- 19 Eylül 2018
- 14.182
- 38.004
Beni alintilayipta rahatsiz etme bem cok mantiklu birsey soyledim cocuk acisindan hic dusunmuyorsunuz hep kendinizi dusunuyorsunuzYa her konuda mı falso olur bir insan, tüm düşünceleri bu kadar yanlış olan kimseyi görmemiştim sjsjsjs
Ama size birsey olsa bu cocuk hayatta tek basina kalicak ve kardes ozlemi olucak..
Bizde 3 çocuk var. Allah mutlugumuzu daim etsin huzurumuzu bozmasın. Tek bakıyorum benimde yardım edecek kimse yok zorlanıyorum ama iyikide yapmışım. Ne ben sıkılıyorum nede çocuklar arkadaşa ihtiyacımız yok beraber büyüdükSelamm hanımlar.
Şu an 2 yaşında bir kızım var ve ikinci çocuğu düşünmüyorum. Buna süreçte yaşadıklarımdan sonra karar verdim. Halbuki benim de kafam çok karışıktı o konuda. Burda da az konu okumadım
Bu iki yıllık süreçte eşimle, çocuksuz olarak geçirdiğimiz 6 senede etmediğimiz kadar kavga ettik. Sarsıldık. "Çocuğum olmasa şu an giderdim" dediğim anlar oldu. O çaresizliği de yaşadım. Şimdi şimdi bazı şeyler yoluna giriyor sayılır.
Her iki aile de uzak şehirlerde olduğu için bakım konusunda ailelerden bir yardım alamadım. Eş zaten burda çalışan ve para getiren rolde. (Tabi ki de bakım konusunda bana destek ama bir yere kadar)
Maddi yönden bakarsak, 17 yaşından beri çalışan biri olarak eş de olsa birinden para beklemek ve kısıtlı maddi imkânlar beni bunaltan diğer unsur oldu bu konuda. Bir an önce çalışıp ekonomik özgürlüğümü tekrar ele almak istiyorum.
Ha maddi koşullarımız çok iyi olsaydı, eve yardımcı alabilmek, sıkıntı olmadan bir şeyleri yapabilmek, bir de ev sahibi olmak gibi şeyler olsaydı sanırım ikinciyi düşünürdüm.
Dediğim gibi hem biraz iç dökmek, hem de bu düşüncede olanlar için yazdım.
Sonra burda konu açılınca insanlar "peki neden çocuk yaptınız? Ya da neden ikinci üçüncü çocuk yaptınız" diye yazıyorlar ya. O kadar haklılar ki. Çünkü her şey ben geliyorum diye bangır bangır bağırıyor. Ki ben bazı şeyleri çok derinden yaşamıyorum. Burada yazan bazı kadınlar gibi şiddet yok, maddiyat sıkıntılı ama dışarda yemeğimizi yeriz, gezmeye de gideriz. Tabi abartıya kaçmadan, kaçamadan
Bu arada umarım böyle bir konu açmak yasak değildir
Bir ornegi genellememek lazim.Kardeşim var ama 12 yıldır yurtdışında hatta şimdi ABD ye yerleşecek ve iyice uzaklaşacağız
Babamla halam kanlı bıçaklı oldu hep
Her kardeş her daim yanında olamaz yada anlaşamazsın
Bir ornegi genellememek lazim.
Mesela annemin arkadasi hastanede kalmis kardesi yaninda durmus.
Benimde iki kardesim var anneme bir sey olmasindan korkuyorum ama en azindan yanliz kalmam diyorum. Cok sosyal biride degilim arkadaslarimda devamlida gorusmuyorum o yuzden kardes candir :)
Niye sen çok mantıklı bi insan mısın ki? Sevgili bulamadım diye bas bas bağırıyosun bulsan evlensen vallahi peş peşe 5tane doğurur doğaya salarsın. 2.çocuk için endişe duyan “ bilinçli “ insanlara saçma sapan konuşuyorsun.Beni alintilayipta rahatsiz etme bem cok mantiklu birsey soyledim cocuk acisindan hic dusunmuyorsunuz hep kendinizi dusunuyorsunuz
Ya benim eşim çocuk demeye başladı ve böyle yorumları görünce çok tadım kaçıyor. Biz 10 senedir beraberiz, biz de hep sevgili gibiyiz, çok çok az sorunumuz olur. Çocuktan sonra bunun değişmesi korkusu var bende. Yani huzurum o kadar yerinde ki bilemiyorum böyle risklere gerek var mı6 yıl aynı evde sevgili gibi yaşadık. Hiçbir sorun yokken tepetaklak oldu her şey. Eskisi gibi olamayız biliyorum. Daha az kavga gürültü olsun şimdilik yeterli diyorum. İkinci çocuk içinse anne baba ayrı büyüyeceğine tek çocuk olarak büyüsün diyorum artık.
Cocuk dogurmamak bilincli olmak mi oluyor benim sevgili istememle konunun ne alakasi var ben olursa bir taneden fazla yapicam zaten kendinizi cok bir sey saniyorsunuz buradan insanlari asagilamaya calisiyorsunuz ama kimsiniz ne saniyorusnuz kendinizi acaba bende bunu anlamis degilim.Niye sen çok mantıklı bi insan mısın ki? Sevgili bulamadım diye bas bas bağırıyosun bulsan evlensen vallahi peş peşe 5tane doğurur doğaya salarsın. 2.çocuk için endişe duyan “ bilinçli “ insanlara saçma sapan konuşuyorsun.
Bu arada insanlarin dusuncelerine saygi bile duymasini bilmiyorsunuz bak bakalim ben birinin dusuncesine sacma salak demismiyimNiye sen çok mantıklı bi insan mısın ki? Sevgili bulamadım diye bas bas bağırıyosun bulsan evlensen vallahi peş peşe 5tane doğurur doğaya salarsın. 2.çocuk için endişe duyan “ bilinçli “ insanlara saçma sapan konuşuyorsun.
Ama size birsey olsa bu cocuk hayatta tek basina kalicak ve kardes ozlemi olucak..
Ozlemim var nolmus yani buradan vurmaya calisiyorsunuzda cok ta tinnnnnKardeş özlemi bitse, bu sefer sevgili özlemi başlayacak..
Çocuk doğurmamak değil, bakamayacağın çocuğu doğurmamak bilinçli olmak oluyor. Sevgili muhabbetini örnek verdim çünkü tamda söylediğin gibi arka arkaya doğuracak tipin var. Ha bakabilecek misin, hayır bakamayacaksın. Yazık edeceksin çocuklara. Bu yüzden de bilinçsizsin. Hiçbir şeyden haberin yok. Tek dünyan erkek olmuş senin. O yüzden sana dert anlatmama gerek yok. Çünkü anlayacak mısın hayırCocuk dogurmamak bilincli olmak mi oluyor benim sevgili istememle konunun ne alakasi var ben olursa bir taneden fazla yapicam zaten kendinizi cok bir sey saniyorsunuz buradan insanlari asagilamaya calisiyorsunuz ama kimsiniz ne saniyorusnuz kendinizi acaba bende bunu anlamis degilim.
Bu arada insanlarin dusuncelerine saygi bile duymasini bilmiyorsunuz bak bakalim ben birinin dusuncesine sacma salak demismiyim
Sen nereden biliyorsunda konusuyorsun ya benim hayatimi dusuncelerimide bu sekilde yorum yapiyorsun actigim bir iki konuya bakarak boyle yorum yapamazsin. Sende saygisizsin sizin gibi dusunmeyen insanlara tahammulunuz yok daha da cevap verme seninle muhattap olmak istemiyorumÇocuk doğurmamak değil, bakamayacağın çocuğu doğurmamak bilinçli olmak oluyor. Sevgili muhabbetini örnek verdim çünkü tamda söylediğin gibi arka arkaya doğuracak tipin var. Ha bakabilecek misin, hayır bakamayacaksın. Yazık edeceksin çocuklara. Bu yüzden de bilinçsizsin. Hiçbir şeyden haberin yok. Tek dünyan erkek olmuş senin. O yüzden sana dert anlatmama gerek yok. Çünkü anlayacak mısın hayır
Açtığın bi iki konu hemen hemen yaklaşık 10dan fazla hepsi de sevgilisiz kaldığını, kimseyle bakışamadığını, beğendiğini beğenilmediğini bilmem ne bilmek ne konuları. Zaten belli oluyor benim gibi düşünemediğin :) neyse iyi günler.Sen nereden biliyorsunda konusuyorsun ya benim hayatimi dusuncelerimide bu sekilde yorum yapiyorsun actigim bir iki konuya bakarak boyle yorum yapamazsin. Sende saygisizsin sizin gibi dusunmeyen insanlara tahammulunuz yok daha da cevap verme seninle muhattap olmak istemiyorum