İki yabancı gibiyiz evde,beni sevdiğini bile sanmıyorum..

keşke bu kadar kolay olsaydı canım ben tesettürlüyüm ve abimde şirketlerinde erkek çalıştırmıyor ...
zaten dışarıda çalışmam söz konusu değil çünkü bu çevrede herkes beni tanıyor ailemin kulağına giderse paraya ihtiyacım olduğunu düşünürler dediğim gibi ailem varlıklı birsürü dedikodu olur ben takmamda ailem üzülsün istemem milleti bilirsiniz konuşmayı sever...
aileme anlatamam durumumu annem hasta zaten ve çok hassastır tansiyon şeker daha yeni kriz atlattı ...
bu yüzden evde yapabileceğim bir iş diyorum en azından ona yada aileme bağımlı olmak istemiyorum kendi paramı kazanıp kendi ihtiyaçlarımı karşılamak istiyorum ...

çok haklısınız aslında benim iyi den kastım şu oturup konuştuğumda beni dinliyor hak veriyor özür diliyor pişman olduğunu hissediyorum ama birkaç gün sonra yine aynı oluyor...
açıkçası benimde psikolojim düzgün değil doğru yanlış kavramım altüst durumda tedavi olmak birşeyi değiştirmiyor tedavi oluyorum evde yine aynı şeyler olunca eskisinden bir farkım kalmıyor..

bu arada aklıma şey geldi, bi uzman bulsan bayan olsa, sonra da arkadaşım deyip eve getirsen... bi kocanı incelese.. acaba yapacak biri çıkar mı ki böyle bişey... :26::26:

bilmiyorum ki nasıl bulurum öyle birini üstelik bütün arkadaşlarımı tanır üstelik benim arkadaşlarım evdeyse durmaz dışarı çıkar onlarla çok oturmazki...

perşembe akşamı annemdeydim oraya geldi akşam hiç ilgilenmedim yokmuş gibi davrandım mutfağa gidip yemek hazırladım ona benim tavrımı görünce yemeyeceğim dedi herzamanki tavrı artık okadar alışığım ki
bunu yapacağını adım gibi biliyordum bende hiç duymamış gibi masayı hazırlamaya devam ettim çok sinirlendi vurdumduymazlığıma
sen ne biçim insansın sana yemek hazırlama yemeyeceğim diyorum dedi yine duymadım...
tabakları önüne koydum annemde olduğumuz için bağırmasının kızmasının imkanı yoktu
tam bu sırada annem mutfağa girdi yemek mecburiyetinde kaldı tabi o kadar sinirlendi ki hiç bakmadım yüzüne biraz bulaşık vardı onları yıkıyordum oda yemek yiyordu tabi annem mutfakta...
sonra annem çıktı içeri geçti hemen yerinden kalktı çıktı gitti
ev çok büyük olduğu için annem sondaki odaya geçmişti onu görmedi.. akşam eve geçtim saat tam 12buçukta eve geldi ben uyuyormuş gibi yaptım gelip yattı .. sabah ona
mesaj attım çok uzun içimden geçen herşeyi yazdım birdaha bana bana hakaret edemeyeceğini buna izin vermeyeceğimi bana insan gibi davranmasını söyledim... dün gece yine 12buçukta geldi ben yatağı açıyordum tam içeri girdi bana diğer odaya hazırla yatağımı dedi banyoya girdi bende hazırladım.. yatak odama girip uyudum şimdi durum bundan ibaret...
yani ben tavrımı koydum geri çekilmek gibi bir niyetimde yok bu şekilde devam edecekse bu şekilde edecek ama biliyorum ki etmeyecek birkaç güne hepten kötü davranmaya başlayacak hırsını alamayıp işte o zaman bu defa geri adım atmayacağım ... ne olur bilmiyorum...

Son düzenleme:

ben sürekli evde olan biri değilim açıköğretimde okuyorum seminerlere gidiyorum haftada 2 bazen 3 kitap okurum sadece son zaman yeni insanlarla tanışma açısından çok zorluk çekiyorum bunun psikolojimle ilgili olduğunu düşünüyorum eskiden böyle sorunlarım yoktu...

kendine bakan bir bayanım herzaman sporumu yaparım hiç bırakmadım kıyafetlerime özen gösteririm tesettürlüyüm ama evde her zaman bakımlıyım ve en önemlisi hiçbir zaman eşim için süslenmedim ben kendine bakmayı seven biriyim ayak bakımıma el bakımıma önem veririm...
dışarıda da öyleyim..

teşekkür ederim canım ...
ben tavrımı koydum beklemedeyim bilmiyorum kestiremiyorum...
dualarınızı eksik etmeyin
.

bunu denedim hiçbir işe yaramıyor ...
geldikten iki gün sonra herşey aynı oluyor ama bu yaz yine gideceğim bir ay gitmeyi düşünüyorum benim içinde iyi olacak...

teşekkür ediyorum öncelikle ...
evet haklısınız ben derdimi anlatabiliyorum ama sorun burada başlıyor zaten eşime göre bizim hiçbir sorunumuz yok ben durduk yere çıkarıyorum bunları bana hakaret ettin diyorum ne hakareti ne dedimki diyor yani söylediği kelimenin kötü olduğuna inanmıyor ona göre gayet normal bir şey ..

çok güzel tesbit etmişsiniz eşim aynen o durumda hayat onun için gece ve gündüzden ibaret ... diğer şeyler ayrıntı saçma gereksiz ...

elbette benimde hatalarım var ona göre benim suçum surat asmak ..
çoğu zaman dediğiniz gibi yapıyorum birşeyler söylüyor takmıyorum gülümsemeye çalışıyorum sonra o da iyi olur gibi oluyor birsüre böyle devam ediyor ne zamanki kendine dert edecek birşeyi buluyor hoop yine ...
o bana ne hakarette bulunursa bulunsun ben daima mutlu olacağım bu mümkün müdür allahaşkına söyleyin ?
geçen gün oğluma rüzgargülü aldık kızım çantamın üstüne koydu onu bende koluma taktım çantayı yolda düşmüş
rüzgargülünü sordu eşim çantamdaydı dedim baktım yok düşmüş dedim
bana zaten sana uçak versek onu bile kaybedersin dedi..
morali bozuldu sinirlendi ya benim aklım almıyor 1tl lik birşey için insan nasıl olurda bu kadar vicdansızlık yapar nolur söyleyin benmi yanlışım yanlışsam sen burada hata yapmışsın diyin olayı aynen anlattım...
neden yapar insan bunu?
ben buna sevgisizlikten başka bir anlam yükleyemiyorum...

ben bunun sevgisizlikten kaynaklandığını düşünüyorum...
düşünsene insan sevdiği birinin yanlışını neden arasınki neden her hareketi batsın?
ben sevdiğim bir insansa karşımdaki beğenmesem bile beğenmiş gibi yaparım kırmamak için...
benim eşim daha yemeği masaya getirdiğimde suratını buruşturuyor...

eğer söylediği hakaretlerde bir kötülük görmüyorsa sizde aynısını ona söyleyin nasılsa bir kötülük yok.bakalım ne yapacak?

aynen öyle düşünüyor canım...

bunları buraya yazdığımı görse bana neler yapar allah bilir...
ama açık bıraksam bile okumaz umrunda olmaz aklına gelmez okumak umrunda değilim ki neler yazmış bakayım desin ..

kendimi bildim bileli yazıyor dolap dolusu defterim var bazen yazıyorum ortada kalıyor hiiiç umrunda olmuyor okumak...

eşinizin söylediği bir laf çok ama çok ağır 'sırtımda koca bir yüksün' bu ne kadar acı bir söz böyle sizin adınıza çok üzüldüm belki bir evlilik terapistine gidebilirsiniz

ona göre hiçbirşey yok bu sözde ne varki ne dedimki diyor ben herşeyi büyütüyormuşum...

Derdim bölümündeki ilk yazdığın yazıyı eline ver ne olacaksa olsun böyle ruh gibi yaşamaksa

inan ailemin gözünde bir numara ..
onunla evlenmemi hiç istemediler ama şimdi çok seviyorlar bunda benimde etkim var hiçbirşeyden bahsetmedim...
şimdi söylesem belki inanmazlar bile büyüttüğümü düşünürler çünkü hiçbir zaman yansıtmadım en ufak birşeyi dahi ...

birde şöyle bir şey var
eşim annesinden nasıl gördüyse öyle şekil almış kafasında kaynanama göre kadın evi temizliyorsa kadındır o kadar başka hiçbirşey yapmasına gerek yok evi temizlesin yeter ...
eşimde aynen öyle...
mesela bana 15te bir temizlik için bayan gelir evlenmeden önceden beri tanıyorum küçüklükten beri hatta...
annem çalıştığı için bizim evin temizliğini görürdü şimdi bana geliyor
ben böyle yetiştirildim bunu biliyordu... ama şimdi
eşim bunu kullanıyor...
sen kadınlıkmı yapıyorsun ki diyor bana...
evim hiçbir zaman dağınık olmamıştır ama ben yapmıyorum ya yani o öyle biliyor çünkü 15te bir temizlenen bir ev 2çocukla kaç gün temiz kalır siz bilirsiniz...
elbette yapıyorum ama o görmüyor ve bu yüzden doğru düzgün kadınlık yapmadığımı düşünüyor ...
o zannediyor ki 15te bir temizleniyor ve 15gün temiz kalıyor ..

eğer söylediği hakaretlerde bir kötülük görmüyorsa sizde aynısını ona söyleyin nasılsa bir kötülük yok.bakalım ne yapacak?

o bana burada yazamayacağım ağır sözler söylerama ben ona 'ne var' desem
ne varmı sen benimle ne biçim konuşuyorsun der ve bana aşağılık biriymişim muamelesi yapar
ona göre erkek söyler ama kadın ağzını açmayacak....

Derdim bölümündeki ilk yazdığın yazıyı eline ver ne olacaksa olsun böyle ruh gibi yaşamaksa

aynısını yazdım dün 10mesaja ancak sığdırıp yolladım ...
dün gece 12buçukta geldi ayrı yattı sabahta erkenden çıktı gitti...
ne olacaksa olsun.

yorumlarıma cevap yazmıyorsun ama bir kadının ezilmişliği kendine kabul ettirmeye çalışması beni çok üzüyor.onun için yine de yazacağım birçok şeyi olduğu gibi bunu da görmezden gelmeye çalışsan da.

senin eşinin ne yapmak istediği o kadar belli ki ve niye böyle yaptığı.adam sen gidersen hem eşinden hem işinden hem çocuğundan kısacası herşeyden olacak onun için aslında seni kaybetmekten çok korkuyor.bunun için de senin özgüvenini yok etmeye çalışıyor.o yüzden seni sürekli aşağılıyor ki bu lafları normalde düşman düşmana söylemez.amacı seni özgüvensiz,pısırık,aciz bir kadın haline getirmek ,ona tam bağımlı yapmaya çalışıyor.

sen tam anlamıyla onun kurallarına riayet ediyorsun.çünkü ailene ve kimseye çaktırmıyorsun,ona da rest çekemiyorsun.lafını yiyip oturyorsun aşağı.bu da onun ekmeğine bal çalıyor, sen güçsüzleştikçe mutlu oluyor çünkü kendini güvene alıyor anladın mı yerini sağlamlaştırıyor.

seni zaten istediği kıvama çoktan getirmiş rest falan çekecek yürek bırakmamış ki sende.onun içinde sen sadece burada azcıcık rahatlamak için yazıyorsun çünkü hiç bir tepki veremeyeceksin.

sen kendine bu kadar değer verdiğin için eşinde sana o kadar değer veriyor.

inan ki bu yazdıklarımı sadece Allah rızası için yazıyorum.istersen görmezden gelip yeniden hayal dünyana döneblirsin.

yo hayır arkadaşım herkesin mesajlarına tek tek cevap veriyorum son mesaj seninkiydi ona az önce yanıt verdim diğerini henüz okuyordum şimdide bunu gördüm...

kesinlikle görmezden gelmedim yanlış anlama...

eşimin güç aldığı başka birşey daha var o da benim ailemin boşanmaya bakış açısı...
beinm ailem boşanmaya hiç sıcak bakmayan insanlar körü körüne katlanacaksın diyenlerden değiller ama en son çare boşanma hele benim durumumda asla kabul etmezler çünkü bukadar senedir onlara yansıtmadım bu derece olduğuna inanmayabilirler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…