İkinci defa boşanmak

Ya bısey denedım kı evlendınız namuslunuzla ne güzel işte . Rahatça boşanmak gibi şansınız var . Bi çok insanın yok bu . Ben 28 yaşında bir bebegı olan bayanım. Sıkıntım var ama boşanacak kadar degıl . Başka merak ettıgınız
Aslında farkın da olmadan çok şey dediniz :D :D
Bir kere soruyu sorma şekliniz ofsayt :)
Sanki kınarcasına hayret etmiş gibi cümleler kurmuşsunuz :D
Neyse ben kendimi anlattım belki benim yaşadıklarım size hem tecrübe hemde yardımcı olur ;)
Hayat dediğin çok kısa.Namusunla şerefinle onurunla yaşadığın sürece asla YAŞAMAKTAN KORKMA VE VAZGEÇME.
Kadınlar dünyanın en dayanıklı varlıklarıdır.Hayattan korkma Hayat senden korksun.
Mesleğin olmayabilir maddi imkanın olmayabilir bunlar seni korkutmasın inan evde odun kocana yaptığın ev işi yemek vs. dışarıda yapsan para kazanırsın.
Simit satarak çaycılık yaparak kocasız çocuk büyüten çocuk okutan bir kadından senin ne eksiğin varki?
Sana hayatta BOL ŞANS diliyorum.
Meraklı kardeşim :D

yaşadıklarınız çok zormuş gerçekten ama benim ablamın yaşadıklarının yanında bir hiç kalır desem birazda olsa acın geçer mi? benim ablamda 2. evlilik yaptı boşandı .Şimdi ayrıldığı için o kadar mulu ki , dünyaya yeniden geldim , dünya varmış diyor. Şu an yaşadıklarınız çok taze ,birkaç zaman geçsin emin olun iyiki ayrılmışım diyeceksiniz. Nne olursa olsun umudunuzu yitirmeyi , mutlu olmaya çalışın , anneniz var başınızda allah eksikliğini göstermesin , annenizle hayatın tadını çıkarmaya bakın , Bir daha dünyaya gelmeyeceksiniz.

yaşadıklarınız çok zormuş gerçekten ama benim ablamın yaşadıklarının yanında bir hiç kalır desem birazda olsa acın geçer mi? benim ablamda 2. evlilik yaptı boşandı .Şimdi ayrıldığı için o kadar mulu ki , dünyaya yeniden geldim , dünya varmış diyor. Şu an yaşadıklarınız çok taze ,birkaç zaman geçsin emin olun iyiki ayrılmışım diyeceksiniz. Nne olursa olsun umudunuzu yitirmeyi , mutlu olmaya çalışın , anneniz var başınızda allah eksikliğini göstermesin , annenizle hayatın tadını çıkarmaya bakın , Bir daha dünyaya gelmeyeceksiniz.
Sizin ablanızın çocuğu var mı.

Hımmm.. ;)
Birden öyle ablanın çocuğu varmı diye soru sorunca sanki çocuğu yoksa tabi mutludur ama çocuğu olsaydı öyle kolayca boşanamazdı demeye getirdiniz sandım ;)
Tam tersi aslında. Doğru yada yanlış tartışılır ama şuanki düşüncem keşke bir çocuğum olsaydı, keşke anne olsaydım tek başımada çok güzel büyütürdüm bebeklerimi annemin bizi büyüttüğü gibi. Belki bebeklerimi kaybetmenin üzüntüsüyle böyle diyorum bilmiyorum

Tam tersi aslında. Doğru yada yanlış tartışılır ama şuanki düşüncem keşke bir çocuğum olsaydı, keşke anne olsaydım tek başımada çok güzel büyütürdüm bebeklerimi annemin bizi büyüttüğü gibi. Belki bebeklerimi kaybetmenin üzüntüsüyle böyle diyorum bilmiyorum
Sizinle özelden görüşmek dileğiyle ;)

Sizin ablanızın çocuğu var mı.

ilk evliliğinden 8 yaşında bir prensesi var hamilelik döneminde ayrıldı . Babasız çocuk büyütmek zor , ama adam yaşayan ölü ,bir kez bile arayıp sormuş değil şerefsiz. Çocuğuna tutunup güçlü olmayı başardı bizde hep destektik , hala da desteğiz . Ama evliliğini bitirmemiş olsaydı olan çocuğa olurdu. Ya çocuk yapmayacaksınız ya da sorunlu giden evilik bitirilecek . Sonuç olarak çocuklar çok etkileniyor bu durumdan , En iyisi sorunlu evlilikte çocuk dahi olsa boşanmak sağlıklı bir çcouk yetiştirmek , büyütmek adına.

Çok zor şeyler yasamissiniz ama hepsi geçici emin olun sizi yipratan en önemli olay bebeklerinizi kaybetmiş olmanız. Hayat çok kısa ve heran herşey olabiliyor. İnşallah bundan sonraki hayatınızda mutlu olursunuz.
Bir olay anlatayım size geçen sene Mart ayında doğum yapmış bir anne çocuğu doğmadan evvel ayrılma kararı almıştı. Eylül gibi boşandı 2016 martta yeniden evlendi. Hiç ummmadiginiz bir anda ve zamanda hayatınız yeniden düzene girer. Yeter ki ümidinizi kaybetmeyin. Yeise düşmek şeytandandir

Knularını hatrladım sen okumus kendı ayakları ustunde duran bı bayansın dık dur daha gencsın bu acılar olgunlaşman ıcın sana tek tavsıyem karsına ılk cıkan sefkatlı omuza basını dayama artık ac gzunu ıyıce olc bıc ben dulum elalem dedıkodu yapar hemen evlenelım deme ıyıce tanı snra evlenrsın

Merhaba,

ilk evliliğimi 19 yaşımda yaptım ve ilk gün evlendiğime pişman oldum.Hiç bir doğum kontrol yöntemini kullanamadığım için 4.ayda hamile kaldım,evliliğimin 7,5.yılında mucizevi bir şekilde eşimden boşandım..Özgürlüğümü kazanmış kendimi bulmuştum artık.,,
Maaşıma el koyan yok(gayet saygın bir mesleğim var ve kendisi bir bankanın genel müdürlüğünde yönetici),ne giyindiğime nereye gittiğime parfüm bile kullanmama karışan yoktu.Mutluydum...
Boşanmamın üzerinden 12yıl geçmişti,erkeklere olan güvenim tekrar yuva kuracak umudum kalmamışken hayatımda ilk kez aşık oldum..Aşık olduğum kişiyle 4ay evvel evlendim :)
Şu an herşey yolunda gidiyor hamdolsun,gelecek ne gösterir bilemem ama gelecek için şöyle yaparım böyle ederim demek bana hep manasız gelmiştir.
Size sorunlarınızı tez zamanda çözebilme gücü diliyorum ama daha evliliğiniz bitmemişken yeni bir evlilik adına konuşmanızı ben açıkçası doğru bulmadım..(bir mesajınızda benim için artık evlilik defteri kapandı yazmışsınız)

Bol şans...

Bidaha evlenmeyi asla düşünmem. Canım çok yandı. Aynı riski birdaha alamam. Böyle yapayalnız çocuksuz yaşar giderim artık :KK43:

Bazı insanlar ne kadar güzel:))) bunu sizin içinde düşünüyorum ikidir biliyomusunuz. Geçmiş konunuzuda okumuştum çünkü. Desemki ben gözümde büyütüyorum,değil. Örneklerinide gördüğüm için yanılmıyorum bence:) neden böyle söylediğimide hemen açıklıyım, yani amaan koskoca doktor olmuşum maaşım gıcır ne çekicem koca derdini yer içer gezer eğlenirim belki sevgilim olur istersem birlikte de yaşarım daha da evlenmem sabahlar olmasın demiyorsunuz yani baya dert ediyorsunuz:))) Arkadaşım doktor, daha doğrusu son sınıf tıp öğrencisi o yüzden sürekli hastanede bilirsiniz işte. Hastanede bir bayan doktor var, bu doktor bundan 3-4 yıl önce eşinden boşanmış. Sonra biriyle nişanlanmış adamda onu aldatmış diye nişanı atmış. Ay kadınla bazen 2 kahve içmeye otururuz hey gidi bi başlar evlenmeyin tatlımlar okuyun okulunuzu kazanın paranızı hayatınıza bakın mesela ben çok çektim ama şimdi bilmemkimle tanıştım bu akşam yemeğe gidiyoruz ne giysem kız aaa çekemem valla koca derdi o kadar doktor olduk hepsi bu günler içindi çok şükür eyvallahım yok artık der durur. Ay sürekli der bunu yani kendisinide inanılmaz severim bu arada :) Ne bileyim banada öyle gelir oldu, bide Tıbbın üstü yok malum mesleki olarakta başarı oranı olarakta. bu yüzdennbu durum herkese ego katar demiştim ama sizi teğet geçmiş resmen:)

Bazı insanlar ne kadar güzel:))) bunu sizin içinde düşünüyorum ikidir biliyomusunuz. Geçmiş konunuzuda okumuştum çünkü. Desemki ben gözümde büyütüyorum,değil. Örneklerinide gördüğüm için yanılmıyorum bence:) neden böyle söylediğimide hemen açıklıyım, yani amaan koskoca doktor olmuşum maaşım gıcır ne çekicem koca derdini yer içer gezer eğlenirim belki sevgilim olur istersem birlikte de yaşarım daha da evlenmem sabahlar olmasın demiyorsunuz yani baya dert ediyorsunuz:))) Arkadaşım doktor, daha doğrusu son sınıf tıp öğrencisi o yüzden sürekli hastanede bilirsiniz işte. Hastanede bir bayan doktor var, bu doktor bundan 3-4 yıl önce eşinden boşanmış. Sonra biriyle nişanlanmış adamda onu aldatmış diye nişanı atmış. Ay kadınla bazen 2 kahve içmeye otururuz hey gidi bi başlar evlenmeyin tatlımlar okuyun okulunuzu kazanın paranızı hayatınıza bakın mesela ben çok çektim ama şimdi bilmemkimle tanıştım bu akşam yemeğe gidiyoruz ne giysem kız aaa çekemem valla koca derdi o kadar doktor olduk hepsi bu günler içindi çok şükür eyvallahım yok artık der durur. Ay sürekli der bunu yani kendisinide inanılmaz severim bu arada :) Ne bileyim banada öyle gelir oldu, bide Tıbbın üstü yok malum mesleki olarakta başarı oranı olarakta. bu yüzdennbu durum herkese ego katar demiştim ama sizi teğet geçmiş resmen:)
Çok güldüm gerçekten:) aslında o doktor arkadaş en doğrusunu yapıyor düşününce. Çok zorlu sınavlardan geçtik mezun olana kadar. Zaten mezun olduğumuzda enaz 25 yaşına gelmiş oluyoruz ve o yaşa gelene kadar kendi adıma söylüym yaşamam gereken bir çok şeyi ertelemiştim. Mezun olduktan sonra bizde TUS diye lanet bir sınav ona hazırlandım istediğim bölümü kazanamadım. Yaş oldu 28 ben evlendim. Sonrası malum. Şuanda 32 yaşındayım. Ne yaşadım hiç. Kendimi mutlu etmek adına naptım hiç. Bunları artık bende sorguluyorum. Ve annemin zamanında bana dediği "kızım sen doktorsun ama evlenince evinin tuvaletini temizliyceksin" sözünün nekadar yanlış olduğunu şimdi daha iyi anlıyorum. Hayır temizlemiycem ve o egodan bende istiyorum artık. Ben artık kendimi mutlu edicem kendim için yaşıycam. Evlenmeyi düşünmüyorum ama kendime olan saygımı kaybedeceğim bir yaşam şeklide istemiyorum. Kendimi kendi kurallarımla sevicem. Aslında yaşadıklarım bir nevi doğum sancısı gibi. Ben galiba kendimi doğurdum!!

Canim neler dusunmussun doktorlar da insan yahu:)
Çok güldüm gerçekten:) aslında o doktor arkadaş en doğrusunu yapıyor düşününce. Çok zorlu sınavlardan geçtik mezun olana kadar. Zaten mezun olduğumuzda enaz 25 yaşına gelmiş oluyoruz ve o yaşa gelene kadar kendi adıma söylüym yaşamam gereken bir çok şeyi ertelemiştim. Mezun olduktan sonra bizde TUS diye lanet bir sınav ona hazırlandım istediğim bölümü kazanamadım. Yaş oldu 28 ben evlendim. Sonrası malum. Şuanda 32 yaşındayım. Ne yaşadım hiç. Kendimi mutlu etmek adına naptım hiç. Bunları artık bende sorguluyorum. Ve annemin zamanında bana dediği "kızım sen doktorsun ama evlenince evinin tuvaletini temizliyceksin" sözünün nekadar yanlış olduğunu şimdi daha iyi anlıyorum. Hayır temizlemiycem ve o egodan bende istiyorum artık. Ben artık kendimi mutlu edicem kendim için yaşıycam. Evlenmeyi düşünmüyorum ama kendime olan saygımı kaybedeceğim bir yaşam şeklide istemiyorum. Kendimi kendi kurallarımla sevicem. Aslında yaşadıklarım bir nevi doğum sancısı gibi. Ben galiba kendimi doğurdum!!

Allah yardımcın olsun demek istedim bir meslektasin olarak. Egoya gerek yok bence,nasilsan oyle olmaya devam et. Insanin evinin wc sini temizlemesi utanc verici bir sey degil ki. Sen kendini ezdirmemissin işte, eger buna izin verseydin belki bu utanç kaynagin olurdu. Rahat ol,önüne bak, yapmak istediklerini,gerceklestiremedigin hedeflerin icin ugras ver,kendini salma sakin.

Merhaba,

ilk evliliğimi 19 yaşımda yaptım ve ilk gün evlendiğime pişman oldum.Hiç bir doğum kontrol yöntemini kullanamadığım için 4.ayda hamile kaldım,evliliğimin 7,5.yılında mucizevi bir şekilde eşimden boşandım..Özgürlüğümü kazanmış kendimi bulmuştum artık.,,
Maaşıma el koyan yok(gayet saygın bir mesleğim var ve kendisi bir bankanın genel müdürlüğünde yönetici),ne giyindiğime nereye gittiğime parfüm bile kullanmama karışan yoktu.Mutluydum...
Boşanmamın üzerinden 12yıl geçmişti,erkeklere olan güvenim tekrar yuva kuracak umudum kalmamışken hayatımda ilk kez aşık oldum..Aşık olduğum kişiyle 4ay evvel evlendim :)
Şu an herşey yolunda gidiyor hamdolsun,gelecek ne gösterir bilemem ama gelecek için şöyle yaparım böyle ederim demek bana hep manasız gelmiştir.
Size sorunlarınızı tez zamanda çözebilme gücü diliyorum ama daha evliliğiniz bitmemişken yeni bir evlilik adına konuşmanızı ben açıkçası doğru bulmadım..(bir mesajınızda benim için artık evlilik defteri kapandı yazmışsınız)

Bol şans...
Hikayeni okurken sanki kendimi okudum :)
Yaş, yıllar, ilk gebelik vs. birebir aynı.
Çoookk mutlu olmanı dilerim ;)

Hikayeni okurken sanki kendimi okudum :)
Yaş, yıllar, ilk gebelik vs. birebir aynı.
Çoookk mutlu olmanı dilerim :KK66:

Yaşımı umursamadan bu ask bebekle percinlenmeli dedik rabbim hemen ilk aydan nasib etti.ama yavrum gelmek istemedi dunyaya 9 haftalikken kalbi durdu,30 ocakta kurtaj oldum.1ay korunmanin uzerine bu ay korunmadik ve beklenen adet tarihim doğan güneş :)

Yaşımı umursamadan bu ask bebekle percinlenmeli dedik rabbim hemen ilk aydan nasib etti.ama yavrum gelmek istemedi dunyaya 9 haftalikken kalbi durdu,30 ocakta kurtaj oldum.1ay korunmanin uzerine bu ay korunmadik ve beklenen adet tarihim doğan güneş :)
Evet canım aynen bende bu evliliğimde aşkımızın meyvesi olsun istedik ama Rabbim hayr görmedi ve bizim bebeğimiz de 14 haftalık karnımda öldü.
Benim için çok zor zamanlardı.
O korkuyu ve acıyı bir daha yaşamamak için başka bebek istemedik.
Ama nasip kısmet o bebeğimden tam 3 yıl 2 ay sonra Allah teâlâ mucize gibi 40 yaşımda bize bu bebeğimizi verdi fakat henüz 11 haftalık olduğu için aynı korkular peşimi bırakmasa da Rabbime sığındım ve dualarla rüyalarla Bebeğimi bekliyorum.
Allah teâlâdan dilerim ki Rabbim sizede inşaAllah hayırlı sağlklı imanlı bir bebek bahşeder canım ;)
Hayırlı haberlerini bekliyorum :*

Bebekleeriniz için çok üZüldüm
Benim de ikinci evliliğim
Kötü seyler yasamıssınız ama bir de şu acıdan bakın olaya
Mesleğiniz var, kimseye öuhtac değilsiniz
Çocuklarınız yok , cocukla ayrılmak daha zor olurdu
Güvensizlik yasamanız cok normal ancak neyi ne zaman yasayacagımız belli değil
Belki biraz sıkıntıdan snr daha cok mutlu olacaksınız☺️

Yasını kac bu arada

birisi burada adı humeyra olanlar şöyle böyle diye yazsa hoşunuza gidermi?
düşünce özgürlüğü size hakaret hakkı vermez. resmen evlenmeyenlere namussuz diyorsunuz açıkca..

evlenmeden önce konu sahibinin hayatını biliyor musunuz?
belki evlenmeden önce size çok ters bir hayatı varsa imza atıncamı namuslu oluyor?
istediğiniz gibi düşünürseniz istemediğiniz şekilde karşılık alırsınız...
Evlenmeyenlere namussuz demek istememiş
Bence algınızı biraz geniş tutun
Namusu ile evlenmişsin demiş..

Belki hamile kalmadan , belki bekaretini verdiği için baskı kurulup evlenmeden, belki aile baskısı ile evlenmeden , belki tecavüze ugrayı mecbur kaldıgı için evlenmeden

Bunları içeriyor bence , sevgilisi olan ya da evlenmeyenleri değil!!!

Back
X