İki sezeryan arasının çok yakın olması ??

gratel88

Üye
Kayıtlı Üye
9 Mart 2023
435
298
35
Merhaba bebeğim sezeryanla doğdu , 6 aylıkken tekrar hamile olduğumu öğrendim. Doktorumuz bu bebek de sezeryan olur dedi ama iki ameliyat arası zaman çok kısa , rahmim toparlanmamış olabilirmiş , geçen hafta da bi kanama alanı oluşmuş, düşük tehlikesi oluştu, kesin yatış verdi , ayağa kalkmıyorum, sizce bu durum erken oluşan gebelikten mi ? Bu kadar kısa zamanda bebek sahibi olan var mı benim gibi? Endişelenmeli miyim ileriki süreç için ? Karnım büyüdükçe dikişlerim içten sorun olur açılır diye korkuyorum, doktora sordum temkinli gitmek zorundayız dedi 😰 yaşayan var mı ?

Merhaba bebeğim sezeryanla doğdu , 6 aylıkken tekrar hamile olduğumu öğrendim. Doktorumuz bu bebek de sezeryan olur dedi ama iki ameliyat arası zaman çok kısa , rahmim toparlanmamış olabilirmiş , geçen hafta da bi kanama alanı oluşmuş, düşük tehlikesi oluştu, kesin yatış verdi , ayağa kalkmıyorum, sizce bu durum erken oluşan gebelikten mi ? Bu kadar kısa zamanda bebek sahibi olan var mı benim gibi? Endişelenmeli miyim ileriki süreç için ? Karnım büyüdükçe dikişlerim içten sorun olur açılır diye korkuyorum, doktora sordum temkinli gitmek zorundayız dedi 😰 yaşayan var mı ?
Benim bir arkadaşım aynı durumu yaşadı. İlk kızı 7-8 aylık falanken bir daha hamile kaldı. Sağlık açısından çok ciddi bir sorun yaşamamıştı. Kişiden kişiye değişiklik gösterir tabii ki.

Reglim gecikince ben de korkup baya araştırmıştım. Bu forumda değil de başka bir kadın topiğinde okumuştum. Aslında çok yaşayan varmış bu durumu. Belki 20 den fazla kadında okudum. (1 yasına gelmeden tekrar gebe kalan) hepsi aynı korkuyla geçirmiş. Hepsi tedbirli gitmiş. Ama hiçbiri bir sıkıntı yaşamamış çok şükür. 38. Haftaya kadar önceki gebeliğe bağlı sıkıntı olmadan geçirmişlerdi hep. Sadece hepsi doğumdan sonraki iyileşme sürecinin ilkine göre biraz daha ağrılı geçtiğini ve toparlanmanın daha uzun sürdüğünü yazmışlardı… baya bir okudum açıkçası ben de ama kimsede bir sıkıntı oldupuna rastlamadım yani 😄 hatta doktorların videolarını falan da izlemiştim. Gebelikte sıkıntı yaratma ihtimalinin düşük olduğunu ama anne için toparlanmanın zorlu olduğunu, toparlanmanın daha çabuk olması için 2 seneyi önerdiklerini söylemişti. Dr banu çiftçi nin sayfasında da buna benzer bir yazı görmüştüm. Baya bir bakınmıştım ben o zaman…

X