- 5 Aralık 2018
- 308
- 354
-
- Konu Sahibi carpeDiem88
Zaten iyi niyetli olduğunu başta eşine gostermissin sen ama gereksiz iyilik sonra görevin haline gelir bunu unutma... Arada sırada çok olmamak şartıyla yardımda bulunabilirsiniz ama bu kesinlikle düzenli olmamalı ( ki bence hiç olmamalı çünkü evi var mali var kp nin ) ev arsa satmayı düşünmediği için böyle söylüyorum ve gerekli yardımı siz verin eşiniz verirse alışkanlık edinip devamlı isteyebilirler..Merhaba,
Ben yeni evliyim. Benim maddi durumum iyidir. Günün birinde evlenirim diye birikim yaptım. Biraz da başımda aile olmadığı için (annemle babamı trafik kazasında kaybettim) kendi ayaklarımın üzerinde durmak istedim. Eşimle severek evlendim. Evlenirken benim bildiğim bazı borçları vardı: Yaklaşık 90 bin kadar. Bu kadar para maalesef babasının borçlarına gitmiş. Ayrıca babasının (emekli) da yaklaşık 60 bin liralık kredisi var. Paraların çoğunu ne yaptığını bilmiyoruz, sadece 16 bin lirası ev için harcandı. 2 evi bir de arazisi var. Bir evinden kiracıdan para almıyor, durumları yok diye. Evlenirken tüm masrafları neredeyse ben karşıladım, eşyalar dahil ve yüksek faizi olan ama düşük miktarlı bir krediyi kapattım. Hiç gocunmuyorum, çünkü eşimin üzerinde olan tüm borçları kabul ettim, helali hoş olsun. Bu zamanda böyle biriyle evlendiğim için kendimi şanslı sayıyorum. Ayrıca bu borçları kendisi için yapmadı, mecbur kalmış.(Eskiden babası, bana 1000, 2000 vs gönder dediğinde, hiç hayır diyememiş).
Benimle evlenmeden önce her ay babasına para da gönderiyordu, ama benle evlenince onu kesti (bunu tabi ki ben istedim). Fakat geçinemediklerini biliyoruz. Eşimin geliri iyidir, fakat gelir direk olarak borçlarına gidiyor, elinde para kalmıyor. Bir kardeş 25 yaşında, çalışmıyor, diğeri lisede. Kardeşi ben çalışırım da diyor ama iş bulamadı. Bir takım çözümler sunduk, arazinin satılması ve kredilerin kapatılması, ya da kira alınmasıyla ilgili, ama babası hiç yaklaşmadı. Borç bulurmuş. Eşim de diyor ki bugün borçlarını sıfırlasak, bu sefer gidip başka kredilere girer. Eğer doğal gazı ödeyemezlerse soğukta kalacaklar. Eğer para göndermezsek eve yemek girer mi bunu da bilmiyorum. Ama sanki eşime fazla yükleniliyor gibi hissediyorum. Diğer yanda kardeşleri var. Ben ailesinin bize bu kadar sorun çıkaracağını inanın fark etmedim. Eğer yardımcı olursak, bizim hayatımız ertelenecek. Eşim çocuk istiyor, ben bu şartlar altında istemiyorum gibi gibi. Planlarım vardı, ev almak gibi vs. Diğer yandan babasının malı varken, her şeyi biz neden üstlenelim diyorum. Eşimde ikilemde: Biliyorum bir yandan kardeşlerini düşünüyor, diğer yandan benim haksızlığa uğradığımı, tüm bunları çekmemem gerektiğini düşünüyor. Şaşırdım kaldım.
Siz olsanız ne yapardınız?
Adam gelmiştir 60 yaşına.Merhaba,
Ben yeni evliyim. Benim maddi durumum iyidir. Günün birinde evlenirim diye birikim yaptım. Biraz da başımda aile olmadığı için (annemle babamı trafik kazasında kaybettim) kendi ayaklarımın üzerinde durmak istedim. Eşimle severek evlendim. Evlenirken benim bildiğim bazı borçları vardı: Yaklaşık 90 bin kadar. Bu kadar para maalesef babasının borçlarına gitmiş. Ayrıca babasının (emekli) da yaklaşık 60 bin liralık kredisi var. Paraların çoğunu ne yaptığını bilmiyoruz, sadece 16 bin lirası ev için harcandı. 2 evi bir de arazisi var. Bir evinden kiracıdan para almıyor, durumları yok diye. Evlenirken tüm masrafları neredeyse ben karşıladım, eşyalar dahil ve yüksek faizi olan ama düşük miktarlı bir krediyi kapattım. Hiç gocunmuyorum, çünkü eşimin üzerinde olan tüm borçları kabul ettim, helali hoş olsun. Bu zamanda böyle biriyle evlendiğim için kendimi şanslı sayıyorum. Ayrıca bu borçları kendisi için yapmadı, mecbur kalmış.(Eskiden babası, bana 1000, 2000 vs gönder dediğinde, hiç hayır diyememiş).
Benimle evlenmeden önce her ay babasına para da gönderiyordu, ama benle evlenince onu kesti (bunu tabi ki ben istedim). Fakat geçinemediklerini biliyoruz. Eşimin geliri iyidir, fakat gelir direk olarak borçlarına gidiyor, elinde para kalmıyor. Bir kardeş 25 yaşında, çalışmıyor, diğeri lisede. Kardeşi ben çalışırım da diyor ama iş bulamadı. Bir takım çözümler sunduk, arazinin satılması ve kredilerin kapatılması, ya da kira alınmasıyla ilgili, ama babası hiç yaklaşmadı. Borç bulurmuş. Eşim de diyor ki bugün borçlarını sıfırlasak, bu sefer gidip başka kredilere girer. Eğer doğal gazı ödeyemezlerse soğukta kalacaklar. Eğer para göndermezsek eve yemek girer mi bunu da bilmiyorum. Ama sanki eşime fazla yükleniliyor gibi hissediyorum. Diğer yanda kardeşleri var. Ben ailesinin bize bu kadar sorun çıkaracağını inanın fark etmedim. Eğer yardımcı olursak, bizim hayatımız ertelenecek. Eşim çocuk istiyor, ben bu şartlar altında istemiyorum gibi gibi. Planlarım vardı, ev almak gibi vs. Diğer yandan babasının malı varken, her şeyi biz neden üstlenelim diyorum. Eşimde ikilemde: Biliyorum bir yandan kardeşlerini düşünüyor, diğer yandan benim haksızlığa uğradığımı, tüm bunları çekmemem gerektiğini düşünüyor. Şaşırdım kaldım.
Az gonderirim uzun zaman araliklari ile gonderirim duzensiz gonderirim bana guvenmelerini saglamam ama gonderirim kendi icim rahat etmez
Bende esimin kardesi ile sorun yasadim cok kizdik esimde kizdi ama su an sogukta esim bana 600 lira vermisti isitici alsin diye cikardim verdim babama soylerim o alir dedi almadi, esimde objektif ve duzgun davraniyor. En son yakin zamanda gorustuklerinde 100 lira vermeye karar verdi cep harcligi da yok
( 1 dukkan acti 1.5 yildir ac susuz yasiyor baba destek oluyor cok borcu var ama 3gunlugune 2bin harcadi ustelik cok sacma bir konuma dustu kizmistik ama kardes bu esimin de benimde vicdani eninde sonunda sizliyor. O dukkan ne oldurecek ne ise yarayacak baba kapattirmiyordu belki bu kis kapatirlar)
Sizinki de zormuş. Kolay gelsin ne diyim. Bir şekilde bir yol seçip o şekilde davranmak lazım.
Merhaba,
Zor bir durum kolay gelsin öncelikle tebrik ederim kendiniz hayatınızı kurmuşsunuz evlenmişsiniz de harcadığınızı sorun etmiyorsunuz eşinize de Allah gecinden versin babası ölse o borç yine eşinize ve onun kardeşlerine kalacak.. Araziyi satın desen yine borç yaparmış.. Bilmiyorum..
Krediler borç kalmiyor artik cocuklara. Sigorta karsiliyor. Hatta odendigi kadari da geri cekiliyormus. Sadece kredi karti borcu kalir. Eger elinden bir seyler cikarsa akillanir diye dusunuyoruz. Sonucta esim degil, ama diger iki cocugunun da rizkini yemiş olacak.
Arazi ev yapılabilecek bir yerdeyse ev karşılığı mütatite vermeniz aklıma geldi.. Arazinin durumuna göre birkaç ev verirler.. Birinde otururlar gerisini kiraya verirlerdi.. Kredinin çocuklara borç kalmadığını yeni duyuyorum..
Sigortayı kredi süresi kadar yaptirdiysa bu doğru.Ama bir yıllık sigorta yaptirdiysa ve ödemesi beş yıl surecekse o is öyle olmuyor.Krediler borç kalmiyor artik cocuklara. Sigorta karsiliyor. Hatta odendigi kadari da geri cekiliyormus. Sadece kredi karti borcu kalir. Eger elinden bir seyler cikarsa akillanir diye dusunuyoruz. Sonucta esim degil, ama diger iki cocugunun da rizkini yemiş olacak.