• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İKİNCİ ANNELİK İÇİN ÇOK MU GEÇ?

Canim yaşla ne alakası var ben 35 yaşında evlendim 37 yaşında kizimi kucağıma aldim 39 yaşındayım ve dün hamile olduğumu öğrendim ikinci bebegime yaşı kafana takma rabbim ol deyince oluyor

Ben sizi çok iyi anlıyorum çünkü aynı şeyleri yaşadım.Kendimi bildim bileli rahmetli annemin hep orta yaş ve daha çok yaşlılığına denk geldim.Bana enerjisi kalmamıştı.Ablalarim da doğal olarak kendi hayatına bakıyordu.Cocuklari vardı. Ben 1. Sınıfa giderken teyze oldum.Daha kendim ilgiye muhtaç bir anne çocuğu iken ,eve torun gelip gidiyordu .Annem torunlarıyla da çok ilgileniyordu. Ben evlenirken bana zerre enerjisi kalmamıştı ,rahatsizliklari vardı.O yüzden her şey zamanında güzel .Sonra da ben 36 yaşindayken annem rahmetli oldu çoğu zamanım hastalıklı yıllarına denk geldi.Biyolojik yaş diye bir şey var.Ne kadar kişi kendine bakarsa baksın, kafa yapısı ne kadar genç olursa olsun ,fizik izin vermiyor bir saatten sonra.Tahammul bitiyor.

Evet işte malesef biz daha gencecikken onların yaşlılıklarını yaşıyoruz. Benim annem de ablamın oğluna bakarken kemik erimesinden dolayı daha once kırılan omurgası yeniden kırıldı. Şimdi benim çocuğumu kucağında taşıması bile yasak :) yani ruhu istedigi kadar genç, kafası istediği kadar denk olsun. Yaş almak diye bir gerçek var ve hiçbir şey bunu durduramıyor

Ne diyebilirim ki çok doğru.
Dışardan görüntümüz ne kadar yaşımızın altında dursun, içerden yaşlanıyor vücudun sistemi.
Bu da hem hayatın hem de doğamızın gerçeği maalesef😔 Keşke hep gencecik sağlıklı kalabilsek.

Canim yaşla ne alakası var ben 35 yaşında evlendim 37 yaşında kizimi kucağıma aldim 39 yaşındayım ve dün hamile olduğumu öğrendim ikinci bebegime yaşı kafana takma rabbim ol deyince oluyor

Yaa ciddi misiniz? Çok sevindim❤️🤗
Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin❤️
Doğal yolla mı hamile kaldınız?

Yaa ciddi misiniz? Çok sevindim❤️🤗
Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin❤️
Doğal yolla mı hamile kaldınız?
Amin canım inşallah evet doğal yolla hamile kaldım olumsuz yorumları ciddiye bile alma yaşım ileri evet ama enerjim tavan sen kızıma kardeş yap canim

Amin canım inşallah evet doğal yolla hamile kaldım olumsuz yorumları ciddiye bile alma yaşım ileri evet ama enerjim tavan sen kızıma kardeş yap canim
Muhteşemsiniz valla özendim❤️❤️❤️
Zaten burda önemli olan sizin ne düşünüp ne istediğiniz, herkes bir şeyler söyler ama bu sizin hayatınız😊 yani bizim hayatımız😊

Muhteşemsiniz valla özendim❤️❤️❤️
Zaten burda önemli olan sizin ne düşünüp ne istediğiniz, herkes bir şeyler söyler ama bu sizin hayatınız😊 yani bizim hayatımız😊
Evet canim bizim hayatımız kizimi bu hayatta yapayalnız birakamazdim en güzel hediye kardes bırakacağım Rabbim inşallah sanada nasip eder vazgeçme sakın

Çocuğa bakmak maddi imkanla olmuyor ama onu kast etmistim ben, çünkü çocuk sadece parayla büyümez, ona enerjinizi vermeniz gerekir her anlamda.
Tabi yaşımız ilerledikçe enerjimiz azalıyor, ben mesela 30 yaşında durduğum yerde durmayan bir kadınken, son zamanlarda evde oturup dinleneyim modundayım😊 Yine geziyorum ama gezme sonrası dinlenmem gerekiyor vesaire.. enerji ile yaş orantısı😊
Tek çocuk olmanın avantajı var mı bilmiyorum belki de vardır😊
İlk cümlede onu kasdettim, enerji olarak yetebileceginizi düşündüm, artı maddi imkanınız da var demek istedim. Paranın yetmeyeceğini en iyi bilenlerdenim, 3 cocugum var, oyun hamurlarına kadar ben yaptım kımyasala maruz kalmamaları için ve o hamurla oyunlarımızı birlikte kurup oynadık.
En büyük iyikilerim cocuklarıma her halukarda ayırdığım ve onlarla geçirdiğim zamandır. Hepsi vakit ve enerji istiyor, fakat o kadar da bitik olsanız sanırım bu konuyu acmazdınız. Tek cocuk olmaktan cok memnun olanlar var burada, ya da tek olsaydık diyenler var. Çokta kötü degil galiba..

Evet canim bizim hayatımız kizimi bu hayatta yapayalnız birakamazdim en güzel hediye kardes bırakacağım Rabbim inşallah sanada nasip eder vazgeçme sakın
Kimisi yaslı anne vs demiş, cocuklar üzülüyor filan, olsun zamanla anlayacaklar dünyada en yakın yine kardes. Anlasacaklarının garantisi yok fakat en azından umut var.. Sağlıcakla kavusun🤲

Herkese selamlar🤗

Ben bugün doktora gittim, doktorun söylediğine göre çooook sağlıklıymışım 😊😊😊

Yumurtalık sayın çoook güzel dedi 😊

Yalnız hamilelik için fazla geç kalma 40 sonrası artık daha riskli olacak dedi 😊

Şöyle de bir ilaç tavsiye etti henüz almadım 😊

Eklentiler

• IMG_4598.jpeg
    IMG_4598.jpeg
    43,1 KB · Görüntüleme: 9
Herkese selamlar🤗

Ben bugün doktora gittim, doktorun söylediğine göre çooook sağlıklıymışım 😊😊😊

Yumurtalık sayın çoook güzel dedi 😊

Yalnız hamilelik için fazla geç kalma 40 sonrası artık daha riskli olacak dedi 😊

Şöyle de bir ilaç tavsiye etti henüz almadım 😊
Çok sevindim adınıza .Benim annem 38 yaşında var yoktu menopoza girmişti .Bu beni çok korkutmuştu açıkçası .Ben ikinci çocuğa 5 yaştan önce hiç cesaret edemedim.Korona vs derken ancak hamile kaldım ama 19 haftada kaybettim kızımı .Aradan uzun zaman geçti yine hamileyim yaşım 37 ,oğlum 8 yaşında .Daha erken olsun isterdim ama nasip işi sanırım bu .Insallah hakkıyla üstesinden gelebilirim .

Bu arada ben de omega başta olmak üzere çeşitli vitaminler kullanmıştım .Bir de sağlıklı beslenmeye önem verdiğim bir dönemde hamile kaldım .Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah 🙏🏻

Söylediklerinize katılıyorum, en azından 10 yıl bir paylaşımları olmayacak, dediğiniz gibi belki küçük anne gibi olacak ama
hayatında bir kanbağı, canbağı baki kalacak,
anne ve babası olmadığında bile kardeşine koşabilecek😊

Bu anlamda manevi külfet değil de, tam tersi psikolojisine bile iyi geleceğini düşünüyorum bilmiyorum. Ergenlik başlangıcında evet ve çok yalnız ve bu daha kötü değil mi?
kardeşim olsa şöyle yapardım gibi cümleler kuruyor bazen çok üzülüyorum.

Maddi olarak hiçbir sıkıntı yok, şartlarında hiçbir değişiklik olmayacak.
Manevi olaraksa minik bir bebek belki bambaşka bir güzellik katacak ailemize.
Kafam karışık bilemiyorum yine de.
Kardeşimle aramda tam 17 yaş var. Doğduğu sene üniversiteye bsşlamıştım. Ondan ayrılamayacağım için başla bir şehire de gitmedim üni için😁 iyi ki doğmuş diyorum iyi ki🙏 şuan 34 yaşımdayım ve 36 haftalık hamileyim. Oğlumdan sonra bu hayattaki en değerli varlığım kardeşim. Şimdi kardeşim 17 yaşında,erkek; aynı zamanda benim sırtımı yaslayabileceğim dağım 🙏

Çok sevindim adınıza .Benim annem 38 yaşında var yoktu menopoza girmişti .Bu beni çok korkutmuştu açıkçası .Ben ikinci çocuğa 5 yaştan önce hiç cesaret edemedim.Korona vs derken ancak hamile kaldım ama 19 haftada kaybettim kızımı .Aradan uzun zaman geçti yine hamileyim yaşım 37 ,oğlum 8 yaşında .Daha erken olsun isterdim ama nasip işi sanırım bu .Insallah hakkıyla üstesinden gelebilirim .

Bu arada ben de omega başta olmak üzere çeşitli vitaminler kullanmıştım .Bir de sağlıklı beslenmeye önem verdiğim bir dönemde hamile kaldım .Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah 🙏🏻

Ben de bu aralar çok sağlıklı besleniyorum, özellikle düşük karb, protein ağırlıklı..🤗
Amin çok sağolun🙏🏻

Back