• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkinci evlilik ve çocuk

azra_54

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2018
1.271
1.805
83
41
Arkadaşlar merhaba. Siteyi uzun zamandır takip ediyorum. Ama yeni üye oldum. Çünkü içinden çıkamadığım bir durum var. Mümkün olduğunca kısa anlatacağım. Ben 36 yaşındayım, yaklaşık altı yıl önce boşandım. Çalışıyorum ve çocuğum yok. 7-8 ay önce 45 yaşında birisi ile tanıştım arkadaş ortamında. Kendisinin eşi beş yıl önce vefat etmiş iki çocuğu var. Çocuklarından birisi üniversite okuyor diğeri lise ikide. Kafa yapılarımız uydu. Anlayışlı, ağır, efendi birisi. Tanıma sürecinde beni rahatsız eden bir tavrı olmadı. Onunla güzel vakit geçiyorum. Beş yıl boyunca çocuklarına hem annelik hem babalık yapmış. Çocukları da tekrardan evlenmesini destekliyor. Beni de sevdiğini hissettiriyor. Hayatımda olmazsa onu özleyeceğimi hissediyorum. Ben de artık yalnız yaşamaktan bunaldım. Yeni bir başlangıç yapmak istiyorum ama korkular kapladı içimi. Yemek yiyemiyorum, uyuyamıyorum. Birazda beş yıl boyunca özgür bağımsız yaşamanın etkisi var galiba. Kafam o kadar karışık ki... Değerli fikirlerinize açığım.
GÜNCELLEME
İnşallah güncellemeyi doğru yapıyorumdur:) bu konu kk da açtığım ilk konuydu. Ne karın ağrılarım uykusuz gecelerim oldu. Şimdi çok şükür nikahıma gün sayıyorum ve yine şükür ki aklımdaki gönlümdeki herşey bir şekilde oluyor. Özellikle nişandan sonra çok daha fazla birbirimize bağlandığımız bir beraberliğim oldu. Sanki ikimizde ikinci değil de ilk evliliğimizi yapıyormuş gibi heyecanlıyız. Çocuklarla daha yakın olduk. Vakit geçirdikçe daha fazla alışıyoruz birbirimize. Sorunlar olmuyor mu oluyor tabi ki ama burdan aldığım tavsiyeleri, okuduğum diğer konulardaki yorumları düşünüp sorunları sakin karşılıyorum. Boşanan boşanma aşamasındaki kadınlar şunu söyleyebilirim ki hiçbir üzüntü kalıcı değil. Allah herkese gönülden istediği tüm dilekleri versin 😊

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba. Siteyi uzun zamandır takip ediyorum. Ama yeni üye oldum. Çünkü içinden çıkamadığım bir durum var. Mümkün olduğunca kısa anlatacağım. Ben 36 yaşındayım, yaklaşık altı yıl önce boşandım. Çalışıyorum ve çocuğum yok. 7-8 ay önce 45 yaşında birisi ile tanıştım arkadaş ortamında. Kendisinin eşi beş yıl önce vefat etmiş iki çocuğu var. Çocuklarından birisi üniversite okuyor diğeri lise ikide. Kafa yapılarımız uydu. Anlayışlı, ağır, efendi birisi. Tanıma sürecinde beni rahatsız eden bir tavrı olmadı. Onunla güzel vakit geçiyorum. Beş yıl boyunca çocuklarına hem annelik hem babalık yapmış. Çocukları da tekrardan evlenmesini destekliyor. Beni de sevdiğini hissettiriyor. Hayatımda olmazsa onu özleyeceğimi hissediyorum. Ben de artık yalnız yaşamaktan bunaldım. Yeni bir başlangıç yapmak istiyorum ama korkular kapladı içimi. Yemek yiyemiyorum, uyuyamıyorum. Birazda beş yıl boyunca özgür bağımsız yaşamanın etkisi var galiba. Kafam o kadar karışık ki... Değerli fikirlerinize açığım.
Bence korkulacak bi şey Yok .her insanın farklı durumlara alışma süreci vardır .erkek arkadaşınla bu konuyu konuşabilirsin.sonuçta siz ciddi bi yola girmek istiyorsunuz ve birbirinize karşı açık olmak zorundasınız.seviyorsan hiç vakit kaybetme hayat korkmak için ertelemek için çok kısa emin ol

Yalnız şöyle bi durum var senin hiç çoçuğun yok evlilikten ikinizin beklentileri farklı olabilir sen istersin o istemeyebilir 3. Çocuğu bu konuyu da etraflıca konuş

Yalnız şöyle bi durum var senin hiç çoçuğun yok evlilikten ikinizin beklentileri farklı olabilir sen istersin o istemeyebilir 3. Çocuğu bu konuyu da etraflıca konuş
Üçüncü çocuk konusunu konuştuk. O konuda tatmin edici bir cevap verdi. Çocuk isteğimin gayet doğal olduğunu,saygı duyduğunu söyledi. Sonraki konuşmalarımızda da bu söylediklerine aksi bir şey söylemedi.

günaydın ne açıdan korkuyosunuz ki belki hepsi yersizdir yaşamadan bilemezsiniz
Korkularım şu yönde. Ben boşandıktan sonra çok kendime dönük yaşadım. Sancılı bir boşanma süreciydi. Ama yalnız da devam etmek istemiyorum. Aileme konuyu biraz açtım onlarda doğal olarak çocuklarından dolayı aynı evde yapabilir misin şeklinde tedirginliklerini dilegetirdiler.

çocuklarıda evlenmesını istiyorsa ne güzel
demek onlarda babalarına destekler ,

ama çocuk olayını bencede konuş çünkü sen daha anne olmamışsın ve bu senın hakkın rabbım verir inşallah , o yüzden açık olun birbirinize

Korkularım şu yönde. Ben boşandıktan sonra çok kendime dönük yaşadım. Sancılı bir boşanma süreciydi. Ama yalnız da devam etmek istemiyorum. Aileme konuyu biraz açtım onlarda doğal olarak çocuklarından dolayı aynı evde yapabilir misin şeklinde tedirginliklerini dilegetirdiler.
Evet iki ergen çocuk, yaşadıkları büyük travma. Sizin için zorlu olabilir. Gözünüz yemiyorsa dahil olmayın. Yarın evlenir giderler vb. düşünceleri gerçekçi değil. Bu düşüncelerle kendinizi ikna etmeye çalışmayın,

"Ben bu çocukların ablası olurum, her sorunlarında sorgulamadan yuksunmeden yanlarında olurum." diyebilirseniz başlayın.

Evlendikten sonra şikayet edip insanların kurduğu düzeni bozmayın. Unutmayın çocukları her zaman sizin fersah fersah önünüzde olacak adam için. Kendinizi kiyaslamayin.
Bir de eşini kaybetmiş insanlarla birlikte olmak gozlemlerime göre biraz daha fazla özen istiyor. Çünkü ortada bir vazgecme/unutma durumu yok.
Iyice düşünüp taşının en doğru kararı siz verirsiniz.

Son düzenleme:
çocuklarıda evlenmesını istiyorsa ne güzel
demek onlarda babalarına destekler ,

ama çocuk olayını bencede konuş çünkü sen daha anne olmamışsın ve bu senın hakkın rabbım verir inşallah , o yüzden açık olun birbirinize
Çocuklarıyla iletişimi iyi. Annelerinin hastalığı o süreçte yaşananlar çocukların erken olgunlaşmasını sağlamış. Ama yine de ergenlik döneminde ikisi de. Bu devrin çocukları herşeyin daha çok farkında ve bazen değişik tepkileri olabiliyor.

Bu arada büyük oğlu tıp fakültesinde okuyor. Bir kaç seneye mesleğini eline alacak. Küçük kız ise lise ikide. Başarılı aklı başında çocuklar.
onların da düşünceleri çok önemli bazen partner sadece onlara göre hareket eder.sadece senin değil bu evlilikle 4 kişinin düzeni değişecek .onlar kardeş isterler mi ??babaları buna önem verir.bu arada başlarda her şey iyidir.zamanla çıkar sorunlar ortaya .mesela her kız babasını kıskanır.yaşı ne olursa olsun olgunluk önemli .anlamaya çalış kızın huyunu suyunu yoksa evlilik zehir olur

Beni etkileyen adamın olgun tavrı oldu. Bir de tekrar evliliği düşünmeye başladığımda hep dedim ki keşke eşi vefat etmiş birisi olsa. Çünkü ben kendi yapımı biliyorum ve çocuklar vs. Sebebiyle eski eşle diyaloğa geçme ihtimali bile beni huzursuz eder. Bu sebeble de galiba adama sıcak bakıyorum. Dediğim gibi kafam çok karışık.

Biriyle evlenmek hakkında bildiğim tek bir şey var eğer içinizde azıcık bile olsa bir tedirginlik varsa o mutlaka gerçek oluyor.
Ama şunu da unutmamak lazım kimse muhteşem ve mükemmel değil. Burada bazen( bazı üyeler) yok efendim 2. Evliliğin olacak, mükemmeli bulmadan evlenme falan diyorlar.
Kendiniz mükemmel olmalıyız ki , karşımızdakini de öyle isteyelim.
Cidden o tarz yorumları yapan kadınların eşlerine sormak lazım. Eşinden memnun musun diye.

Biriyle evlenmek hakkında bildiğim tek bir şey var eğer içinizde azıcık bile olsa bir tedirginlik varsa o mutlaka gerçek oluyor.
Ama şunu da unutmamak lazım kimse muhteşem ve mükemmel değil. Burada bazen( bazı üyeler) yok efendim 2. Evliliğin olacak, mükemmeli bulmadan evlenme falan diyorlar.
Kendiniz mükemmel olmalıyız ki , karşımızdakini de öyle isteyelim.
Cidden o tarz yorumları yapan kadınların eşlerine sormak lazım. Eşinden memnun musun diye.
Haklısınız bu konu da. Karşılıklı Fedakarlık isteyen bir durum ve korkularıma yenilip hayır dersem ve sonra pişman olursam diye tedirginlik var.

Haklısınız bu konu da. Karşılıklı Fedakarlık isteyen bir durum ve korkularıma yenilip hayır dersem ve sonra pişman olursam diye tedirginlik var.
Bende boşandım. 2,5 yıl oldu hatta. Şimdi benim de Allah kısmet ederse 2-3ay sonra düğünüm var. Bende bu dediğiniz psikolojiyi çok sık yaşıyorum. Ama en güzel karar cidden uzak kalınınca veriliyor. Mini bir tatil imkanınız varsa, mutlaka değerlendirin. Orada anlarsınız.

Benim korkularım ilk evliğiğimde yaşadığım travmalardan kaynaklı. Bu şekilde evlilik konuları olduğunda hep aynı buhranları , korkuları yaşıyorum ve artık bu durumu aşmak istiyorum. Yaş itibariyle karşıma çıkan insanlar genelde kırk yaş üstü ve çocuğu olan erkekler oldu hep. Yaşı küçük olanlar da oldu ama onlarlada bazı konular tutmadı. O yüzden evleneceğim kişiyle ortak bir frekans yakalama konusu üzerine yoğunlaştım.

Bende boşandım. 2,5 yıl oldu hatta. Şimdi benim de Allah kısmet ederse 2-3ay sonra düğünüm var. Bende bu dediğiniz psikolojiyi çok sık yaşıyorum. Ama en güzel karar cidden uzak kalınınca veriliyor. Mini bir tatil imkanınız varsa, mutlaka değerlendirin. Orada anlarsınız.
Evet iki ay önce kadar uzak kalma düşünme olayını denedim. Ve özlediğimi hissettim. Sonra tekrar irtibata geçtim. Ama dediğim gibi benden kaynaklanan korkular geçmiyor.

Karar vermeniz ve sonuçlandırmanız ne güzel:) inşallah çok mutlu olursunuz 🙏🏻

İkinci hayat kurma hissin ne derece gercek ne derece hayal onu ıyı tartıp ölçmen gerekir.
Emin olmadığın hıcbır duyguya tereddutlerınle adım atma. Yoksa hayat karşı tarafada ızdırap olur.

Evet iki ay önce kadar uzak kalma düşünme olayını denedim. Ve özlediğimi hissettim. Sonra tekrar irtibata geçtim. Ama dediğim gibi benden kaynaklanan korkular geçmiyor.
Çok iyi anlıyorum sizi 😔
İnsan bir kere kırılınca bir daha kendine gelemiyor. İnşallah kimse bir daha bizi üzmez.

Back