• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkinci çocuk şoku

Loser9

Düzelicez inşallah, şu olaylar bi bitsin.
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2019
1.384
3.909
63
Arkadaşlar iyi akşamlar herkese.

Ben 2,5 yıllık evli bir kadınım. 1 yaş olmak üzere bir çocuğum var. Normalde ikinci çocuğu daha sonra planlamıştık eşimle ama iki yöntemle korunmama rağmen hamile kalmışım 🤦‍♀️ hep millete laf ederdim korunmayı bilmiyor bu insanlar diye ama ne kadar dikkat edersen et oluyormuş ben de yuttum bütün laflarımı. Şimdi şoktayım hala çünkü çok sıkıntılı bir döneme denk geldi bu haber.

Birincisi ailelerimizden uzakta bir şehirdeyiz şu an eşimin işi için ve hiç arkadaşım da yok burada. Zaten bir senedir hem korona hem bebek evden çıkmıyorum resmen, haliyle bana destek olabilecek hiç kimse yok. Bu yüzden çooook fazla zorlanıyorum hatta orta düzeyli bir depresyon içindeyim. Hiçbir destek almadan, sosyal bir ortama girmeden dışarı çıkmadan sürekli ilgi bekleyen bir bebekle (haliyle) zaten yeterince kötüydüm. Şimdi bir de hamile olduğumu öğrendim. Ruh halim iyi olsa sorun değil bir şekilde bakarım ama zaten bunalımdayım. Halihazırdaki çocuğuma zar zor yetiyorum napıcam bilmiyorum. Aldırmayı düşünmüyorum ama kara kara nasıl olacak diyorum.

Bebeğim 1 yaşına geldi neredeyse ama akşam uyutuyorum yarım saatte bir uyanıyor çok aşırı bunaldım eşimle iki çift laf edemiyoruz. Yeni doğanken bile bu kadar uyanmıyordu ne zaman doğru düzgün uyuyacak bu çocuk? Bütün gece deliksiz uyumasını geçtim 2 saate bile razıyım artık. Bir de ikinci çocuk çıktı nasıl bakıcam bu çocuklara?

Sizden istediğim o kadar da zor değil, bir şekilde büyüyorlar falan deyin bir nebze rahatlatın lütfen. Güzel yanları varsa yazın biraz olsun teselli bulayım.

Ben 2,5 yıllık evli bir kadınım. 1 yaş olmak üzere bir çocuğum var. Normalde ikinci çocuğu daha sonra planlamıştık eşimle ama iki yöntemle korunmama rağmen hamile kalmışım 🤦‍♀️ hep millete laf ederdim korunmayı bilmiyor bu insanlar diye ama ne kadar dikkat edersen et oluyormuş ben de yuttum bütün laflarımı. Şimdi şoktayım hala çünkü çok sıkıntılı bir döneme denk geldi bu haber.

Birincisi ailelerimizden uzakta bir şehirdeyiz şu an eşimin işi için ve hiç arkadaşım da yok burada. Zaten bir senedir hem korona hem bebek evden çıkmıyorum resmen, haliyle bana destek olabilecek hiç kimse yok. Bu yüzden çooook fazla zorlanıyorum hatta orta düzeyli bir depresyon içindeyim. Hiçbir destek almadan, sosyal bir ortama girmeden dışarı çıkmadan sürekli ilgi bekleyen bir bebekle (haliyle) zaten yeterince kötüydüm. Şimdi bir de hamile olduğumu öğrendim. Ruh halim iyi olsa sorun değil bir şekilde bakarım ama zaten bunalımdayım. Halihazırdaki çocuğuma zar zor yetiyorum napıcam bilmiyorum. Aldırmayı düşünmüyorum ama kara kara nasıl olacak diyorum.

Bebeğim 1 yaşına geldi neredeyse ama akşam uyutuyorum yarım saatte bir uyanıyor çok aşırı bunaldım eşimle iki çift laf edemiyoruz. Yeni doğanken bile bu kadar uyanmıyordu ne zaman doğru düzgün uyuyacak bu çocuk? Bütün gece deliksiz uyumasını geçtim 2 saate bile razıyım artık. Bir de ikinci çocuk çıktı nasıl bakıcam bu çocuklara?

Sizden istediğim o kadar da zor değil, bir şekilde büyüyorlar falan deyin bir nebze rahatlatın lütfen. Güzel yanları varsa yazın biraz olsun teselli bulayım.
Doğan büyüyor, şimdi zor olur ama rahatlarsın. Arası açık da denedim arası az da denedim, ikisinin de zorluğu kolaylığı var ama arası az tercih ederim.

Korkunu tedirginliğini çoook iyi anlıyorum ama ikiz bebeklerin olduğunu düşün. O daha zor olacaktı ama şimdi en azndan bebeğin doğana kadar diğerinin az çok derdini anlayabileceğin bir döneme gireceğini düşün.
Ve ilerde çekeceeğin sıkıntıyı şimdiden çekip aradan çıkaracağını.
İnşallah çoook uslu seni asla zorlamayan birr minnoş doğar ve kimseye ihtiyç duymadan atlatrsn bu süreci.
En önemlisi de dert ettikçe üstüne Allah korusun kötü enerjiyi çekeceğini unutma. Pozitif ol ve şuan tek düşüncen sağlıklı bir bebiş doğurmak üzerine dua etmek olsn 😍😍

Benim oglum 13 aylikti kardesine hamile kaldigimda. Simdi hehe hic zor olmayacak demek yalan olur. Her bebekle ilk sene uykusuz gectigi icin kendi zorluklari var. Ama ben bu kadar az fark olduguna pisman olmadim. Ikisine tabi ayni ilgiyi vermeye cabaliyorum her zaman. Büyük oglum simdi 5 yasina basti kücük 3 yasinda. Cok güzel beraber oynuyorlar. Baglari güclü. Bence kendinize negatifere bakarak asaya cekmeyin. Saglikla gelsin bebeginiz :emir_bebek:

Bazı zamanlar, bazı durumlar imkansız ve sonsuz gibi gelir ama en büyük acılar bile çok kısa sürede duruluyorken, eminim ki hele bir de guzel bir duyguysa daha da cabuk rayına girecektir. Elinizden geliyorsa biraz daha destek almaya çalışın, atıyorum temizlik anlamında, cocuk bakimi anlaminda. Daha fazla görev paylaşımı yapmaya çalışın. Duygularinizi bir deftere yazin. En önemlisi duygulariniz icin kendinizi suclu hissetmeyin. O kadar normal ki. Sadece biraz zaman...
Hangi iki yöntemi kullaniyordunuz, sakincasi yoksa yazabilir misiniz🤗
Sağlıkla kavuşmanızı dilerim, korktugunuz gibi olmayacak❤️

Kızım 2 yaşına girecek, ben şu anda hamileyim hayırlısı ile doğarsa araları 2,5 yaş olacak. Evet bu yaşlarda 1 yaş çok şey farkediyor. Sizinki henüz 1 yaşındaymış ama olsun, ilk zamanlar evet çok zorlayacaktır fakat arkadaşların da dediği gibi ikiz gibi büyürler hatta 1 sene sonra beraber oynarlar,size sarmazlar.
Yıpratıcı olacaktır ama bu zorlu sürecin geçici olduğunu hiç bir zaman unutmayın ☘️
Uykuya gelince , benim kızım de 1 yaşından sonra sapıtmıştı, geceleri en azından 6-7 kere kalkıyorduk çok yıpranmıştım, şu anda 22 ayını bitiriyor. 1 ay önce memeden kestim. Keşke 1 yaştan sonra gece emzirmeyi kesseydim. Çocukta kendine geldi, bende.
Maşallah diyeyim deliksiz uyuyoruz🧿
Bakalım 2. Gelene kadar biraz dinleneyim gece 😂
Eğer emziriyorsanız, gece emzirmeyi kesin olmadı. Bu süreçte sizin de biraz dinlenmeniz gerek. Allah hepimizin yardımcısı olsun 😌

1 yas civari benim bebegim de asiri uyaniyordu. Yarim saatte bir uyaniyordu ayni sekilde. Su anda 19 aylik, dis cikarma donemleri disinda daha iyi uyuyor. Memeyi birakinca daha da iyi oluyormus. Ama sahsen ben ikinci bir bebege bakamazdim. Size yardim edecek bir bakici almayi dusunmez misiniz?

Bazı zamanlar, bazı durumlar imkansız ve sonsuz gibi gelir ama en büyük acılar bile çok kısa sürede duruluyorken, eminim ki hele bir de guzel bir duyguysa daha da cabuk rayına girecektir. Elinizden geliyorsa biraz daha destek almaya çalışın, atıyorum temizlik anlamında, cocuk bakimi anlaminda. Daha fazla görev paylaşımı yapmaya çalışın. Duygularinizi bir deftere yazin. En önemlisi duygulariniz icin kendinizi suclu hissetmeyin. O kadar normal ki. Sadece biraz zaman...
Hangi iki yöntemi kullaniyordunuz, sakincasi yoksa yazabilir misiniz🤗
Sağlıkla kavuşmanızı dilerim, korktugunuz gibi olmayacak❤️
Doğum kontrol iğnesi (3 aylık) ve kondom. Teşekkür ederim ❤️

1 yas civari benim bebegim de asiri uyaniyordu. Yarim saatte bir uyaniyordu ayni sekilde. Su anda 19 aylik, dis cikarma donemleri disinda daha iyi uyuyor. Memeyi birakinca daha da iyi oluyormus. Ama sahsen ben ikinci bir bebege bakamazdim. Size yardim edecek bir bakici almayi dusunmez misiniz?
Bakıcı değil ama ev işleri için yardım alacağım sanırım. Gerçi şimdi hiç iş yapmıyorum günlük yemek ve mutfak süpürmek dışında (evi eşimle haftada bir temizliyoruz). Bir de ailemin olduğu şehre taşınmayı istiyorum seneye olabilir belki olursa çok daha rahat olurum.

Doğum kontrol iğnesi (3 aylık) ve kondom. Teşekkür ederim ❤️
Cevabınız için ben de çok teşekkür ederim 🙏 her şey yoluna girecek, şimdi hassasiyet içerisinde, cok tedirgin ve düşünceli olmanız normal. Çocuklar birbiriyle arkadaslik yapabilecek yaşa geldikleri zaman ki bu uzun surmeyecek, insallah her sey daha iyi olacak❤️

Hiç uyumayan, yemeyen bir bebegi büyütmeye calisirken 2.oldu. evet ilk zamanlar çok zordu. Ama şimdi ikisi büyüyor, ikisi oynuyor, ikisi yiyor içiyor, sadece kişisel ihtiyaçları için bize geliyorlar. Tek çocuk gibi bütün gün üstümüzde değiller. Aksam bile beraber gülüşe gülüşe uyuyorlar 🧿

Canım hayirli olsun oncelikle.
Bende korunurken hamile kalanlardanım o yuzden dedigin gibi millete laf ederken başıma geldi.
Bu defa baglaticam mesela ben cunku ikinci cocugu dusunmuyordum.
ilk baslarda cok uzuldum ama suan gecti gelse de koklasam diye.bakiyorum.
Benimkilerin arasi 4.5 yas olucak yahu diyorum madem olacakti soyle 2-3 yas olsaydi keske cunku sil bastan baslamak zor geliyor kolay olmayacaktir aralarindaki yas farki az da olsa cokta olsa kendine gore zorluklari olacaktir.
Hakkimizda hayirlisi olsun.

Şimdi ne desem...
Sizinkilerin arası azmış, benim söylediklerim size ne kadar uyar bilmiyorum.
Ben 2. çocuğa karar verirken nasılsa uyumuyorum, nasılsa oturmuyorum, nasılsa yedim kafayı diyerek yola çıktım.
Çok da güzel oldu.
Zaten zorlanıyorsunuz, biraz daha zorlanacaksınız.
Aralarının çok olmasındansa az olmasını tercih ederim ben.
Yardım almaya çalışın varsa imkan, aile akraba desteği olmuyorsa ev işi için yardımcı desteği olur, eşle daha planlı bir iş paylaşımı olur, hayatı kolaylaştıracak çözümler, teknolojik aletler olur...

Şimdi ne desem...
Sizinkilerin arası azmış, benim söylediklerim size ne kadar uyar bilmiyorum.
Ben 2. çocuğa karar verirken nasılsa uyumuyorum, nasılsa oturmuyorum, nasılsa yedim kafayı diyerek yola çıktım.
Çok da güzel oldu.
Zaten zorlanıyorsunuz, biraz daha zorlanacaksınız.
Aralarının çok olmasındansa az olmasını tercih ederim ben.
Yardım almaya çalışın varsa imkan, aile akraba desteği olmuyorsa ev işi için yardımcı desteği olur, eşle daha planlı bir iş paylaşımı olur, hayatı kolaylaştıracak çözümler, teknolojik aletler olur...
Evet zaten ailemin olduğu şehre taşınmayı planlıyoruz yoksa ben yetişemem kimsem yokken 2 çocuğa :/

Benim ikinci çocuğum yok ama oğlum 1yas civarında sık uyanıyordu o mutlaka düzene girer sadece onu söylemek için geldim, içinizi ferah tutun hayırlı olsun 😊
Amin teşekkür ederim inşallah düzene girer. Benim bebeğim yeni doğanken bile 2-3 saat uyurdu şimdi büyüdüğü halde böyle olması çok zorluyor 😔

Back