İkilemde kaldım. Doğru olan nedir bilmiyorum. Yardımcı olur musunuz?

Borclari ben odemiyorum, esim kendi borclarini (babasindan kaynakli) kendi oduyor. Babasinin da kendi borclari var ama o kadar cok borc yapmis ki gecinemiyor. Olay bu.

Sigortayı kredi süresi kadar yaptirdiysa bu doğru.Ama bir yıllık sigorta yaptirdiysa ve ödemesi beş yıl surecekse o is öyle olmuyor.

Öğrendim bu durumu. Eşimin üzerindeki tüm krediler, ödeme boyunca sigortalı. Ayrıca babasınınkiler de öyleymiş. Emin misin dedim. Artık zorunlu hala getirildi o durum, çocukları korumak adına dedi.

Öğrendim bu durumu. Eşimin üzerindeki tüm krediler, ödeme boyunca sigortalı. Ayrıca babasınınkiler de öyleymiş. Emin misin dedim. Artık zorunlu hala getirildi o durum, çocukları korumak adına dedi.
Tamam canım.Annem 10 yıllık konut kredisi çekti yaşı nedeniyle (62) 8 yıllık sigorta yaptılar 10 yıl yapmadilar.O yüzden yazdim

Adam gelmiştir 60 yaşına.
Napacak araziyi.
Satsın borcunu ödesin.
Zaten bu yaşına kadar geçinmiş başkalarının sırtından.
Ne zamana kadar siz destek olacaksınız.

Bence borc para bir sekilde odenir. Evlerle arsa 2 cocuguna kalir diye dusunuyor bence. Ne de olsa eşim yuklenmis bir sure tüm yükü. Hala para arayisi icinde gibi geliyor bana. Ne kadar devam eder bilemiyorum tabi.

Bazi insanlar gercekten felaket. Bazi babalar hele.
Benim babamin borcu senin bu bahsettigin paranin 5 katı nerdeyse.
Evini satışa çıkardı.
Banka kredisi de var üstelik .
Emekli maasinin bir kısmı bankaya gidiyor.
Babam ama cabaliyor benim bildigim en az 10 emlakciyla çalıştı. Sahibinden de satmaya çalıştı evi alan yok.. ve bir arkadasinin evinde para odemeden oturuyor.. ama benim babam da kötü. Hala icki iciyor. Hemde bu el yapimi ucuz içkiler yani.. icki icin borc yapmaya devam ediyor..bufeden borcla aliyor. Evde tek gelir var o da emeklisi..
Benim yuregim katlanmiyor evde kiz kardesim ve annem var. Kizkardesim issiz. Kac ise girdi cikti suan is bulamiyor. Napayim açlıktan ölsünler mi?

Bende bu yüzden,mutfaklariyla ilgileniyorum. Erzak,bakliyat,kahvaltilik. Bazen anneme elden 50,100,20 tl gibi paralar veriyorum. Elimden gelen bu.. daha oncede borc vermisligimiz var. Bazi insanlar akillanmiyor. Senin kayinbaba uyanikmis ama satacak o araziyi baska caresi yok. Babam 2 senedir evini satamadi aşırı stres altında..

Çocuğa az bi miktar gönderin yeter. Diğerleri kendi başının çaresine baksın. Doğalgaz faturasını ödeyemeyecek kadar ne borcu bu kumar mı.

Size de kolay gelsin. Zor isler bunlar. Bende bilmiyorum. Bir yandan bu kadar sorumsuz bir insana yardim etmek icin mi, bugunlere geldim diyorum. Bir de ucu yok bu isin. Para verdikce para geliyor nasilsa deyip rahat davranacak gibi mi de geliyor. Bakalim ne olacak simdilik oogluna iş ariyoruz eşimle. Bulursak en azindan fafaturalari odenir.

Çocuğa az bi miktar gönderin yeter. Diğerleri kendi başının çaresine baksın. Doğalgaz faturasını ödeyemeyecek kadar ne borcu bu kumar mı.
İste onu bilmiyoruz. Bu kadar parayi ne yapti acaba? Bir ara bi kadin vardi hayatinda, ona saglam bir miktar gitmistir .ama o kadinla ayrildiktan sonra da borclanmalar devam etti. Bir de para kaptirmis olabilir saga sola. Bir bilsek, soylemiyor dda.

Ne demek söylemiyor ya ? ! Para istemesini biliyor yüzsüz. Allah size kolaylık versin. Çok iyiniyetli olmayın.

1. Adamin mali mülkü var
2. Borcun nereye gittigi belli degil
3. Kiracidan kira almiyor
4. Esiniz miras almicak
5. Esin kredi ödedigi icin onuda sen gecindiyorsun
6. Evde calisabilecek ama is aramayan bir embesil var.
7. Adamin hayatinda baska biri var(mis)

Ve sen hala acebaaaa mi diyosun?

5. Esim kredileri, kirayi, faturalari oduyor. Kredi karti bende (onun da donem borcu 7bin falan)

Ben sadece olasi bir durum da napariz diyorum. Evde sonucta okuyan cocuk var. Abi sogukta kaldik derse ne diyecez?

5. Esim kredileri, kirayi, faturalari oduyor. Kredi karti bende (onun da donem borcu 7bin falan)

Ben sadece olasi bir durum da napariz diyorum. Evde sonucta okuyan cocuk var. Abi sogukta kaldik derse ne diyecez?

Bu durumda gercekden bence bir süre hic birsey yapmayin ki baba da kendine gelsin artik bi. Nasilsa abi var ne gerek var ilgilenmeye diye takiliyorlar baksana. Yoksa bana is bulursaniz calisirm demez bu durumda ne is olursa olsun calisirdi. Ama gerek yok abi var nasilsa

Sağolun. Insallah bulursunuz. Nasil biri oglu. Bazısı da is begenmez girer çıkar surekli. Valla zor durum. Hele rahata alışırsa nasilsa para geliyor diye. Of of cok kotu. Bide sizin kayinbaba.benim baba. Siz daha da sinir olmussunuzdur. Haklısınızdır da

İyi bir insan da. Hic calismamis bu yasa kadar. Esim harclik veriyordu her ay.

İyi bir insan da. Hic calismamis bu yasa kadar. Esim harclik veriyordu her ay.
Ohooo bunun durum farkli. Etkilemek gibi olmasin ama yardim edilmesini hak etmiyor gibi.benim babam son 3 senedir işsiz. Bu yasa kadar yedi,yedirdi ama afedersin esek gibi çalıştı. Evleri satildi,arabası satıldı. Suan bu durumda. Yazik ya ne erkekler var su hale bak.

Yani cokta sansli degilsiniz gibi geldi bana. 90 bin borcu olan ki arti 60 binde borvu var bana gore 150 bin borcu var cunku babasinin borcunuda illaki o odeyecek. 25 yasindaki cocuk nasil is bulamiyor. Kiziyorum ama siz bana kizmayin. Boyle hem yetim hem oksuzun gunahina giriliyor yaa haksizliga gelemiyorum. Her akilliyi iyi niyetli sanmayin.

Simdi esimin uzerindeki 90 binlik borcun yarisini eeritmis durumda esim. Diger yarisi da 3 sene icinde bitecek. Babasinin borcu otomatik onun maasindan kesmaasindan kesiliyor ama eline para kalmiyor iste. Gecindiremiyor cocuklari. Biz bqbasinin borcunu ustlenemeyiz daha fazla.
Sanssizlik ananemle baslamis benim. Ailemdeki tum kadinlar ayni. Ama bir farkla: esime guveniyorum.

Senin gibi eşim olsa ben bile güvenilir bir koca olurdum bence
Bir insan daha ne ister, ben babamın borcunu öderken o da bana baksın, aileme baksın, karnımızı doyursun. Bu arada ev işi de yapsın.
İnşallah tüm borçlar bitip eşin ve ailesi gün yüzü görmeye başladığında da güvenilir biri olur eşiniz.

Dogru babasinin yedigi naneleri temizlemeye calisiyor. Ona bakmak ya da ailesine bakmak gibi degil durum aslinda. Bir de ev esiyle isim olmaz : D sagolsun o konuda hamarattir. Ben esime guveniyorum da cok saf ya. Baba soz konusu olunca dayanamamis iste.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…