dün akşam eşim geldi yemek yıyorduk neyse dedıkı .bır arakadşımın eşine buyu yapmışlar dedı.. kadın dedı evde afedersıznı köpek gibi bagırıp çagırıyormus kocasına 25 yıllık evlılermiş yanı adam karısını artık tanıyamıyormuş .süreklı bunalım bagırma yatak işi yok yanı kadın artık kadınlıktan çıkıyor ...neyse doktorlara pskololara heryere götürüyor adam karısını. doktor hoca tavsıye edıyor adama istanbulda falan falan neyse adam üşenmeden gidiyor o hocayı buluyor . sanırım adam suyla bakıyor okuyor falan eşinin arabasının sag kapısının orda falanca bır kagıda nuska ve domuz yagı sürülmüş dıyor .adam dedıgı yerden alıyor şok oluyor tabıkı bunlar neyse eşim anlatınca şok oldum bende akşam olmus bu olay ya düşün.dinimizde büyü ve nazar var ..olabılır arkadaşım ben tahmınde yürütüyorum ...
Açıkcası sizde hata oldugunu düşünmüyorum ama cinsel hayatta erkekeler için çok önemli bir durum o yüzden ilk önce ordan yaklaşmaya çalışın size hakaret etme nedenini hiç anlamış değilim ayrıca neden oglunuzu sevmiyo istemiyormuydu onun dogmasını,sizin ekonomik anlamda özgürlüğünüz yokmu mesela sizde abinizin yanında çalışın sen kazanmıyosun diyoya size
Canım bak diyorsun ki eşim heryerde iş bulur.bu devirde kimse her yerde iş bulamaz öyle kolay madem öyle neden abinin yanında çalıyor.yok mu daha iyi bir teklif.
Hep eşime kolay bana zor diyorsun.sen kendini yapamaz edemez görüyorsun ama eşin süper yetenek her yerde işi hazır.
Işte diyorum ya eşin seni aşağılayarak senin gözünde kendisi yüceltmiş,senin de özgüvenini bitirmiş.
Hani diyorsun ya ailem için boşanmak son çaredir diye biliyor musun orası hiç belli olmaz.sen ailene hiç birşey hissettirmemişsin ki.milletin ağzına laf vermiyeceğim diye sahte mutluluk pozu çizmişsin.sen gidip annene anlatsan bu durumları o senin tek damla gözyaşına dayanamaz.seni kucaklar emin ol.biraz onda kalsan eşinin azıcık burnu sürtse aklı başına gelir ama o kadar cesaretsizsin ki...
Ben senin yerinde olsaM anneme anlatırdım bu durumu.yine millet bilmez yayacak değil ya kadın.inanmazlar diyorsun insan hiç inanmaz mı gözüyaşlı evladına.siz üzülmeyin diye içimde taşıdım bunca yıl dersin.
Evi falan üstüme yapsaydım diyorsun zaten boşandığında mallar bölüşülecek.nafaka da alacaksın.ayrı bir eve de çıkabilirsin.
belki yanlış anlarsın bilmiyorum ama
yasin kitabının arka kısımlarında bi sayfada muhabbet duası vardı.arkadaşım bıkmadan usanmadan oku lütfen.hem içine ferahlık gelir hem belki aranız düzelir.eğer bulamazsan ben bulur yazarım sana hiç üşenmem.
lütfen Allaha sığın.hepimiz birşeylerden sınanıyoruz.sen yuvana dört elle sarıl Allah yardımcın olacaktır.ben dua ediyorum sana.inşallah yuvan güllük gülistanlık olur yüzünüz güler.birbirinize aşkla sevgiyle sarılırsınız inşallah.lütfen okuyan arkadaşlarda dua etsin.bakın birbirimizi tanımıyoruz bile böyle edilen dualar kabul olurmuş .
bence eşin aşırı kompleksli. aranızdaki yaş farkını kendine çok dert etmiş ve bunun hırsını senden çıkarıyor. anlamıyorum böyle erkekleri! hayat zaten yeterince zor... sırt sırta verip hayatla mücadele etmek varken hayatı iyice zorlaştırmayı seçiyorlar hem kendileri hem eşleri ve çocukları için.
Yazdıklarınızı üzülerek okudum.Ve inanın kendimi buldum.Bu konuda yalnız değilsiniz.Aynı şeyleri senelerce ben de yaşadım.12 yıllık evliyim.11 ve 5 yaşında iki kızım var.Benim hikayemde anlatsam çok uzun sürer.Senelerce psikolojik şiddete maruz kaldım.Dediğiniz gibi ona sorsan bir şey yok.Evliliği kendisinin yürüttüğünü düşünüyor.Yazdıklarınız benim hayatımla nerdeyse birebir inanın aynı.Tek fark var.Benimkisi çocuklarla çok ilgilenir.Gerçekten çok iyi bir babadır.Ama bana hiçbi,r zaman değer vermedi.Hep hakaret etti,gönlümü kırdı.Hiçbir zaman özürdilemez,asla hata kabul etmez.Özür dileme özürlü.İkimizde öğretmeniz.Kesinlikle onunla konuşamazsınız.Konuşalım problemlerimizi desem.Tamam birşey yok der kestirir atar.Seninle konuşulmaz der bana.Hiçbir konuda konuşamayız,sohbet edemeyiz,iletişim kuramayız.Aynı evin içinde sizin gibi zarururet halinde konuşuyoruz,iki yabancı gibiyiz.Tabi bu durum yıllar içinde en sonunda benim şiddetli depresyona girmeme sebep oldu.2 senedir tedavi görüyorum.Çok kötü günler geçirdim.Okula bile gidemedim.Ölü gibi yattım evde.Hastalığımda bile hiç ilgilenmedi,hatta bağırdı çağırdı.Kesinlikle beni sevmediğini düşünüyorum.Siz kesinlikle çok şey istemiyorsunuz.İstediğiniz bir yudum sevgi.Her insan ssevmeye,sevilmeye,iltifata ihtiyaç duyar.Sevgisizlik böyle yaşayana eziyettir.Ben kendimi rahatlatmak için yazmaya başladım.2 senedir şiir yazıyorum.Adam beni şair yaptı.Yıllar sonra gizli kalmış bir yeteneğim ortaya çıktı.Sana da tavsiye ederim.Yazmak insanı rahatlatıyor.Sıkıntı anlatqamadığında içine atma,hasta olursun.Duygularını ya şiir ya da yazıyla kağıda dök.Mutlaka doktora git rahatlarsın.Ben ayda bir gidiyorum.Doktorum da çok iyi beni uzun uzun dinliyor sabırla.Böyle bir psikiyatrist bul.Doktorun bana önerdiğini ben de sana öneriyorum şimdi,1.Kırıldığını karşındakine söyleyeceksin.İçine atmayacaksın.Ama suçlar gibi değil.Sen dilini değil de ben dilini kullanacaksın.Mesela,böyle davranman beni çok yaralıyor gibi.2.Karşındakine hayır demeyi bileceksin.Herşeye peki deyip de kabul etmeyeceksin.Bir tavsiyem de eşini karşına al.Dinlemsini sağla.Açık açık içindeki duygulardan bahset ve artık dayanamadığını böyle giderse seni kaybedebileceğini söyle.Yani seni kaybedebileceğini bilmesi gerekiyor.Ben hastalanınca restimi çektim.Dedimki,artık kötü söze dayanamıyorum.Çocuk var demem herşeyi göze alır giderim.Beni bunaltma.Kesin tavrımı koydum.Senin kararlı olduğunu görünce belki biraz da olsa düzelir.Bu şekilde alışmış ağızları hakarete.Seslenen yok giden yok.O da aynen devam ediyor.Çok şükür benimki artık hemen hemen hiç demiyor.Baktı pabuç pahalı. Öyle bir değiştiki.Keşke yıllar önce restimi çekseymişim de bu kadar ruhum yıpranmasaymış.Yıllarca hkaretleri dinledim.Ne küstüm,ne yatak ayırdım,ne evi terk ettim.Ama bu adamlar malesef bu dilden anlıyormuş.Önce güzelce konuş duygularını paylaş.Eğer aynen devam ediyorsa o zamn da restini çek.Yoksa ömür boyu daha çok dinlersin ve sonunda da hasta olursun.Umarım biraz da olsa sana yardımcı olabilmişimdir.Moralini hiç bozma.Unutma kendine önce sen gereken değeri vermelisin.Sen değerlisin.Allah yardımcın olsun.Kendine iyi bak canım.
Canım benim psikiyatrdan ziyade psikologa gitmeni tavsiye ederim. Eşini götüremiyorsan da en azından sana bir yol gösterir. Kendini değerli hissetmen için telkinlerde bulunur. Bence psikolog ile görüşmeye çalış.
Allah hakkında hayırlısını versin inşllh...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?