Merhaba Canım,
Ben, ikili testi 2 defa yaptırmıştım. doktorum yıllık izne ayrılacağı için 10. haftamda yapmıştı, bunda riskli çıkmadı ama sınıra yakın çıktı, çok üzüldüm 11. haftamda başka bir hastanede tekrar yaptırdım önceki erken yapıldığı için öyle çıktı diye umdum fakat 2. sefer yaptığımda daha da riskli çıktı ( şuan hatırlayamıyorum oranını ) , benim de doktrum " bu testler sadece olasılık, kesin teşhis değil " dedi, amniyosentez önerdi. Çok zor günler geçerdim, çok üzüldüm..nihayet 17. haftamda amniyosentez yaptırdım, ki benim bir de düşük tehlikesi vardı, ona rağmen yaptırdım, Allah' ıma bin şükür herhangi bir sıkıntı yaşamadım, ne işlem sırasında ne de sonrasında, ve de temiz çıktı sonuçlarım. ışlemi yaptırdığım doktor ( fakülte dr. )" buraya riskli diye birçok hasta sevk ediyorlar fakat ben bir tane kromozal problemli çıkanını görmedim " dedi. Ben böyle bir bireyi dünyaya getirmeyi göze alamadığım için yaptırdım, Sonuç pozitif çıksa idi aldırmayı düşünüyordum, kıyamazdım onu hergün öyle görmeye, dayanamazdım. Eğer, benim için farketmez, onu ne olursa olsun dünyaya getirmek istiyorum dersen, üçlü testi de yaptırmana gerek yok bence...