İkili Tarama Testim Kötü Çıktı.. Arkadaşlar Yardım Edin!!!

ayın 18 de ikil test yaptım. 13 haftalık 2 günlükken yaptırdım. yaşım 36 Sonuçları kötü çıktı ve bi çıkmazdayım. 2 hafta sonra aminosentez için gün verildi Bana yardımcı olun.

kombine risk: 1:166
ikili test : >1:50
iknuchal transluceny : 1,5

selam,benim sonuçlarım hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim.37 yaşındayım 12 hafta 3 günlük hamileyim.değerlerim;
Free Bhcg 28,69 mlU/ml:0,87 mom,PAPP-A 1121MIu/L :0,42 MOM,nt 1,5 MM (crl 57 MM):1 mom,nasal burun pozitif,Down Sendromu riski : 1 :1356 DÜŞÜK RİSK Down sendromu yaş riski :214 , Edwards and pataus sendrom riski 1:135679 düşük risk

Arkadaşlar merhaba bende pazartesi günü ikili tarama testine giricem yazıları okuyunca kasılıp kalıyorum korkuyorum...Allah hepimizin yardımcısı olsun..Anne olmak gerçekten karşıdan göründüğü gibi kolay değilmişş :(((

Arkadaşlar, yorumlarınızın tarihlerinden gördüğüm kadarıyla hepinizin zamanı geçmiş ve bir şekilde test sonuçlarını
almışsınızdır. Şuan bende aynı durumdayım, ense kalınlığı normal olmasına rağmen kan testime göre risk 1/15, ortalama isk ise 1/138.
Yaşadığınız bütün sıkıntılarının aynısını yaşamaktayım. En azından şuanki durumunuz hakkında bilgi verebilirseniz belki bende birazda
olsa içimi rahatlatabilirim.
Herkese allahtan şifa diliyorum.

canımcım aynı problem bendede var.
hatta benim riskim 1/76:((
bebeğin gelişimi normal, ense kalınlığı normal ama kan testimde 1/76 risk var.
bende araştırdım.
yapacak hiçbişey yok içimizi ferah tutup üçlü testi bekleyeceğiz.
benim üçlü test 23 şubatta yapılacak.
kendini çok üzme bebeğinede kendine iyi bak.
allah sağlıklı bebişler kucağımıza almayı nasip etsin inşallaahh.

kızlar bu topiği biz açmıştık 2008 de .önce bilgi vereyim kalachakra -panikatak hepsinin bebişleri sağlıklı doğdu.tosbaa nın düşükle sonuçlandı. ama sonra bebeği oldu hemde 2 tanee
ben yaptırdım. çok zor karardı.sadece dua ettim . korkmayın kızlar. bebişiniz anneye sıkısıkı tutunur, siz yeterki umudunuzu kesmeyin. herkese hayırlı doğum, sağlıklı bebişler dilerim

kızlar bu topiği biz açmıştık 2008 de .önce bilgi vereyim kalachakra -panikatak hepsinin bebişleri sağlıklı doğdu.tosbaa nın düşükle sonuçlandı. ama sonra bebeği oldu hemde 2 tanee
ben yaptırdım. çok zor karardı.sadece dua ettim . korkmayın kızlar. bebişiniz anneye sıkısıkı tutunur, siz yeterki umudunuzu kesmeyin. herkese hayırlı doğum, sağlıklı bebişler dilerim

Düşükle sonuçlanan arkadaşın sonuçları nasıl çıktı.Temizmiydi:(

onun erkekti canım.sadece cinsiyetini biliyordu. sonucu aldımı bilmiyorum.sonra o topikten ayrılmıştı

Düşünsene birde temiz olarak sonuç geldiğini bebeğini kaybettikten sonra nasıl biz azaptır.Bugün mübarek bir gün dua edelim tüm anneler ve bebekleri için...:(

Kızlar 30 marta gün verdi devlet hastanesi.İkili testimde ense kalınlığı 2,8 çıktı yine ölçüm yaptılar.Kan değerlerim güzel ama ense kalınlığı önemliymiş.Risk faktörüymüş.Bütün doktorlar aynı şeyi söyledi.Banada bu amniyosentezi yaptırmak kaldı.Hayırlısını nasip etsin güzel Mevlamm çok korkuyorummm sonrasını düşünmek bile istemiyorum.

Kızlar 30 marta gün verdi devlet hastanesi.İkili testimde ense kalınlığı 2,8 çıktı yine ölçüm yaptılar.Kan değerlerim güzel ama ense kalınlığı önemliymiş.Risk faktörüymüş.Bütün doktorlar aynı şeyi söyledi.Banada bu amniyosentezi yaptırmak kaldı.Hayırlısını nasip etsin güzel Mevlamm çok korkuyorummm sonrasını düşünmek bile istemiyorum.

Allah yardımcın olsun kararını vermişsin.

merhaba bende dün ikili test sonucumu aldım trosomy 2101:50 kombine trisomy 21 1:184 ense kalınlığı 1.2 mm ve burun kemiğide normal çıktı.doktorum 1 ay sonra üçlüye bakalım dedi ben rahat edemedim başka hastaneye gidip tekrar detaylı ultrasonda baktırdım herşey normal görünüyo ama kan tehlili yaptırmadım zaten 15.haftaya girdim

Arkadaslar benimde 1/174 çıktı .. İlk bebeim doktor 1 ay sonra geliştirilmiş ultrason onerdi. Bu risk beni resmen mahvetti. Dr %90 bebeğin sağlıklı desede o tehlikeli ihtimal insanı mahvedior.Öğrendiğim ilk 2-3 gün yatakta ağlayarak komada gibi geçidim sonradan toparlandım. Üzerimde aşırı stresi var o 1 ay bitmek bilmiyor.Neyse bu hafta tekrardan gidicem. Üzüntü düşünce hüzün stres sigara.. Engel olamıor insan kendine tamam herşey Allahtan kabulumuz ama böyle bi risk varken amaaaan sorunluysa sorunlu napim diyemiyor insan. Allahım herkese bunun sabrını versin çok kötü bir duygu. Sizlerden ricam özellikle sonuca ulaşan bebeklerine kavuşan yada kaybeden :( arkadasların burada bilgilendirmesi. Yaşayan herkes bunun nasıl bir kaos olduğunu anlar zaten.Lütfen sonucları yaşayanlar yazsın.

bu ikili testi yorumlıcak biri yok mu ya biyokimyasal risk: 1:110

down sendromu1:436

yaş1:1330

trisomi 18/13 1:99000

papp-a 694.7 ng/ml mom:0.49

t-hcg 148.1 IU/ml mom: 2.13

NT 1.60mm mom: 0.89

Son düzenleme:
:kkk:

yaşayanlar bizzat sonuçları yazmışlar zaten... sigara içip stres yaparak belki de olmayan bir sorunun vuku bulmasına ortam hazırlıyorsunuz..:20: dikkat edin bence.. RABBİMZ yardımcınız olsun İNŞALLAH...

Arkadaşlar, gecen hafta içerisinde 11 hafta 4 günlükken ikili tarama testi yaptırdım. Ertesi gün sonuçlar çıktı. Doktorum herseyin normal olduğunu söyledi, fakat tavırları ve sonucu eline almasıyla birlikte yüz ifadesinin birden değişmesi içimde şüphe uyandırdı ve başka bir hastaneye gidip sonucumu gösterdim. Doktor down sendromu riskimin yüksek olduğunu, bunun için 3'lü tarama testine kadar beklememi ve gerekirse amniyosentez için o zamana kadar karar vermemi söyledi. bebeğin kromozom sayısının 47 olduğunu, zeka özürlü doğabileceği riskinin çok yüksek olduğunu söyledi.Üstelik o hastanenin ultrosonunda birde gebelik kesesinin arkasında kanama görüldü ve bu riski daha da büyyütü. 1 haftadır gözüme uyku girmiyor. Moralim çok bozuk. Başka bir hastaneye daha gittim, uzman doktor bana diger doktorun söylediklerini kafamdan silmemi, herşeyin normal olduğunu, bebeğin gelişiminde normal olduğunu, üçlü tarama testinin ikili teste göre daha sağlıklı ve kesin sonuç verdiğini söyledi. Bu biraz kafamı rahatlattı fakat yinede içimde şüphe var ve çok korkuyorum.
İKİLİ TARAMA TESTİ SONUÇLARIM SÖYLE:
KOMBINE RISK : 1:853 (Cut off değerinin altında)
İKİLİ TEST: 1:250 ( Cut Off değerinin altında)
YAŞ RISKI: 1:978
TRISOMY 18 + NT: 1:9966 ( Cut off değerinin altında)
senağlama

canim benim ben de ayni durumdayim daha dun ogrendim ben 21 haftalik hamileyim ama ultrasonda 3 ayri yere gosterdigim icin icim rahatti ve kan sonucumu almamistim unutmustum daha dogrusu.doktor onu al getir dedi ve bi bakti 1/246 cikti seninkinden daha dusuk bile.zehir oldu bana hersey ve hicbiseye istegim kalmadi.ne yapicam bilmiyorum ben de yaaaa.

Arkadaslar benimde 1/174 çıktı .. İlk bebeim doktor 1 ay sonra geliştirilmiş ultrason onerdi. Bu risk beni resmen mahvetti. Dr %90 bebeğin sağlıklı desede o tehlikeli ihtimal insanı mahvedior.Öğrendiğim ilk 2-3 gün yatakta ağlayarak komada gibi geçidim sonradan toparlandım. Üzerimde aşırı stresi var o 1 ay bitmek bilmiyor.Neyse bu hafta tekrardan gidicem. Üzüntü düşünce hüzün stres sigara.. Engel olamıor insan kendine tamam herşey Allahtan kabulumuz ama böyle bi risk varken amaaaan sorunluysa sorunlu napim diyemiyor insan. Allahım herkese bunun sabrını versin çok kötü bir duygu. Sizlerden ricam özellikle sonuca ulaşan bebeklerine kavuşan yada kaybeden :( arkadasların burada bilgilendirmesi. Yaşayan herkes bunun nasıl bir kaos olduğunu anlar zaten.Lütfen sonucları yaşayanlar yazsın.

canım o kadar ıyı anlıyorum kı senı anlatamm.bende suan aynı seylerı yasıyorum.benım bebegımın snucuda 1/246 cıktı ve uzman ve asıstan aynı odadaydı benı muayene ederken.bırden senın sonuc yuksek dosyanı bırak dısarda bekle dedıler bırbırlerın bakarak ve ben yıkıldım. benı sonra hemen genetıge yollladılar onlar da sınırdasınız ama yıne de amnıo sentez almamız lazım dedıler.onunda rısklerı oldugundan ve cevremdekı ınsanlar sagolsunlar cok olumlu baktıklarından olaya ben aldırmak ısemedıgımı belırttım. yanı ne yapıcam bılmıyorm yrıntılı ultrasonum var bu cuma bakalım ne cıkacak o kadar dua edıyorm kı coooook korkuyorum. Allah yardımcımız olsun hayırlı saglıklı olarak kucagımıza alalım ınsallh.

canım o kadar ıyı anlıyorum kı senı anlatamm.bende suan aynı seylerı yasıyorum.benım bebegımın snucuda 1/246 cıktı ve uzman ve asıstan aynı odadaydı benı muayene ederken.bırden senın sonuc yuksek dosyanı bırak dısarda bekle dedıler bırbırlerın bakarak ve ben yıkıldım. benı sonra hemen genetıge yollladılar onlar da sınırdasınız ama yıne de amnıo sentez almamız lazım dedıler.onunda rısklerı oldugundan ve cevremdekı ınsanlar sagolsunlar cok olumlu baktıklarından olaya ben aldırmak ısemedıgımı belırttım. yanı ne yapıcam bılmıyorm yrıntılı ultrasonum var bu cuma bakalım ne cıkacak o kadar dua edıyorm kı coooook korkuyorum. Allah yardımcımız olsun hayırlı saglıklı olarak kucagımıza alalım ınsallh.

Bu yazacaklarım seni ne kadar rahatlatır bilmiyorum ama ben 2012 annesiyim ve benim ikili tarama testimde risk sınırı hatırlamıyorum ama bebegimin % 99 down sendromlu oldugunu ve kesinlikle aldırmam gerektigini söylediler.O an dünya başıma yıkıldı agladım üzüldüm ve sonra kendi kendime naptıgımı sordum.Niye aglıyordumki o benimdi sonuçta benim canımdan benim kanımdan .Sonra rabbime sıgındım ve içmden bi ses hep bebegimin çok saglıklı oldugunu söylüyordu.Uzatmiıyayım oglum dogdugunda degil down sendromu en ufak bir rahatsızlıgı bile yoktu.Bu testleri yaptırıken şunu asla unutmayın asla kesin sonuç vermezler.Ve bebeginizin saglıklı olup olmayacagını bilecek tek kişide yaradandır.

Back
X