Ikili testti riskli çıkanlar

nazire81

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2009
11
0
Arkadaşlar herkese selamlar.28 yaşındayım ve 15 haftalık hamileyim.İkili testim 52/1 riskli çıktı.Down sendromu riski yüksek olduğu için amiosentez yapılması gerekiyormuş.Aranızda yaptıran varmı.Bu konu hakkında düşüncelerinizi rica ediyorum.

merhaba oncelıkle. yasım 23 ıkılı testım benımde rısklı cıkmıstı. amnıyosentez den once uclu test yapalım dedı doktor. cok sukur o normal cıktı. ılerı bısey yapılmadı boylece. ıstıyosan tekrarlat testı. yada doktoruna guvenıyosan onun yonlendırmesıyle amnıyosentez e yonelebılırsın... ınsallah hayırlı haberlerle gelırsın.

Merhaba bende 26 yaşındayım. Benimde 92/1 çıktı. 3 lü test önerdi doktorum. Geçen gün yaptırdım. Sonucu haftaya alıcam. ınşallah bi sorun çıkmaz. Çıkarsa amniyosentez dedi. ıstersen 3 lü testi yaptır ilk önce. Sonra amniyosentez yaptırırsın. Ve bence başka bi doktorunda fikrini al. Mesela ben 3 lü testim nasıl çıkarsa çıksın bi prof. buldum onada gidip hem sonuçları göstericem hemde muayene olucam. Allah yardımcımız olsun. Yavrularımızla sınamasın rabbim...

ikili testten sonra üçlü test var daha sonrasında amniyosentez yapıyorlar.yani ikili test risklli çıktı diye bebeğin down sendromlu diye birşey yok canım..o da bir can ne olur aldırma bebeğini günah..ben çok duydum çocuğun özürlü olacak gerizekalı olacak deyip sağlıklı doğuranları sakın aldırmayı düşünme..dr bana ikili testte sıvın fazla buda ileride çocuğun kromozal hastalıklı olma ihtimalini yükseltiyor dedi çok moralim bozuldu.başka dr a gittim yok öyle bişey dedi.dr biz kesin demiyoruz her test bir ihtimaldir dedi

Merhaba Canım,
Ben, ikili testi 2 defa yaptırmıştım. doktorum yıllık izne ayrılacağı için 10. haftamda yapmıştı, bunda riskli çıkmadı ama sınıra yakın çıktı, çok üzüldüm 11. haftamda başka bir hastanede tekrar yaptırdım önceki erken yapıldığı için öyle çıktı diye umdum fakat 2. sefer yaptığımda daha da riskli çıktı ( şuan hatırlayamıyorum oranını ) , benim de doktrum " bu testler sadece olasılık, kesin teşhis değil " dedi, amniyosentez önerdi. Çok zor günler geçerdim, çok üzüldüm..nihayet 17. haftamda amniyosentez yaptırdım, ki benim bir de düşük tehlikesi vardı, ona rağmen yaptırdım, Allah' ıma bin şükür herhangi bir sıkıntı yaşamadım, ne işlem sırasında ne de sonrasında, ve de temiz çıktı sonuçlarım. ışlemi yaptırdığım doktor ( fakülte dr. )" buraya riskli diye birçok hasta sevk ediyorlar fakat ben bir tane kromozal problemli çıkanını görmedim " dedi. Ben böyle bir bireyi dünyaya getirmeyi göze alamadığım için yaptırdım, Sonuç pozitif çıksa idi aldırmayı düşünüyordum, kıyamazdım onu hergün öyle görmeye, dayanamazdım. Eğer, benim için farketmez, onu ne olursa olsun dünyaya getirmek istiyorum dersen, üçlü testi de yaptırmana gerek yok bence...

ha bu arada benim yaşım da 26, bebişim de şuan 34 haftalık oldu, herhangi bir problemimiz yok şuanda. Allaha emanet ol canım..

merhaba bende 31 yaşındayım ve 13+3 hamileyim 12.haftamda yaptırdığım ikili testim riskli çıktı 1/82 doktorum 3'lü ye gerek yok amniyosentez dedi,bende bir prof.a gittim,ultrasonla tekrar baktı,ense kalınlığı burun kemiği herşey normal,bebeğin sağlıklı olduğunu düşünüyorum ama içinizin rahat olması açısından amniyosentezi öneririm dedi
5 Ocakta amniyosentez yaptırıcam,sonucun temiz çıkacağına inanıyorum,her 15 kadından 13 ünde bu testler riskli çıkıyor ama bebekler sağlıklı
bence en kesin tanı amniyosentez,sonuç kötü çıkınca aldırırım diyorsan yaptır,her koşulda dünyaya getiririm diyorsan yaptırma

Arkadaşlar aydınlattığınız için tşk ederim.Benim gittiğim doktor 3 lü test negatif çıksa bile amiosentezi yapıcam dedi.Forum da diğer yorumlarada baktım 3 lü testi negatif çıkanları yaptırmamışlar.Kendi doktorum haricinde 3 tane doktorada gösterdim onlarda amiosentez diyorlar.Allah'ım hepimizin bebişlerini korusun hamişler.Ama insan ilk duyduğunda çok kötü oluyor.Sizde aynı duyduyu yaşamışsınızdır.Geçen sene 12 haftalık hamileyken kalbi durdu.Mecburen aldırmak zorunda kaldım.Şimdi böyle bir sorunda çıkınca korkmaya başladım.Hamişler kesin amiosentez olacakmış acaba nerde yaptırsam onu düşünüyorum.Zeynep Kamil en iyisi diyorlar ama karar veremedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…