İkinci Bebek!

filmdelisi

Nirvana
Kayıtlı Üye
8 Mart 2015
25.104
81.223
Merhabalar.
İlk açtığım konu, bebeğime kısmetmiş...

1 hafta sonra 8 aylık olacak bir erkek bebeğim var ve ben yeniden hamile olduğumu öğrendim.
Üzüntü, sevinç, korku, heyacan ne varsa yaşıyorum.
İlk bebeğim gibi bu da en azından benim için plansız bir gebelik.
Nasıl oldu bir türlü aklım ermiyor, tek şüpheli ilişkide ertesi gün hapı kullandım.
Ona rağmen 7 haftalık hamileyim.
Gelişmesine göre doktorumun dediği, son adetten hemen sonra yumurtlama gerçekleşmiş.
Ovulasyon dönemi 12-14 gün olması gerekirken ilk 5 günde olmuş.
Bunun sebebi de daha yeni sayılacak doğumumdan sonra, vücudumun eski düzenine dönmemiş olması.

Şimdi yardım istediğim konuya gelirsek, iki bebeği arasında 14-15 ay olan arkadaşlar var mı?
Yaşadığınız zorluklar ve geçirdiğiniz süreç nasıldı?
İki bebeğim için ayrı üzülüyorum.
Karnımdaki can için kendime iyi bakmam, yatıp dinlenmem lazım ama imkansız.
Oğlum zaten sürekli kucağımda, dışarı çıktığımızda bile kucağımda gezer.
Eşyasıyla, kendisiyle, arabasıyla derken 20 kilodan fazla ağırlık taşıyorum istemsiz.
Kendimi yormamam, düzgün beslenmem, uyumam söz konusu bile değilken, şimdi bezelye kadar olan yavrumu nasıl sağlıkla dünyaya getireceğim diye beynim patlayacak.
Oğlum için ise içim içimi yiyiyor.
Oldukça haylaz, yaramaz ve ilgi aşığı şimdiden.
Yeni yeni tutunarak kalkmaya başladı, evin içinde sürekli peşindeyim yoksa dağları devirir.
Her şeyimiz bir sorun ve annesine bu kadar ihtiyacı olduğu bir dönemde onu eksik bırakacak olmak vicdanımı sızlatıyor.
Maddi olarak da epey bir zorlayacak bizi gebeliğim.
Çok şükür durumumuz iyi ama, elbette hayatımızda feragat etmemiz gereken şeyler olacak.
Daha minnacık bebeğimin bile hayatı değişecek.

Kimselere diyemedim, cinsiyetini öğrenene kadar da ailemiz dahil paylaşmayı düşünmüyorum.
Varsa yaşayan, bana tecrübeleriyle yardımcı olursa çok sevinirim.

Elbette cok zor olucak ama kismet boyleymis. Hayirli ugurlu olsun insallah.
Teşekkür ederim, siz de sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah.
İşte daha zorunu hayal edemiyorum çünkü zaten en asgari şartlarda yaşıyorum.
Günde 3-4 saat toplam uyku, 1 öğün beslenme, 2-3 günde bir duş ki bu özel zevke bile giriyor, öyle diyeyim.
Daha zoru survivor olsa gerek.:)

Kayınvalidem çok zorlanmış. İki kardeş arası 5 6 ay var.. Allah kolaylık versin. Korunmuyor muydunuz acaba?

Kayınvalidem çok zorlanmış. İki kardeş arası 5 6 ay var.. Allah kolaylık versin. Korunmuyor muydunuz acaba?
Teşekkür ederim.
Eşim korunuyordu ama kondomda bir sızıntı farkedip, ertesi gün hapı kullandım.
Yani çok çok düşük bir ihtimal başıma geldi.

Slm benim ablsm oğlu 6 aylıkken hsmile kaldı yıpkı senin gibi plansız evet zor oluyor ikiside ağlıyordu gercekten sinitleri çok yıpranfı ama buyuduler şimfi biri orta bir biride 4. Sınıf oldu.Sabır yani

Slm benim ablsm oğlu 6 aylıkken hsmile kaldı yıpkı senin gibi plansız evet zor oluyor ikiside ağlıyordu gercekten sinitleri çok yıpranfı ama buyuduler şimfi biri orta bir biride 4. Sınıf oldu.Sabır yani
Teşekkür ederim cevap için.
Zorlanmayı geçtim artık çünkü gerçekten bebeğim çok çok zor bir çocuk.
Gören herkes diyor zaten, daha zoru ikiz, Allah yardımcın olsun diye.
Ama ben daha çok için psikolojik kısmındayım.
Bebeğim bu durumdan nasıl etkilenecek, ikisine bir arada aynı ilgiyi vermek nasıl mümkün olacak, bu deli sorular kafamda.

Yani 3 cocuk mu olcak .Hepsine ilgiyi aynı anda veremezsin .Sizin sinirlerinizin sağlam olması onlara ilgiyi verecektir zaten ki küçükmüş tabide ilk önce 8 aylıkla daha çok ilgilenmen gerek donuçta o biraz daha buyuk ve artık yavas yavas hem oyunhemde ilgi bekleyen bir çocuk olcak diğerletini emzir yatır kaldır biraz buyuyene kadar böyle.Benden sana tabsiye 8 aylık oğluma öncelik ver ablam çok üzüldü büyükle ilgilenemefim diye o kenarda dururken küçükle şakalaşırdı sonradan farketti tabi ama yinede insanı üxüyor.Buyık daha farkında.

Yok, yanlış ifade ettim sanırım.
Yani inşallah gebeliğim ikiz değildir, hiç öyle düşünmemiştim.:)
Oğlum o kadar yaramaz ve haylaz ki, iki çocuğa denk anlamında söyledim.

Ablanızın yaşadığı durumu belirtmeniz çok iyi oldu çünkü tam aynı zamanlama ile olmuş.
Dediğiniz gibi büyük olanın algıları açık ve her şeyin farkında olacak.
Onda herhangi bir sevgi eksikliği, özgüvensizlik asla yaratmak istemem.
Diğeri daha bebek olduğundan, en azından birkaç ay sadece görevleri yerine getireceğiz.
Gerçi benim oğlum doğduğu günden beri tuhaf yani.
2 aylıkken koltuktan düşmeyi başardı, doğduğundan beri geri emekliyordu vs.
İşte hep folik asit, demir hapı bebekleri bunlar.
Eskisi gibi günü uyuyarak, sadece beslenmek için gözleri açan bebekler değiller.
Gerçi büyüyünce rahat edeceğim ama, büyütene kadar mesele zaten değil mi?

Mutlaka zorlanacaksındir ama ilerde iyiki diyeceksin inan bana arada yaş farki olmasida sanildıgi gibi kolay degil

Ilk ve ikinci arasi 6 yil ikinciyle ucuncu arasi 4 yil oyle zorki en kucugunuz 7.5 aylik hayatimiz ona ayarli buyukler bi yere gitmek istese bebek uşur hasta olur cogu zaman gidemiyoruz

Okul olayi ayri sıkıntı buyuk kizim ilkokula giderken ortanca bebekti sabahlari okul bahcesinde emziriyordum

Uzulme gercekten senin icin cok iyi olacak bebeklik dönemleri cabucak geciyor asıl mesele okul donemi ne guzel seninkiler biri ilkokula giderken digeri anaokulunda olacak bide bu yonden bak

Saglikla kucagina alirsin insallah

Arası 16-17 ay filan olacak. Benim de kardeşimle 20 ay var aramızda. Annem zorlanmış evet hem de çalışıyormuş ama bence güzel yaş farkının az olması.
Sezaryen olmasam ben de düşünüyordum bebeğim 1 yaşına gelince.

Benimde kizim 13 aylik gecen hafta hamile oldugumu ögrendim çok zor. Kizimi mecburen memeden kesmem gerekiyor cok zorlaniyorumm. Uzuluyorum kizimin sevgisi bolunecegi icin ama bir yandan da seviniyorum ikisi beraber buyurler diye Allah bize kolaylik versin.bende ayni sen mecburen agirda kaldiriyorum kizimin pesinde de dolaniyorum. Ella ertesi gun hapi ictim yine de kaldim kismet buymus.

Çok teşekkür ederim.
Allah bağışlasın evlatlarınızı, maşallah onlara.
Yaş farkı uzadıkça zor olduğunu söylüyorlardı, her şey sil baştan başlıyor ve ömrünü bebek bakarak geçiriyorsun diyorlardı, demek doğruymuş.
Bir yandan dediğiniz gibi şurada sıkıntılı olacağım zaman 4-5 yıl, sonrası ferahlık diyorum ama o zamana kadar becerebilecek miyim korkusu sarıyor.

Allah güç, sabır vermiş annenize.
Helal olsun demekten kendimi alıkoyamadım.
Bir çocuk bile düşünmezen kucağımda iki bebek fikri kahkalarla güldürüyor beni.
Sezeryanda 1 yıl süre diye biliyorum.
Benim gibi bir tanıdığım da hamile şuan, bebeği 7 aylıkken hamile kaldı, sezeryanlıydı.
Doğum 15-16.ayda olacağı için sıkıntı olmaz demişti doktoru ama bence de beklemekte fayda var sizin için.
Bana da doktorum 6 ay demişti, tam da 6.ayda hamile kaldım.

Korkularımız aynı.:)
Tabi siz emzirdiğiniz için, büyük bir sıkıntı söz konusu.
İlk 3 ay müddet veriliyor memeden kesmek için yanlış bilmiyorsam.
Ama doğum gerçekleştiğinde neredeyse 2 yaş olacak araları, bence benim durumumdan daha iyi.
Şuan bebeğinizin olduğu aylarda ben doğum yapmış olacağım muhtemelen, tam kıpır kıpır düş kalk dönemleri.
Ellanın bir işe yaramadığı sonucunu çıkarıyorum, ben de kullandım sonuç hamilelik.
Sizin de öyle olmuş, okuyanlara faydamız olsun ertesi gün hapı pek de işe yaramıyormuş.

kolaylıklar dilerim benimde kizlarin arasi 23 ay kizim suan 2 yasinda bebek 1 aylik. hamileyken zorlandim kaldir indir derken, yatmak istedim olmadi. ama bir sekilde gecti. cok rahat olun o zaman cok güzel gecer bu zamanlariniz. ben ne yazikki herşeyi kafaya taktim evi evin isini yemek yiyememeyi uyuyamamayi stres oldum.. size tavsiyem cok ama cok rahat olun :)

Tabiki büyüyünce rahat edersin benim oğlum 8 yaşında ben ablamıngörunce ilgimi ilk önce oğluma vereyim buyusun biraz dedim ama araya uzun bir zaman girdi hemen olur zannettim ama öyle olmuyormuş.Aslında iyi bişey tabiki ama biraz buyuk olsaydı daha iyi olurdu ama buda kader canım kimisi istiyor olmuyor benim gibi kimiside böyle hamile kalıyor.Allahın verdiği bir kader şükür yani.Hem yalnız kalmazlar benim oğlan bi ara tutturdu ya bebek yap yada köpek al diye çünkü yalnız hissediyor kendini.Sabırlı olursan cabucak buyurler.

Allah bağışlasın maşallah, siz yolu yarılıyorsunuz sayılır.
Bizim daha yeni başlıyor.
Günler biran önce geçse, sizin gibi kucağıma alsam da ne yaşayacağım görsem diyorum.
Dediğiniz gibi ilk hamileliğim o kadar iyiydi ki, ne bir bulantı yaşadım ne de hayatım kısıtlandı.
Doğumdan bir gün önce evi sildim süpürdüm, o derece iyiydim.
Hiçbir stresim yoktu, pamuk gibi insan olmuştum.
Ama bu farklı.
Yorgunluk, bulantı, baş dönmesi, ağrılar had safhada ve bebeğimle şimdiden daha az ilgileniyorum çünkü gücüm yok.
Bu sebepten stres de yapıyorım elimde olmadan.
Herhalde cinsiyeti farklı olacak diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…