İkinci defa boşanmak

canım selam
çok üzüldüm okuyunca
öncelikle ben de bosanmış bir bayanım.
ama sunu bil ki hep mi aynı yalan olur ya
arkadasım atmış.
salak mıyız ya
ya da sen kendini çok mu zeki zannediyorsun? diye sormak lazım erkeklere.
canım mail atılan çıktıya asla inanmazdım ben olsam.
zira çok kolayca excele dönüştürülüp istenilen numaralar aradan çıkarılıp pdf ye dönüştürme programı ile tekrar fatura gibi olabiliyor.
sıkıysa ya sana şifresini versin online olarak kendin gir bak.
ya da o telefon şirketi sana direkt mail atsın. yani forward mailleri kabul etmiyoruz kusura bakmasın değiştirilebiliyor zira.
ama diyecektir ki öyle şeye izin vermezler
bal gibi de sistemden girip oraya senin mail adresini yazınca oluyor.

yaşadım biliyorum.

kendi gözlerinle görmeden inanma.

ayrıca ben olsam bizzat kendim girer öncei ay vb herşeyi incelerdim.
kusura bakmasın madem öyle.
güven kazanmak zor.

bu arada daha gençsin anladığım kadarı ile.
hayat zaten düştüğün yerden kalkmak değil midir?
düşünsene insanlar iflas ediyor tüm hayatları boyunca biriktirdiklerini kaybediyor
deprem oluyor
evlatlarını topraga veriyorlar
bundan daha büyük acı olabilir mi
her şey çok taze
iki kere yenilmek de olabilir bu hayatta
mesleğin var
sıkı sıkı sarıl işine
Dua et
Allahım güzel bir insan çıkar karşıma diye.
yani hayat devam ediyor
sen pencerelerini kapatma yeter.
sabah nasıl olsa olacak

Arkadaşım tutunacak bir dal mutlaka bulur insan yeter ki kendini salma kendine inan.
Yaşadıkların çok zor aynı şeyleri ikinci kez yaşamak, kolaylıklar diliyorum. Herkes doğru eş bulma konusunda o kadar şanslı olmuyor ama hiç doğru insanın karşına çıkmayacağı anlamına da gelmez.
Yeni biriyle veya tek başına umarım bundan sonraki hayatında çok mutlu olursun...

Ne güzel demişsiniz :)))) Valla bilemiyorum o tanıdığım doktor hanımdan sonra bende ohooo doktor o ya nolucak ona ohoooo o tıp okuyo ona koca mı yok karı mı yok filan oldum öyle bir enerjisi varki hayretlik.Sizde öyle olun tabiki kendinize saygınızı kaybetmeyin en önemli şey bu zaten, ama kendiniz için yaşayın :) Onlar düşünsün ayoooolll :))))

Bence de sacma sacma agresife baglamayin konuyu.size ne kim be dusunurse dusunsun
Ustelik anlamlandirip kavga cikardiniz sey de yok diger arkadasin cumlesindw.namusuyla evlenmekten anladiginiz tartisma nedeni gercekten oss....pardon buluttan nem kapmak..bi get Allahini seversen yaaaa

Canim bak hayat senin icin daha yeni basliyor emin ol.kayiplarin icin cok uzuldum lakin hayat senin icin daha guzel ve buna degecek biriyle devam etsin insallah.bir sene oldu esimle bosanma surecimiz baslayali.evliligimin ilk ayi anladim para pul gerekmez mutlu olalim yeter cumlesinin yanlisligini.bir erkek en az esi kadar kariyer kultur ve maddiyata sahip olmali.neyse dedim yuruttum.mimarim ben .yurtdisindan donup tanistim esimle.sevgisi ugruna kucuk bir ilceye aile apartmanina yerlesmeyi kabul ettim.kendi ofisimi acip sakin bir hayata olur dedim.bosaniriz kapat kaldiramiyorum calismani dedi.kapattim.xoxuk olsun duzeliriz dedim.bir dusuk yaptim.kurtaj sonrasi tavirlarini gordum akillanmadim devam ettim.o donem mali musavirlik kursuna gidiyordu.bir kizla mesajlasmalarini gordum tartistik.ikna oldum ayni arkadasim hesabina akillanmadim devam ettik.disardan is aliyordum cekemedi biraktim akillanmadim.hamileligimin son ayi yine mesaj yakalaim yine kandim akillanmadim.bir daha hamile kaldim dogumda aulesinin istedigi doktoru secemdim diye 6 ay cocugu kucagina almadi.kari koca iliskimiz bitti akillanmadim.cocuk 2 yasinda dogru duzgun baba iliskileri yoktu.hep ters hareketler vs. Olur dedim akillanmadim.en son meger beni bezdirerek bisanma dilekcesi verdirmeye calisiyormus.ben de hep kendimi suclayarak daha iyi olacak daha gayret etmem lazim hesabina gormedim.en son coxugu ailesiyle kacirdi.santaj yapti cocugunu gormek istiyorsan git anlasmali nafaka istemeden dilekce ver yoksa goremezsin diye.o zaman koseli jeton dustu su an kopek gibi pisman ama artik almam gereken dersleri aldim ve kapattim bu defteri sonsuza kadar.simdi artik geri donus olmayacak insallah...
Bunlari neden anlattim.su an ilk defa psikolog destegi ile net sonuclar cikariyorum hayatima genel bakisla:
1) bak su an en baskin duygum bu cocuk iyi bir babayi hakediyordu.cocugu secemiyorsun ama baba olabilecek erkegi secersin fikri.yani aslinda evlat olmasi tatli ama boynunun bukuk kalmasi.sahipsizlik hissini yasamasi cok aci.o yuzden seni ve evladi da hakedini bulmak gerek.
2)kendi is hayatimi ve vazgecilmezlerimi hic belirlememisim herkeseuyma adina herseyimden vazgecmisim.sen yapma isini ve karakterini zevkelrini hobilerini yasa genel anlamda.gelen sana uyum saglasin.bunlardan cok taviz verme.
3)oglan krese basladi inan ozgur ve ozguvenli olmanin verdigi lezzet hic bir seyde yok.evet her uyduruk sebeple evlilik bitirilmez ve koz olarak bosanma kullanilmaz.masallah sen gayrettesin.o yuzden kendini suclama.
4)aldatma cok ciddi guven sarsici bisey.lakin geri donup baktiginda denemedigin sey kalmasin ve vicdanin rahat olsun.o yuzden ehil bir psikologla alie terapisine baslayin.asarsaniz evliliginiz ilk gunkunden daha guzel gecebilir.ama asamazsan da dunyanin sonu degil
5)bi arkadasa bayildim bulen.... er.... ornehine.o bile kacinciya evleniyor biz neden duralim.hayat ne cikarir bilinmez.zaten bosnadiktan sonra en az 2 sene zaman ver saglikli dusunebilmek icin.sonra bir iliskiye hqzi rhisset.su an icin cok erken
Herseye ragmen hayat guzel ve sifirdan baslamak bazen cok daha eglenceli oluyor...hiv olmadi kimsesizler yurdunda bir suru cocuk annesiz babasiz.evlat 3dinmek de cok guzel bir annelik tecrubesi ve ille koca gerektiren bir durum degil.silkelen ve ayaga kalk.bahar da geliyor bak.cemrelerle birlikte sen de yenilen...emin ol hersey inandikca daha guzel olacak...Rabbim yardimini yaninda hissettirsin canim...

ilk olarak geçmiş olsun, yaşadıklarınız kolay değil gerçekten. Ama şunu anlamadım burada çocuğum yok diyorsunuz. Siz daha önceki paylaşımlarınızda doğum yaptığınızı, zorlu gebelik oldu ama şükürler olsun çocuğum oldu diye paylaşımınızı okudum. Hatta insanların gelip resimlerini paylaşmalarına kızmışsınız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…