ikinci çocuk için geç mi kaldım?

aslında istiyor sadece bakımından korkuyor işte oda....ilerde ölür kalırız birbirlerine çekinmeden herşeylerini anlatırlar destek olurlar diyor.ama gelecek kaygısı ondada var maalesef keşke daha çok kazansam gibi şeyler söylüyor.birde benim iki ablam var biri 47 biri 45 yaşlarında.ve küçük olan ben ablamın eskileriyle büyüdüm diye söylenir hala büyük ablamda benim emdiğim sütü çalmış diye söylenir...tamam zor günde hep birlik olurlar ama sürekli bi çekişme var hayatlarında kıskançlık bile hala var...bunlarda korkutuyor açıkçası

Bu yaşa gelmiş hala bunları soyluyorlarsa bu onların problemi. Belkide yetiştirlme şeklinden, belkide fıtratları boyle.Her kardeş aynı değil. Benim kardeşlerim benim elim kolum, herşeyim. Allah eksik etmesin.

Abinizi kutluyorum aynı benim kafadan:)) Allahın rızkına gelince işte onda yanılıyorsun...10 çocuklu bir ailede olsa yaşayıp gidiyorlar Rabbimin rızkı çok boldur...Eğer birileri soğuktan ölüyorsa, açlıktan ölüyorsa oda geride kalanlara bir imtihandır..Ölüm genç, bebek dinlemez.Yani hayatın bir dengesi var doğarız ve ölürüz...Ölüm şekli sadece bir sebeptir ve onda yaşayanlar için ibret vardır...O yüzden dini konulara girmeyelim çok uzar mevzu ve konu kapanır...
virgülü noktasına katılıyorum.eşim evliyken işsiz kaldı ben 4 ay sonra hamile kaldım işe girdi .doğum için prim verdiler.özel hastanede doğum yaptım.doğumdan sonra terfi etti 800tl alırken 2.300 tl ye kadar çıktı maaş çok şükür

Abinizi kutluyorum aynı benim kafadan:)) Allahın rızkına gelince işte onda yanılıyorsun...10 çocuklu bir ailede olsa yaşayıp gidiyorlar Rabbimin rızkı çok boldur...Eğer birileri soğuktan ölüyorsa, açlıktan ölüyorsa oda geride kalanlara bir imtihandır..Ölüm genç, bebek dinlemez.Yani hayatın bir dengesi var doğarız ve ölürüz...Ölüm şekli sadece bir sebeptir ve onda yaşayanlar için ibret vardır...O yüzden dini konulara girmeyelim çok uzar mevzu ve konu kapanır...
Yaşayıp gitmek ayrı mesele, insan gibi yaşamak ayrı mesele. Bu ülkede asgari ücret açlık sınırının altındayken bunları konuşmak bile anlamsız. İnsanımız içinde bulunduğu durumdan gayet memnun demek ki...

Yaş aralığı az olunca çocuklarda ikinci çocuğun çok masrafı olmuyor. Büyüdükçe masrafları artıyor ki o zamana kadar ne olur bilemezsiniz .
Sağlık kontrollerinizi yaptırın ve tevekkul edin eğer istiyorsanız. Eşiniz ne diyor ?
eşimin endişeleri gelecek kaygısı sadece.ikiside eşit olmalı bunu yapamazsam çocuklara cevap veremem ilerde diyor.ablamın eski oyuncaklarıyla büyütmüşsünüz beni derse işte bittim ben o zaman diyor

Yaklasik 5 yil ozelde ogretmenlik yapmis biri olarak soyluyorum, cocugumu kesinlikle o ticarethanelere emanet etmeyecegim.Inanin ozel okul dusundugunuz gibi elit egitim yuvalari degil, idarecinin sana ve ogrenciye banknot gozuyle baktigi, ogretmenin kole duzeniyle calistigi icin icten ice veliye ve ogrenciye bilendigi ve daha kotusu ogrencinin bir zaman sonra kendini gercekten ust sinif gorerek yetistigi berbat bir sistem.Kaldi ki zibil gibi ozel okul ve kolej var ne aci ki.Iyi bir devlet okulu tercihimdir.
özel sektörde çalışan tüm öğretmen arkadaşlarım sizin gibi düşünüyor açıkçası dürüstlüğünüz takdire şayan

Yaşayıp gitmek ayrı mesele, insan gibi yaşamak ayrı mesele. Bu ülkede asgari ücret açlık sınırının altındayken bunları konuşmak bile anlamsız. İnsanımız içinde bulunduğu durumdan gayet memnun demek ki...

İyide canım sen diyorsun ki fakir evlenmesin çocuk yapmasın, Allah para göndermez güvenmesin falan filan. Olmaz o dediklerin. Kişiler evlenecek, çocuk yapacak, Allaha ibadet yapacak, dua edecek ve tevekküle bırakacak..bak bakalım hangi zor durumu yaşıyorsun. Herkesin herşeye hakkı vardır. Bundan 10 sene önceki türkiye nerde şimdiki türkiye nerde kusura bakmada gayet güzel imkanlar var ama hakkını bilen vatandaş yok. Neyse konu başka yerlere geliyor lakin benim zamanım yok çünkü dışarıda mis gibi havaa var oğlumu alıp gezmeye götürcem...hepiniz Allaha emanetsiniz:))) sohbet saygılı ve seviyeli olduğu için ayrıca teşekkürler...

virgülü noktasına katılıyorum.eşim evliyken işsiz kaldı ben 4 ay sonra hamile kaldım işe girdi .doğum için prim verdiler.özel hastanede doğum yaptım.doğumdan sonra terfi etti 800tl alırken 2.300 tl ye kadar çıktı maaş çok şükür

İşte görmek isteyene çok güzel örnekler bunlar...

İyide canım sen diyorsun ki fakir evlenmesin çocuk yapmasın, Allah para göndermez güvenmesin falan filan. Olmaz o dediklerin. Kişiler evlenecek, çocuk yapacak, Allaha ibadet yapacak, dua edecek ve tevekküle bırakacak..bak bakalım hangi zor durumu yaşıyorsun. Herkesin herşeye hakkı vardır. Bundan 10 sene önceki türkiye nerde şimdiki türkiye nerde kusura bakmada gayet güzel imkanlar var ama hakkını bilen vatandaş yok. Neyse konu başka yerlere geliyor lakin benim zamanım yok çünkü dışarıda mis gibi havaa var oğlumu alıp gezmeye götürcem...hepiniz Allaha emanetsiniz:))) sohbet saygılı ve seviyeli olduğu için ayrıca teşekkürler...
Fakir evlenmesin demiyorum. Herkesin kendi tercihidir. Ben o şartlarda olsam yapmam diyorum sadece. İkinciyi üçüncüyü değil, bir tane bile düşünmem. Size de mutlu günler diliyorum.

eşimin endişeleri gelecek kaygısı sadece.ikiside eşit olmalı bunu yapamazsam çocuklara cevap veremem ilerde diyor.ablamın eski oyuncaklarıyla büyütmüşsünüz beni derse işte bittim ben o zaman diyor

Ya illaki yeni oyuncaklar alınıyor fakat öğretilirse paylaşım, çocuğa yeni eski kavramı farklı bir şekilde yansıtılırsa neden öyle desin çocuk ? Artık herşeyin uygunu var; kıyafetlerin, oyuncakların v.s
Kimisi 50 tl lik oyuncak alabiliyorken kimisi 5 tl.lik alabiliyor. Ne yapsın 5 tl.likler çocuk sahibi olmasın mı ?
Okulları için güzel bir yatırım yapmak gerekiyor, oda zamanla oluyor inşaallah.
Nesil olarak hep plancıyız, kaygılı, tahammülsüz, depresif. Herşeyin en kötüsünü düşünüyoruz.
Doğudaki çocukların açlığından söz edilmiş. 5 6 çocuk olanlar değil bir çocuğu olanlarda aynı yoksulluğu yaşıyor. Tamamen oranın pkk sorunlarından, bunun doğurduğu işsizlik , oraya desteğin bu terör yüzünden ya da başka nedenlerden tam verilemeyişinden kaynaklanıyor.
Kıyas yanlış.

aslında istiyor sadece bakımından korkuyor işte oda....ilerde ölür kalırız birbirlerine çekinmeden herşeylerini anlatırlar destek olurlar diyor.ama gelecek kaygısı ondada var maalesef keşke daha çok kazansam gibi şeyler söylüyor.birde benim iki ablam var biri 47 biri 45 yaşlarında.ve küçük olan ben ablamın eskileriyle büyüdüm diye söylenir hala büyük ablamda benim emdiğim sütü çalmış diye söylenir...tamam zor günde hep birlik olurlar ama sürekli bi çekişme var hayatlarında kıskançlık bile hala var...bunlarda korkutuyor açıkçası
Bence bu şekilde kıyaslama yapmayın. Kardeş çok güzel bişey. Ben su an hamileyim. Ve ikinci çocuğa şimdiden sıcak bakıyorum. Hatta ucuncuye de allah nasip ederse. . Tek çocuğa hep karsiyimdir. Insanın sırtını dayayabilecegi biri olmalı hayatında. O da kardesten başkası olamaz zaten..

herkese merhaba.ben 35 yaşındayım kızım 29 aylık yaklaşık 2,5 yaşında.çalışmıyorum evimiz kira...sizce 2. çocuğa yetebilirmiyim hem maddi hem manevi olarak.kızımı kendim için doğurdum ama şimdi o yalnız kalmasın diye ikinci bebeği düşünür oldum.bu güne dek biçok konuda fikir aldım ve çoğu çok işe yaradı .olumlu olumsuz fikirlerinizi bekliyorum.bu arada en çok korktuğum geç yaşta olan hamileliklerde doğum anomalisi...şimdiden teşekkürler

yasın cok gec degıl kı....benım kardesımıde annem 35ınde doğurmuş ıyıkıde doğurmuş en ıyı arkadasım o benım
ben her çoçuğun kardesının olması gerektıgını dusunuyorum....kardessız kalmak olmaz ya...tabı saglık elverdıgı muddetce

bende bütün bunları düşündüm inanın ama işin içinden çıkamadım ...bi karar vermek zor gerçekten .kızım olduğunda eşim terfi etmişti....çok karışığım
hakkınızda hayırlısı neyse o olsun o zaman canım benim

35 yaş geç değil,maddi durumlarınızı siz daha iyi bilrsiniz,ben 2.cesaret edemiyorum,çalışıyor olmama rağmen. kreş parası bile aylık 1.000 tl civarına geliyor.henüz bu kreşi yani ,ilkokul ve diğerler masrafları hesap etmedim bile..
neyse bence 2.çocuk isteme sebebiniz doğru değil herşeyden önce..
bir çocuk için ;2.çocuk yapılmaz..sadce ve sadece anne babası çok istediği için yapılabilr bana göre..

vücudumda istiyor kalbimde sizin yanlış bulduğunuz mantığım istemiyor.bakış açıcı elbette sizin fikriniz..ben tek olsun istemedim ama rahat bi hayatı olsun istediğim için bu beni düşündürdü .zira çocuklarımı bırakıp çalışabileceğim bi durumum yok .bakıcı vs.. asla güvenemem .takıntılıyım biraz

kardeşlik çok güzel birşey bence herkesin bir kardeşi olmalı birlikte büyüyorlar paylaşmayı kavga etmeyi sevinmeyi öğreniyorlar tek olunca çocuk biraz bencil büyüyor bence

35 yaş geç bir yaş değil bana kalırsa beni annem 34 yaşında dünyaya getirmiş durumunuz el veriyorsa kardeş yapın derim şimdi hissetmese bile büyüyünce insan gerçekten bir kardeş arıyor ne olursa olsun :KK14:

kardes iyidir kardes candir..
bence korunmayi birakin,zaten ikinci yavrunun olmasi zaman alabilir de..

X