Iki kisi 3000 tl ile gecinebilir mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
1000 tl perinin masrafi,1000 tl mutfak benzin,1000 tl fatura gezme diye hesapliyor

Tamamen onun soyledigini yaziyorum.
Aylik 1000 tl kiyafetime kozmetigime ayirsam 1000 tl mutfak benzin 1000 tl ile fatura vs gecinemez miyiz diyorbaska.ne masraf olur ki diyor

-1000 TL aylık kozmetik Ok.

-1000 TL fatura... Çamaşırları elde yıkayıp yemekleri çiğ tüketip kışın battaniyeyle oturursa Ok.

-1000 TL mutfak benzin? Arabaya binip hiç bir yere gitmezlerse, 3 öğün ekmek kemirirlerse içecek olarak çeşmeden su içerlerse, arada bir makarna ile sofralarını şenlendirirlerse Ok.

Olur bu iş ya...

İlk başta acıdım, hadi idare ederler belki falan diye düşündüm ama şu an dalga geçme safhasındayım. 3000 liraya dolgular, botokslar, tatiller, kıyafetler... Saçları da sarıdır bu ablanın

Resmen kafayi yiyorum hayallere bak aylik 1000 lira kiyafet kozmetik, dahasi botoks, 6 ayda bi tatil adamin kazandigi 5bin o da krediden dolayi 3 bin bir insan bu kadar mi dunyadan bir haber olur ya, bu kadar mi mantik kuramaz.

Ya ben tek yasiyorum belki ama aylik fatutalarim toplamda 500 geliyor.mutfak da 500 civari ve benim sutum proteinli sut peynirim keci.peyniri falandir

Niye evlenmezsiniz
Çünkü erkek olsam evlenirsem bir kadının ihtiyaçlarını karşılayayım da yanımda kalsın olarak düşünmem.
önce sevmem gerek. Sonra beraber ortak standartlarda bir yaşamı sürdürmem gerek.
karşımdaki kadın bana aylık ne kadar alıyorsun. Tamam aylık 1000 TL kozmetik için bana verirsin dese bilirim ki o parayı vermeyince sorunlar başlar.
birlikte bir gelecek düşünmüyorlar sanırım. Sadece bazı ihtiyacını karşılamak için birlikte yaşamaya anlaşmış 2 insan gibi geliyor bana.

1000 tl perinin masrafi,1000 tl mutfak benzin,1000 tl fatura gezme diye hesapliyor

İşte o hesap tutmaz diyorum. Oyle olmuyor o. :) Fatura dedigin EN AZ 300-500 lira olsun, faturadan geri kalan parayla da dünya turu atip 6 ayda bi tatile cikar artik.
Mutfakla benzinin de 1000 lirayla halledilmesi zor.

Yasim geliyor tek kalmayayim mantiginda diyeyim.

Çalışamazmış ama botoxu falan varmış ablanın yoksa panik yaşıyormuş

Her ay kiyafeti ayakkabisi dolgusu botoxu 6 ayda bir tatili vs vs
Her ay kıyafeti ayakkabıyı ne yapacak?
Kırk yaşında kadın,bunca yıldır aldığı ayakkabılarını,kıyafetlerini ne yapmış? Bir anda +/- 30 kilo mu almis??
Kaldi ki botoks pahalli bir işlem. Botoksuna kadar duskun olan kırk yaşındaki kadının kırışık kremleri de pahallidir.
Yılda iki tatilinden de geri kalmak istemiyor,ama çalışmayi da dusunmuyor... Bu prototipte biri düşük bütçeli tatili zaten kabul etmez. Çünkü prenses olduğuna dair bir inancı var sanırım. Koca adayı desen 5 binlik maaşına bakmadan 120 binlik araba almış. Demek ki bu kadının ruh ikizi.
İkisi de kredi çeker çeker aslında olmadıkları hayatı yaşamaya çalışırlar evlenirlerse.
O yüzden ben deminki mesajımı geri çekiyorum.
3 bin liraya ancak Geçinmeye niyeti olan geçinir.
Ben üniversitedeyken devlet kredisi+kredinin ucte biri kadar bir bursla pekala ev döndürüyordum. Yetmeyince part time çalışıyordum. Gezmeme de yetiyordu o para , kirama da, dışarıda eglenceme de. Hiçbir şeyden geri kalmazdim. Çünkü bütçeme göre evde oturur,bütçeme göre kıyafet alır,bütçeme göre gezerdim.
Ya da şimdi , maaşımın 3te biriyle altın alıyorum,bir o kadarını yaşadığım evin ihtiyaçlarına veriyorum. Kendi gönlümce harcamam için kalan para sizin söylediğiniz rakamdan çok daha az. Yine de gözüm hiç bir şeyde kalmıyor, ihtiyaç listeme göre almak istediklerimi alıyorum, kampanyaları takip edip ucuz bilet alıyorum. Şu kadarcik paraya 8-10 şehir gezdim sırf şu sene,4 de ülke gezecektim ama virüs vurdu yandı biletim.
Ama bir piremses tohumu olsaydım, ayağımı yorganına göre uzatmayı bilmeseydim şu kadarcik paraya ne birikim yapabilirdim ne tatile gidebilirdim.

Hanimlar tesekkurler cevaplar icin.bazen anlatilamiyor bazi seyler yabanci birilerinden duymak insanlara iyi geliyor.aracini satacak ona karar verdi su an.

ben calismayan biri olarak evleniyorsam ve eve girecek para da olmasi gerekenin yarisi civariysa en azindan bir mahcubiyet hisseder ve sahsi harcamalarimi minimumda tutmaya calisirdim. evde aileden para almak tatli olabilir ama evlenmek o aileyi 0dan kendinin kurmasi demek. yasim 40'tan oldukca genc ama bunun sorumsuzluk oldugunu gorebiliyorum. 1000 lira kozmetige kim harciyor, neye harciyor? 1000 lira kozmetige ayirmak icin giren maasin en az 10 12k olmasi lazim, o da mumkunse kendi maasin olmali. eve 3k giriyorken esim gelip her ay arabayi boyaticam 1000 liraya dese delirdigini dusunurdum.

Ya ben tek yasiyorum belki ama aylik fatutalarim toplamda 500 geliyor.mutfak da 500 civari ve benim sutum proteinli sut peynirim keci.peyniri falandir

Peki masraflarını 2 ile çarpıp, misafirleri hesap edip, 6 ayda bir tatile gidip, botox dolguya rağmen sadece 1000 ile kozmetikten kurtulacağını sandığın halini düşün. Aynen keçi peyniri

Teyzenler gecinemeyecegini dusunuyor demek ki bize guvenme demisler. Buraya sormaniza gerek yokmus gecinemeyecegi belliymis
Ben ilk başta kızla erkek birbirini seviyor da tipik aile geçinemezsiniz diye taş koyuyor yollarına sanmıştım. Ne safım ya

Tamamen onun soyledigini yaziyorum.
Aylik 1000 tl kiyafetime kozmetigime ayirsam 1000 tl mutfak benzin 1000 tl ile fatura vs gecinemez miyiz diyorbaska.ne masraf olur ki diyor
Bu kişi 40 yaşında öyle mi? Hayatı boyunca hiç mi maddi sorumluluk almamış, ev nasıl geçindirilir bilmiyor?
Adam zaten hiç yemesin, üstüne başına bir şey almasın

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…