Iki soyadı hakkında ?

yeni çipli kimliklerde eşinizin soyadı görünüyormuş, kendi soyadınız çipte saklı oluyormuş.
Mumkun degil yasal isim soyad neyse o gorunmek zorunda benim yasal adim ve iki soyadim var tekini hicbirsekilde gorunmez yapamazlar yoksa pek cok yerde sorun yasanir
Zwten baska arkadas da yazmis iki soyadin yeni kimliklerde yazdigini
sizin soylediginiz buyuk ihtimalle kizlik soyadi yazan yer

Mumkun degil yasal isim soyad neyse o gorunmek zorunda benim yasal adim ve iki soyadim var tekini hicbirsekilde gorunmez yapamazlar yoksa pek cok yerde sorun yasanir
Zwten baska arkadas da yazmis iki soyadin yeni kimliklerde yazdigini
sizin soylediginiz buyuk ihtimalle kizlik soyadi yazan yer

bende bilmiyorum geçen bir videoda izledim ona binaen söyledim )

ayni sekilde iki soyadi kullaniyorum. ehliyet ve pasaportta ikinci soyadim yazmiyor ve yurtdisina cikista sorun olmuyor. banka vs kurumlar otomatik olarak guncelliyor nufus bilgilerinizi. ilk soyadimi da kullanacaginizi nikahta bildirmemis olsaniz da ilk kimlik degisiminde nufus idaresine dilekce verirseniz hemen isleme aliyorlar.

ayni sekilde iki soyadi kullaniyorum. ehliyet ve pasaportta ikinci soyadim yazmiyor ve yurtdisina cikista sorun olmuyor. banka vs kurumlar otomatik olarak guncelliyor nufus bilgilerinizi. ilk soyadimi da kullanacaginizi nikahta bildirmemis olsaniz da ilk kimlik degisiminde nufus idaresine dilekce verirseniz hemen isleme aliyorlar.
Kullanımı zor oluyor mu peki ?

Benim pasaportum güncel değil ama bekar yazıyor

Tc kimlik numarasından buluyorlar zaten banka onun için sorun çıkarır mı
Evet cikariyorlqr , resmi kimlikteki adiniz soyadiniz neyse sistemlerinde de oyle olmak zorunda mesela ben ehliyetimi degistirmedim ehliyette sadece evlenmeden oncek soyadim var onu kabul etmiyorlar

Nufus kagidinda ikisi birden yaziyor onceden mahkemeyle degisiyordu ama kanun degismis sanirim dilekceyle degisiyormus.
Nufus mudurlugunde calisanlara soralim :)
Soz sizde M magicat :)
Kimliğinizi alıp nüfus dairesine gidiyorsunuz, ben kızlık soyadımı da kullanmak istiyorum diyorsunuz. Orada dilekçe dolduruyorsunuz ve çift soyadlı oluyorsunuz. Sonra da yeni kimlikte iki soyad görünüyor. Yalnız sildirmek isterseniz mahkeme siler. Sevgiler.

Merhaba arkadaşlar , birşey danışmak istiyorum ben 2 yıl önce evlendim ama kredi kartım ehliyetim pasaportum vs hiçbirşeyi değiştirmedim bu zamana kadar sadece kimliğimi değiştirdim orada da eşimin soyadı yazıyor diğer kartları kullanmadığım için değiştirmek için uğraşmak istemedim. Iki soyadı için daha önce bir talepte bulunmamıştım ama gecen bankaya gittiğimde zorluk çıktı. Şimdi eski soyadımı da eklersem kimlikte soyadı Bölümü'nde ikisi de mi yazıyor ve uzun bir işlem mi ? Kullanan arkadaşlar yardımcı Olanilir mi ?
Herkese şimdiden teşekkürler bu arada
Hiç zor değil. nikahtan sonra cuzdani cikartirken verilen formlarda seçenek var onu işaretlenen gerekiyordu sadece. Şimdi de yapman gereken sanırım bağlı olduğun nüfus müdürlüğüne baş virman. Normalde bir günde veriliyordu ama şu yeni çipli kimlikler yüzünden artık daha uzun sürüyor.

Kimliğinizi alıp nüfus dairesine gidiyorsunuz, ben kızlık soyadımı da kullanmak istiyorum diyorsunuz. Orada dilekçe dolduruyorsunuz ve çift soyadlı oluyorsunuz. Sonra da yeni kimlikte iki soyad görünüyor. Yalnız sildirmek isterseniz mahkeme siler. Sevgiler.
Teşekkür ederim :)) peki kullanımı zor oluyor mu ?

X