Ama size birsey olsa bu cocuk hayatta tek basina kalicak ve kardes ozlemi olucak..
Olur olur. Ne insanlar var aileden kardeşten öte olurlar. Allah onlarla karşılaştırsın
Aynen gereksiz, bir konu olmuş.. Çocuk her çifte olumsuz etki etmez bu durum ilişkinin dinamitleriyle ilgilidir.. Sadece bahane olabilir.İkinci hatta cocuk şart değil ama olmaması üzerine bu kadar yazmaya ve hatta konu açmaya gerek var mı? Dert yok ortada çünkü, bu tarz açılan konulara yorum yazabilirsiniz.
Her evlilikte çocuk sonrası bu kadar sarsıntı olmaz. Ben hiç çocuklar olmasa bu evden giderdim demedim mesela. Çocuklarım bizi daha iyi bir ikili yaptı eşimle. Kardeş olması üzerine de bir sürü olumlu şey yazabilirim ama durduk yere ya da tek çocuğu olumsuz bir şey gibi yazmaya gerek var mı? Bence yok.
Ayy hamileyim hemde ilk cocuga ayy yıkıldım çocuk gercekten bu kadar cok mu etkiliyor evliligiSelamm hanımlar.
Şu an 2 yaşında bir kızım var ve ikinci çocuğu düşünmüyorum. Buna süreçte yaşadıklarımdan sonra karar verdim. Halbuki benim de kafam çok karışıktı o konuda. Burda da az konu okumadım
Bu iki yıllık süreçte eşimle, çocuksuz olarak geçirdiğimiz 6 senede etmediğimiz kadar kavga ettik. Sarsıldık. "Çocuğum olmasa şu an giderdim" dediğim anlar oldu. O çaresizliği de yaşadım. Şimdi şimdi bazı şeyler yoluna giriyor sayılır.
Her iki aile de uzak şehirlerde olduğu için bakım konusunda ailelerden bir yardım alamadım. Eş zaten burda çalışan ve para getiren rolde. (Tabi ki de bakım konusunda bana destek ama bir yere kadar)
Maddi yönden bakarsak, 17 yaşından beri çalışan biri olarak eş de olsa birinden para beklemek ve kısıtlı maddi imkânlar beni bunaltan diğer unsur oldu bu konuda. Bir an önce çalışıp ekonomik özgürlüğümü tekrar ele almak istiyorum.
Ha maddi koşullarımız çok iyi olsaydı, eve yardımcı alabilmek, sıkıntı olmadan bir şeyleri yapabilmek, bir de ev sahibi olmak gibi şeyler olsaydı sanırım ikinciyi düşünürdüm.
Dediğim gibi hem biraz iç dökmek, hem de bu düşüncede olanlar için yazdım.
Sonra burda konu açılınca insanlar "peki neden çocuk yaptınız? Ya da neden ikinci üçüncü çocuk yaptınız" diye yazıyorlar ya. O kadar haklılar ki. Çünkü her şey ben geliyorum diye bangır bangır bağırıyor. Ki ben bazı şeyleri çok derinden yaşamıyorum. Burada yazan bazı kadınlar gibi şiddet yok, maddiyat sıkıntılı ama dışarda yemeğimizi yeriz, gezmeye de gideriz. Tabi abartıya kaçmadan, kaçamadan
Bu arada umarım böyle bir konu açmak yasak değildir
Gerçekten mutluysanız etkilemez. Ama gerçek mutluluğu yaşıyorsanız .. Ehh, idare ediyor denen evliliği etkileyebilir daha doğrusu bahane olabilir.Ayy hamileyim hemde ilk cocuga ayy yıkıldım çocuk gercekten bu kadar cok mu etkiliyor evliligi
Yaşları kaç şuan?2 kızım var,her iki aileden 20 saat mesafede üstelik çalışarak büyüttüm.
Şimdilerde güzel bir düzenimiz var.
ikinci çocugu büyütürken zorlanmadım pek.
Zorlandigim tek konu ikisi arasındaki ara ara çıkan kıskançlık krizleri veya didişmeleri.
Ama şu olay çok güzel oldu,eskiden parka denize falan giderken ilk çocuğum çok sıkılirdi.Arkadas derdi veya bizimle oynamak isterdi.
şimdi ikisi beraber oynarken bizde eşimle keyif yapiyoruz.
Beraber yemek yiyorlar,ödev yapıyorlar.Hiç arkadaşa ihtiyaç duymuyorlar.
ilk çocugum 3 yaşındayken 2.bebegim oldu.
Zor bir çocuktu,ama 2.kızım ona şifa oldu resmen.
Çogu davranışları düzeldi.
Ben demiyorum ki zorlanmadım evet zorlandım ama şimdi iyiki diyorum.
Kısacası herkes yaşadigini kendi bilir.
Siz ne güzel kendi kararınızı vermişsiniz.Mutlu olursunuz inşallah
Ay aynı ben.Bir çocukla günün sonunda ,atom bombası atılmış hirosima gibi oluyorum.Gidip tüpümu neyim varsa herşeyimi baglatasim geliyor.Annelik bana göre değilmiş....Hamileyken derdim ki yatılı bakıcım olsa çok zengin olsak 3-4 yaparım oh mis bakan var refah seviyemiz cok iyi yapalım derdim. Ama şu an önüme dünyaları serseler ikiyi yapamam..
5-10 tane bakıcı olsun evde yan odaya uyumaya gittiğimde bile ki annem bakıyor sorumluluk bilinci sırtıma bıçak gibi saplanıyor.
Eski hayatım yok ama bebeği bırakıp yemek yemeye , kahve içmeye çıkabiliyorum ama gram zevk alamıyorum bebekle çıkıyorum bu sefer yoruyor yani iki ucu şey..
Bilmiyorum. Mesela benim annem 5-6 çocuk yapsa bile hepsine yetermiş senin bebeğinin nesi var çok rahat diyor ama ben perişan haldeyim. Kimi insan gerçekten anne gibi annedir benim gibilere 1 tanesi bile zor gelir.
Bu tamamen sizinle alakalı bir durum. Cengaver gibi biriyseniz yapın çok çocuk iyidir kalabalık ailelere hep imrenirim
Kesinlikle bence de.. Annelikte öyle birsey ki önceden asla öngörülemiyor. Planlı gebelikti benim hamile kalmadan önce 6 ay terapi aldım hazır hissedeyim diye hamilelikte çok iyiydi ama bebek doğdu hiç planladığım gibi olmadı.. anne olacak biri olmadığımı o zaman anladımAy aynı ben.Bir çocukla günün sonunda ,atom bombası atılmış hirosima gibi oluyorum.Gidip tüpümu neyim varsa herşeyimi baglatasim geliyor.Annelik bana göre değilmiş....
6.5 ve 3.5Yaşları kaç şuan?
Of ben de ama ne kadar zorlansamda ikinciyi de düşünmeden edemiyorumKesinlikle bence de.. Annelikte öyle birsey ki önceden asla öngörülemiyor. Planlı gebelikti benim hamile kalmadan önce 6 ay terapi aldım hazır hissedeyim diye hamilelikte çok iyiydi ama bebek doğdu hiç planladığım gibi olmadı.. anne olacak biri olmadığımı o zaman anladım
İkinci düşüncesi azıcık bile varsa umut var sizde demektirOf ben de ama ne kadar zorlansamda ikinciyi de düşünmeden edemiyorum
Evet kesinlikle tabi böyle diyorum suan vakit geçince yeniden değerlendirmek lazımİkinci düşüncesi azıcık bile varsa umut var sizde demektirdediğim gibi tamamen bireysel konular bunlar kimi zorlanır ama sonra unutur bebek özler kimi baştan ben anne olmamalıymışım der bundan evrilmek daha zordur