ben herşeyin altında birşeyler arayan bir tip gibi geldiniz kaynanızdan bu kadar nefret ediyorsanız çoçukta baktırmayınMerhaba kızlar,
Öncelikle 2,5 yıllık evliliğimi anlatacağım.
2015 yılında girdik dünya evine.2015-2016 yılları arası hiç sorun yaşamadım eşim ve ailesi ile.Kendimi sorguladım hep nerde hata yapıyorum diye.2015 2016 yılları arası kirada oturuyorduk.kira+elektrik +su+doğalgaz+internet bunların hepsini ben ölüyordum.eşim hiç ödemedi.2016 yazına doğru eşime babasından(rahmetli) yer kalmış.oraya ev yaptırmış.ama inşaat halindeydi.taş çatlasa 25-30 bin lira harcanmıştır.sonra yazın hamile kaldım 2016 da.elimde para kalmıyordu evin herşeyini ben karşılıyorum çünkü.eşim kendi kredi kartı borcunu ödedi hep ve 25-30 bin kredi çekmiş onu ödedi hatta bir kısmınıda ben ödedim.2016 Haziranda evi yaptırıp oturmaya karar verdik.ama hiç para yok.Bizimkilerden borç aldım.evi yaptırdık bir şekilde.taki evi taşıyana kadar.eşimin ne olduğunu o zaman öğrendim.hep kaldırıldığımı düşündüm.evi taşıdık ama eşim bana hep saygısızlık etti.sonra 2017 yılına girdik çocuk doğdu.asıl mesele o zaman başladı.ben eşimin memleketindeydim.çalışan biriyim.kayınvalidem çocuğa bakacak oldu ben önce çok sevindim ama işin gerçek yüzünü görünce mutsuzluğum aldı başını gitti ve gidiyorda.benim ailemden herkes çocuğumu gördü herkes fazlası ile hediyesinide verdi.ama eşimin ailesi hiç birşey takmadı.kaynım var bir tane çocuklarının hepsine hediyesini verdim.sünneti de dahil.ama benim çocuğuma(yiğenini) hiç birşey takmadılar.hiç bir şey.meğer kaynım böyleymiş.hadi o öyle ya eltim.öğrendim.hatta kaynım olacak şahıs biz evi yaptırmak için kendi ailemden aldığım borç paraya göz dikti.zaten o yüzden soğumuştum.kaynımda ev yaptırdı.bizim malzemeleri kullandı.meğer yaptırdığı adam arkadaşıymış.bize güya yardımcı oluyor ayağına 1 iken 3 dedirtmiş.kalan 2 cepe atmışlar.aralarında paylaşmışlar ustalarla.öğrendim ama geç oldu.sonra eşim olacak şahsiyetsize anlatmaya çalıştık nafile boşa kürek çekmişim.eşim kayınpeder öldüğü günden evleneceği güne kadar kayınvalidemle yaşamış.eşimde çalışan biri ama kayınvalide eşimin parasını hep sağmış.neyse bunlar çocuk olunca çocuğa kv bakıyor.evde ne konuşmuşsam kv ye hepsi rapor ediliyormuş.onun farkına varınca eşim ile konuşmamaya soğumaya başladım.yıl oldu 2018 benim bizimkilerden aldığım borcu öderken halen var.eşim olacak şahıs beni hep küçük düşürdü herkesin içinde.kv ile çekiştirdi.kaynım ile çekiştirdi.bende tavrımı koydum hepsine.aslında sorunun eşimde olduğunu fark ettim.şimdi hiç biri ile muhattap olmuyorum.kv ile sadece çocuğu alırken.eşim olacak şahsın morotoryum kişiliği olduğunu varsayarak hiç birine hakkımı helal etmedim etmiyorum da kendi kanımdakiler hariç.olaylar uzun daha çok şey var.diğer başlıklarımı okursanız hak verirsiniz.bu ikilemden çıkamıyorum psikolojim bozuluyor.nasıl bir akıl verirsiniz bana?okuduğunuz için teşekkürler.
Merhaba kızlar,
Öncelikle 2,5 yıllık evliliğimi anlatacağım.
2015 yılında girdik dünya evine.2015-2016 yılları arası hiç sorun yaşamadım eşim ve ailesi ile.Kendimi sorguladım hep nerde hata yapıyorum diye.2015 2016 yılları arası kirada oturuyorduk.kira+elektrik +su+doğalgaz+internet bunların hepsini ben ölüyordum.eşim hiç ödemedi.2016 yazına doğru eşime babasından(rahmetli) yer kalmış.oraya ev yaptırmış.ama inşaat halindeydi.taş çatlasa 25-30 bin lira harcanmıştır.sonra yazın hamile kaldım 2016 da.elimde para kalmıyordu evin herşeyini ben karşılıyorum çünkü.eşim kendi kredi kartı borcunu ödedi hep ve 25-30 bin kredi çekmiş onu ödedi hatta bir kısmınıda ben ödedim.2016 Haziranda evi yaptırıp oturmaya karar verdik.ama hiç para yok.Bizimkilerden borç aldım.evi yaptırdık bir şekilde.taki evi taşıyana kadar.eşimin ne olduğunu o zaman öğrendim.hep kaldırıldığımı düşündüm.evi taşıdık ama eşim bana hep saygısızlık etti.sonra 2017 yılına girdik çocuk doğdu.asıl mesele o zaman başladı.ben eşimin memleketindeydim.çalışan biriyim.kayınvalidem çocuğa bakacak oldu ben önce çok sevindim ama işin gerçek yüzünü görünce mutsuzluğum aldı başını gitti ve gidiyorda.benim ailemden herkes çocuğumu gördü herkes fazlası ile hediyesinide verdi.ama eşimin ailesi hiç birşey takmadı.kaynım var bir tane çocuklarının hepsine hediyesini verdim.sünneti de dahil.ama benim çocuğuma(yiğenini) hiç birşey takmadılar.hiç bir şey.meğer kaynım böyleymiş.hadi o öyle ya eltim.öğrendim.hatta kaynım olacak şahıs biz evi yaptırmak için kendi ailemden aldığım borç paraya göz dikti.zaten o yüzden soğumuştum.kaynımda ev yaptırdı.bizim malzemeleri kullandı.meğer yaptırdığı adam arkadaşıymış.bize güya yardımcı oluyor ayağına 1 iken 3 dedirtmiş.kalan 2 cepe atmışlar.aralarında paylaşmışlar ustalarla.öğrendim ama geç oldu.sonra eşim olacak şahsiyetsize anlatmaya çalıştık nafile boşa kürek çekmişim.eşim kayınpeder öldüğü günden evleneceği güne kadar kayınvalidemle yaşamış.eşimde çalışan biri ama kayınvalide eşimin parasını hep sağmış.neyse bunlar çocuk olunca çocuğa kv bakıyor.evde ne konuşmuşsam kv ye hepsi rapor ediliyormuş.onun farkına varınca eşim ile konuşmamaya soğumaya başladım.yıl oldu 2018 benim bizimkilerden aldığım borcu öderken halen var.eşim olacak şahıs beni hep küçük düşürdü herkesin içinde.kv ile çekiştirdi.kaynım ile çekiştirdi.bende tavrımı koydum hepsine.aslında sorunun eşimde olduğunu fark ettim.şimdi hiç biri ile muhattap olmuyorum.kv ile sadece çocuğu alırken.eşim olacak şahsın morotoryum kişiliği olduğunu varsayarak hiç birine hakkımı helal etmedim etmiyorum da kendi kanımdakiler hariç.olaylar uzun daha çok şey var.diğer başlıklarımı okursanız hak verirsiniz.bu ikilemden çıkamıyorum psikolojim bozuluyor.nasıl bir akıl verirsiniz bana?okuduğunuz için teşekkürler.
Hiç evlilik yaşamadığım için sana boşan diye akıl veremem. Eski zamanda insanlar ne kötülükler görmüş ne çileler çekmiş boşanmak en basit olay bırakıp gitmek çok kolay. Ama siz adamı sevmiyorsunuz aşıkta değilsiniz. Yuva kolay kurulmuyor sizde tamamen bozmak yerine düzeltemeye çalışın. Hem ortada bir çocuk var, hiçbir çocuk annesiz babasız büyümeyi haketmiyor.Huy ölünce çıkar diyorsun.Ne yapabilirim boşanma dışında?
Hiç evlilik yaşamadığım için sana boşan diye akıl veremem. Eski zamanda insanlar ne kötülükler görmüş ne çileler çekmiş boşanmak en basit olay bırakıp gitmek çok kolay. Ama siz adamı sevmiyorsunuz aşıkta değilsiniz. Yuva kolay kurulmuyor sizde tamamen bozmak yerine düzeltemeye çalışın. Hem ortada bir çocuk var, hiçbir çocuk annesiz babasız büyümeyi haketmiyor.
İşte ekonomik özgürlüğün önemi. Çok şanslısın. Ya çalışmıyo olsaydında bir ömür bu adamla hapis hayatı yaşasaydın. Keşke çocuk düşünmeseydin hemen ama şimdi çocuğun sana daha çok güç verecek tutunman için onun için yaşayacaksın. Bence bir dakika düşünme bi hayır gelmez o adam ve ailesinden. Kendi ayaklarının üstünde durur çocuğuna da bakarsın. Ailende sağlammış neyseki..
İşten ayrılın , çocuğa kendiniz bakın.
Eşiniz ödesin borçları.
Siz gereken maddi fedakarlıkları yapmışsınız zaten.
Eşinizin yanında da kimse hakkında konuşmayın.
Baya dedikoducu bi erkek çünkü.
ben herşeyin altında birşeyler arayan bir tip gibi geldiniz kaynanızdan bu kadar nefret ediyorsanız çoçukta baktırmayın
Nasıl bir akıl istiyorsunuz anlamadım daha iyi davran herşey daha iyi olur mu adak ada dua et belki düzelir mi al konuş bir daha mı nedir ? Dua edin tabi allah büyüktür ama zaten yapılacak herşeyi yapmışsınız cocuk var demişsiniz ama bilemiyorum yürütülecek bir evlilik değil adam sizi eş değil insan yerine koymuyor me yapilabilir ki
her yaptınızı anlatmışsınız eşiniz hayatınızda tamamen vasıf etkisiz eleman gibiYok neden öyle düşündünüz?
Ailemle hiç bir şey paylaşmadım daha.
Çocuklar aptal değil. Evdeki dengenin, anne baba arasındaki ilişkinin niteliğini anlayabilir. Annenin sabırlı olması, çocuğuna haksızlıklar karşısında susmayı öğretir. Babanın umursamaz olması, aileye karşı sorumlulukların yerine getirilmeyeceğini öğretir.
Tek başınıza ev-doğalgaz ve ihtiyaç giderlerini karşılayabilirken, neden bir şam babası olan anasının kuçusu kocanızı evinizde barındırasınız?
Yuva kolay kurulmuyor lafından da bıktım hakikaten. Mesele bozuk bir yuva mı, akıl sağlığı, manevi dünyası iyi bireyler mi? Ne evlilik delisiyiz yahu! Tek sıkımlık hayatımızı, mutsuz evliliklere hapsedebiliyoruz. Üstelik çocuğu da alet ediyoruz.
Sonra o çocuklar büyüyor, hak hukuk bilmeyen, insana insanca davranamayan, denge kuramayan sinir hastaları olup çıkıyor. Niye? “Aman ali rıza bey ağzımızın tadı kaçmasın”.
İşte ekonomik özgürlüğün önemi. Çok şanslısın. Ya çalışmıyo olsaydında bir ömür bu adamla hapis hayatı yaşasaydın. Keşke çocuk düşünmeseydin hemen ama şimdi çocuğun sana daha çok güç verecek tutunman için onun için yaşayacaksın. Bence bir dakika düşünme bi hayır gelmez o adam ve ailesinden. Kendi ayaklarının üstünde durur çocuğuna da bakarsın. Ailende sağlammış neyseki..
E konuş adamla, belki maddi olarak karşılığını verecek. Ya da eve yaptığın masrafları banka trafiği üzerinden, faturalar yoluyla belgelendir hukuki olarak iste hakkını. Sırf eve masraf yapıldı diye ömür boyu sinir harbiyle yaşanır mı yahu.Haklısın da evde hiç bir hakkım yok.o kadar masraf yaptım.
Sabretmek demek öylece beklemek değildir ki.
Sabrın içinde azmetmek, mücadele etmek, gidişatı değiştirmeye çabalamak da vardır.
Oturduğun yerden dua ederek bir yere varabileceğini düşünmüyorum.
İşten ayrılmak istemezsin muhtemelen
Ama bu kadar da masrafları yüklenme.
Normal bi düzen olsa ailenden borç almana tamam diyeceğim de
Kendin kapılmış gitmişsin
Aileni neden para alarak işin içine soktun anlamadım?
Eşin aile olduğunuzu farketmiş olsa
Dışarı laf taşımaz.
Dışarı laf taşınıyorsa o zaman ağzını sıkı tutacaksın ki
Başın ağrımasın.
E konuş adamla, belki maddi olarak karşılığını verecek. Ya da eve yaptığın masrafları banka trafiği üzerinden, faturalar yoluyla belgelendir hukuki olarak iste hakkını. Sırf eve masraf yapıldı diye ömür boyu sinir harbiyle yaşanır mı yahu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?