• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İKİLİ TEST

ben de bugün yaptırdım bebeğim çok hareketliydi çok sevimliydi ağlattı beni :) benim dr bir ay sonra çağırdı sonuçlar bugün çıktı ama bir ay sonraya çağırmasına anlam veremedim aksi bir durum olsa önlem alma gibi bir durum yok demekki de bir ay sonraya atabiliyor. yaptıranların doktorları acaba ne zaman çağırdı sonuçlar için yazabilir mi
canım sizinkinin boyu kaç cm çıktı ? bide cinsiyetle ilgili bi tahminde bulundumu ?

ben de bugün yaptırdım bebeğim çok hareketliydi çok sevimliydi ağlattı beni :) benim dr bir ay sonra çağırdı sonuçlar bugün çıktı ama bir ay sonraya çağırmasına anlam veremedim aksi bir durum olsa önlem alma gibi bir durum yok demekki de bir ay sonraya atabiliyor. yaptıranların doktorları acaba ne zaman çağırdı sonuçlar için yazabilir mi
Ben merkezdeyim ümit beyi biliyomusun bilmiyorum ama ona gidiyorum benn cnm

kızlar bnm salı günü olan randevu yarına alındı salı günü 14 haftayı geçiyomuşum o yüzden yarın gidicez bakalım hayırlısıyla inşallah herşey güzel çıkar

Ben merkezdeyim ümit beyi biliyomusun bilmiyorum ama ona gidiyorum benn cnm
canım sizinkinin boyu kaç cm çıktı ? bide cinsiyetle ilgili bi tahminde bulundumu ?
5 cm dedi canım ense kalınlığı da 1.2 mm cıktı gayet normal dedi. cinsiyet için bir ay daha var dedi tahminde bulunmadı zaten bişi deseydi söylememesini isteyecektim çünkü tam kesin göremedikleri için boşa heveslenmek istemedim

daha doktora gösteremedim bir ay sonra gelmemi söyledi sonucuma internetten araştırdığım kadarıyla baktım :)

Çok şükür ölçümlerimizde hiç bir sorun çıkmadı kızlar ikili için kanda verdim 3-4 gün içinde çıkıyomuş inşallah onda da bi problem çıkmaz. bu arada doktorum bebek kız gibi dedi :):KK68:

Çok şükür ölçümlerimizde hiç bir sorun çıkmadı kızlar ikili için kanda verdim 3-4 gün içinde çıkıyomuş inşallah onda da bi problem çıkmaz. bu arada doktorum bebek kız gibi dedi :):KK68:
Bende yaptırdım ultrason temiz ama senin gibi kan sonucunu bekliyorum benimkide erkekmiş bir kızım vardı Rabbim gönlüme göre verdi çok şükür.. Seninde bir oğlun var galiba şimdi de kız olması iyi olmuş tabi herşeyden önce Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip eder inş.. :nazar::KK46:

Bende yaptırdım ultrason temiz ama senin gibi kan sonucunu bekliyorum benimkide erkekmiş bir kızım vardı Rabbim gönlüme göre verdi çok şükür.. Seninde bir oğlun var galiba şimdi de kız olması iyi olmuş tabi herşeyden önce Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip eder inş.. :nazar::KK46:
Evet bi oğlum var tabiki öle sağlıklı olsunlarda hiç önemli değil bakalım 15 gün sonra kesinleşçek kız gibi duruyor ddedi :)

kızlar kafama bişey takıldı resme baksanıza burnu çok büyük görünüyo 3 boyutlu ultrasonla baktı doktor hiç bişey demedi benimde orada dikkatimi çekmedi zaten bi problem yoktur dimi 3 boyutlu diye mi öle gözüküyor acaba

Eklentiler

• DSC_0992.JPG
    DSC_0992.JPG
    57,2 KB · Görüntüleme: 286
kızlar kafama bişey takıldı resme baksanıza burnu çok büyük görünüyo 3 boyutlu ultrasonla baktı doktor hiç bişey demedi benimde orada dikkatimi çekmedi zaten bi problem yoktur dimi 3 boyutlu diye mi öle gözüküyor acaba

3 boyutlu ultrason olduğu için garipsiyoruz biz çünkü teknoloji bu konuda hala bizi tatmin edemiyor:anneadayı: Ben hiç bi ultrasondan bişey anlamıyorum. Birşey olsaydı doktor söylerdi merak etme:21:

Mrb ilk hamileligim ve pek bilgim yok. Doktorum gelen randevumda ikili test yapacagini söyledi ama. Küçük bit şehirdeyim ve randevu almam sıkıntı oldu. Baska bir doktora ancak alabildim fakat ayin 23 bu tarihte 13+3 gün oluyor genc kalinmis bir tarih olurmu test için ?

Mrb ilk hamileligim ve pek bilgim yok. Doktorum gelen randevumda ikili test yapacagini söyledi ama. Küçük bit şehirdeyim ve randevu almam sıkıntı oldu. Baska bir doktora ancak alabildim fakat ayin 23 bu tarihte 13+3 gün oluyor genc kalinmis bir tarih olurmu test için ?
hayırlı olsun canım geç kalmış olmazsın çünkü ikili test 11 ile 14. haftalar arası yapılıyor allah hayırlı sonuçlarla dönmeyi nasip etsin.

benimkinin de burnu çok büyük görünüyoe canım takma kafana :eek:bastan ben de korkmuştum ama sorun olsa söylerdi mutlaka dr.

merhaba arkadaşlar,

Yaşadıklarımı sizinle paylaşmak istiyorum. Ben ilk hamileliğimi 35 yaşında yaşadım; fakat mol gebeliği çıktı. Sonra 2013'te yaşım 37 iken hamileliğimde bebeğe ağır down sendromu teşhisi amniosentez ile kondu; ve gebelik sonlandırıldı. İkili tarama ve 3lü tarama testleri sadece kan ve yaşa bakılarak istatiksel olarak hesaplanıyor ve 60-70 oranında doğruluk oranına sahip oluyorlar. Ense kalınlığı ölçümü de çok önemli. Tecrübeli bir doktor tarafından yapılması gerekiyor; çünkü bebek başını öne eğerse ince arkaya doğru iterse kalın çıkabiliyor. Bende 12. haftada ense kalınlığı ölçüldüğünde normaldi; fakat 17. haftada 5.8 çıktı. Sınır 6'dı ve bebeğin kalbinde odak yani delik görülünce doktorum hemen amniosentez yaptı ve sonuç 100% down sendromu teşhisi kondu. Kalbi delikti. Gebelik yasal sınırlarında sonlandırıldı.

Şu an yine hamileyim; allah nasip etti oldu; fakat şu an bana 2'li ve 3'lü test yapmadan direk amniosentez yapılacak. 2'li testi fakültede bir bölüm yaptı; fakat amniosentezi yapacak olan bölüm buna bakmadı bile. Şimdi kısmetse 2 Nisan'daki amniosentez testini bekliyorum. Sonuç Nisanın sonu gibi belli olacak....

Back
X