Ikinci evlilik, üvey cocuk

Aylarca süren kağıt işini merak ettim, dikkat edin nişanlınız başka fırıldaklar çeviriyor olmasın. Çocuk meselesine gelince çok çok kişisel bir durum, benim de bekarlık zamanlarımda karşıma bekar babalar çıkmıştı. Ortak gözlemim şuydu ki çocukları hayatlarının merkezinde, inanılmaz bir düşkünlük. “E bu kadar kıymetliydi madem bu çocuklar boşanmadaysanız” diyesi geliyor insanın. Nişanlınız çocuk ve sizin aranızda dengeyi kurabiliyorsa ciddi sorun yaratmaz. Ama tatile gideceksiniz çocuk sizde, bir program yapacaksınız çocuk da dahil vs bunlar da ihtimal. Hazır çocuk var yani, masallardaki kötü kalpli üvey anne olmasanızda rahatsızlık duyacağınızı düşünüyorum, şimdiden irdeliyor oluşunuz bu savı güçlendiriyor.
Katılıyorum kesinlikle

Selam kizlar, fikrinize cok ihtiyacim var.

Ben ikinci evliligimi yapmak üzereyim, onunla kendimi gercekten tamamlanmis hissediyorum normalde cokta mutluyuz ama acik konusmam gerekirse bu aralar baya bi stresliyiz nisanlimla evlili öncedi is güclerden dolayi ve bu iliskimizede yansimaya basladi. Kagit islerinde evlenme üzereyken bi kac sorun cikti ve neredeyse 5-6 aydir onu halletmeye calisiyor ondan dolayi evlenme isi ertelendi. Tabi corona yüzündende baya agir ÜrüYor bu durumda bu kagit isleri.

Kendisinin ilk evliliginden 6 yasinda bir oglu var, annesinde yasiyor. Ilk basta bu benim icin col zor‘du cünkü benim cocugum yok. Ama nisanlimi tanidikca onunla hayatimi sürdürmeye karar verdim cünkü cocugunun o mutlulugumuza engel olmaz diye düsündüm, elalemi ne der zaten bosandi vesaire derler diye dinlemeden bi karar verdim. Dedigim gibi normalde cok mutluyum ama bu ararlar nedense takmaya basladim, baskasiyla cocugu olmayan biriyle tanisabilirmiydim acaba ? Bana onun gibi iyi davranan hissettiren birini bulabilirmiydim diye.. normalde hic bu düsüncelere gelmezdim, ama bu sikintilar okadar bunalttiki beni, ailem tarafindanda baski altindayim ee nezaman evlenceksiniz artik diye. Zaten ikinci evlilik insan korkuyor, böyle seylerde olunca bunlar bu isaret mi diye düsünmeye basliyor insan.

karakter olarak tam beni tasiyabilecek bir insan desigim gibi onunla normalde bu sikintilar olmasa cok mutluyduk. Ama suan her kücük seyde birbirimize giriyoruz.
Ne yapicami ne düsüncegimi bilmiyorum

cok uzun oldu özür dilerim ve simdiden cevaplariniz icin tesekkür ederim kizlar
Tamamını okumadan cevaplıyorum çocuğun yoksa sakınnnnnnnnnn çocukluyla evlenme ben aynı hatayı yaptım üstelik annesi ölmüş benimkinin ama bir babaanne var çocukla aramızı açtı çocuk şimdi muhpir gibi evde olanı biteni kavgayı gürültüyü anlatıyor elini yıka desem batıyor banyo yap desem batıyor sadece yeyip içip yatıyım bana kimse bişey demesin diyor neler yaşıyorum bilemezsin düşün üstelik annesi yok bide annesi olsa daha neler olacak yazık etme kendine çocuksuzla evlen evimin hiç sırrı kalmadı babaannesiyle dedikodumu yapıp babasına yetiştiriyo onun yüzünden boşanmayı düşünüyorum bi ablan olarak dinle bu öğüdümü

Bu nişanlılık sözlü kalma zamanında kavgalar küçük şeylerde kiyamet kopması normal şeyler stres sorumluluk yüküyle de kaynaklı. Beni taşıyamıyor derken tam olarak anlayamadım neyden sikayetcisiniz ? Birde çocuğu önceki evliliğinde eşler birbiriyle anlaşarak birbirlerine sorun etmeden boşandıysa falan bir sıkıntı olmaz ? Çocuk ne gibi sıkıntı yapabilir bilemedim birkaç gün evinizde kalır sizede iyi olur seversiniz diye dusunuyorum . Bilgili arkidislerin yorumlarını merak ettim çocuk ne gibi sorun olabilir ? :KK53:
hiç öyle olmuyor emin olun o çocuklar yeri geliyor kuma gibi oluyor evinizin sırrı kalmıyor sürekli seni dövüyormu sana iyi davranıyormu sualleri çocuksuz çocuksuzla evlensin diyeceğim bu kadar

Tsk ederim. Tabiki tek evlenmek icin degil, beni tasiyor huzurluyum mutluyum onunla dedigim gibi tek düsünce cocuk sorun olurmu. Yoksa benim icin sorun degil abla gibi olurum ben ona. Benim kücük kiz kardesim var o yüzden anlarim cocuklarin dilinden.
git çocuksuzla evlen sakın bak sakınnnnn o sana kuma gibi olur yarın evinde olup biteni anlatır babasını kıskanır kardeşi olsa kıskanır

X