İkinci defa boşanmak

Burdan bana destek olan güzel dileklerde bulunan herkese çok teşekkür ederim. Ailemle en yakın arkadaşlarımla bile böyle rahat konuşamıyordum. Beni anlayıp vakit ayırıp cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Bundan sonraki planım işimle ilgilenmek. Uzman doktor değilim pratisyenim. Öncelikle uzmanlığa hazırlanmak ve başarılı bir çocuk doktoru olmak minik hastalarımı çocuğum olarak kabul edip onları sevmek ve ONLARLA BERABER İYİLEŞMEK!! Birdaha da asla evlenmemek...

Karşınıza çıkan kişiler "adam" değilse sizin suçunuz ne ki
Araba değil ki erkekler, götürelim sanayiye, usta bak bakalım bi arızası var mı diyelim.
Şans işi.

Biz ne kadar mükemmel olursak olalım, karşımızdaki adam olmayınca o evlilik yürümüyor. Bizim hatamız aşık olmak, duygularımızla hareket etmek ve karşımızdaki insanı kendimiz gibi zannetmek.

O yüzden lütfen bir daha evlenmeyeceğim demeyin. Ben de boşandım ama evlenmem demiyorum. Hatta ve hatta .ülent .rsoy'un bile kaç kere evlendiği bir dünyada ben neden evlenmeyeyim diyorum :KK53:

Her evlilik yürüyecek diye bir şey yok. Size layık bir adamla olmayacaksa zaten bekar kalın. Evlilik size daha fazla huzur katmalı, daha fazla mutluluk vermeli, akşam evinize gitmek için sabırsızlanmalısınız. Ama huzurunuz kaçıyorsa, eşinizle ilişkiniz iş hayatınızı etkiliyorsa, eve gitmek istemiyorsanız o zaman onun adı zaten "evlilik" değil.

Lütfen umudunuzu kaybetmeyin. Bu dünyada iyi adamlar da var.

Bacım meslek ne ???? Ve neden boşandın dıherlerınden ve kaç çocuk kılım bakıyor ve ailen bunca evlılıgıne bısey demedımıııııjjj
Hakkım da bilgi sahibi olmak size ne kazandıracak anlamış değilim? :D
Ama Allah'ın bildiğini kuldan da saklayacak değilim ;)
Öncelikle ailemle ilgili kısmı cevaplayayım.
Dikkat ettiysen evlendim diyorum gizli gizli sevgili edindim zina yaptım demiyorum.Ve hayat benim hayatım ailemin yüzünü yere eğecek ailemi utandıracak Allah teâlânın huzuruna çıktığım da yüzümü karartacak bişey yapmadım vicdanen rahatım.
Mesleğime gelince Grafikerim.
İlk evliliğimi Türkiye'de yaptım ve ilk evliliğimden Üniversiteye giden kızım var.İlk evliliğimi neden nasıl yaptığımı neden boşandığımı hatırlamıyorum :) Çok uzun zaman oldu.
İkinci evliliğimi yurtdışına çalışmaya gittiğimde yaptım evlendiğim kişi müslümandı ama Türk değildi kültür çatışması yaşadığımız için boşandım.
Zaten Türkiye'ye kesin dönüş yaptım.
Üçüncü evliliğimi de ilk defa Aşık olduğum için yaptım çok şükür şimdi daha tecrübeli ve daha mutluyum.
Şu anki evliliğimden çocuğum yok nasip olursa hayırlısı ise 6 ay sonra doğacak inşaAllah.
Kızım 15 yaşına kadar benimleydi ben evlenince başka şehire gelin gittim kızım da okulunu ve arkadaşlarını bırakmak istemediği için annemlerle kaldı.
Zaten artık büyüdü reşit oldu kendi ayakları üzerinde durabiliyor.
Netice de evlatlar bizim değil Allah teâlânın bizlere lütfu ve emaneti.
Nasıl ki benim bir hayatım varsa kızımında bir hayatı var.
Ben kızımı ahlaklı vicdanlı ve imanlı biri olarak yetiştirdim gerisi kendisine kalmış.
Ailem de beni özgüvenli vicdanlı ahlaklı imanlı biri olarak yetiştirdi.
Topluma ve çevreye zararlı biri değilim.
Kötü huylarım ahlaksız bir hayatım olmadı.
Size göre namusumla evlenmem kusur ise o zaman kusuruma bakmayın.
Mükemmel İnsan varmıdır bilmiyorum ama o İnsan gerçekten ben değilim ;)
Eeee ben kendimden bahsettim şimdi sıra sizde. :D Biraz da siz kendinizden bahsedin.
Mesela
Benim korkmadan attığım adımları ailenizin baskısı yüzünden cesaret edip yapamamak sizi üzdümü yoksa?
Yada bu derece meraklı olmanız başınıza ne gibi dertler açtı? ;)

Burdan bana destek olan güzel dileklerde bulunan herkese çok teşekkür ederim. Ailemle en yakın arkadaşlarımla bile böyle rahat konuşamıyordum. Beni anlayıp vakit ayırıp cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Bundan sonraki planım işimle ilgilenmek. Uzman doktor değilim pratisyenim. Öncelikle uzmanlığa hazırlanmak ve başarılı bir çocuk doktoru olmak minik hastalarımı çocuğum olarak kabul edip onları sevmek ve ONLARLA BERABER İYİLEŞMEK!! Birdaha da asla evlenmemek...

eşinize direkt tepki verme yerine biraz takip etseydiniz. gerçekten aldatıyo mu yoksa yanlış anlaşılma mı kesin bilirdiniz.
mutluysanız hemen kestirip atmayın bence.. içinizde sonradan keşke iyice araştırsaydım diye bi düşünce olmasın.
Allah hakkınızda hayırlısını versin.

Hakkım da bilgi sahibi olmak size ne kazandıracak anlamış değilim? :KK70:
Ama Allah'ın bildiğini kuldan da saklayacak değilim :KK66:
Dikkat ettiysen evlendim diyorum gizli gizli sevgili edindim zina yaptım demiyorum.Ve hayat benim hayatım ailemin yüzünü yere eğecek ailemi utandıracak Allah teâlânın huzuruna çıktığım da yüzümü karartacak bişey yapmadım vicdanen rahatım.
İlk evliliğimi Türkiye'de yaptım ve ilk evliliğimden Üniversiteye giden kızım var.İlk evliliğimi neden nasıl yaptığımı neden boşandığımı hatırlamıyorum :) Çok uzun zaman oldu.
İkinci evliliğimi yurtdışına çalışmaya gittiğimde yaptım evlendiğim kişi müslümandı ama Türk değildi kültür çatışması yaşadığımız için boşandım.
Üçüncü evliliğimi de ilk defa Aşık olduğum için yaptım çok şükür şimdi daha tecrübeli ve daha mutluyum.
Şu anki evliliğimden çocuğum yok nasip olursa hayırlısı ise 6 ay sonra doğacak inşaAllah.
Kızım 15 yaşına kadar benimleydi ben evlenince başka şehire gelin gittim kızım da okulunu ve arkadaşlarını bırakmak istemediği için annemlerle kaldı.
Ben kızımı ahlaklı vicdanlı ve imanlı biri olarak yetiştirdim gerisi kendisine kalmış.
Mükemmel İnsan varmıdır bilmiyorum ama o İnsan gerçekten ben değilim :KK66:
Eeee ben kendimden bahsettim şimdi sıra sizde. :KK70: Biraz da siz kendinizden bahsedin.
Mesela
Benim korkmadan attığım adımları ailenizin baskısı yüzünden cesaret edip yapamamak sizi üzdümü yoksa?
Yada bu derece meraklı olmanız başınıza ne gibi dertler açtı? :KK66:
Ya bısey denedım kı evlendınız namuslunuzla ne güzel işte . Rahatça boşanmak gibi şansınız var . Bi çok insanın yok bu . Ben 28 yaşında bir bebegı olan bayanım. Sıkıntım var ama boşanacak kadar degıl . Başka merak ettıgınız

İnşaallah hedeflerinize ulaşırsınız insanın çabası boşa gitmediği gibi yaptığı da yanına kalmıyor emin olun.
Tabii şu an böyle düşünmeniz çok normal de bir daha evlenmem de demeyin neden evlenmeyesiniz ki? Biz kadınların handikapı evlenirken de boşanırken de olaya fazla duygusal bakmamız. Evlilkte de boşanırken de gerçekçi ve mantıksal davranmak gerekiyor aslında. Kaldı ki o eski eşiniz o kadar kötü olmasına rağmen sizin gibi düzgün biri ile evlenebilmiş, demek ki siz de kaliteli ve de iyi bir insanla hayli hayli evlenirsiniz. Bu dünyada iyi insanlar var. Boşanıp da yeniden evlenen çok mutlu olan bir çok insan var.

Sana akıl vermeyeceğim karşın da tecrübe konuşuyor :KK66:
İki değil üç :KK70:
Şu anda hamileyim ama üç olmazsa dört kısacası çok umurumda değil.
Biri olmadı diye öteki olmayacak diye bişey yok mu? Evet YOK.
Olmayınca olmuyor maalesef.
İlkin de cahildim ikincide daha cahil olduğumu öğrendim üçğncüde iyice fark ettim ki bu iş tamamen ŞANS işi yada Çirkin işi Pasaklı işi Japon işi ama benim işim değil.
Benim artık bir çıtam yok ilk bakışta AŞK varsa bana sadakatini kanıtlamışsa gerisini pek umursamıyorum.
Şu anda 3. Evliliğim ve Maşallah çok mutluyum.Peki mükemmel erkek mi? Tabiside HAYIIIIRRRR....
Eşim öküzün önde gideni kaba saba dengesiz bir adam :KK70: Ama onu çok seviyorum onunla uğraşmayı onu yontmayı ona onun gibi davranmayı çok seviyorum :)
Hem eğitici hem öğretici hemde eğlenceli oluyor :)
Bana çiçek almasını şiir okumasını beklemiyorum bana hediye almasını doğumgünü yıldönümü falan kutlamasını beklemiyorum.
Aksine içimdeki Romantik çapkın kendi kocama KUR yapmamı söylüyor.
Eşimin bana yapmasını istediklerimi ben ona yapıyorum :KK70:
O da rahatsız oluyor bende bana yapsan hiç rahatsız olmam diyorum bu defa o bana romantizm yapmaya başlıyor.
Öyle canım cicimle hayat geçmez.
İkili ilişkilerde YAPMAMAN gerek tek şey asla kendi aileni evliliğine dahil etme eşinlede yüz göz etme kavganızı tartışmanızı asla ailene ANLATMA.
Eşinin ailesine SAYGI duy HÜRMETTE KUSUR etme Sevmesen de belli etme ve onları eşine asla kötüleme :KK66:
Velhasıl ebenin tokat attığı yere imam pamuğu tıkıyor arada geçen sürede ne kadar mutlu olursan yanına kâr.Mutlu olamakta senin elinde. :)
Öyle karşılıklı çaylar romantizim hayaller hepsi BOŞ.
Sonra sukutuhayale uğrarsın.
Çitayı aşağıda tut.Ayakları kokan ricasız minnetsiz bişey isteyen bir Öküz hayal et daha iyisi çıkarsa sevinirsin çıkmazsa da en azından hayalindeki erkek çıktığı içib kendine kızmazsın :KK70:
anlatımınıza bayıldım süperdi:KK50:

Aa
Cimri olduklarını farkettim ama beni anneme muhtaç edecek derecede olduklarını tahmin edemedim. Benim kazancım bana yeter diye düşündüm nişanlıyken. Konusu geçtiğinde senin parana karışmam istediğin gibi kullanırsın demişti. Ama evlendikten sonraki ikinci ayımda ya maaş kartın yada annenin evi dedi.
Aa benim arkadasim da ikinci evliligini yapacak.o da iyiligine guvendi.O da senin paran istedigin gibi kullandiyor. Ay o da donerse boyle
ARKADasim cok acele etti soze nisana dugun de yakinda.Hic cabuk olmasini istemedim.Iyiniyetlibiri anlattigi kadariyla ama gercek yuzu mu iste.Cok da ici isindigindan degil
lyi biri diye.Baska kim cikacak diye.

Koskoca doktorsun ya.Ucuncuye de evlenirsin inanki..Meslegine saril simdilik..Hayirlisi ve guzeli olsun hakkinda..Gerekirse ikinciye de bosanirsin olum degil ya.Onemli olan moralin..
Adamin aldatmasi kesin mi genel manada mutlumuydun onlarin degerlendirmesini yaparsin..

Ben de bosanmisim bu arada tavsiye varsa alabilirim.Ben de ikinciye evlenemiyorum 8yil oldu.Yas kemale erdi.Cocugum yok:(

Koskoca doktorsun ya.Ucuncuye de evlenirsin inanki..Meslegine saril simdilik..Hayirlisi ve guzeli olsun hakkinda..Gerekirse ikinciye de bosanirsin olum degil ya.Onemli olan moralin..
Adamin aldatmasi kesin mi ge el manada mutlumuydun onlarin degerlendirmesini yaparsin..

Ben de bosanmisim bu arada tavsiye varsa alabilirim.Ben de ikinciye evlenemiyorum 8yil oldu..

Kalk toparlan 1 2 ya da 3 bosanmak kacinilmazsa bosanirsin ama kurtarir tarafi varsa surdurursun evliligini....

Ben diyorum bana bekara bosanmak kolay diyorlar 1 2 3 eger mutlu olacaksam 10.defa da evlenirim uygun birini bulursm benim istediklerim var sizinkiler gibi huzurlu bir hayat sadece ....hayat 1 kisi etrafinda donmuyor handisinde bulabilirsem kimse aptal.degil.insanlar keyiften bosanmazonemli olan kendinizi toparlayın ne enkaziymis olmadiysa olmamistir bir erkek ...uzulsek ne olacak degisiyormu sartlar ben tum sartlari zorlardim ama baktim olmayacak bosver der yoluma bakardim aa uzulmezmisiniz tabiki uzuleceksiniz ama gececek simdiden belki bu sefer mutululugu yakalarim diye dusunun dua edi n uzulmeyin...konusurlarmi?konussunlar si zgucllu durun kimse kimsenin icini bilemez

Siz bu konuyu daha önce açmamaış mıydınız?

önceki konunuza da yazmıştım,nedne böyle adamlarn kahrını çekeceksiniz ki?
doktorsunuz,iyi bir geliriniz,kariyeriniz var.çocuk sahibi olmak da istiyorsunuz..gidin evlat edinin.tek başınıza çok da güxel bakarsınız çocuğunuza..

Hayatınızdaki ayrılıklar bir değil bin olsada siz hayattan vazgeçmeyin.. Çok klasik olacak ama siz değil onlar kaybetti..Düşmekten korksaydık yürümeyi öğrenemezdik... Kendinize kızmayın sakın.. Hayata da kendinizi kapamayın..
Kavun değil ki koklayıp alasın..

Size tek tavsiyem flört durumlarını uzun tutup; Evliliğe uzun süreçte karar vermeniz..

Dilerim cok mutlu olursunuz..

Seni anlıyorum, bunu inan yaşayan bilir.
İkincide de yürümemesi insanı yerle yeksan ediyor. İlki hiçti de bu ikinci benide maffetti.
Herşey eskisi gibi düzene giriyor ama yaram ahh o yaram bazı zamanlar nasıl canımı yakıyor anlatamam...
Burnumun direği sızlıyor sözünü birebir yaşıyorum.
Ne zaman geçer yada kabuk bağlar bence yeninden sevip hayatı dolu dolu yaşamaya başladığın zaman

Aynı yıkımı ikinci defa yaşamak. İki kere enkaza dönmek.. bir önceki konumda bahsetmiştim neler yaşadığımdan. Tek istediğim mutlu huzurlu bir yuvaydı. Keyifle yapacağım bir kahvaltı, karşılıklı içeceğim kahve... çok şey mi bunlar. Kariyer para yakışıklılık değil insan olsun öncelikle dedim. Çok mu zordu insan olmak.
Şimdi bu enkazdan nasıl çıkıcam. Ben nasıl iyileşicem. Nolur bilen biri bişey söylesin
Boşanmayı "yıkım, enkaz" olarak görmemelisin. Normalleştir önce bir kafanda boşanmayı.

Hakkım da bilgi sahibi olmak size ne kazandıracak anlamış değilim? :KK70:
Ama Allah'ın bildiğini kuldan da saklayacak değilim :KK66:
Mükemmel İnsan varmıdır bilmiyorum ama o İnsan gerçekten ben değilim :KK66:
Eeee ben kendimden bahsettim şimdi sıra sizde. :KK70: Biraz da siz kendinizden bahsedin.
Mesela
Yada bu derece meraklı olmanız başınıza ne gibi dertler açtı? :KK66:
Sizi ve ailenizi çok takdir ettim. :KK9:İnsanlar toplum baskısı vs yüzünden istedikleri hayatı yaşayamayıp bir ömrü kendilerine zindan ediyorlar. Bu konudaki birkaç yorumunuzu okudum ve gerçekten hayata biraz sizin baktığınız pencereden bakmak gerek.. Başımıza kötü bir olay geldi mi ben bir daha asla toparlanamam bir daha yapamam dememek lazım. Çıtayı düşük tutup fazlası olunca mutlu olmak güzel şey..:KK71:

Konu sahibi belki kocan aldatmamıştır. Eğer evliliğinde mutluysan ve söylediklerini inandırıcı buluyorsan bir şans ver. Eğer yapamam diyorsan da hayatı kendine zehir edeceğine boşan. Tek başıma çocuksuz olucam diyorsun ya öyle olmak zorunda değilsin. Şuan fikrin bu olabilir ama insanların fikirleri yaş ilerledikçe ve gün geçtikçe değişiyor. Belki karşına çok etkilendiğin biri çıkar evlenirsin. Çocuk çok istiyorsun yazdıklarından anladığım kadarıyla. Birdaha evlenip çocuk sahibi olma şansın kalmazsa evlat edinebilirsin. Bekar insanlar da evlat edinebiliyor. Doktorsun hayat standardın da yüksektir. Evlat edinmeyi düşünürsen de bu konuda zorlanmazsın.

çalışıyorsun anladığım kadarıyla boş ver ne evlenmesi gez dolaş gününü gün et bence. illa ki acıların geçecek ve karşına adam gibi biri çıkacak. kendine güven ve hiç kimseye ezdirme.

Back
X