuz ve birbirimizin fikirlerini ve şikayetlerini adil bir biçimde değerlendiriyor muyuz?
9) Birbirimizin manevi inançları ve ihtiyaçlarını açık olarak anlıyor muyuz ve çocuklarımıza ne zaman ve nasıl bir dini/ahlaki eğitim vereceğimizi konuştuk mu?
10) Birbirimizin arkadaşlarını seviyor ve onlara saygı duyuyor muyuz?
11) Birbirimizin anne-babalarına değer veriyor ve saygı duyuyor muyuz? İkimizden biri diğerinin anne-babasının ilişkimize karışmasından endişe duyuyor mu?
12) Ailemin yaptığı ne gibi şeyler seni rahatsız ediyor?
13) Senin ve benim evlenince vazgeçmek istemediğimiz şeyler var mı?
14) Eğer birimize diğerinin ailesinden uzak bir şehir/ülkede bir kariyer fırsatı doğarsa, taşınmaya hazır mıyız?
15) Her ikimiz de birbirimizin bu evliliğe tam anlamıyla bağlı olduğundan emin miyiz ve aramızdaki bağın önümüze çıkacak zorluklar karşısında yok olmayacağına inanıyor muyuz?
Lütfen bu maddeleri etraflıca konuşup öyle verin kararınızı.
1) Çocuk sahibi olacak mıyız? Olacaksak ne zaman olacağız ve çocuğun bakımını nasıl paylaşacağız?
2) Birbirimizin maddi yükümlülükleri ve hedeflerini biliyor muyuz? Para nasıl harcanmalı ve biriktirilmeli konusunda fikirlerimiz uyuşuyor mu?
3) Ev işleri nasıl bölüşülecek anlaştık mı, ev düzeni hakkında beklentilerimiz aynı mı?
4) Hem fiziksel, hem de akli sağlık geçmişimizi birbirimize eksiksiz anlattık mı?
5) Eşim bana karşı beklediğim kadar ilgi ve sevgi gösteriyor mu?
6) Birbirimizle cinsel ihtiyaçlarımızı, tercihlerimizi ve korkularımızı rahatça konuşabiliyor muyuz?
7) Yatak odamızda bir televizyon olacak mı?
8) Birbirimizi gerçekten dinliyor muyuz ve birbirimizin fikirlerini ve şikayetlerini adil bir biçimde değerlendiriyor muyuz?
9) Birbirimizin manevi inançları ve ihtiyaçlarını açık olarak anlıyor muyuz ve çocuklarımıza ne zaman ve nasıl bir dini/ahlaki eğitim vereceğimizi konuştuk mu?
10) Birbirimizin arkadaşlarını seviyor ve onlara saygı duyuyor muyuz?
11) Birbirimizin anne-babalarına değer veriyor ve saygı duyuyor muyuz? İkimizden biri diğerinin anne-babasının ilişkimize karışmasından endişe duyuyor mu?
12) Ailemin yaptığı ne gibi şeyler seni rahatsız ediyor?
13) Senin ve benim evlenince vazgeçmek istemediğimiz şeyler var mı?
14) Eğer birimize diğerinin ailesinden uzak bir şehir/ülkede bir kariyer fırsatı doğarsa, taşınmaya hazır mıyız?
15) Her ikimiz de birbirimizin bu evliliğe tam anlamıyla bağlı olduğundan emin miyiz ve aramızdaki bağın önümüze çıkacak zorluklar karşısında yok olmayacağına inanıyor muyuz?
Lütfen bu maddeleri etraflıca konuşup öyle verin kararınızı.
1. Çocuk konusunu konuştuk. Arada yine konuyu açıldığında farklı cevaplar vermedi ama bu konuda ben çocuk istediğimden emin değilim biraz. O benim kararıma saygılı duruyor.
2. Maddi anlamda geliri benim maaşımın bir kaç tık üzerinde çocuklarının ve evin geçimini yapabilecek durumda.
3. Ev işleri konusunda her hafta bir bayan geliyor. Bu şekilde devam ederiz ama istersen sen bayanı değiştirebilirsin dedi.
4. Fiziksel anlamda sağlık sorunları yok ama o çok iri ben biraz minyon tipliyim 🙈
5. İlgi ve sevgi noktasında vıcık vıcık bir ilişkiniz yok ama ilgisini sevgisini hissediyorum.
6. Cinsellik ile ilgili konuştuk ama ikimizde başlarda olduğumuz için özellikle ben biraz çekindim konuşmaya.
7. Yatak odasında kesinlikle televizyon istemiyor. Bunu sormuştum çünkü😊
8. Benden daha olgun biri anlaşamadığımız konularda biraz düşünme vakti bırakıp sonra tekrar konuşma gibi bir taktiği var. Bunu çocuklarından kaynaklı bir yöntem olarak düşünüyorum. Yani onlarada yaklaşımı bu şekilde
9. Dini konularda hassasiyetimiz aynı oranda oda bende dindarız ama tutucu değiliz.
10. Ortak arkadaşlarımız var. Beraber güzel vakit geçiriyoruz.
11. Onun anne babası vefat etmiş. Benimkilerle ilgili de olumlu konuştu

Çocukların da anneanne ve dede vefat etmiş. Hat
ben hiç evlenmedim
daha önce evlenmiş bir çocuğu olan biriyle evlendim
evlendiğimizde yaşadığımız hiçbir sorun -sorun dediğim ufak tefek tartışmalar- çocukla ilgili olmadı :KK70:
aksine herkesin evlendiği yaşadığı alışma süreci tartışmaları oldu.
çocuklarla beraber yaşayacağınız ve çocuklar da büyük olduğu için sıkıntılı bir hayat olabilir aynı evde yaşamaktan kaynaklı. Bayadır yalnız yaşıyormuşsunuz bir de, kalabalık bir ortam biraz bunaltıcı olabilir.
evleneceğiniz kişinin ekonomik durumu yeterince iyi mi önce buna bir bakın derim ben.
sonra günlük rutininizde sizi bunaltıcı şeyler olabilir mi onu inceleyin, eve geleceksiniz nasıl işleyecek o süreç yemek vs.
siz mesela dışarda yemek isteyeceksiniz atıyorum haftaiçi bir gün ama bir kız çocuğu var o nasıl olacak.
Hani bunlar çok basit şeyler gibi ama sonrasında evlendim bir gün de kafamıza eseni yapamadım dersiniz, diyor yani insan. tatile nasıl gidilecek vs yani nasıl işleyecek o süreç bi içinizde onu oturtun derim ben.
evet yalnızlığa çok alıştım ve bu durumda beni korkutuyor artık. Yalnız yemek yemek kahvaltı yapmak istemiyorum. Evde televizyon sesinden başka sesler konuşmalar olsun istiyorum. Tatil konusunda eş adayı çocuklarla birbirimizi seveceğimiz ve anlaşacağımız düşüncesinde o yüzden bir hafta ailecek tatil yaparsak bir haftada başbaşa yaparız şeklinde konuştu. O çok iyi niyetli yaklaşıyor ve özellikle kızıyla çok iyi anlaşacağımızı düşünüyor.

Yaşlarımız ilk yapmış olduğumuz evliliklerden boşanma zamanımız çok yakın ben de 38 yaşındayım sekiz yıl öncede ilk evliliğimi sonlandırdım 1 sene önce arkadaş tavsiyesiyle biriyle tanıştım ben de artık kendimi çok yalnız hissetmeye başlamıştım yaşta 40 doğru gidince yalnız kalma korkusumu sarıyor insanı bilemiyorum evlilik kararı aldım hızlı gelişti gerçi fakat şu an beş aylık evliyim sadece tek sorun yurtdışında yaşıyor olmamız bu kadar zorlanacağımı düşünmemiştim geldiğimden beri bir türlü alışamadım sevdim aşık olmadım çocuk yapmayı düşünüyorum ilk evliliğim 16 yıl sürdü olmadı tedavi gördüm şimdi tekrar tedavi düşünüyoruz gerçi eşimin bir kızı var eski karısın da ,buraya alışamadığımdan mı ne şu an yeni olduğumuz için evliliğe tam adapte olamıyorum sekiz senelik bekarlık hayatı çok sosyaldim aklıma geliyor canım sıkılıyor sonra düşünüyorum nereye kadar o şekilde devam edecekti falan kendimi teselli ediyorum ,sizin de hakkınızda hayırlısı olsun seviyorsanız mantığınız da evet diyorsa karşınızdaki kişiye güveniniz tam sa evlenin fakat ilk dönemler psikolojik gel gitler yaşayabilirsiniz veya benim ki boyutunda olmayadabilir çok iyi düşünün artı ve eksilerini mutluluklar
Bu psikolojik gelgitleri hep yaşayacağız galiba😔 nasıl kendinize güvenip yola çıktınız? Bu gelgitler yüzünden mutluluğu kaçırmak istemiyorum

Bu psikolojik gelgitleri hep yaşayacağız galiba😔 nasıl kendinize güvenip yola çıktınız? Bu gelgitler yüzünden mutluluğu kaçırmak istemiyorum
Bu gelgitleri çok yaşadım korktum hep acabamı dedim açıkcası gözümü kararttım yaşamadan bilemem dedim yaşıcam ve görcem diye yola çıktım başta her şey konuşuluyor karşılıklı şöyle olacak seni mutlu ederim falan ama işin içine girmeden anlamak mümkün değil şu an 5 ay oldu şimdide evlilik oturma süreci uzun zaman geçen bekarlık hayatı ister istemez insan düşünüyor acaba evlenmesemiydim çünkü gerçekten evlilik çok büyük sorumluluk karşımızdaki insanın bizi ne kadar anlaması gerektiğinin bilincinde olması destek olmasıylada ilgili bu sorunu aşmak şimdi çekişiyoruz yeri geliyor eskisi gibi değilsin diyor laf sokuyor erkekler hep ilgi istiyor kadın da anlaşılmak istiyor bu süreç ne zaman geçecek bilmiyorum fakat sıkıntılı bir dönemmiş aşabilirmiyiz bilemiyorum siz peki karşınızdaki kişiyle bu düşüncelerinizi şimdi paylaşabiliyormusunuz onun yaklaşımı ne yönde konuşuyor size

Ayrıca çocukla ilgili konuştuğumuzda senden çok güzel bir anne olur ve bu duyguyu yaşamanı isterim. Çocuklarınında arada konuşurken bir kardeşlerinin daha olması noktasında iyi olacağını istediğini söyledi. Bu konuşma çok kibar ve net geldi bana ama bilemiyorum tabi. Ayrıca kesin çocuğum olurda diyemiyorum nasip kısmet işi 🙁

evet yalnızlığa çok alıştım ve bu durumda beni korkutuyor artık. Yalnız yemek yemek kahvaltı yapmak istemiyorum. Evde televizyon sesinden başka sesler konuşmalar olsun istiyorum. Tatil konusunda eş adayı çocuklarla birbirimizi seveceğimiz ve anlaşacağımız düşüncesinde o yüzden bir hafta ailecek tatil yaparsak bir haftada başbaşa yaparız şeklinde konuştu. O çok iyi niyetli yaklaşıyor ve özellikle kızıyla çok iyi anlaşacağımızı düşünüyor.

bence bir an önce çocuklarla tanışın ki kafanız netleşsin.
ekonomik açıdan sizden beklentileri var mı?

Bu gelgitleri çok yaşadım korktum hep acabamı dedim açıkcası gözümü kararttım yaşamadan bilemem dedim yaşıcam ve görcem diye yola çıktım başta her şey konuşuluyor karşılıklı şöyle olacak seni mutlu ederim falan ama işin içine girmeden anlamak mümkün değil şu an 5 ay oldu şimdide evlilik oturma süreci uzun zaman geçen bekarlık hayatı ister istemez insan düşünüyor acaba evlenmesemiydim çünkü gerçekten evlilik çok büyük sorumluluk karşımızdaki insanın bizi ne kadar anlaması gerektiğinin bilincinde olması destek olmasıylada ilgili bu sorunu aşmak şimdi çekişiyoruz yeri geliyor eskisi gibi değilsin diyor laf sokuyor erkekler hep ilgi istiyor kadın da anlaşılmak istiyor bu süreç ne zaman geçecek bilmiyorum fakat sıkıntılı bir dönemmiş aşabilirmiyiz bilemiyorum siz peki karşınızdaki kişiyle bu düşüncelerinizi şimdi paylaşabiliyormusunuz onun yaklaşımı ne yönde konuşuyor size
İşin beni şaşırtan kısmı da duygularımı isteklerimi çok güzel anlıyor ve ifade ediyor. Kapasitesi doğrultusunda beklentilerime cevap vermeye çalışıyor.

Arkadaşlar merhaba. Siteyi uzun zamandır takip ediyorum. Ama yeni üye oldum. Çünkü içinden çıkamadığım bir durum var. Mümkün olduğunca kısa anlatacağım. Ben 36 yaşındayım, yaklaşık altı yıl önce boşandım. Çalışıyorum ve çocuğum yok. 7-8 ay önce 45 yaşında birisi ile tanıştım arkadaş ortamında. Kendisinin eşi beş yıl önce vefat etmiş iki çocuğu var. Çocuklarından birisi üniversite okuyor diğeri lise ikide. Kafa yapılarımız uydu. Anlayışlı, ağır, efendi birisi. Tanıma sürecinde beni rahatsız eden bir tavrı olmadı. Onunla güzel vakit geçiyorum. Beş yıl boyunca çocuklarına hem annelik hem babalık yapmış. Çocukları da tekrardan evlenmesini destekliyor. Beni de sevdiğini hissettiriyor. Hayatımda olmazsa onu özleyeceğimi hissediyorum. Ben de artık yalnız yaşamaktan bunaldım. Yeni bir başlangıç yapmak istiyorum ama korkular kapladı içimi. Yemek yiyemiyorum, uyuyamıyorum. Birazda beş yıl boyunca özgür bağımsız yaşamanın etkisi var galiba. Kafam o kadar karışık ki... Değerli fikirlerinize açığım.
Anlatımınıza göre güzel ilerleyen bir ilişkiniz var.Doğru insan olduğuna inanmişsanız yalnız kalmayın. .
Peki siz çocuk istiyor musunuz?

bence bir an önce çocuklarla tanışın ki kafanız netleşsin.
ekonomik açıdan sizden beklentileri var mı?
Cesaretimi toplayabilsem bi. Yoksa çocuklar tanışma konusunda açıklar. Rahatlar. İlk bahsettiğinde biraz duygusal yaklaşmışlar annelerinin vefatından dolayı ama bir iki gün sonra sorular sormaya filan başlamışlar.

Ekonomik açıdan dediğim gibi kazancı işi benden iyi şimdilik. Maddi anlamda günümüz şartlarında orta düzeyde geçiniriz gibime geliyor.

Yemek yiyemeyip uykularini kacacak kadar huzursuzsan icine bi seyler sinmiyor demektir, yani en azından ben böyle dusunuyorum.. Korkularının olmasi cok doğal, sonucta bosanmayla sonuclanmis bir evlilik yaşamışsın, ben de bosandim, anlayabiliyorum.. Insan bosanma sonrasi daha seçici oluyor, haliyle..
Bu kisiye karşı aşk var mi icinde? Hep yalniz kalmamaktan, iyi anlasmaktan, huzurlu oldugundan bahsetmissin cunku.. Bana aşk, sevgi yok gibi geldi..

Çocukların da anneanne ve dede vefat etmiş. Hat

Eeeeeee super iste. Cikin, gezin. Hem adamla bas basa olun, hem kiziyla vakit gecirin. Evde tek basiniza kukumav gibi oturup ne yapacaksiniz Allah askina?

Back