- Konu Sahibi kalachakra
-
Bu yazacaklarım seni ne kadar rahatlatır bilmiyorum ama ben 2012 annesiyim ve benim ikili tarama testimde risk sınırı hatırlamıyorum ama bebegimin % 99 down sendromlu oldugunu ve kesinlikle aldırmam gerektigini söylediler.O an dünya başıma yıkıldı agladım üzüldüm ve sonra kendi kendime naptıgımı sordum.Niye aglıyordumki o benimdi sonuçta benim canımdan benim kanımdan .Sonra rabbime sıgındım ve içmden bi ses hep bebegimin çok saglıklı oldugunu söylüyordu.Uzatmiıyayım oglum dogdugunda degil down sendromu en ufak bir rahatsızlıgı bile yoktu.Bu testleri yaptırıken şunu asla unutmayın asla kesin sonuç vermezler.Ve bebeginizin saglıklı olup olmayacagını bilecek tek kişide yaradandır.
merhaba bende 30 haftalık hamileyim benimde ikili testim kötü çıkmıştı 186:1 tabi dünya başıma yıkıldı kahroldum ama amniyosentez yaptırmadım iyimi yaptım bilmiyorum aylardır sürekli kafamda soru işareti var.2 kez ayrıntılı usg yaptırdım birincisi çok iyiydi ikincisinde bebeğimin beyninde küçük bir parıltı gördüler çok üzüldüm hala da çok üzgünüm ama yapacak hiçbişey yok dua etmekten başka yaşadıklarımız benzer olduğu için yazmak istedim.umarım seninde bebeğin sağlıklıdır...canim benim ben de ayni durumdayim daha dun ogrendim ben 21 haftalik hamileyim ama ultrasonda 3 ayri yere gosterdigim icin icim rahatti ve kan sonucumu almamistim unutmustum daha dogrusu.doktor onu al getir dedi ve bi bakti 1/246 cikti seninkinden daha dusuk bile.zehir oldu bana hersey ve hicbiseye istegim kalmadi.ne yapicam bilmiyorum ben de yaaaa.
arkadaşlar 2li testim iyi cıktı fakat eşimin ailesinde down sendromlu akrabaları var..korkuyorum..
doktor sonuçlar iyi dedi ..hiç bir şey önermedi...fakat korkuyorum
amniyosentez den vazgeçtik riskli diye..
prena test i araştırdım 3 gündür..yabancı makaleleri falan okudum 1. elden gayet teknolojik bir nimet..
PrenaTest®, Trizomi 21, 18 ve 13 teşhisinde amniyosenteze yakın güvenilirlikle (>%99,8) uygulanmaktadır. Test "NORMAL" olarak bildirildiğinde amniyosentez gibi girişimsel işlemlerin yapılmasının önerilmediği, ultrason ile gebeliğin takip edilebileceği raporda açıkça belirtilmektedir. PrenaTest®'in esas amacı her ne sebeple olursa olsun kromozomal anomali riski taşıdığı söylenen gebelere girişimsel olmayan güvenli bir alternatif sunmaktır
ama yaptıran varsa ondanda duymak isterim
teşekkürler
Merhaba benim ikili testimin sonucu 114:1 çıkmıştı. Bunun sonucunda amniyosentez yaptırmayı kabul etmedim. Onun yerine prena test yaptırdım. Ben tüp bebek ile hamile kaldım doktorum dalında iyi bir prof. o bana prenayı direk önerdi. Doktoruma güvencim sonsuz olduğundan yaptırdım. 9 günde sonucum çıktı. Çok şükür hiç bir anomali saptanmadı bebeğimde. Sizden alınan kanda kromozomlara bakıldığından %99 sonuç veriyor bu test. Bence güvenebilirsiniz ya da risk alıp amniyosentez yaptırırsınız. Kafanızda ki düşünceleri çok iyi anlıyorum. Ama sonucu duyduğumda ben büyük bir rahatlama yaşadım hamileliğimin keyfini sürmeye başladım. Umarım en yakın zamanda iyi haberler duyarsınız. Metin olun.
merhaba bende 30 haftalık hamileyim benimde ikili testim kötü çıkmıştı 186:1 tabi dünya başıma yıkıldı kahroldum ama amniyosentez yaptırmadım iyimi yaptım bilmiyorum aylardır sürekli kafamda soru işareti var.2 kez ayrıntılı usg yaptırdım birincisi çok iyiydi ikincisinde bebeğimin beyninde küçük bir parıltı gördüler çok üzüldüm hala da çok üzgünüm ama yapacak hiçbişey yok dua etmekten başka yaşadıklarımız benzer olduğu için yazmak istedim.umarım seninde bebeğin sağlıklıdır...
çok teşekkür ederim nasıl rahatladım..sonunda bir yaptıran tecrübe eden birisini buldum..
siz nerede nasıl yaptırdınız? kaça yaptırdınız?
bu hamileliktemi? kaçıncı haftada yaptırdınız?
ben geç kalmamışımdır değil mi?
:)
Merhaba,
Ben Gelab da verdim kan örneğimi doktorum Nişantaşında olduğu için ona yakın yerde yaptırdım. Ama yapan başka laboratuvarlarda var. Kaça yaptırdığımı cidden bilmiyorum eşim söylemedi moralim bozulmasın diye :) ben 12+5 de verdim kan. İkili sonucum riskli çıktığı gün verdim kanımı. Bu testte 9. haftayı geçmiş olmanız lazım. Şuan yaptırabilirsiniz yani. Dilediğiniz laboratuvarı arayıp bilgi alabilirsiniz detaylı bilgi veriyorlar.
Benden size tavsiye kafanızı çokta takmayın. Bebeğiniz sağlıklı boşuna strese sokmayın hem kendinizi hem onu.
Sevgiler
merhabalar ,çok geçmiş olsun...
prena testi düşünmediniz mi?
insan kafayı yiyecek duruma geliyor kendimden biliyorum..
ben yaptırıcam büyük ihtimal prena testi...
çok teşekkür ederim :)
ben bursada yaptırıcam büyük ihtimal ..2,500 3.000 arası değişiyormuş bursada fiyatlar..
biraz tuzlu
ama değer
teşekkür ederim.prena testi ve diğer bütün testleri düşündüm fakat kötü sonuçta bebeğimi aldırmayı düşünmediğim için yaptırmadım.çok kötü bir süreç ama inan bir süre sonra alışıyorsun eskisi kadar acımıyor canın. her iki sonucu da kabulleniyorsun.şuanda bir umudum var bebeğimin sağlıklı olacağına dair kötü bir sonuçta bu umudum hiç olmayacaktı işte ozaman hersey daha çetrefilli olurdu...
Merhaba,
Açıkcası size çok yüksek fiyat vermişler. Ben eşimden öğrendim fiyatı 1.950 liraya yaptırmışız. Bence Gelab ile görüşün derim Bursa dan kanınızı İstanbul a bu laboratuvara gönderebilirsiniz. Bilgi verirler.
Sevgiler
çarşamba günü bursada 2.400 e yaptırıyorum..sizin ki çok uygunmuş ne zaman yaptırdınız?
kadın bana dolara endeksli olduğu için fiyatlar sürekli değişiyor dedi.
belkide ondan artmıştır...kan tahlilleri almanyaya gidiyorya
Ben 4 hafta önce yaptırdım. Umarım hakkınızda hayırlısı olur.
farkını şimdi öğrendim..biri amerikaya biri almanyaya gönderiyor sonuçları..
biri ihtimal olarak veriyor biri kesin sonuç veriyormuş.
PrenaTest®, Trizomi 21, 18 ve 13 teşhisinde amniyosenteze yakın güvenilirlikle (>%99,8) uygulanmaktadır. Test "NORMAL" olarak bildirildiğinde amniyosentez gibi girişimsel işlemlerin yapılmasının önerilmediği, ultrason ile gebeliğin takip edilebileceği raporda açıkça belirtilmektedir. PrenaTest®'in esas amacı her ne sebeple olursa olsun kromozomal anomali riski taşıdığı söylenen gebelere girişimsel olmayan güvenli bir alternatif sunmaktır.
7. PrenaTest®in benzer testlere göre üstünlüğü nedir?
PrenaTest' in en önemli üstün özelliği size vereceği NET sonuç raporudur. Orjinal raporlar İngilizce ve Türkçe olarak hazırlanmakta, 'Yeminli Tercümesi' uzman doktor tarafından yapılmış imzalı ve kaşeli olarak verilmektedir. Lütfen testi yaptırmadan önce nasıl bir sonuç raporu verileceğini ısrarla sorunuz; zeka testlerinde olduğu gibi 1/100 1/1000 şeklinde "olasılık" sonucu veren, "düşük riskli" veya "yüksek riskli" gibi ihtimaller öne süren raporlarla karşılaşabilirsiniz.
Benzer şekilde alacağınız raporun altında yapılan testin sadece "tarama amaçlı" veya "araştırma amaçlı" yapıldığı, klinik tanı amacı güdülmediği belirtilebilir. Lütfen bu detayları testi yaptırmadan önce mutlaka sorunuz ve yeminli tercümesini isteyiniz.
valla bilemedim..hangisini yaptrıcağımı...
istanbuldaki bana paket gönderecek ben burada hastanede kan verip tüpleri doldurup kargoyla onlara geri göndericekmişim..ama yolda ya bişey olursa...istanbula gidersemde zaten aynı paraya geliyor hiç gerek yok..bilemedim
Açıkcası bu farkı ben bilmiyordum. Gerçi ikisi arasında farkı anlamadım. Hepsi prena test sonuçta hepsinde kromozomlara bakılıyor. Benim test sonucumda düşük risk çıktı hepsi. Açıkcası doktorumda bunun sonucunda artık rahat uyuyabilirsiniz bebeğinizin hiç bir şeyi yok dedi. Ultrasonda da gayet sağlıklı bebeğim.
İçiniz nasıl rahat edecekse muhakkak onu yaptırın soru işareti kalmasın aklınızda. :) Ben olsam bende İstanbul a yollamazdım kanımı
merhaba bende 30 haftalık hamileyim benimde ikili testim kötü çıkmıştı 186:1 tabi dünya başıma yıkıldı kahroldum ama amniyosentez yaptırmadım iyimi yaptım bilmiyorum aylardır sürekli kafamda soru işareti var.2 kez ayrıntılı usg yaptırdım birincisi çok iyiydi ikincisinde bebeğimin beyninde küçük bir parıltı gördüler çok üzüldüm hala da çok üzgünüm ama yapacak hiçbişey yok dua etmekten başka yaşadıklarımız benzer olduğu için yazmak istedim.umarım seninde bebeğin sağlıklıdır...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?