- 8 Mayıs 2012
- 6.297
- 904
- 248
umarım düzelirsiniz. inşirah suresini ve vakıa suresini bol bol oku canım..
tamam canım sağol Allah razı olsun
Konuyla alakasiz olacak ama nisanlidn pisman oldugunuz biriyle evlenmek ne kadar mantikli?Evlendikten sonra bosanmaktan daha kolay degil mi ayrilmak:/
Boşandıktan 3 yıl sonra ikinci evliliğimi yaptım henüz 9 ay oldu .İkimizin de ikinci evlilikleri,ikimizinde ilk evliliklerinden iki çocuğu var .Eşimin kızlar anneleriyle yaşıyorlar uzak bir şehirde memleketlerinde ama eşim 3-4 haftada bir gidip onları görüyor ve ilgileniyor .
Benim çocuklarım bizimle yaşıyorlar .Aldatılma sonucu boşandım ilk eşim çok soğuk ve bencil bir adamdı ama çok erken evlenmiştim bir tek onu tanıdım ve bana verdiği zararı zor anladım ve kabullendim .Şimdiki eşimle tam bir aşk evliliği yaptık .
Benim evimde yaşıyoruz ,ben çalışmıyorum eşim çalışıyor ama nafaka gelirim var .Eşim evlenirken tüm ev eşyalarımızı değiştirdi .Ev özellikle ona sorun oldu çünkü benim ilk evliliğimde de yaşadığım evdi kendini çoğu zaman kötü hissetti ve bu konuda tartışmalarımız oldu ancak karşılıklı oturup konuşarak problemlerimizi ortaya koyduk ve düzeltiyoruz .
Eşimi çok seviyorum ,kadın olduğumu ,aşkı sevgiyi onda gördüm .Değer verilmeyi,ilgi görmeyi,toplulukta bile gözlerini benden ayırmamasnı,elele sokaklarda gezmeyi ve bunun gibi bir çok güzelliği ..,
Çocuklar konusunda ise beni hiç üzmedi diyebilirim ,oğlumun banyosundan ,doktorlarına,raporlarına,veli toplantılarına hep o koşturdu ,öğretmenleriyle konuştu ,onları ellerinden tutup okula o götürdü .Yemekler yaptı,oyunlar oynadı ,kendine almadı onlara aldı .Öz babaları bir gün bile okullarına gitmedi .Bir kez olsun doktora gelmedi ama üvey babaları kusmuklarına kadar temizledi,sevdi,kucağında uyuttu .
Kızım bir sabah bize kahvaltı hazırlamış küçücük elleriyle,karga burgacık seni çok seviyorum bana her zaman güzel yemekler yatın beni çok sevdin diye not yazmış tabağının kenarına,yılbaşı süslerinden kalpler koymuş sofraya ..Eşim ağladı hem kendi kızlarından bunu görmediği için hem de kızımın onu çok sevdiği için ..
İşte böyle konu sahibi,kavgalarımız oluyor tabi ki ama aşk ,sevgi olunca iletişim olunca halloluyor .Çocuksuz bir kadınla da evlenebilirdi ama o beni seçti .Bunun adı aşk ..Ben de onu tabi ki..
Aşık olursanız evlenin diyorum ...
Siz de dilerim en az benim kadar mutlu olursunuz .
Allah mutluluğunuzu daim etsin kat ve kat artırsın.İnşallah bende sizin gibi böyle mutlu olurum
mrb canım öncelikle seni cok iyi anlıyorum
biraz kendine zaman ver ve hemen evlenme
en azından görüs bak yani kafana hangisi yatacak,elbet sonunda evleneceksin bu senin hakkın
bence bak hangisi kafana yatıyorsa hangisi sana daha cok ilgi gösteriyor deger veriyorsa onunla görüs derim
seni tanımıyorum ama okurken yakınınmış gibi mutlu oldum. Allah bozmasın
ay gözlerim doldu maşallah diyin
konu sahibinin konusunu unutturdu yazınız :) bende devamını dilerim mutluluğunuzun
Gözlerim dolu dolu okudum..MASALLAH....
Allah sizi birbirinizden ayirmasin inşallah...
Konu sahibine gelince bence yureginiz iste bu demeden aceleyle yalniz kalmamk için evlenmeyin.. Yoksa Allah korusun uzuntunu daha da büyük olur.. Hayirlisini dileyin...
çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için :))
benim için erkeğin evini geçindirecek kazancı olması gerekiyor. helal dairede herhangi bir işte çalışıp evini geçindirecek kazanca sahip olması önemli.çok para kazanmasından bahsetmiyorum. kadının çalışması yalnızca destekleyici olmalı. erkekler kadın çalışınca hazıra konmayı çok seviyor. bir de bir evin içine girmeden kimseyi tanıyamıyorsun. aslında belkide beyefendi iyi niyetlidir ama ne bileyim be çok korkuyorum. eski eşim maddi manevi çok yıprattı. bu korku nasıl geçecek bilmiyorum..
benim sorunum şu, ben kimseyi sevemiyorum.bir türlü bağlanamıyorum. aşık olamıyorum.bunlar geçici mi acaba? doğru kişiyi bulduğumda geçer mi?
sevgili konu sahibi.
bazi seyler sorucam ama umarim sizi incitmez bu sorucaklarim. Masallah talipleriniz cokmus, umarimda azalmazlar zaten. Sanirim talipleriniz gorucu usuluyle olan talipler. Sonucta cocuklariniz sizinle ve cocugu olmayan insanlar ailelerini de sokup araya sizinle evlenmek istiyorlar. Eyer ask iliskisi yasamadan evlenmek istiyorlarsa talipleriniz, bu da ister istemez, bana sunu dusundurtuyor. Ya size vuruluyorlar gorur gormez duzgun karakterinizden, havanizdan dolayi; siz veya aileniz maddi anlamda oldukca iyi durumdasiniz; sosyal olarak iyi bir konuma sahipsiniz; yada allah vergisi bir guzelliginiz var.
Yani bence asil dusunmeniz gereken sey bu insanlar neden benimle evlenmek istiyor sorusu? gercekten sizinle mi evlenmek istiyorlar yoksa sahip oldugunuz imkanlardan dolayi mi? sizi siz oldugunuz icin mi istiyolar filan ? Bu kafanizi karistiriyor olabilir. ben evlenirken en cok kafama taktigim sey buydu. Evlilik kolay bir sey deyil, malesef aci bir sekilde zaten ogrendiniz bunu. Bence cok acele etmeyin. Kismetse zaten olur evlilik.
Öncelikle yeni boşanmışsın biraz acele etmiyor musun . Evlatlarını düşünmen lazım önce . Birinle evlensen ki bu adamlar bekarmış çocuklarıda yok senin çocuklarınla aynı evde ne kadar anlaşabilir ki .Ben pek inanmıyorum kusura bakma lütfen . Kİmse başkasının çocuğuna kendi çocuğu gibi davranamaz bende dahil. Senle olmak isteyenler evlenmek vs senin imkanların için seni tercih ediyor olabilirler dikkatli ol lütfen .
evet daha senesi gelmedi boşanmamın. ama uzun süredir de ayrı yaşıyorduk. 2012 kasım ayında ayrı evlerde yaşamaya başladık. bende bilmiyorum bekar bi beyle çocuklarım aynı evde nasıl olur. gerçi benimkiler büyüdü sayılır artık. küçük bir çocuk gibi zorluğu yok. ancak şöyle de bir durum var. acaba yeni eşim çocuk istermi? çünkü 3. çocuğu doğuracak gücüm yok gibi. 2 tane ikiz gibi çocuk büyüttüğüm için 3. çocuğu yapmak çok ama çok zor geliyor. hiç boşanmış bir bey de karşıma çıkmadı. çıkar mı onu da bilmiyorum. ama boşanmış erkeklerden çok korkuyorum. eşi ölmüş olan olsa belki olabilir. sonra boşanmış bir beyin eski eş sorunsalı, çocukları onlar daha korktucu geliyor bana. hatta hiç evlenmemiş genç kızların neden boşanmış erkekleri tercih ettiğini anlayabilmiş hiç değilim.
yoğurdu üfleyerek yemem grekiyor farkındayım. ama tecrübeli hanımlardan yorumlar bekliyorum bana ışık tutsunlar diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?