- 1 Eylül 2014
- 25.895
- 30.305
- 35
Soyadı hanesinde mi ikisi de yazıyor ?bende ikiside yaziyor eskidende ikiside yaziyordu
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Soyadı hanesinde mi ikisi de yazıyor ?bende ikiside yaziyor eskidende ikiside yaziyordu
Mumkun degil yasal isim soyad neyse o gorunmek zorunda benim yasal adim ve iki soyadim var tekini hicbirsekilde gorunmez yapamazlar yoksa pek cok yerde sorun yasaniryeni çipli kimliklerde eşinizin soyadı görünüyormuş, kendi soyadınız çipte saklı oluyormuş.
Soyadi hanesinde ikisi de yazar resmi olarak iki soyadliyiz biz devlet nezdinde ve tum resmi kurumlardaSoyadı hanesinde mi ikisi de yazıyor ?
Mumkun degil yasal isim soyad neyse o gorunmek zorunda benim yasal adim ve iki soyadim var tekini hicbirsekilde gorunmez yapamazlar yoksa pek cok yerde sorun yasanir
Zwten baska arkadas da yazmis iki soyadin yeni kimliklerde yazdigini
sizin soylediginiz buyuk ihtimalle kizlik soyadi yazan yer
Dedigim gibi o kizlik soyadidir , kimlikte ikisi de yazmazsa bankadan para bile cekemem benbende bilmiyorum geçen bir videoda izledim ona binaen söyledim )
Tc kimlik numarasından buluyorlar zaten banka onun için sorun çıkarır mıDedigim gibi o kizlik soyadidir , kimlikte ikisi de yazmazsa bankadan para bile cekemem ben
Kullanımı zor oluyor mu peki ?ayni sekilde iki soyadi kullaniyorum. ehliyet ve pasaportta ikinci soyadim yazmiyor ve yurtdisina cikista sorun olmuyor. banka vs kurumlar otomatik olarak guncelliyor nufus bilgilerinizi. ilk soyadimi da kullanacaginizi nikahta bildirmemis olsaniz da ilk kimlik degisiminde nufus idaresine dilekce verirseniz hemen isleme aliyorlar.
Benim pasaportum güncel değil ama bekar yazıyorayni sekilde iki soyadi kullaniyorum. ehliyet ve pasaportta ikinci soyadim yazmiyor ve yurtdisina cikista sorun olmuyor. banka vs kurumlar otomatik olarak guncelliyor nufus bilgilerinizi. ilk soyadimi da kullanacaginizi nikahta bildirmemis olsaniz da ilk kimlik degisiminde nufus idaresine dilekce verirseniz hemen isleme aliyorlar.
Evet cikariyorlqr , resmi kimlikteki adiniz soyadiniz neyse sistemlerinde de oyle olmak zorunda mesela ben ehliyetimi degistirmedim ehliyette sadece evlenmeden oncek soyadim var onu kabul etmiyorlarTc kimlik numarasından buluyorlar zaten banka onun için sorun çıkarır mı
Bankada eski ehliyetle işlem yapamıyor musunuzEvet cikariyorlqr , resmi kimlikteki adiniz soyadiniz neyse sistemlerinde de oyle olmak zorunda mesela ben ehliyetimi degistirmedim ehliyette sadece evlenmeden oncek soyadim var onu kabul etmiyorlar
Hayir ben yapamadim belki bankadan bankaya degisiyordur ama benim calistiklarim kabul etmiyorBankada eski ehliyetle işlem yapamıyor musunuz
Uzun bir zaman mı oldu evleneli ? Birkaç yıl geçtiyse üstünden bankada güncellenmiştir belki ondan işlem yapamamış olabilirsinizHayir ben yapamadim belki bankadan bankaya degisiyordur ama benim calistiklarim kabul etmiyor
2 yillik evliyimUzun bir zaman mı oldu evleneli ? Birkaç yıl geçtiyse üstünden bankada güncellenmiştir belki ondan işlem yapamamış olabilirsiniz
tamamen tercih meselesi. herkesin kendine gore degerleri vardir. elbette tek soyadi kullanmak cok daha kolay ancak benim icin oldukca keyifli bu durum.Kullanımı zor oluyor mu peki ?
benim pasaportum da guncel degil ancak su ana kadar bir sorun yasamadim.Benim pasaportum güncel değil ama bekar yazıyor
Kimliğinizi alıp nüfus dairesine gidiyorsunuz, ben kızlık soyadımı da kullanmak istiyorum diyorsunuz. Orada dilekçe dolduruyorsunuz ve çift soyadlı oluyorsunuz. Sonra da yeni kimlikte iki soyad görünüyor. Yalnız sildirmek isterseniz mahkeme siler. Sevgiler.
Hiç zor değil. nikahtan sonra cuzdani cikartirken verilen formlarda seçenek var onu işaretlenen gerekiyordu sadece. Şimdi de yapman gereken sanırım bağlı olduğun nüfus müdürlüğüne baş virman. Normalde bir günde veriliyordu ama şu yeni çipli kimlikler yüzünden artık daha uzun sürüyor.Merhaba arkadaşlar , birşey danışmak istiyorum ben 2 yıl önce evlendim ama kredi kartım ehliyetim pasaportum vs hiçbirşeyi değiştirmedim bu zamana kadar sadece kimliğimi değiştirdim orada da eşimin soyadı yazıyor diğer kartları kullanmadığım için değiştirmek için uğraşmak istemedim. Iki soyadı için daha önce bir talepte bulunmamıştım ama gecen bankaya gittiğimde zorluk çıktı. Şimdi eski soyadımı da eklersem kimlikte soyadı Bölümü'nde ikisi de mi yazıyor ve uzun bir işlem mi ? Kullanan arkadaşlar yardımcı Olanilir mi ?
Herkese şimdiden teşekkürler bu arada
evet tabiki ikiside yaziyorSoyadı hanesinde mi ikisi de yazıyor ?
Teşekkür ederim :)) peki kullanımı zor oluyor mu ?Kimliğinizi alıp nüfus dairesine gidiyorsunuz, ben kızlık soyadımı da kullanmak istiyorum diyorsunuz. Orada dilekçe dolduruyorsunuz ve çift soyadlı oluyorsunuz. Sonra da yeni kimlikte iki soyad görünüyor. Yalnız sildirmek isterseniz mahkeme siler. Sevgiler.