İkinci El

kardelenkismet

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2023
24
19
Selam herkese,

Ben 32 yaşındayım 5 yıl önce bir evlilik yaptım ve 2 yıl sürdü toplamda. Eski eşim çalışmak istemiyordu ve sürekli olarak annesinden para akışı olduğu için annesine bağımlı yaşıyordu. En sonunda annesiyle yaşamak istedigi için benden boşandı ve hayatımdan çıktı.

Benim için yıkıcı bir süreçti, kesinlikle evlenmeden önce böyle değildi. Kimselere karıştırmam gerekirse limon satar evimi gecindiririm diyordu. Annesine de hayatımıza dahil olmak istediğinde kafa tutuyordu. Evlendikten sonra tam tersi oldu.

Boşandıktan 1 yıl sonra hayatıma birisi girdi. Başlarda ben kabul etmedim ve Allah biliyor hiç istemedim. Kendisi daha önce evlilik yapmadığı için korkularım çoktu. Bir şekilde beni inandırdı kendine, tabi bu 6-7 ay sürdü. Bu süreçte çok uğraştım anlaması için ama her seferinde boşanmış olmamın onun için sorun olmadığını namusumla evlenip talihsizlik yaşadığımı bana söylüyordu.

Uzun zaman pes etmemesi sonucu bu işte bir hayır olduğunu düşündüm ve bende onun aşkına karşılık vermeye başladım. İyi niyetli naif birisi olarak hayatimdaydi ve her şeyde yanımda oluyordu.

Sürecin ciddi olarak ilerlediği zaman diliminde beni ailesine anlattı. Boşanmış olmamdan bahsetmesi ile birlikte annesi aylarca küstü, kardeşleri tavır aldı. Sürekli hakkımda ve önceki evliliğim ile ilgili kötü konusmalar yapmışlar ve bu süreçte hep bunları bana taşıdı maalesef, ne konuşuldu ise hepsini söyledi bana.

İlk etapta ailesine karşı sağlam durmaya çalıştı ama zaman geçtikçe gördüm ki ailesinin laflarınin hepsi ağzında. En ufak tartismamizda önceki evliliğimi diline dolar oldu. Bir keresinde öfkeyle o da (eski eşim) seni bırakıp kaçıp gitmiş ya dedi.

Akrabaları ve ailesi dul karıya düğün nikah yapılmaz diye konuşuyorlarmis. Bu süreçte evliliği hep otelemeye başladı. İlk baslardaki adam gitmişti. Ablaları hep açığımi bulmaya çalışıyordu, annesi ise daha beni tanımadan oğullarına yamanmakla dahi suçladı. Ben o tarafın gözünde dul karı'dan öteye gecemedim.

Baslardaki ilgili adam evlilik adımlarına doğru söndü ve sürekli tartışma çıkarmaya başladı. Bir gün bir kavga anında bana benim ikinci el olduğumu gereksiz bir paçavra olduğumu söyleyip beni terk etti. Benim geçmişimi bilerek gelen adam aylar sonra bana ikinci el malsin diyerek beni bıraktı.

Çok yara aldım, sevdiğim adam beni tüm güzelliklere ikna eden adam bana ikinci elsin dedi ve öylece kalakaldım. Üstelik önceki yıkımdan sonra her şeyin güzel olabilecegine beni inandırmis ve bu yola tekrar beni taşımisken olmasıni kaldıramıyorum. Hayatta bazen maalesef yasayacagimiz şeyleri secemiyoruz ben de boşanmak hiç istemezdim. Bu süreçte onun kalbinin bu kadar kötü olmasına o kadar şaşırdım ki yoksa hep mi boyle kötüydü bu ikilemden asla çıkamıyorum.

Bundan sonraki süreç ile ilgili varsa tavsiyelerinizi alabilir miyim? Gururum çok kırıldığı için birçok şeye hevesim kalmadı artık. Sizlerin gittiği bir yol yada tavsiyeleriniz olursa belki bir ışık olur bana.

Teşekkür ederim... 🙏

Selam herkese,

Ben 32 yaşındayım 5 yıl önce bir evlilik yaptım ve 2 yıl sürdü toplamda. Eski eşim çalışmak istemiyordu ve sürekli olarak annesinden para akışı olduğu için annesine bağımlı yaşıyordu. En sonunda annesiyle yaşamak istedigi için benden boşandı ve hayatımdan çıktı.

Benim için yıkıcı bir süreçti, kesinlikle evlenmeden önce böyle değildi. Kimselere karıştırmam gerekirse limon satar evimi gecindiririm diyordu. Annesine de hayatımıza dahil olmak istediğinde kafa tutuyordu. Evlendikten sonra tam tersi oldu.

Boşandıktan 1 yıl sonra hayatıma birisi girdi. Başlarda ben kabul etmedim ve Allah biliyor hiç istemedim. Kendisi daha önce evlilik yapmadığı için korkularım çoktu. Bir şekilde beni inandırdı kendine, tabi bu 6-7 ay sürdü. Bu süreçte çok uğraştım anlaması için ama her seferinde boşanmış olmamın onun için sorun olmadığını namusumla evlenip talihsizlik yaşadığımı bana söylüyordu.

Uzun zaman pes etmemesi sonucu bu işte bir hayır olduğunu düşündüm ve bende onun aşkına karşılık vermeye başladım. İyi niyetli naif birisi olarak hayatimdaydi ve her şeyde yanımda oluyordu.

Sürecin ciddi olarak ilerlediği zaman diliminde beni ailesine anlattı. Boşanmış olmamdan bahsetmesi ile birlikte annesi aylarca küstü, kardeşleri tavır aldı. Sürekli hakkımda ve önceki evliliğim ile ilgili kötü konusmalar yapmışlar ve bu süreçte hep bunları bana taşıdı maalesef, ne konuşuldu ise hepsini söyledi bana.

İlk etapta ailesine karşı sağlam durmaya çalıştı ama zaman geçtikçe gördüm ki ailesinin laflarınin hepsi ağzında. En ufak tartismamizda önceki evliliğimi diline dolar oldu. Bir keresinde öfkeyle o da (eski eşim) seni bırakıp kaçıp gitmiş ya dedi.

Akrabaları ve ailesi dul karıya düğün nikah yapılmaz diye konuşuyorlarmis. Bu süreçte evliliği hep otelemeye başladı. İlk baslardaki adam gitmişti. Ablaları hep açığımi bulmaya çalışıyordu, annesi ise daha beni tanımadan oğullarına yamanmakla dahi suçladı. Ben o tarafın gözünde dul karı'dan öteye gecemedim.

Baslardaki ilgili adam evlilik adımlarına doğru söndü ve sürekli tartışma çıkarmaya başladı. Bir gün bir kavga anında bana benim ikinci el olduğumu gereksiz bir paçavra olduğumu söyleyip beni terk etti. Benim geçmişimi bilerek gelen adam aylar sonra bana ikinci el malsin diyerek beni bıraktı.

Çok yara aldım, sevdiğim adam beni tüm güzelliklere ikna eden adam bana ikinci elsin dedi ve öylece kalakaldım. Üstelik önceki yıkımdan sonra her şeyin güzel olabilecegine beni inandırmis ve bu yola tekrar beni taşımisken olmasıni kaldıramıyorum. Hayatta bazen maalesef yasayacagimiz şeyleri secemiyoruz ben de boşanmak hiç istemezdim. Bu süreçte onun kalbinin bu kadar kötü olmasına o kadar şaşırdım ki yoksa hep mi boyle kötüydü bu ikilemden asla çıkamıyorum.

Bundan sonraki süreç ile ilgili varsa tavsiyelerinizi alabilir miyim? Gururum çok kırıldığı için birçok şeye hevesim kalmadı artık. Sizlerin gittiği bir yol yada tavsiyeleriniz olursa belki bir ışık olur bana.

Teşekkür ederim... 🙏

Çok yara aldım, sevdiğim adam beni tüm güzelliklere ikna eden adam bana ikinci elsin dedi ve öylece kalakaldım.

Ya bu terbiye yoksunu, insan müsvettesiyle evlenip; gerçek yüzünü nikahtan sonra görseydiniz ? Çok şanslıymışsınız.

Gururunuzun kırılacağı bir durum yok.

küçük bir kesim hariç malesef toplum bu
Bu sizin değil aslında adamında değil
Toplumsal saçma ahlak anlayışının getirdikleri
boşverin iyi olmuş hiç bir zaman mutlu olamanıza izin verilmeyecekti
Kendinizi sevin sizi mutluedecek şeyler yapın mutlu olmaya bakın

Seni çok iyi anlıyorum ben de çok uğraştım evlenebilmek için ama olmadı imtihanim bu oldu.adam ailesinin lafından çıkmıyor. Onunla evlensen dahi yine bosanirdin. Iyiki de olmamış evet söyledikleri çok ağır ve incitici onu Allah a havale et.insanin hayatta istekleri oluyor hayalleri oluyor.ancak KADER denen birşey var bunları yaşaman gerekiyormuş. Sen en güzeli haline sabret bu hayatta yüzümüz gülmedi ne yapalım kaderimiz böyle imiş sabredecegiz. Bizden becerileri de çok. Bugünümüzü de şükür olsun.depremde olmuste olabilirdim ben ölmedim ama iki kardeşim oldu genç yaşta. Beterin beteri çok. Ben niye kaldım diye soruyorum bazen ama işte kader diye birşey var iste

Ya tepeden tirnaga o hakli olsa bile o nasil bi kelime...size durumu şöyle anlatayim bi elimle agzimi bastiriyorum diger elimlede agzimdaki elimi bastiriyorum yoksa hic hos kelimeler cikmayacak.......

Aynı durumu yaşadım iki yıl evli kalıp boşandım . Şimdi tekrar evleniyorum . Sana umut olayim güzel kardeşim . Ne şimdiki müstakbel eşim ne de şimdiki ailesi gram sorun etmedi . Bu senin kendi değerini düşüren bir durum değil . Denedin ve olmadi . Her sene evlenenlerin neredeyse yarisi boşaniyor . O kafa çook eskilerde kaldı .Malesef sorun kendi ailesinin huyunu bilmeyip senin pesinde koşan o dangalakta kusuruma bakma . Kendine güven . Zaman kaybetme bu kisiliksizlerle . İkinci el kelimesini boşanma avukatim demisti bana artik ikinci el sin diye . Kime gore neye gore 💁🏻‍♀️Aramaya devam et kaderindeki adami kurtul bu parazitlerden

Bkz: serefsizlik nedir, nasil olunur?

Hic takmayacaksin, bu toplumun yarisi bu soysuzlardan olusuyor, diger yarisindan illa ki iyi insanlara denk geleceksin nasilsa. Gelmezsen de dunyanin sonu mu? Hayir.
Bir evlilik yasamissin, ne menem birsey oldugunu biliyorsun.
Evet kötü giden bir evliliğin nasıl bir şey olduğunu çok iyi biliyorum. Sadece, bu kadar kabuguma cekilmisken beni tekrar bir şeylere ikna edip sonra yetersizlik hissettirerek çekip gidilmesi sarsıyor. Vazgeçmek isteyen insan çok kırmadan da vazgeçebilirdi. 😔

Çok teşekkür ederim desteğin için 🙏 Dünyanın sonu değil, benim kendimle yeniden barışmam ve süreci akışa bırakmam lazım sanırım.

Mal gerizekalı biriymiş. Ciddi söylüyorum kurtulduğun için zil takıp oyna. Böylesini çekeceğine özgür bekar yaşarsın. Gururun filan da kırılmasın cidden berbat bi tipmiş. Sokakta deliye denk gelip ucuz kurtulmuş gibi umut gitsin

Evet kötü giden bir evliliğin nasıl bir şey olduğunu çok iyi biliyorum. Sadece, bu kadar kabuguma cekilmisken beni tekrar bir şeylere ikna edip sonra yetersizlik hissettirerek çekip gidilmesi sarsıyor. Vazgeçmek isteyen insan çok kırmadan da vazgeçebilirdi. 😔

Çok teşekkür ederim desteğin için 🙏 Dünyanın sonu değil, benim kendimle yeniden barışmam ve süreci akışa bırakmam lazım sanırım.

Kirarak gittigi daha iyi olmus. Daha kolay vazgecersin iste. Bardagin dolu tarafindan bakiyoruz her zaman :)

Ya bu terbiye yoksunu, insan müsvettesiyle evlenip; gerçek yüzünü nikahtan sonra görseydiniz ? Çok şanslıymışsınız.

Gururunuzun kırılacağı bir durum yok.
O konuda çok şükrediyorum, haklısınız. İstemiyorsa farklı şekilde anlatabilirdi maalesef en kırıcı yolu seçti. Çok teşekkür ederim yorumunuz için 🙏

Mal gerizekalı biriymiş. Ciddi söylüyorum kurtulduğun için zil takıp oyna. Böylesini çekeceğine özgür bekar yaşarsın. Gururun filan da kırılmasın cidden berbat bi tipmiş. Sokakta deliye denk gelip ucuz kurtulmuş gibi umut gitsin

Vay insanlıktan nasibini alamamış şerefsiz vay!!
Bazı insancıklar böyle işte, kendi fikirkerini başkalarından duydukları laflara göre değiştirebilen yumuşakçagillerden. Kabına, insanına göre şekil alıyorlar. O kirli zihniyetleri bir şekilde ortaya çıkıyor. Arkadaşım çok şükür ki erken göstermiş gerçek yüzünü. Bu adam siz evlenene kadar aileye bakmayıp sonradan ailesinin ağzına bakıp dolup dolup patlayabilirdi. Daha büyük hayal kırıklığı olurdu.
Eminim ki bu dünyada güzel sevecek adamlar da var ve seninde karşına çıkacak, tüm yaşadığın kötü şeyleri sana unutturacak.

küçük bir kesim hariç malesef toplum bu
Bu sizin değil aslında adamında değil
Toplumsal saçma ahlak anlayışının getirdikleri
boşverin iyi olmuş hiç bir zaman mutlu olamanıza izin verilmeyecekti
Kendinizi sevin sizi mutluedecek şeyler yapın mutlu olmaya bakın
Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim 🙏

Aslında bu evlilikten vazgeçtiğini sebepleri ile birlikte karşıma geçip daha acitmadan söyleseydi en azından yaşanılan hiçbir duyguya yazık edilmemiş olurdu. Güzel hatirlanacak anılar kalırdı. Ben bu denli yetersiz hissetmezdim. Dediğiniz gibi kendimi sevip barışmam lazım kendimle 💐

X