İkinci Bebek!

Kendimi ben de böyle telkin ediyorum, kimi istiyor olmuyor nankörlük etme diyorum.
Çok haklısınız aslında, hiçbir şeyi unutmadan, rahata ermeden ikisi de büyüyecek ve komple bir rahatlama söz konusu olacak.
Allah size ve isteyen herkese tez zamanda sağlıklı bebekler nasip etsin inşallah.
Offf çok zor olacak:)

Zor olcak elbet ama gececek buyuyecek onlarda bir bakmışsın okula gidiyor .kafanda buyutme şimdilik rahatına bak daha 9 ayın var Rabbim cekemeyecegimiz yuk yuklemez bizlere

bende aynısını yasadim ikiside kiz ilk gebeligim oyle rahatti ikinci de kanamalar hastanede kalmalar kusmalar düşük tehlikesi yorgunluk vs cok yogundu. kimsem de yoktu kizim en ilgi isterken pek ilgilenenedim.. yardimci tutun zorlandıginizda...

Evime haftalık yardımcı abla geliyor ama inanın yetmiyor.
Tahmin edersiniz tuvalete bile zor giriyorum, banyo yapmak zaten lüks.
Evimde haftada 1 gün yemek pişiyor o da yardımcı geldiğinde, 1 saat bebekle ilgileniyor.
Şuanda da bakıcı almak ya da yardımcının günlerini fazlalaştırmak ekonomik açıdan bizi zorlar.
Birikimden yeriz yani o sebeple pek imkan dahilinde değil.
Siz de çok zor zamanlar geçirmişsiniz, Allah yardımcınız olsun, güç kuvvet versin.
Birkaç sene sonra güzel şekilde anımsayalım inşallah bu dönemleri.

insallah tek temennimiz o :) valla oyle hakkaten banyo resmen haftada 1 aliyorum
zor hakkaten ama düşünsenize beraber buyucekler gun gelicek oturup oynicaklar arkadas olcaklar biz kahvemizi yudumlayacagiz :)) Allah sizede saglik sihhat kuvvet versin insallah. minigi operim.

Canım bi arkadaşım senin durumunda ama şükür küçük 2 yaşında şimdi biraz rahatladı. İlk bebeği senin gibi ilgili başka kimsede uyumaz anneye düşkün. Biraz zorlandı fakat şimdi beraber büyüyorlar nerdeyse yaşlar yakın olunca sorunlar var fakat güzel yanları da var. Onun en büyük avantajı annesi sürekli yardımcıydı. Eğer yakınındaysa anneanne babanne bi nebze rahat olabilirsin belki en azından doğumdan sonra.allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin canım.

Canım öncelikle sağlıkla sıhhatle ikinci evladını da dünyaya getirirsin inşallah. Seni temmuz annelerinden tanıyorum. Senin oğlun da benimki gibi afacandı :) iyi tarafından bakmak lazım oğlun bu cevvallikle diğer tüm bebeklerden önce kendine yetebilir hale gelecek inşallah :)

Allah birşeyin olmasını dilerse ona hiç bir kuvvet engel olamıyor. İkinci bebeğin de abisi gibi süper kahraman olacak belli ki. Bunca engele rağmen karnına gelmeyi başarmış yaramaz :)

Ne hissettiğini çok iyi anlıyorum. Oğluna ihanet ediyor gibi düşünüyorsun ama bu Allahın takdiri. Senin hiç bir suçun yok. Sen elinden geleni fazlasıyla yapmışsın korunmak adına. Bu oğluna ihanet değil aksine en büyük hediyedir. Bu dünyadaki en büyük zenginlik insanın bir kardeşi olması. Farz et ki bebişlerin ikizmiş ama biri diğerinden 1 sene sonra doğmuş :)

kendi gücün kuvvetin için de vitamin almayı ihmal etme canım. İnsanlara da istemiyorduk filan deme bence. Annelik öyle güzel ki hemen ikinciyi istedik çok şükür hemen de oldu de. Söyleyince insanların sana acır şekilde konuşması davranması seni daha çok yıpratacak çünkü. Artık ok yaydan çıkmış. Keşkelerin acabaların bir anlamı yok...

Kesinlikle bir ise yaramiyor. Kizim 10 aylik yurumeye basladi simdi tam pesinde kosturma zamani sanirim doguma kadar biraz daha kolaylasir isim. Ilk 6 ay kucuklerle biraz daha az ilgilenecegiz napalim kismet böyleymiş sonrasi kolay olur beraber oynarlar diye dusunuyorum kendimi o sekilde motive ediyorum:)

Amin canim cok tskler.

Haha artik belki annenizden falan destek isteyebilirsiniz cunku ikiz gibi buyumus olucaklar ve cok zor tabi. Bnm yigenlerimden inan korkuyorum bazen :)

Çok teşekkür ederim güzzel dilekleriniz için.
Çok şükür ki kendi ailem evime 5km ötede oturuyor.
Eşimin ailesi de 20 dk mesafede.
Ama kayınvalidemin ayağı rahatsız yani ona 3-4 saatten fazla bırakamıyorum, ona da yazık kadın ağrı çekiyor.
Bizde kaldığında da sadece otururken bebişi kucağına veriyorum, durduğu kadar artık.
Annem zaten şuanda da en büyük yardımcım ama bir tanesiyle zor başederken kadını iyice yaşlandıracağım bu gidişle.:)

filmdelisi emzirmeyi bıraktırma , tandem nursing annelerini araştır . Sütün Allah'ın izni ile iki bebeğine de yeter . Oğlum 19 aylık ve bende iki aylık hamileyim . Oğlum Şuan bi arkadaş bulsa beni hiç aramıyor . Senin bebeğin doğduğunda birbirlerine arkadaş olacaklar , beraber büyüyecekler , beraber paylaşacaklar . Hiç üzülme , gözünde büyütme , sevgin şefkatin ikisine de yeter Allah'ın izniyle .
Bi de şöyle düşün , Rabbim nasib ettiyse , çocukların için en doğru yaş aralığı buymuş demekki

Canım inan okuyunca gözlerim doldu.
Bu güzel dileklerin, yaydığın sıcacık sevgi için çok teşekkür ederim.
Gerçekten Rabbim ol derse oluyor, bunun başka açıklaması yok.
Daha geçenlerde büyük büyük konuşuyordum bu konuda.
Çünkü çevremizde bebekleri 1 yaşına girip hamile kalan akrabalarımız var, attım tuttum vay efendim doktor 3 yaş diyormuş da çok zor olacak da haksızlık değil mi ikisine de diye.
Şimdi neresinden kıvırsam acaba diye düşünüyorum, onların neredeyse 2 yaş var benim 1 yaş olacak anlamayacaklar mı desem bilemedim.
Bir yandan da oğlum zaten bildiğin üzere fırlamanın biri, bari bu kadar yorgunken ikisi bir çıksın diye düşündüm de diyebilirim.
Benim bebiş yürüme provaları yapıyor artık beşiğinde bile yalnız bırakamıyorum kalkıyor hemen, senin yavrucuk ne alemde tam gaz devam mı?
Biz nasıl yetişeceğiz bu afacanlara?

Bebeğim hiç emmediği için süt kısmında bir sıkıntı yok çünkü mamayla besleniyor zaten.
Hatta diyorum doğumdan sonra sütüm gelince fazla olursa ikisine bir içireyim, büyük yavrum da faydalansın sadece 40 gün sağarak verebildim.
Oğlum aslında bana aşırı bir şekilde düşkün değil ama yalnız kalmama sıkıntısı var.
Yani bir 5 dk herhangi bir şeyde durmuyor ya kucağımda olacak ya da onunla oynayacağım, ağlamamasının tek yolu bu.
Bazen birkaç saatliğine anneanneye bıraktığımda 2 gün trip atıyor bana, yüzüme bakmıyor sadece böyle bir sorunum var.

Gerçekten elden bir şey gelmiyor, kader neyse onu yaşıyoruz.
Allah bana yine nasip etti mucize olarak, tez zamanda isteyen herkese sağlıklı bebekler versin inşallah.

Sıpam kaşla göz arası yataktan atladı şimdi bir omzumda onu uyutuyorum :) yaramazlıklara tam gaz devam.

benimki de tutuna tutuna yatağın bir başından diğer başına yürüyor ve bazen elini bırakıp 2-3 saniye ayakta duruyor. Sağlıklı olsunlar da valla ben her yaramazlığına razıyım. Hasta olup da ruh gibi yatıyor ya o zaman daha çok canım yanıyor. 2 yıl onu bekledim ben, elbette zor ama hangi güzellik zor değil ki şu hayatta.

Bu arada belki bana deli diyeceksin ama ben oğlum yaşını doldurunca korunmayı bırakmayı düşünüyorum

Aynen benim bebeğim de 8 aylıkken öyleydi , yürümeye başladıktan sonra büyük oranda geçiyor merak etme . Bu arada evt zor oluyo hamileyken çocuk ile ilgilenmek , ah ah ilk hamileliğimde lüks bir hayat yaşamışım resmen , istediğin zaman uyuyup, istediğin zaman uyanmak ... büyük bir nimetmiş
Bi de midem çok bulanıyor

Bende 1 yaşından sonra korunmayı bırakmayı düşünüyordum, anca 17 aylıkken bıraktık

ikisi bir arada büyürler, sizin durumunuzda bir arkadaşım var maşallah şimdi iki tane 1.5 yaş aralı oğlu var çok tatlılar. hayırlı olsun.

Bende 1 yaşından sonra korunmayı bırakmayı düşünüyordum, anca 17 aylıkken bıraktık

Ne güzel ikinci de hemen olmuş maşallah sağlıkla kavuşun inşallah. Ben oğlumu 2 yıl beklediğim için ikinci de hemen olmaz diye korkuyorum. Hatta hiç korunmayayım diyordum da doktor bir yıl beklememi tavsiye etti :)

İlk gebelikten sonra rahim daha hazır oluyor hamileliğe sanırım . Bende ilk hamileliğimde hemen olmamıştım , bunda şak diye olmayı hiç beklemiyordum mide bulantısı ve yorgunluk çok zor . Deli cesareti valla bizimkisi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…