Iki soyadı hakkında ?

Hiç zor değil. nikahtan sonra cuzdani cikartirken verilen formlarda seçenek var onu işaretlenen gerekiyordu sadece. Şimdi de yapman gereken sanırım bağlı olduğun nüfus müdürlüğüne baş virman. Normalde bir günde veriliyordu ama şu yeni çipli kimlikler yüzünden artık daha uzun sürüyor.
Anladım çok tesekkür ederim :))

Uzun bir zaman mı oldu evleneli ? Birkaç yıl geçtiyse üstünden bankada güncellenmiştir belki ondan işlem yapamamış olabilirsiniz

ben 15 senelik evliyim güncelleme falan yok..
hala ehliyetimi değiştirmemiş olmamda içler acısı gerçi:KK70:
şu çipliler mecbur hale gelsede bahaneyle değişsem bende..

Merhaba arkadaşlar , birşey danışmak istiyorum ben 2 yıl önce evlendim ama kredi kartım ehliyetim pasaportum vs hiçbirşeyi değiştirmedim bu zamana kadar sadece kimliğimi değiştirdim orada da eşimin soyadı yazıyor diğer kartları kullanmadığım için değiştirmek için uğraşmak istemedim. Iki soyadı için daha önce bir talepte bulunmamıştım ama gecen bankaya gittiğimde zorluk çıktı. Şimdi eski soyadımı da eklersem kimlikte soyadı Bölümü'nde ikisi de mi yazıyor ve uzun bir işlem mi ? Kullanan arkadaşlar yardımcı Olanilir mi ?
Herkese şimdiden teşekkürler bu arada
Ben kullanıyorum . Dilekçe ile nüfus cüzdanımda ikisini kullanmaya başladım. Tabi ki soyadı bölümünde yazıyor.

Eğer kızlık soyadınız karamehmet, eşinizin soyadı da süleymanoğlu falansa zor :-)

Her ikisi de 5-6 harfli ise çok zor olmaz sanırım... bir de eşinizle konuşun önce :KK49:
Eşim tercihi bana Bıraktı onda sorun yok. bizimki öyle değil de iki soyadı birbirine biraz benzer mesela Ergün Ertekin gibi ( örneğin )

Guzel dursa ne olur cirkin dursa ne olur alninami yazdiracaksin cok alemsin :KK70:

Ikisi birlesince bir anlam cikarmiyorsa yaptir ama daha once dedigim gibi bu bankadaki ehliyetteki soyadini guncellemeni engellemiycek.
Aslında biraz da onun için istedim iki soyadım olursa değişmez Diğerlerini değiştirmem böyle kalırlar diye

X