- Konu Sahibi kalachakra
-
canımcım aynı problem bendede var.
hatta benim riskim 1/76(
bebeğin gelişimi normal, ense kalınlığı normal ama kan testimde 1/76 risk var.
bende araştırdım.
yapacak hiçbişey yok içimizi ferah tutup üçlü testi bekleyeceğiz.
benim üçlü test 23 şubatta yapılacak.
kendini çok üzme bebeğinede kendine iyi bak.
allah sağlıklı bebişler kucağımıza almayı nasip etsin inşallaahh.
Allah Sabirlar Versin Sizlere Canimm Allah Yardimcinizn Olsun
Canım Benim Allah ikimizinde bebeğini sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip eder inşallah.Ama ben çok korkuyorum. Üstelik doktor bana sonuca bakar bakmaz sen eşinle akrabamısın dedi? Bu beni daha da korkuttu. Eşimle uzaktan yakından kan bağımız yok.Bebeğimin ense pilisi de gayet normal çıktı üstelik. Benim 3'lü tarama testimde mart başında yapılacak. Senin Üçlü testin yapıldığında sonucunu ne olur banada bildir. Allah Yardımcımız olsun.
canım moralini yüksek tut iyi şeyler düşün.. 3 lü test daha kesin sonuç verir birde iyi bir uzmana görün ve doktoruna güven sen iyi olmalısın ki sağlıklı bebişlerin olsun...Arkadaşlar, gecen hafta içerisinde 11 hafta 4 günlükken ikili tarama testi yaptırdım. Ertesi gün sonuçlar çıktı. Doktorum herseyin normal olduğunu söyledi, fakat tavırları ve sonucu eline almasıyla birlikte yüz ifadesinin birden değişmesi içimde şüphe uyandırdı ve başka bir hastaneye gidip sonucumu gösterdim. Doktor down sendromu riskimin yüksek olduğunu, bunun için 3'lü tarama testine kadar beklememi ve gerekirse amniyosentez için o zamana kadar karar vermemi söyledi. bebeğin kromozom sayısının 47 olduğunu, zeka özürlü doğabileceği riskinin çok yüksek olduğunu söyledi.Üstelik o hastanenin ultrosonunda birde gebelik kesesinin arkasında kanama görüldü ve bu riski daha da büyyütü. 1 haftadır gözüme uyku girmiyor. Moralim çok bozuk. Başka bir hastaneye daha gittim, uzman doktor bana diger doktorun söylediklerini kafamdan silmemi, herşeyin normal olduğunu, bebeğin gelişiminde normal olduğunu, üçlü tarama testinin ikili teste göre daha sağlıklı ve kesin sonuç verdiğini söyledi. Bu biraz kafamı rahatlattı fakat yinede içimde şüphe var ve çok korkuyorum.
İKİLİ TARAMA TESTİ SONUÇLARIM SÖYLE:
KOMBINE RISK : 1:853 (Cut off değerinin altında)
İKİLİ TEST: 1:250 ( Cut Off değerinin altında)
YAŞ RISKI: 1:978
TRISOMY 18 + NT: 1:9966 ( Cut off değerinin altında)
senağlama
Bende 26 haftalık hamileyim. Gecen hafta ayrıntılı ultrasonda sol böbrekte genişleme çıktı. Doğuma kadar düzelebilir dediler.Ama ben çok korkuyorum. Üçlü testte bi problem yoktu. Bu konuda bana biraz bilgi verebilirmisin?benımde ıkılı testımde ense kalınlıgı yuksek cıkmıstı kan testı ıyıydı.bende gunlerce uyuyamamıstım.uclu testım ıyı cıktı.suan 8.5 aylık hamıleyım 6.ayımda ust duzey ultrasonda bebısımın sag bobregınde genısleme oldugu ortaya cıktı.8 aylıkken kontrole cagırdılar tekrar ıkı ay kabus gıbıydı.ama bu kontrolumde hersey daha ıyı cıktı.o yuzden soylenen herseye hemen canınız sıkmayın.sonradan hersey degısebılıyor.bol bol dua edın ve olumlu dusunun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?