Ikinci bebek..

sizinki hafif geciyor. benim ilki cok kötü oldugu icin cesaret edemiyorum =(

Tatlım benim bir oğlum var 3 ay sonra 8 yaşında olacak. Asker eşiyim hep gurbetteyim hep yalnızım.. 32 yaşındayım

Ben de gurbetteyim. 32 yasindasiniz gensiniz daha yazismalardan daha büyüksünüz sanmistim. Siz ikinci cocuk düsündünüz mü hic ?

Evet canım gurbet insanı olgunlaştırıyor ikinci bebeği düşünüyordum ama tayin yerimiz Hakkari Yüksekova olunca yine erteledik. Burada hastaneye gitmek problem

Bence biraz beklemelisiniz ,
Bende ilk cocuktan sonra bi sure ikinciyi (icten ice) cok istedim ama bi sure daha beklemem gereltigini biliyordum.bekledim. oglum 4 yasindayken ikinci kez hamile kaldim , evet dogum ,bebek bakimi v.s bi cok konuda tecrubeliydim ama iki cocukla basedebilmek hic kolay olmadi. Oglum buyuk olmasina ragmen idare etmesi cok guc oldu.
Su an sizi cesaretlendirmek buyuk kotuluk olur bence. Maddi manevi ikinci cocuga hazir hissetmelisiniz. Cocuk iki uc yil sonra da olur ama dogan bebegi erteleme ,bakamama ,gibi bi sansiniz yok unutmayin

offf keske konuyu okumasaydım
bende çok korkuyorum..
normal doğum asla yapamam..
sezeryan hakkında da sürekli kötü yorumlar okuyorum.. ağlıcam galiba..
bence siz biraz daha vücudunuzu dinlendirin... yaşınızı bilmiyorum ama biraz daha zaman verin kendinize..
belli ki psikolojiniz buna hazır değil..

aslinda cocuklar kücükken öyle de böyle de büyüyor diye düsündüm ne bileyim görüyorum internetten bazi anneleri cooook özeniyorum. en cok sorun nerede cikiyor mesela iki cocuk arasinda ?

Merhaba... Rabbim saglikli uzun omur versin bebisinize.
3 cocuk annesi olarak kendinizi ne zaman hazir hissederseniz ozaman 2.bebisi dusunun derim.
Uzun uzun yazmicam baska topiclerde mesajlarim var, ama kisaca ozetleyim; zorlu bir tedavi sureci sonunda ikizlerime hamile oldugumu ogrenmistim ama cok zor gunler gecirmistik. Sonra sezeryanle ikizlerimi kucagima aldim sukur. Ardindan ikizlerim 3.5 aylikken doktor kontrolleri vardi hemde benim dogumdan sonra kontrolum vardi dr a gittik, ultrasonda gordugume inanamadim.doktorum soktaydi "1,5 aylik hamilesin" dedi ne diiicemi bilemedim ikizlerim sutten kesilecek diye cok uzuldum ama bize bir bebis daha gonderdigi icin Rabbime sukrettik. Suanda ikizlerim 5.5 kucuk kizim 4 yasinda cok sukur. Zorlandigim cok zamanlar oldu ama sabirliysan hepsini asiyosun zaten. Biz hep sorunlarimizi konusarak hallettik cocuklarla. Daha kucucukken hep konustum onlarla, hicbir zaman vurmadim ve bagirmadim oyuzden birlikte kavga etmeden oynarlar gerci okula baslayali huy degistirmeye basladilar ama olsun alisacaklar okul ortaminada. Onun icin sana tavsiyem iyi dusun yapabileceksen, bakabileceksen, sabredeceksen olsun bitane daha. Benim dikislerim iyilesmdden hamile kalmistim senin arada uzun olcak epey. Rabbim dagina gore kar verir. Hakkinda hayirlisi olsun insaallah Allah herkese annelik duygusunu yasatsin biraz uzun oldu hakkinizi helal edin arkadaslar..

korkmayin ne olur binlerce cesit insan var ve o kadar da hamilelik ve dogum var. sizinki neden iyi gecmesin ki, ben kötü bir örnek olabilirim ama hala ikincisinde belki baska olur umudu var icimde. lütfen korkmayin.
inanin korkuma ragmen normal dogumu istiyorum eger hamile kalirsam. cünkü normal olan bana nasil zarar verebilir ki. Ve sancilar gelir gecer, bir gün disimi sikarim olur biter. herkes yapabiliyor biz neden yapamayalim. Allah o günleri nasip etsin kolay ve rahat dogumlar nasip eylesin

cok tesekkür ederim yorumun icin. kalbime göre yazmisin. ancak daha fazla konusmayi isterdim. tecrubelisiniz bana ancak sizden gelecek olan akillar isler gibime geliyor. cünkü anlamsiz bir sekilde cok istiyorum bu hamileligi ne kadar zor da olsa sanki daha güclü ve baska bir insan oldugumu hissediyorum ama iste emin olamiyorum dogal olarak

amin inşallah.. Allah size de sağlıklı bebek nasip eder inşallah.. kolay doğumlar nasip eder..
bende hep sezeryan düşünüyordum ama dediğiniz gibi herkes yapıyorsa biz neden yapamaylım..
benim annem 4 kere doğum yapmış hepsi normal...
yeni nesil olarak çok kırılgan olduk sanırım..
bizden sonrakilerde normal doğum diye bişey kalmayacak sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…