- Konu Sahibi kalachakra
-
Açıkcası bu farkı ben bilmiyordum. Gerçi ikisi arasında farkı anlamadım. Hepsi prena test sonuçta hepsinde kromozomlara bakılıyor. Benim test sonucumda düşük risk çıktı hepsi. Açıkcası doktorumda bunun sonucunda artık rahat uyuyabilirsiniz bebeğinizin hiç bir şeyi yok dedi. Ultrasonda da gayet sağlıklı bebeğim.
İçiniz nasıl rahat edecekse muhakkak onu yaptırın soru işareti kalmasın aklınızda. :) Ben olsam bende İstanbul a yollamazdım kanımı
ben karar değiştirdim :)
gelap ta yaptırıcam senin yaptırdığın yerde
engin beyle konuştuk bugün çok ilgili bir doktor sağ olsun her seyi anlattı..
adamın kafasını şişirdim nasıl olcak nası gitcek nası gelcek diye
dedim bu kan yollarda ne olacak...Türkiye'nin her yerinden batmandan Kars tan vs...kan alıyoruz dedi..
bu tüpler özel tüpler 7 gün kan içinde bozulmadan durabiliyormuş.
içimi rahatlattı.. zaten eger kanda bozulma vs olursa bir daha yenden ücret almadan testi yeniliyorlarmış..
Şimdi şöyle bir şey söyliyim benden kan almaya doktorumun muayenehanesine geldiler. Prena test kendi özel kutusundan çıkıyor herşeyi sizde gelince görürsünüz. tüpleri ve kan alınan hortumları özel sonra onları koydukları kap ışık geçirmez bir kap. kargo ile 1 günde yada aynı gün ellerine ulaşacaktır zaten. Umarım olumlu sonuçlar alacaksınız. Bende dört gözle bekliyorum sonucunuzu duacınızım.
merhaba arkadaşlar bende bugün ikili testimin sonucunu aldım (medicalpark bahçelievlere gidiyorum) doktor risk grubunda dedi bakırköyde bir doktora yönlerdirdi çok moralim bozuldu ama yinede fazla kafaya takmak istemiyorum benim gibi olup sağlıklı çocuk doğuran birsürü arkadaşımız var değerlerim şunlar:
KOMBİNE RİSK: 1:404
İKİLİ TEST1268
YAŞ RİSKİ:988
TRİSOMY 13/18+NT 1:10000
FB-HCG:145 3,15 DÜZELTİLMİŞ MOM
PAPP-A 7,21 2,66 DÜZELTİLMİŞ MOM [/B
lütfen anlayan bir arkadaş yorumlayabilirmi doktor riskin az dedi ama o doktora git tam ayrıntılı bir baksın dedi
hayır canım riskin çok yüksek değil dedi zaten ama risk var dedi sanırım 1000 den fazla olması lazımmış değerin beta hcg haftama göre fazla o yüzden hesaplama böyle çıkmış down sendromlu çocuklardada değer fazla çıkıyormuş
inşallah canım iyidir bebeğim birde ben hala kızımınkileride saklıyorum onlara baktım
HCG 245 PAPP_A 7.88 çıkmış kızımınkide çok fazlaymış yani acaba benim hcg geçmi düşüyor kızımda yaşım 23 tü 5.65 mol çıkmış ama test negative yazmışlar sanırım birazda yaşla alakalı hesaplıyorlar
canım o kadar ıyı anlıyorum kı senı anlatamm.bende suan aynı seylerı yasıyorum.benım bebegımın snucuda 1/246 cıktı ve uzman ve asıstan aynı odadaydı benı muayene ederken.bırden senın sonuc yuksek dosyanı bırak dısarda bekle dedıler bırbırlerın bakarak ve ben yıkıldım. benı sonra hemen genetıge yollladılar onlar da sınırdasınız ama yıne de amnıo sentez almamız lazım dedıler.onunda rısklerı oldugundan ve cevremdekı ınsanlar sagolsunlar cok olumlu baktıklarından olaya ben aldırmak ısemedıgımı belırttım. yanı ne yapıcam bılmıyorm yrıntılı ultrasonum var bu cuma bakalım ne cıkacak o kadar dua edıyorm kı coooook korkuyorum. Allah yardımcımız olsun hayırlı saglıklı olarak kucagımıza alalım ınsallh.
Canim bebeyin dogdumuArkadaşlar merhaba.. Ben de 13 haftalık hamileyim ve bugün ikili tarama testimin sonucunu aldım. Doktorum çok da iyi konuşmadı gibi sanki.. Düşük de olsa risk var dedi. Çok moralim bozuk .. Değerlerimi yazıyorum bilen arkadaşlar yorumlayabilir mi?
fb-hcg 54,4 ng/ml
PAPP-A 1,95 mlU/ml
NT 2,2 mm
CRL 60mm
Biochem. risk+NT 1:454 below cut off
Double test 1:436 below cut off
Age risk 1:434
Trisomy 13/18+NT <1:10000 below cut off
canımcım aynı problem bendede var.
hatta benim riskim 1/76(
bebeğin gelişimi normal, ense kalınlığı normal ama kan testimde 1/76 risk var.
bende araştırdım.
yapacak hiçbişey yok içimizi ferah tutup üçlü testi bekleyeceğiz.
benim üçlü test 23 şubatta yapılacak.
kendini çok üzme bebeğinede kendine iyi bak.
allah sağlıklı bebişler kucağımıza almayı nasip etsin inşallaahh.
canımcım aynı problem bendede var.
hatta benim riskim 1/76(
bebeğin gelişimi normal, ense kalınlığı normal ama kan testimde 1/76 risk var.
bende araştırdım.
yapacak hiçbişey yok içimizi ferah tutup üçlü testi bekleyeceğiz.
benim üçlü test 23 şubatta yapılacak.
kendini çok üzme bebeğinede kendine iyi bak.
allah sağlıklı bebişler kucağımıza almayı nasip etsin inşallaahh.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?