• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İKİNCİ ANNELİK İÇİN ÇOK MU GEÇ?

Herkese merhaba.
39 yaşındayım,
2012 doğumlu bir kızım var ve yeniden anne olmak istiyorum.
Neden bu kadar geç kaldın diyebilirsiniz belki ama aslında hep tek çocuğum olsun istedim.
Bundan 2-3 yıl önce bu fikrim tamamen değişti ve mutlaka bir kardeş olmalı diye düşünmeye başladım, esimle bir süre korunmadık fakat olmadı.
Doktora gittiğimde herşeyin çok normal ve iyi durumda olduğunu söyledi, yine de hamile kalamadım. Ben de vazgeçtim ama
keşke 2 yıl önce vazgeçmeseymişim diyorum.

Şimdi düşününce, belki maddi olarak her türlü imkanımız var ama kızım çok yalnız büyüyor, bizler yaşlandığımızda bu hayatta olmadığımızda yapayalnız kalacak.
Bunları düşünüp vicdan azabı duyuyorum.
Şimdi yine korunmuyoruz fakat hamile kalamıyorum, bu durumu son zamanlarda çok kafama taktım,
ne yapmalı nasıl bir yol izlemeliyim?
Mutlaka bir kardeşi olsun diye çocuk sahibi olmayi istemek fikri bana göre çok yanlış. Bir sürü tek çocuk olan insan var. Siz anne baba olmaya hazırsanız çocuk planlayın bence.

39 cok büyük bir yaş degil, maddi olanağımız da varsa pekala anne olabilirsiniz. ama cocugumuz yalniz kaldi diye dusunmeyin
12 yasinda simdi, ergenligin basinda. kardesi doğduğu donemde tam ergen olacak. Kardesiyle ne paylasacak ki?
yasca cok kucuk kardes (benim gördüğüm) abiye ablaya maddi manevi külfetten baska bir sey degil😅
kardes biraz yaşın yakinken, beraber anlari paylasirken guzel bence. diger türlü neredeyese hic ortak anin olmuyor. küçük anne gibi bir seu oluyorsun.
Yani insan kardesiyle "oynar" ama kardesi ondan 15 yas kucukse kardesini "oynatir"
arada boyle bir fark var
Size katılıyorum.3 kardeşiz biz.iki ablam var ,annem beni sonradan 38 yaşında dünyaya getirmiş.Bi ablam 12 yaş büyük, bi ablam 14 yaş büyük.Ben tek çocuk gibi büyüdüm.Jenerasyonlarimiz ,birbirimizi anlama şeklimiz uyusmadi hiç.Onlar evlendi ,çocukları oldu ,ben daha çocuktum mesela.Ben evlendiğimde onların çocukları yani yeğenlerim üniversite okuyordu. Benim çocuğum oldu ve kuzenleri 18_20 yaş büyüktü çocuğumdan, yani kısaca hiç bir şeyimiz örtüşmüyor, ben iki ablam olmasına rağmen tek hissettim hep.

Ben açık konuşacağım. Senelerce istenmemis hayatinizi yaşamışsiniz. Şuan yine kendiniz için yanımızda bir çocuk olsun kızım büyüdü gibi düşünce ile istiyorsunuz sanki. Kızınız üniversitesi is derken gidicek. Yeni dogum yaptığınız çocukta tek büyüyecek. Ve siz o büyüdüğünde yaşınız ileri olacak. Genç anne her konu da daha avantajlı. Ve 37 yaştan sonra kadınlar da riskleri var gebeliğin. Beraber büyümeleri için geç. Ve imkan varken olmamış riskli yas ve ileri yaş için geç. Sizi üzmek için yazmıyorum. Kardeş guzeldir. Ama herkesin kardeşi olmuyor maalesef. İyi bir evlilik ve çocuğu olduğunda da yalniz olmuyor.

Biraz öyle oldu haklısınız, inkar etmiyorum.
İstemedim senelerce.

Şimdi kızımla genç anne oldum, her şeyine koşturuyorum ama şimdiden sonra doğacak bebek için enerjim olur mu onu bilemiyorum😔
Zaten hala kararsızım korkularım var, kafam çoook karışık..

Size katılıyorum.3 kardeşiz biz.iki ablam var ,annem beni sonradan 38 yaşında dünyaya getirmiş.Bi ablam 12 yaş büyük, bi ablam 14 yaş büyük.Ben tek çocuk gibi büyüdüm.Jenerasyonlarimiz ,birbirimizi anlama şeklimiz uyusmadi hiç.Onlar evlendi ,çocukları oldu ,ben daha çocuktum mesela.Ben evlendiğimde onların çocukları yani yeğenlerim üniversite okuyordu. Benim çocuğum oldu ve kuzenleri 18_20 yaş büyüktü çocuğumdan, yani kısaca hiç bir şeyimiz örtüşmüyor, ben iki ablam olmasına rağmen tek hissettim hep.

Evet bu da var. Doğru söylüyorsunuz, paylaşımlarınız ortak olmayacak, olmamış zaten.
Kardeşlerin kardeşliği tatması için en fazla 5 yaş olmalı sanırım..

Kardeşim benden tam 13 yaş küçük. Ben 36 yaşımdayım. O üniversite öğrencisi. Ve erkek. Şu an hayatıma çok bir faydası yok tabi. Olduğu için mutluluk elbette ama olmasaydı da çok eksiklik hissetmezdim.
Bebekliğinde falan ölüyordum ama. Bir emzirmediğim kaldı heralde ilk doğduğu zamanlar 😂
Karar sizin. Kızınıza göre karar vermeyin. Çocuk istiyorsanız yapın gitsin 💗

Biraz öyle oldu haklısınız, inkar etmiyorum.
İstemedim senelerce.

Şimdi kızımla genç anne oldum, her şeyine koşturuyorum ama şimdiden sonra doğacak bebek için enerjim olur mu onu bilemiyorum😔
Zaten hala kararsızım korkularım var, kafam çoook karışık..
Bakabılırsınız, ona süphem yok, imkanınız da var. Fakat evet kardeş cok güzel, paylasımlar herkesten farklı bir boyutta, belki en güzeli degil fakat cok farklı. Kan bagı bir tarafa, anı bagı, paglasım bagı. Yine de,size anne olmak için degilse de cocugunuza kardeş için gec. 6 yıl sonra kızınız universiteye gidecek. Bebeginiz 4 yasında olacak. Size iyi gelir mi, gelir, ablasıyla paylaşım belki 20 25 yıl sonra ancak.. Tek olanlar da cok memnun aslında, şikayetçi olanı cok az duydum

Benim annem beni 37 yaşında doğurmuş. Ablam benden 9 yaş büyük. Üzgünüm ama annem bence beni çok geç yapmış. Yaşıtlarımın anneleri gencecikken benim annem ben kendimi bildigimde 50sine yaklaşıyodu. Ve bu benim psikolojimi kaygılarımı derinden etkiledi. Hala aşamadığım bir durum. Hep çevremdekilerin annelerinin kendi annemle yaş farkını hesaplarım kafamda istemsiz. Eşimin annesi benim annemden 14 yaş genç mesela.

Annem cocuk arasındaki yas farkının kişiye göre çok değiştiğini düşünüyorum.
Annem benden 20 yas buyuk sadece ama kendimi bildim bileli ruhu yaşlı, hep mutsuz olumsuz bir kadındı. Hiç oyun oynamadık, hiç arkadaşça sohbet etmedik mesela. Daha çok o dert anlatır ben dinlerim.

Çok istiyorsanız yapın bence, bikac sene sonra pişman olmak da var.

Benim annem beni 37 yaşında doğurmuş. Ablam benden 9 yaş büyük. Üzgünüm ama annem bence beni çok geç yapmış. Yaşıtlarımın anneleri gencecikken benim annem ben kendimi bildigimde 50sine yaklaşıyodu. Ve bu benim psikolojimi kaygılarımı derinden etkiledi. Hala aşamadığım bir durum. Hep çevremdekilerin annelerinin kendi annemle yaş farkını hesaplarım kafamda istemsiz. Eşimin annesi benim annemden 14 yaş genç mesela.
Bunun ne onemli var ki, eşimin teyzesi 41 ve 44de dogum yapmış, o kadar kafa bir insan ki yasını unutuyorsunuz yanında, kızlarıyla onların yasında, bizimle bizim yaşımızda, zaman üstü birisi:) Cok seviyoruz, ablammıs gibi de fikir alışverişinde bulunuruz ❤️O biraz karakterle de baglantılı..

Annem benden 20 yas buyuk sadece ama kendimi bildim bileli ruhu yaşlı, hep mutsuz olumsuz bir kadındı. Hiç oyun oynamadık, hiç arkadaşça sohbet etmedik mesela. Daha çok o dert anlatır ben dinlerim.

Hah, ben de tam onu yazdım şimdi, eşimin teyzesi 40 yas üstü dogurdu, annem 19unda.Valla teyzemle daha enerjik iletişim kuruyorum

Bunun ne onemli var ki, eşimin teyzesi 41 ve 44de dogum yapmış, o kadar kafa bir insan ki yasını unutuyorsunuz yanında, kızlarıyla onların yasında, bizimle bizim yaşımızda, zaman üstü birisi:) Cok seviyoruz, ablammıs gibi de fikir alışverişinde bulunuruz ❤️O biraz karakterle de baglantılı..
Onemi var ne yazık ki. İnsana biçilen ömür belli. Genç hissederek genç kalınmıyor. Bedenimiz yaşlanıyor enerji azalıyor. Benim annem de kafa bir insan ama bu onu gençleştirmiyor. Annemizin sağlıklı ve dinç bir şekilde hayatımızda olmasını isteriz ve bunu ne kadar geç yaşarsak o kadar iyi olur. Ben kendimi bildim bileli hissettiğim hisleri anlattım.

Yaşınız asla geç değil doktorla görüşüp çözüm yolları bulabilirsiniz durumumuz da var diyorsunuz bir çocuk daha istemek de en doğal hakkınız bence

Ben sizi çok iyi anlıyorum çünkü aynı şeyleri yaşadım.Kendimi bildim bileli rahmetli annemin hep orta yaş ve daha çok yaşlılığına denk geldim.Bana enerjisi kalmamıştı.Ablalarim da doğal olarak kendi hayatına bakıyordu.Cocuklari vardı. Ben 1. Sınıfa giderken teyze oldum.Daha kendim ilgiye muhtaç bir anne çocuğu iken ,eve torun gelip gidiyordu .Annem torunlarıyla da çok ilgileniyordu. Ben evlenirken bana zerre enerjisi kalmamıştı ,rahatsizliklari vardı.O yüzden her şey zamanında güzel .Sonra da ben 36 yaşindayken annem rahmetli oldu çoğu zamanım hastalıklı yıllarına denk geldi.Biyolojik yaş diye bir şey var.Ne kadar kişi kendine bakarsa baksın, kafa yapısı ne kadar genç olursa olsun ,fizik izin vermiyor bir saatten sonra.Tahammul bitiyor.

Ben sizi çok iyi anlıyorum çünkü aynı şeyleri yaşadım.Kendimi bildim bileli rahmetli annemin hep orta yaş ve daha çok yaşlılığına denk geldim.Bana enerjisi kalmamıştı.Ablalarim da doğal olarak kendi hayatına bakıyordu.Cocuklari vardı. Ben 1. Sınıfa giderken teyze oldum.Daha kendim ilgiye muhtaç bir anne çocuğu iken ,eve torun gelip gidiyordu .Annem torunlarıyla da çok ilgileniyordu. Ben evlenirken bana zerre enerjisi kalmamıştı ,rahatsizliklari vardı.O yüzden her şey zamanında güzel .Sonra da ben 36 yaşindayken annem rahmetli oldu çoğu zamanım hastalıklı yıllarına denk geldi.Biyolojik yaş diye bir şey var.Ne kadar kişi kendine bakarsa baksın, kafa yapısı ne kadar genç olursa olsun ,fizik izin vermiyor bir saatten sonra.Tahammul bitiyor.
Evet işte malesef biz daha gencecikken onların yaşlılıklarını yaşıyoruz. Benim annem de ablamın oğluna bakarken kemik erimesinden dolayı daha once kırılan omurgası yeniden kırıldı. Şimdi benim çocuğumu kucağında taşıması bile yasak :) yani ruhu istedigi kadar genç, kafası istediği kadar denk olsun. Yaş almak diye bir gerçek var ve hiçbir şey bunu durduramıyor

Kardeşim benden tam 13 yaş küçük. Ben 36 yaşımdayım. O üniversite öğrencisi. Ve erkek. Şu an hayatıma çok bir faydası yok tabi. Olduğu için mutluluk elbette ama olmasaydı da çok eksiklik hissetmezdim.
Bebekliğinde falan ölüyordum ama. Bir emzirmediğim kaldı heralde ilk doğduğu zamanlar 😂
Karar sizin. Kızınıza göre karar vermeyin. Çocuk istiyorsanız yapın gitsin 💗

Evet yaa bebekleri kim sevmez ki, hele insanın kanından canından olunca❤️

Tabi aradaki o fazla yaş farkı ortak noktalar olmasına engel oluyor😊

Bakabılırsınız, ona süphem yok, imkanınız da var. Fakat evet kardeş cok güzel, paylasımlar herkesten farklı bir boyutta, belki en güzeli degil fakat cok farklı. Kan bagı bir tarafa, anı bagı, paglasım bagı. Yine de,size anne olmak için degilse de cocugunuza kardeş için gec. 6 yıl sonra kızınız universiteye gidecek. Bebeginiz 4 yasında olacak. Size iyi gelir mi, gelir, ablasıyla paylaşım belki 20 25 yıl sonra ancak.. Tek olanlar da cok memnun aslında, şikayetçi olanı cok az duydum

Çocuğa bakmak maddi imkanla olmuyor ama onu kast etmistim ben, çünkü çocuk sadece parayla büyümez, ona enerjinizi vermeniz gerekir her anlamda.
Tabi yaşımız ilerledikçe enerjimiz azalıyor, ben mesela 30 yaşında durduğum yerde durmayan bir kadınken, son zamanlarda evde oturup dinleneyim modundayım😊 Yine geziyorum ama gezme sonrası dinlenmem gerekiyor vesaire.. enerji ile yaş orantısı😊
Tek çocuk olmanın avantajı var mı bilmiyorum belki de vardır😊

Katılıyorum kesinlikle. Eski anneler, annelerimiz zaten öyleydi sanki, şimdi yeni dönem annelere bakınca, hep işleri olurdu, hep dertleri olurdu, birlikte paylaşımlarımız hep az olurdu..

Onemi var ne yazık ki. İnsana biçilen ömür belli. Genç hissederek genç kalınmıyor. Bedenimiz yaşlanıyor enerji azalıyor. Benim annem de kafa bir insan ama bu onu gençleştirmiyor. Annemizin sağlıklı ve dinç bir şekilde hayatımızda olmasını isteriz ve bunu ne kadar geç yaşarsak o kadar iyi olur. Ben kendimi bildim bileli hissettiğim hisleri anlattım.
Ben de bunu kafama takıyorum aslında..

Kızımı doğurduğumda 27 yaşındaydım, gencecik, hiç yorulmayan, sapasağlam😄
Şimdi mesela bel ağrım vardı doktora gittim geçenlerde bel fıtığı çıktı😄
Şimdi yaş 39, görüntümü bir şekilde genç tutabilsem bile, vücut içerden yavaş yavaş yaşlanıyor, eskiyor..

Yaşınız asla geç değil doktorla görüşüp çözüm yolları bulabilirsiniz durumumuz da var diyorsunuz bir çocuk daha istemek de en doğal hakkınız bence
Yaa çok teşekkür ederim❤️ kafamdaki kararsızlıklardan kurtulabilsem keşke.

Back