İkilem içindeyim...

Nasıl bir akıl istiyorsunuz anlamadım daha iyi davran herşey daha iyi olur mu adak ada dua et belki düzelir mi al konuş bir daha mı nedir ? Dua edin tabi allah büyüktür ama zaten yapılacak herşeyi yapmışsınız cocuk var demişsiniz ama bilemiyorum yürütülecek bir evlilik değil adam sizi eş değil insan yerine koymuyor me yapilabilir ki

ben herşeyin altında birşeyler arayan bir tip gibi geldiniz kaynanızdan bu kadar nefret ediyorsanız çoçukta baktırmayın

İşten ayrılın , çocuğa kendiniz bakın.
Eşiniz ödesin borçları.
Siz gereken maddi fedakarlıkları yapmışsınız zaten.
Eşinizin yanında da kimse hakkında konuşmayın.
Baya dedikoducu bi erkek çünkü.

İşte ekonomik özgürlüğün önemi. Çok şanslısın. Ya çalışmıyo olsaydında bir ömür bu adamla hapis hayatı yaşasaydın. Keşke çocuk düşünmeseydin hemen ama şimdi çocuğun sana daha çok güç verecek tutunman için onun için yaşayacaksın. Bence bir dakika düşünme bi hayır gelmez o adam ve ailesinden. Kendi ayaklarının üstünde durur çocuğuna da bakarsın. Ailende sağlammış neyseki..

Huy ölünce çıkar diyorsun.Ne yapabilirim boşanma dışında?
Hiç evlilik yaşamadığım için sana boşan diye akıl veremem. Eski zamanda insanlar ne kötülükler görmüş ne çileler çekmiş boşanmak en basit olay bırakıp gitmek çok kolay. Ama siz adamı sevmiyorsunuz aşıkta değilsiniz. Yuva kolay kurulmuyor sizde tamamen bozmak yerine düzeltemeye çalışın. Hem ortada bir çocuk var, hiçbir çocuk annesiz babasız büyümeyi haketmiyor.

Benim gibi düşünmüşsün.ben biraz sabırlıyım bakalım sonuç nereye varacak?

Ailemle hiç bir şey paylaşmadım daha.

Sabır...

Sabretmek demek öylece beklemek değildir ki.

Sabrın içinde azmetmek, mücadele etmek, gidişatı değiştirmeye çabalamak da vardır.

Oturduğun yerden dua ederek bir yere varabileceğini düşünmüyorum.

İşten ayrılmak istemezsin muhtemelen
Ama bu kadar da masrafları yüklenme.

Normal bi düzen olsa ailenden borç almana tamam diyeceğim de
Kendin kapılmış gitmişsin
Aileni neden para alarak işin içine soktun anlamadım?

Eşin aile olduğunuzu farketmiş olsa
Dışarı laf taşımaz.
Dışarı laf taşınıyorsa o zaman ağzını sıkı tutacaksın ki
Başın ağrımasın.

Ailemle hiç bir şey paylaşmadım daha.

Bence en kısa zamanda paylaşmalısınız. Sıcak bakmasalar bile eğer çocuğunuz ve kendinize yetebilcekseniz çok daha iyi olabilir bile.. Kolay asla demiyorum ama seçim sizin tabiki. Bir kere dünyaya geliyoruz unutmayın. Belki sizi çok mutlu edecek biri çıkacak karşınıza bilemeyiz..

Çocuklar aptal değil. Evdeki dengenin, anne baba arasındaki ilişkinin niteliğini anlayabilir. Annenin sabırlı olması, çocuğuna haksızlıklar karşısında susmayı öğretir. Babanın umursamaz olması, aileye karşı sorumlulukların yerine getirilmeyeceğini öğretir.
Tek başınıza ev-doğalgaz ve ihtiyaç giderlerini karşılayabilirken, neden bir şam babası olan anasının kuçusu kocanızı evinizde barındırasınız?
Yuva kolay kurulmuyor lafından da bıktım hakikaten. Mesele bozuk bir yuva mı, akıl sağlığı, manevi dünyası iyi bireyler mi? Ne evlilik delisiyiz yahu! Tek sıkımlık hayatımızı, mutsuz evliliklere hapsedebiliyoruz. Üstelik çocuğu da alet ediyoruz.
Sonra o çocuklar büyüyor, hak hukuk bilmeyen, insana insanca davranamayan, denge kuramayan sinir hastaları olup çıkıyor. Niye? “Aman ali rıza bey ağzımızın tadı kaçmasın”.

Haklısın da evde hiç bir hakkım yok.o kadar masraf yaptım.

Tamam da o kadar borcun içine girdim üstelik yapılan evde hiç bir hakkım yok.

Haklısın da evde hiç bir hakkım yok.o kadar masraf yaptım.
E konuş adamla, belki maddi olarak karşılığını verecek. Ya da eve yaptığın masrafları banka trafiği üzerinden, faturalar yoluyla belgelendir hukuki olarak iste hakkını. Sırf eve masraf yapıldı diye ömür boyu sinir harbiyle yaşanır mı yahu.

Ya kv ile biraz konuşmuştum.Ailecek aynılarmış.kaynımda zamanında evdeki yaşadığını taşımış,görümcemde.

Ne ile ödeyecek?Anası söğüşlemiş hep.Halende sağıyor inek gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…